Zonnepanelen laten plaatsen

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Zonnepanelen zijn een mooie stap naar het verduurzamen van uw woning of onderneming. Bij het plaatsen van zonnepanelen komt er wel wat om de hoek kijken. Zonnepanelen dienen nauwkeurig geplaatst te worden en het project dient netjes voorbereid te worden. Zo is de richting waarin het dak gelegen is, zeer belangrijk bij de hoeveelheid energie die u kunt verkrijgen met zonnepanelen. Gezien de zon opkomt in het oosten en ondergaat is het westen, zal de zuidkant van het dak het meeste licht krijgen op een dag. Als uw dak enkel een oostelijke of westelijke ligging heeft, is het misschien niet interessant om zonnepalen te laten plaatsen.

Zo ziet u dat voordat u overgaat tot het aanschaffen van zonnepanelen u eerst goed geïnformeerd dient te worden. Wij informeren u natuurlijk graag over de mogelijkheden en helpen u bepalen, of u de kosten van de te laten plaatsen zonnepanelen kunt terugverdienen. Zo kunnen wij ook zonnepanelen plaatsen u zelf heeft aangeschaft maar moet het natuurlijk voor u wel rendabel zijn. Wilt u weten wat het laten plaatsen van zonnepanelen u gaat kosten? Lees dan verder.

Inhoudsopgave

Kosten zonnepanelen laten plaatsen

U wilt natuurlijk weten, wat het laten plaatsen van zonnepanelen gaat kosten? Het goede nieuws is dat dat de kosten voor het laten plaatsen van zonnepanelen 20 % voordeliger is geworden. U betaalt voor 16 zonnepanelen met ieder een eigen vermogen van 250 Wattpiek zo’n € 7.600. Dit bedrag is inclusief het plaatsen van een omvormer, set zwarte zonnepanelen en de complete installatie van de zonnepanelen. Kiest u voor 10 zonnepanelen? Dan bent u rondt de € 4.500 kwijt.

De kosten van de aanschaf van uw zonnepanelen en het laatsten daarvan zijn natuurlijk wel afhankelijk van uw eigen energieverbruik. Zo verbruikt een huishouden met twee personen, zo gemiddeld 3.400 kiloWattuur (kWh) per jaar aan energie. Om dit volledig op te vangen met zonnepanelen, is een zonnesysteem met een totaal vermogen van ruim 4.000 Wattpiek nodig.

U heeft uw totale investering van de het hele systeem, binnen 5 jaar terugverdient. Dit lijkt ons dan ook een prima investering. U weet nu ook dat de kosten mede afhankelijk zijn van hoeveel energie uw huishouden verbruikt. Wilt u exact weten wat zonnepanelen voor u gaan kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen 24 uur ontvangt u de prijs over de mail. De gemiddelde kosten per huishouding vindt u in onderstaande tabel:

Aantal personenGem. energieverbruikPanelen (250 Wp per paneel)Gem. kostenBesparing op energie
12.300 kWh11€ 5.100€ 527
23.400 kWh16€ 7.600€ 782
34.100 kWh20€ 9.100€ 938
44.600 kWh22€ 10.200€ 1.055
55.300 kWh25€ 11.700€ 1.212
65.400 kWh26€ 12.000€ 1.241

Kosten installatie

Als u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om deze door een ervaren specialist te laten plaatsen. Een zonnepanelen specialist heeft de juiste kennis en gereedschappen om de zonnepanelen goed en waterdicht te installeren. Met goede installatie voorkomt u onnodige schade of defecten aan uw zonnesysteem. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan de professionele installatie van zonnepanelen. De totaalprijzen in dit artikel zijn inclusief installatiekosten. De installatiekosten maken ongeveer 20% uit van de totaalprijs.

Multi Concurrent - zonnepanelen laten leggen

Zonnepanelen laten plaatsen: externe factoren

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk zonlicht uw zonnepanelen kan bereiken. Zonne-energie wordt namelijk opgewerkt door zonlicht. Veel mensen denken dan ook dat er altijd zonlicht op zonnepanelen dient te schijnen maar dit is gelukkig niet waar. Zolang er daglicht is, kunnen de zonnepanelen licht omzetten naar energie. Mochten de zonnepanelen overschaduwd worden dan is er helaas wel energieverlies en zal de opbrengt aan energie een stuk dalen.

Zo is het dus belangrijk dat de zonnepanelen naar het zuiden worden geplaatst op het dak, maar let ook op externe elementeren van buitenaf. Zo kunnen bomen ongewenste schaduwen creëren en kunnen gebouwen ervoor zorgen dat uw dak en dus zonnepanelen te weinig zon zien. Schaduw betekent niet dat de zonnepanelen niet werken maar de rendement zal helaas dan veel lager liggen. Bent u aan het twijfelen om zonnepanelen te laten plaatsen, hou dan wel rekening met ongewenste elementen, schaduwen en objecten zodat u zeker weet dat uw zonnepanelen zichzelf wel terugverdienen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Behalve het aantal zonnepanelen, is er nog een andere belangrijke beslissing die er genomen mag worden, namelijk wat voor soort zonnepanelen geschikt zijn voor uw situatie. Er zijn drie soorten zonnepanelen op de markt. Het type zonnepaneel die u besluit te kiezen, heeft ook direct invloed op de totale kosten van het laten plaatsen van zonnepanelen. De volgende drie soorten zonnepanelen zijn te geschikt voor energiebesparing:

  • dunne film zonnepaneel
  • monokristallijn zonnepaneel
  • polykristallijn zonnepaneel

­
Dunne filmzonnepanelen zijn minder populair. Dit komt mede omdat dunne film zonnepanelen niet het rendement bieden als de andere soorten. De dunne film zonnepanelen zijn wel een stuk goedkoper in aanschaf. De monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen bestaan beide uit kristallen. De renedement van Monokristallijn zonnepanelen zijn hoger maar is ook duurder in de aanschaf.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.