zonnepanelen laten plaatsen

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Zonnepanelen zijn een mooie stap naar het verduurzamen van uw woning of onderneming. Bij het plaatsen van zonnepanelen komt er wel wat om de hoek kijken. Zonnepanelen dienen nauwkeurig geplaatst te worden en het project dient netjes voorbereid te worden. Zo is de richting waarin het dak gelegen is, zeer belangrijk bij de hoeveelheid energie die u kunt verkrijgen met zonnepanelen. Gezien de zon opkomt in het oosten en ondergaat is het westen, zal de zuidkant van het dak het meeste licht krijgen op een dag. Als uw dak enkel een oostelijke of westelijke ligging heeft, is het misschien niet interessant om zonnepalen te laten plaatsen.

Zo ziet u dat voordat u overgaat tot het aanschaffen van zonnepanelen u eerst goed geïnformeerd dient te worden. Wij informeren u natuurlijk graag over de mogelijkheden en helpen u bepalen, of u de kosten van de te laten plaatsen zonnepanelen kunt terugverdienen. Zo kunnen wij ook zonnepanelen plaatsen u zelf heeft aangeschaft maar moet het natuurlijk voor u wel rendabel zijn. Wilt u weten wat het laten plaatsen van zonnepanelen u gaat kosten? Lees dan verder.

Ga snel naar

Kosten zonnepanelen laten plaatsen

U wilt natuurlijk weten, wat het laten plaatsen van zonnepanelen gaat kosten? Het goede nieuws is dat dat de kosten voor het laten plaatsen van zonnepanelen 20 % voordeliger is geworden. U betaalt voor 16 zonnepanelen met ieder een eigen vermogen van 250 Wattpiek zo’n € 7.600. Dit bedrag is inclusief het plaatsen van een omvormer, set zwarte zonnepanelen en de complete installatie van de zonnepanelen. Kiest u voor 10 zonnepanelen? Dan bent u rondt de € 4.500 kwijt.

De kosten van de aanschaf van uw zonnepanelen en het laatsten daarvan zijn natuurlijk wel afhankelijk van uw eigen energieverbruik. Zo verbruikt een huishouden met twee personen, zo gemiddeld 3.400 kiloWattuur (kWh) per jaar aan energie. Om dit volledig op te vangen met zonnepanelen, is een zonnesysteem met een totaal vermogen van ruim 4.000 Wattpiek nodig.

U heeft uw totale investering van de het hele systeem, binnen 5 jaar terugverdient. Dit lijkt ons dan ook een prima investering. U weet nu ook dat de kosten mede afhankelijk zijn van hoeveel energie uw huishouden verbruikt. Wilt u exact weten wat zonnepanelen voor u gaan kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en binnen 24 uur ontvangt u de prijs over de mail. De gemiddelde kosten per huishouding vindt u in onderstaande tabel:

Aantal personenGem. energieverbruikPanelen (250 Wp per paneel)Gem. kostenBesparing op energie
12.300 kWh11€ 5.100€ 527
23.400 kWh16€ 7.600€ 782
34.100 kWh20€ 9.100€ 938
44.600 kWh22€ 10.200€ 1.055
55.300 kWh25€ 11.700€ 1.212
65.400 kWh26€ 12.000€ 1.241

Kosten installatie

Als u zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om deze door een ervaren specialist te laten plaatsen. Een zonnepanelen specialist heeft de juiste kennis en gereedschappen om de zonnepanelen goed en waterdicht te installeren. Met goede installatie voorkomt u onnodige schade of defecten aan uw zonnesysteem. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan de professionele installatie van zonnepanelen. De totaalprijzen in dit artikel zijn inclusief installatiekosten. De installatiekosten maken ongeveer 20% uit van de totaalprijs.

Zonnepanelen laten plaatsen: externe factoren

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk zonlicht uw zonnepanelen kan bereiken. Zonne-energie wordt namelijk opgewerkt door zonlicht. Veel mensen denken dan ook dat er altijd zonlicht op zonnepanelen dient te schijnen maar dit is gelukkig niet waar. Zolang er daglicht is, kunnen de zonnepanelen licht omzetten naar energie. Mochten de zonnepanelen overschaduwd worden dan is er helaas wel energieverlies en zal de opbrengt aan energie een stuk dalen.

Zo is het dus belangrijk dat de zonnepanelen naar het zuiden worden geplaatst op het dak, maar let ook op externe elementeren van buitenaf. Zo kunnen bomen ongewenste schaduwen creëren en kunnen gebouwen ervoor zorgen dat uw dak en dus zonnepanelen te weinig zon zien. Schaduw betekent niet dat de zonnepanelen niet werken maar de rendement zal helaas dan veel lager liggen. Bent u aan het twijfelen om zonnepanelen te laten plaatsen, hou dan wel rekening met ongewenste elementen, schaduwen en objecten zodat u zeker weet dat uw zonnepanelen zichzelf wel terugverdienen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Behalve het aantal zonnepanelen, is er nog een andere belangrijke beslissing die er genomen mag worden, namelijk wat voor soort zonnepanelen geschikt zijn voor uw situatie. Er zijn drie soorten zonnepanelen op de markt. Het type zonnepaneel die u besluit te kiezen, heeft ook direct invloed op de totale kosten van het laten plaatsen van zonnepanelen. De volgende drie soorten zonnepanelen zijn te geschikt voor energiebesparing:

Dunne filmzonnepanelen zijn minder populair. Dit komt mede omdat dunne film zonnepanelen niet het rendement bieden als de andere soorten. De dunne film zonnepanelen zijn wel een stuk goedkoper in aanschaf. De monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen bestaan beide uit kristallen. De renedement van Monokristallijn zonnepanelen zijn hoger maar is ook duurder in de aanschaf.

Aannemer Amsterdam

Zonnepanelen plaatsen op een schuin of plat dak

Wilt u zelf aan de slag met zonnepanelen? Dan raden wij dit ten zeerste af, vooral als het gaat om een schuin dak. Bij een schuin dak is het vooral af te raden omdat een zonnepanaal wel tot 35kg kan wegen. Dit gewicht dient u dan op een schuin dak in evenwicht te houden. Hiervoor moet u dus redelijk sterk zijn, maar ook de nodige spierkracht en handigheid bezitten. Bedenk u dus van tevoren of u niet liever uw zonnepanelen op een professionele manier wilt laten leggen.

Het zelf plaatsen van zonnepanelen is op een plat dak wel eenvoudiger maar op een plat dak heeft u de nodige keuzes te maken. Zo is het belangrijk hoe de zonnepanelen daadwerkelijk geplaatst worden. Plaatst u de zonnepanelen horizontaal of verticaal, naar het zuiden of zijn er andere obstakels om rekening mee te houden?

Om de zonnepanelen strategisch te laten plaatsen, en zo de beste rendement te halen raden wij u dan ook aan, om het project uit te laten voeren door Multi Concurrent. Zo weet u zeker dat of u nu een platte of schuine dap heeft, uw zonnepanelen de hoogste rendement behalen en u dus uiteindelijk geld bespaard.

Zonnepanelen laten plaatsen: omvormer

Gaat u zonnepanelen aanschaffen? Dan zult u ook een omvormer nodig hebben. Een omvormer zet de opgewekte stroom van uw zonnepanelen, om in stroom die u dan weer kunt gebruiken als energie. Een omvormer is dus onmisbaar en dus zijn de kosten van een omvormer altijd meegenomen bij de kosten van het laten plaatsen van zonnepanelen.

Een omvormer gaat gemiddeld 10 tot 11 jaar mee. Zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar dus zult u de omvormer waarschijnlijk 1 x mogen vervangen. De kosten voor een omvormer lopen uiteen van € 1.200 tot € 2.000 maar voor zo’n € 1.400 heeft u een prima omvormer voor een gemiddelde zonnepaneleninstallatie. Zo kan desbetreffende omvormer 16 zonnepanelen met een totaal vermogen van 4.000 Wp ondersteunen.

Vrijblijvende offerte?

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

U weet nu dat het belangrijk is om energieverbruik op te vangen met uw nieuwe zonnesysteem. Zo stemt u het aantal zonnepanelen af, op het vermogen dat u nodig heeft. Wanneer u net iets te weinig stroom opwerkt, kunt u altijd reguliere stroom van uw huidige energieleverancier gebruiken. Het is dan ook niet nodig om meer stroom op te werken dan dat u verbruikt. Mocht u wel meer stroom opwekken? Dan kunt u dit terugleveren aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijgt u een lage vergoeding die zelfs lager ligt dan de gemiddelde energieprijzen van dat moment. Bedenk u dus goed hoeveel zonnepanelen u laat plaatsen. Wij kunnen u natuurlijk adviseren over hoeveel zonnepanelen u mag plaatsen.

Zonnepanelen laten plaatsen door Multi Concurrent

Momenteel kunt u zonnepanelen voordelig laten plaatsen. Wilt u nog voordeliger uit zijn? Laat dan Multi Concurrent uw zonnepanelen plaatsen. Bij ons vraagt u een vrijblijvende offerte aan en u kunt binnen 24 uur een e-mail met een exacte prijsopgave verwachten. Heeft u algemene vragen over het laten plaatsen van een zonnesysteem? Gebruik dan het contactformulier en wij helpen u graag verder.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen