Voegwerk kosten

Met voegwerk gaan kosten gepaard, daar ontkomt u niet aan. Toch loont het de moeite om voegwerk te laten renoveren door een specialist. De voegen zijn van groot belang voor de uitstraling van de rest van uw gevel. Zijn de voegen flink verouderd of beschadigd, dan laat dit de rest van gevel er slechter uitzien. Als u uw gevel laat reinigen door een specialist, is het mogelijk om ook het voegwerk te laten vernieuwen. Natuurlijk is alleen het voegwerk laten renoveren ook een optie, terwijl u er ook voor kunt kiezen om tegelijkertijd de muur te laten impregneren. De keuze is geheel aan u.

Hieronder vertellen we u alles wat u moet weten over de kosten voor voegwerk. Ten eerste geven we u een overzicht van wat u kunt verwachten van de kosten van voegwerk. Hierbij gaan we in op de gemiddelde kosten van voegwerk en geven we enkele prijsvoorbeelden. Ook laten we de opbouw van de prijs in meer detail zien en vertellen we u meer over de factoren die van grote invloed zijn op de prijs. Daarnaast geven we u enkele bespaartips, zodat u de beste prijs er uit weet te slepen. Wilt u uw voegen laten renoveren? In dat geval bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Via onze site kun u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor voegwerk

De gemiddelde kosten voor voegwerk lopen sterk uiteen. Dit kan afhangen van diverse factoren. Zo zijn de kosten van voegwerk afhankelijk van het soort huis dat u hebt, maar ook van het type voeg dat u wilt laten plaatsen door de specialist. Ook de leeftijd van uw woning en het aantal vierkante meter hebben een impact op de uiteindelijke kosten van voegwerk. Bovendien hebt u de optie om een aantal extra werkzaamheden uit te laten voeren, bijvoorbeeld het reinigen en impregneren van de gevel. Gelet op al deze factoren, komt u bij alleen voegen uit op een gemiddelde prijs tussen de 65 en 100 euro per vierkante meter. Kiest u voor voegen en reinigen, dan ligt de prijs tussen de 75 en 110 euro per vierkante meter. Tot slot hebt u de optie om te reinigen, voegen en impregneren. Hierbij zijn de kosten van het voegwerk op zijn hoogst: tussen de 85 en 140 euro per vierkante meter. De kosten voor voegwerk kunnen dus sterk uiteen lopen.

Prijsvoorbeelden

Hierboven hebt u kunnen lezen wat u kunt verwachten van de gemiddelde kosten voor voegwerk. Maar iedere situatie is anders. Wie weet beschikt u wel over een oud huis, of beschikt u juist over een grote woning waarbij een flink aantal vierkante meters aan voegwerk gerenoveerd moet worden. Onze prijsvoorbeelden hieronder laten u zien wat u kunt verwachten qua kosten voor voegwerk.

Alleen voegen

Ten eerste kunt u er voor kiezen om alleen de voegen te laten renoveren. Hierbij worden de oude voegen weg gehaald en vervangen door nieuwe voegen. Een specialist levert u het beste resultaat op. Met voegwerk gaan kosten gepaard, maar het resultaat mag er wezen. Voor alleen voegen kunt u rekenen op een gemiddelde prijs tussen de 550 en 850 euro.

Voegen en reinigen

Naast de kosten voor voegwerk kunnen er ook extra kosten bij komen als u besluit om ook meteen uw gevel te laten reinigen. Zo ziet uw gevel er pas echt zo goed als nieuw uit. Wederom zal de uiteindelijke prijs afhangen van het soort voeg waarvoor u kiest. Voegen en reinigen kost u gemiddeld tussen de 1.300 en 1.900 euro.

Voegen, impregneren en zandstralen

Naast nieuwe voegen en de gevel laten reinigen kunt u er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dankzij het impregnatiemiddel wordt uw gevel beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Er staat door het middel een beschermend laagje op uw gevel. Zo kunt u lang genieten van uw nieuwe, geheel gerenoveerde gevel. Logischerwijs kost deze optie u het meeste geld, maar het levert wel het mooiste resultaat op. De gemiddelde kosten komen uit tussen de 4.200 en 5.000 euro.

Prijsopbouw voegwerk

De prijsopbouw van voegwerk ziet er vrijwel altijd hetzelfde uit, voor welke optie u ook kiest. Natuurlijk kan het per bedrijf lichtjes verschillen wat de exacte verhoudingen zijn, maar over het algemeen is de prijsopbouw vrijwel altijd nagenoeg hetzelfde. Het grootste gedeelte van de kosten voor voegen, zo’n 70% tot 80%, bestaat uit arbeidskosten. De overige 20% tot 30% bestaan uit materiaalkosten.

Prijsbepalende factoren voegwerk

Er zijn meerdere factoren die een grote invloed hebben op de uiteindelijke prijs die u moet afrekenen bij een bedrijf. Hierbij kunt u denken aan het laten reinigen van uw voegwerk, het soort voegwerk waarvoor u kiest en of u uw voegwerk extra wilt laten beschermen. Hieronder bespreken wij deze factoren voor u in meer detail.

Voegwerk reinigen

Vaak wordt het renoveren van het voegwerk gecombineerd met het reinigen van de gevel. Dit is een logische combinatie, want beide zorgen er voor dat uw woning weer straalt. Het reinigen van uw gevel kan voor van alles zijn, van relatief simpele plekken zoals mos tot aan hardnekkige vlekken. Het reinigen van uw gevel kost u gemiddeld tussen de 8 en 15 euro per vierkante meter.

Soort voegwerk

Daarnaast is het soort voegwerk waarvoor u kiest van grote invloed op de uiteindelijke prijs die u zult moeten afrekenen. De goedkoopste optie is een platvol gladde/geborstelde voeg. Per vierkante meter kost deze soort voeg u gemiddeld tussen de 8 en 12 euro. Dit is de meest gekozen optie, onder meer omdat de voeg uitgelijnd wordt met de stenen in de gevel. Voor dezelfde gemiddelde prijs kunt u ook kiezen voor een glad verdiepte voeg. Hierbij zit de voeg iets dieper dan de stenen. Iets duurder kost een schaduwvoeg, met een gemiddelde prijs tussen de 9 en 13 euro per vierkante meter. Hierbij ontstaat een schaduw die de horizontale lijnen accentueert.

De andere soorten voegen zijn de wat duurdere opties, maar ze zijn hun prijs meer dan waard. Voor een gemiddelde prijs tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter kunt u kiezen voor een daggestreep. Deze voeg verbloemt het grillige verloop van de stenen. Voor een prijs tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter heeft u een snijvoeg. Deze optie wordt geregeld gebruikt bij monumentale panden. Tot slot is er de knipvoeg, voor een gemiddelde prijs tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter. Deze voeg zit dieper dan de stenen, wat er voor zorgt dat het soort steen wat uw woning heeft beter tot zijn recht komt.

Voegwerk beschermen

Het renoveren van uw voegwerk in combinatie met het reinigen van de gevel zorgt er voor dat uw gevel er weer zo goed als nieuw uit ziet. Maar dat wilt u logischerwijs wel zo lang mogelijk behouden. In zulke gevallen kunt u uw gevel extra bescherming bieden door deze te laten impregneren door een specialist. Hierdoor ontstaat er een extra beschermend laagje over de gevel. Hierdoor wordt uw gevel beter beschermd tegen elementen van buitenaf, waarbij dit laagje er tevens voor zorgt dat uw gevel duurzamer wordt. Hierdoor zult u extra lang plezier hebben van uw gevel. De gevel ziet er zo goed als nieuw uit en kan er weer jaren tegenaan. De bescherming van uw gevel middels impregneren kost u gemiddeld tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter.

Bespaartips van Multi Concurrent

Multi Concurrent helpt u graag om te besparen op de prijs die u moet afrekenen voor het renoveren van uw voegen. Of u dit nu door ons of door een ander bedrijf laat uitvoeren, onze tips helpen u om de prijs te drukken. Ten eerste is het mogelijk om het renoveren van uw voegen tegelijk uit te laten voeren samen met uw buren. Vooral als u met uw buren een twee onder één kap woning deelt, is dit een slim idee. Zo bespaart u op voorrijkosten en vaak bieden bedrijven u ook nog eens een kwantumkorting aan. Ook voor bedrijven is dit interessant, aangezien ze in één klap twee klanten kunnen helpen. Bovendien stelt het de specialist in staat om maar één steiger te plaatsen. Dat is nog eens mooi meegenomen.

Een andere manier waarop u op de kosten kunt besparen is door zelf het reinigen en renoveren van de voegen uit te voeren. Dit raden we af, omdat u hier te maken heeft met specialistisch werk. Een specialist levert u het beste eindresultaat op. Wel kunt u er voor kiezen om hier en daar de specialist enkele werkzaamheden uit handen te nemen. Dit is wel een goede manier om extra te besparen.

Vrijblijvende offerte?

Voegwerk uit laten voeren door Multi Concurrent

Als u er over aan het nadenken bent om uw voegwerk te laten renoveren door een specialist, kunt u altijd aankloppen bij Multi Concurrent. Wij zijn een veelzijdig bedrijf waarbij ook diverse specialisten op het gebied van voegwerk werken. Wij helpen mensen door het hele land, en dat voor scherpe tarieven. Onze vakmannen hebben jaren aan ervaring en weten iedere keer weer een resultaat af te leveren waar klanten 100% tevreden over zijn. Wilt u meer weten? Een offerte is binnen no time aangevraagd via onze website.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.