Gevel stoomreinigen

Hoe mooi zou het zijn als uw gevel weer straalt? Gevels hebben veel te verduren: weer, wind, vervuiling, algen, mossen en soms zelfs graffiti. Traditionele reinigingsmethoden kunnen effectief zijn, maar zijn niet altijd milieuvriendelijk. En daar komt stoomreiniging in beeld. Stoomreinigen is duurzaam, veilig, snel en effectief.

Ga snel naar

Gevelreiniging

Wat is gevelreiniging met stoom?

Bij stoomreiniging wordt heet water omgezet in stoom. Deze stoom wordt vervolgens gebruikt om vuil, mos, schimmels en andere viezigheid van de gevel te verwijderen. Omdat de stoom zo heet is, kan het hardnekkig vuil losmaken zonder dat er agressieve schoonmaakmiddelen nodig zijn. Dit maakt het een veilige optie voor verschillende soorten gevels, zonder dat het uw gevel beschadigd. Of het nu gaat om roet, graffiti of gewoon vuil. Stoomreiniging kan het allemaal aanpakken en uw gevel weer laten stralen.

Waarom uw gevel reinigen met stoom?

Gevelreiniging met stoom biedt verschillende voordelen:

Zijn er ook nadelen?

Hoewel gevelreiniging met stoom veel voordelen heeft, zijn er ook een aantal aandachtspunten. Stoomreiniging kan duurder zijn dan andere methoden en het verbruikt veel energie en water. Soms werkt het minder goed tegen bepaalde soorten vlekken. Er is ook een risico dat de gevel beschadigd raakt als het niet goed wordt gedaan. Laat gevelreiniging daarom altijd uitvoeren door een professional.

Welk vuil kan met stoomreiniging aangepakt worden?

Welk vuil kan niet aangepakt worden?

Stoomreiniging is effectief voor veel soorten vuil op gevels, maar niet alles is te verwijderen met stoom. Zo kunnen sterk ingetrokken chemische vlekken, zoals verf op poreuze gevels, coatings of graffiti, niet altijd verwijderd worden met alleen stoom. Ook zware roestvlekken, die diep zijn doorgedrongen in de gevel, kunnen niet altijd goed worden behandeld met stoomreiniging.

Vrijblijvende offerte?

Hoe gaat stoomreinigen in zijn werk?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Eerst wordt gestart met een grondige inspectie van de gevel. Er wordt gekeken naar de mate van vervuiling, het materiaal van de gevel en de kwaliteit van de gevel. Zijn er bijvoorbeeld ergens scheuren aanwezig? Zo ja, dan moeten deze eerst gerepareerd worden. Ook moet de omgeving goed voorbereid worden, zoals het afdekken van planten en bloemen en/of het weghalen van tuinmeubilair.

Juiste instelling stoomreinigingsapparatuur

We gebruiken geavanceerde stoomreinigingsapparatuur die specifiek is ontworpen voor gevels. Deze apparaten kunnen ingesteld worden op de juiste temperatuur en drukniveaus, afhankelijk van het vuil en het type gevel. Voordat de volledige gevel wordt gereinigd, wordt er vaak een test uitgevoerd op een klein, onopvallend deel van de gevel om de ideale instellingen te checken. Zo wordt effectief schoongemaakt zonder schade aan te richten aan de gevel.

Stoomreiniging: aan de slag!

Daarna gaan we aan de slag met het reinigen van de gevel, waarbij we meestal van onder naar boven werken om strepen te voorkomen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle delen van de gevel gelijkmatig worden gereinigd, zodat er geen kleurverschillen ontstaan.

Nabehandeling

Na het stomen wordt de gevel vaak nagespoeld met schoon water. Zo wordt het losgekomen vuil verwijderd. Tot slot wordt de gevel zorgvuldig gecontroleerd om te bepalen of een tweede reinigingsronde nodig is.

Gevel-reinigen

Laat uw gevel meteen impregneren of coaten

Het reinigen van uw gevel met stoom is een goede eerste stap om uw woning er weer netjes uit te laten zien. Maar om uw gevel echt goed te beschermen en de levensduur te verlengen, is het verstandig om ook het voegwerk te vervangen en uw gevel te coaten of impregneren. Wat levert dit u op?

Bescherming tegen vocht

Na het reinigen van uw gevel met stoom is het voegwerk vaak kwetsbaarder. Door het voegwerk te vervangen, voorkomt u deze problemen en zorgt u ervoor dat uw gevel weer goed beschermd is tegen regen en andere weersomstandigheden.

Bescherming tegen UV-straling en vuil

Een goed onderhouden gevel gaat langer mee. Door uw gevel na het reinigen te coaten of te impregneren, geeft u deze een extra beschermlaag. Coatings kunnen helpen om de gevel schoon te houden en beschermen bijvoorbeeld tegen UV-straling en vuil. Impregneren zorgt ervoor dat water en vuil minder makkelijk in de gevel kunnen komen, wat de levensduur van de gevel verlengt.

Betere uitstraling van uw woning

Nieuwe voegen en een gecoate of geïmpregneerde gevel geven uw huis een frisse en nette uitstraling. Oude en beschadigde voegen kunnen er onverzorgd uitzien. Door het voegwerk te vervangen en de gevel te behandelen, ziet uw woning er weer als nieuw uit. Dit kan ook de waarde van uw woning verhogen.

Lagere energierekening

Een goed geïmpregneerde gevel helpt ook bij het isoleren van uw woning. Dit betekent dat u minder warmte verliest in de winter en uw woning koeler blijft in de zomer. Dit kan leiden tot een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat. En niet onbelangrijk: u draagt bij aan een duurzamer milieu door uw energieverbruik te verminderen.

Grote reparaties in de toekomst voorkomen

Door op tijd het voegwerk te vervangen en uw gevel te coaten of impregneren, voorkomt u grote reparaties in de toekomst. Kleine scheuren en beschadigingen kunnen namelijk leiden tot grote problemen als ze niet op tijd worden aangepakt. Deze grote reparaties kunnen uiteindelijk hogere kosten met zich meebrengen dan de kosten voor het vervangen van voegwerk en het behandelen van uw gevel.

Wat zijn de gemiddelde kosten van stoomreiniging?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw gevel. Over het algemeen is stoomreiniging een van de meest betaalbare methodes. De kosten liggen gemiddeld tussen de €4 en €14 per vierkante meter.

Wilt u zelf aan de slag met stoomreiniging?

Het is niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan met stoomreiniging omdat u de gevel ook kunt beschadigen. Wilt u dit toch? Dan delen we graag een aantal tips:

Vraag advies of vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u ook zo’n frisse uitstraling van uw woning? Vraag ons gerust om advies over welke methode bij uw gevel past óf vraag meteen vrijblijvend een offerte aan. Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Wij denken graag met u mee!