Gevel isoleren

Heeft u last van koude muren en een hoge energierekening? Gevelisolatie kan dé oplossing zijn. Het isoleren van uw gevels kunt u vergelijken met een jas voor uw woning. Het houdt de warmte binnen in de winter en de koelte binnen in de zomer. Dit betekent dat uw verwarming en airconditioning minder hard hoeven te werken, wat goed is voor uw energierekening.

Ook zorgt gevelisolatie voor meer comfort in uw woning. Het helpt ook erg goed om geluiden van buiten te verminderen, waardoor het in huis rustiger wordt. Gevelisolatie heeft dus diverse voordelen en is een slimme investering voor de toekomst. In dit artikel leggen we graag uit wat gevelisolatie is, waarom het belangrijk is en wat wij hierin voor u kunnen betekenen.

Ga snel naar

Gevel-reinigen

Wat is gevelisolatie?

Met gevelisolatie brengt u aan de buitenkant of binnenkant van uw woning isolatiemateriaal aan. Dit materiaal helpt om de warmte binnen te houden in de winter en de hitte buiten te houden in de zomer. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol en piepschuim. Hieronder worden ze kort toegelicht:

Door een van deze materialen te gebruiken, kunt u de isolatie van uw huis verbeteren en energie besparen.

Waarom is gevelisolatie zo belangrijk?

Gevelisolatie biedt diverse voordelen:

Gevelisolatie: zijn er uitdagingen?

Gevelisolatie heeft veel voordelen, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Denk aan:

Hoe gaat gevelisolatie in zijn werk?

Uw gevel isoleren kunt u op twee manieren doen, namelijk:

Aan de buitenkant (buitenisolatie)

Buitenisolatie van uw gevel is een manier om uw huis beter te isoleren door isolatiemateriaal aan de buitenkant van uw muren aan te brengen. Vervolgens wordt deze laag afgewerkt met een beschermende laag, zoals pleisterwerk of steenstrips. Het voordeel van deze methode is dat u geen ruimte in huis verliest en dat het zorgt voor een betere geluidsisolatie. Het nadeel is dat het vaak duurder is en het de uitstraling van de woning kan veranderen.

Aan de binnenkant (binnenisolatie)

Bij binnenisolatie brengt u isolatiemateriaal, zoals isolatieplaten of isolatiefolie, aan de binnenkant van de buitenmuren van uw woning aan. Dit kan door de isolatie rechtstreeks tegen de muur te plaatsen en vervolgens af te werken met gipsplaten, behang of een andere afwerking naar keuze. Het voordeel is dat het vaak goedkoper is dan buitenisolatie en dat de buitenkant van uw woning (en dus ook de uitstraling) niet verandert. Het nadeel is dat de leefruimte in huis vermindert.

Vrijblijvende offerte?

Waar moet u op letten vóór en tijdens de gevelisolatie?

Wat is het beste moment voor gevelisolatie?

Het meest ideale moment is tijdens een geplande renovatie of als de huidige gevel toe is aan vervanging. Het combineren van werkzaamheden kan de totale kosten drukken. Maar ook als u merkt dat uw energierekening opmerkelijk hoog is, dan is het een goed moment om gevelisolatie te overwegen. Mogelijk werkt de huidige isolatie niet meer goed. Is geluidsoverlast van buiten een probleem? Ook dan kan buitengevelisolatie met akoestische isolatie een slimme keuze zijn.

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Gemiddeld gezien liggen de kosten voor gevelisolatie ergens tussen de €80 en €120 per vierkante meter. Het is echter wel afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van uw huis, het gekozen isolatiemateriaal, de staat van de bestaande gevel en of u de isolatie aan de binnen- of buitenkant wilt aanbrengen. Overweegt u gevelisolatie? Neem dan contact met ons op voor advies.

Wat kunt u nog meer isoleren aan uw woning?

Naast het isoleren van uw gevel zijn er nog meer manieren om uw woning energiezuiniger te maken en het comfort te verbeteren.

Vraag advies of een vrijblijvende offerte aan

Overweegt u om uw gevel te laten isoleren? Neem gerust contact met ons op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan. Bij ons bent u verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding. We helpen u graag bij het kiezen van de beste isolatie voor uw gevel en specifieke wensen.