Gevel stralen kosten

Wilt u weten wat gevelstralen met een speciaal straalmiddel kost? Lees snel verder. Na verloop van tijd kan uw gevel vervuild raken door diverse soorten vuil, zoals algen, mos, roetaanslag of graffiti. Gelukkig is er een oplossing: gevelstralen. Dit laat uw gevel er weer als nieuw uitzien.

Er zijn kosten verbonden aan gevelstralen. Wilt u weten wat het kost? Hier vertellen we u meer. We laten zien wat de gemiddelde kosten zijn en geven enkele prijsvoorbeelden. Ook bespreken we de prijsopbouw en belangrijke factoren die de kosten beïnvloeden. Voor gevelstralen kunt u terecht bij Multi Concurrent, actief door heel Nederland. Bezoek onze website voor meer informatie.

Ga snel naar

Gevelreiniging

Wat zijn de kosten voor gevel stralen?

De kosten voor het stralen van een gevel hangen voornamelijk af van het type straaltechniek dat u kiest, mede bepaald door de hardnekkigheid van het vuil op uw gevel en het type ondergrond om eventuele schade te voorkomen. Bij gevelstralen wordt water met een straalmiddel onder hoge druk op de gevel gespoten om verschillende soorten vuil te verwijderen. De specialist selecteert de beste straaltechniek op basis van het specifieke vuil op uw gevel, wat de kosten beïnvloedt.

Soort stralenOmschrijvingGemiddelde kosten (voor 60 m²)
ZandstralenMix van zandkorrels en vloeistof, effectief bij licht vuil€750 – €1.000
VochtstralenWater, zand, kalk of glasparels, zachter voor gevoelige stenen€850 – €1.100
NevelstralenZeer precies reinigen, geschikt voor monumentale panden€1.000 – €1.250

De kosten variëren afhankelijk van de gekozen techniek en de specifieke omstandigheden van uw gevel.

Prijsvoorbeelden gevel stralen

De kosten voor het stralen van een gevel hangen sterk af van het type straalmiddel dat wordt gebruikt, wat onder meer wordt bepaald door verschillende factoren zoals de hardnekkigheid van het vuil, de stevigheid van de stenen, en of het een monumentaal pand betreft. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten voor een goedkope optie, een verantwoorde optie en voor monumentale panden.

Goedkope keuze

Zandstralen is de voordeligste optie voor het reinigen van uw gevel. Dit is geschikt voor diverse soorten vuil. De kosten bedragen gemiddeld tussen de €170 en €190 per 10 vierkante meter, wat neerkomt op een prijs per vierkante meter tussen de €17 en €19.

Verantwoorde keuze

Een specialist kiest op verantwoorde wijze het juiste straalmiddel, afhankelijk van de ondergrond waarop wordt gewerkt. Dit heeft invloed op de kosten van gevelstralen. Bij een poreuze ondergrond is vochtstralen vaak de betere keuze, met gemiddelde kosten van €25 tot €30 per vierkante meter.

Historische gebouwen

Voor monumentale panden, waarbij het behoud van het erfgoed belangrijk is, biedt nevelstralen de beste oplossing. Dit levert een uitstekend resultaat op, maar brengt hogere kosten met zich mee. Voor een gevel van 60 vierkante meter liggen de kosten tussen de €1.000 en €1.250.

Deze kostenindicaties zijn gebaseerd op de gekozen straaltechniek en specifieke omstandigheden van uw gevel.

Prijsopbouw gevel stralen

Bij gevel stralen zijn de arbeidskosten en materiaalkosten ongeveer gelijk verdeeld. Bij andere taken, zoals gevelreiniging, is de verdeling doorgaans 75% arbeidskosten en 25% materiaalkosten. Voor gevelstralen ligt de verdeling echter op 55% arbeidskosten en 45% materiaalkosten. Van de totale prijsopbouw is 55% arbeidskosten. De materiaalkosten zijn 45%, waarvan 25% voor het straalmiddel en 20% voor de straalmachine.

Prijsbepalende factoren gevel stralen

De prijs van gevelstralen wordt beïnvloed door meerdere factoren. De keuze van het bedrijf heeft invloed op de prijs, omdat niet elke specialist dezelfde kosten rekent. Er zijn ook factoren waar u geen invloed op heeft.

Keuze straalvariant

Er zijn verschillende soorten straaltechnieken. De keuze hangt af van de poreusheid van de gevel en of het een monumentaal pand betreft. Zandstralen is het goedkoopst, gevolgd door vochtstralen en nevelstralen. Een poreuze gevel vereist een zachter straalmiddel om schade te voorkomen, terwijl nevelstralen geschikt is voor monumentale panden. De soort aanslag (mos, algen, graffiti) beïnvloedt ook de keuze.

Langdurige bescherming

Om uw gevel langdurig te beschermen tegen aanslag zoals mos, algen, en graffiti, kunt u overwegen de gevel te laten impregneren. Dit kost gemiddeld tussen de 7 en 11 euro per vierkante meter.

Vrijblijvende offerte?

Gevel stralen door onze specialisten

Als u uw gevel grondig wilt laten stralen, kunt u altijd terecht bij Multi Concurrent. Wij voeren verschillende werkzaamheden uit, waaronder gevelstralen. Door heel Nederland helpen wij mensen, dus u kunt altijd op ons rekenen. Ons team bestaat uit meerdere experts met jarenlange ervaring die precies weten hoe ze het beste resultaat kunnen bereiken. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze website. Zo weet u meteen wat u kunt verwachten.

Handige bespaartips gevel stralen

Het stralen van een gevel kan behoorlijk kostbaar zijn, maar met enkele slimme tips kunt u besparen zonder in te leveren op kwaliteit:

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit en leveren we deskundig maatwerk. Gevestigd in Haarlem, bestaat ons kleine team uit gedreven jonge mensen. Als aannemers werken we samen met vakmensen zoals houtbewerkers en architecten. Wij verzorgen de basisafwerking, waarbij materiaalkeuze en stijl met u worden afgestemd. We streven naar duidelijke afspraken en professionaliteit.

Goed vakwerk vinden voor een concurrerende prijs is niet altijd makkelijk. We zorgen ervoor dat alles op papier staat voordat we aan een project beginnen, zodat er geen verrassingen zijn. We bieden zowel prefab oplevering als maatwerk aan.

In ons netwerk selecteren we de beste vakmensen op basis van hun opleiding, ervaring en eerdere werkgevers. Kwaliteit is ook afhankelijk van de professionaliteit van ons team en ons strikte tijdsmanagement. We geven graag stijladvies, zodat u bewust kunt kiezen tussen klassieke en moderne vormgeving. Wij begeleiden u graag in dit proces.

Gevel-reinigen-1-scaled

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.