Gevel stralen kosten

Benieuwd naar de kosten van een gevel stralen met een speciaal hiervoor bestemd straalmiddel? Lees in dat gevel snel verder. Na verloop van tijd kan uw gevel aangetast worden door diverse soorten vuil. Vooral algen en mos zijn een plaag voor uw buitenmuur. Dit geeft een groenige aanslag die er simpelweg niet aangenaam uitziet. Maar uw gevel kan ook te maken krijgen met roetaanslag of bekladdingen zoals bijvoorbeeld graffiti. Is er een oplossing voor dergelijke problemen? Ja, die oplossing is er. U kunt uw gevel laten stralen. Het stralen van de gevel zorgt ervoor dat uw gevel er weer zo goed als nieuw uitziet.

Met een gevel stralen gaan kosten gepaard. Als u wilt weten wat de kosten van een gevel stralen zijn, bent u bij deze tekst aan het juiste adres. We vertellen u hieronder meer over de kosten van een gevel stralen. Ten eerste laten we u zien wat de gemiddelde kosten van een gevel stralen zijn. Aan de hand van enkele prijsvoorbeelden laten we u in meer detail zien wat u kunt verwachten van de kosten van een gevel stralen. Ook geven we u een inkijkje in de prijsopbouw van de kosten van een gevel stralen. Hierna benoemen we de belangrijkste factoren die de grootste impact hebben op de kosten van een gevel stralen. Wilt u uw gevel laten stralen? Dan kunt u bij Multi Concurrent. Wij helpen klanten door heel Nederland. Bekijk onze website voor meer info.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor gevel laten stralen?

De kosten van een gevel stralen zijn voornamelijk afhankelijk van het soort stralen waar u voor kiest. Dit is ook sterk afhankelijk van de hardnekkigheid van het vuil op uw gevel. Tevens zal er gekeken worden naar de ondergrond, want een te stevig middel op poreuze stenen kan leiden tot schade aan uw gevel. Dat willen we natuurlijk niet. Bij een gevel stralen wordt water met een straalmiddel onder hoge druk op de gevel gespoten. Dit kan diverse soorten vuil verwijderen. De specialist zal op basis van het soort vuil op uw gevel beslissen welke soort straal het beste is voor uw buitenmuur. Hier zullen de kosten voor gevel stralen afhankelijk van zijn.

De goedkoopste optie is zandstralen. Dit is de beste optie als u uw gevel grondig schoongemaakt wil hebben, maar waarbij het vuil op de gevel niet enorm hardnekkig is. Het straalmiddel bestaat hierbij uit een mix tussen korreltjes zand en een vloeistof. Gemiddeld kost deze optie u tussen de 750 en 1.000 euro bij een gevel van 60 vierkante meter. Als uw gevel niet goed bestand is tegen de hardheid van zandstralen, kan er beter gekozen worden voor vochtstralen. Dit is een combinatie van water, zand, kalk of parels van glas. Deze stralen zijn zachter, waardoor er geen schade aan uw gevel ontstaat. De gemiddelde kosten van een gevel stralen liggen bij deze optie tussen de 850 en 1.100 euro. Tot slot kunt u kiezen voor nevelstralen. Dit is de beste optie voor monumentale panden, onder meer vanwege hoe accuraat de gevel gereinigd wordt. De gemiddelde kosten voor gevel stralen in deze situatie liggen tussen de 1.000 en 1.250 euro.

Prijsvoorbeelden gevel stralen

De kosten van een gevel stralen zijn dus sterk afhankelijk van het soort straalmiddel dat gebruikt wordt. Het middel waar een specialist voor kiest kan afhangen van meerdere factoren. U kunt hierbij denken aan de hardnekkigheid van het vuil, de hardheid van de stenen en of er sprake is van een monumentaal pand of niet. Hieronder laten we u zien wat u ongeveer kwijt zult zijn in het geval van een goedkope optie, een verantwoorde optie en een monumentaal pand.

Goedkope keuze

Zandstralen is de meest goedkope optie als het gaat om het laten stralen van uw gevel. Dit levert u de laagste kosten voor gevel stralen op. Deze optie is prima voor diverse soorten vuil. Per 10 vierkante meter kost dit u gemiddeld tussen de 170 en 190 euro, wat gelijk is aan een prijs per vierkante meter tussen de 17 en 19 euro.

Verantwoorde keuze

De specialist weet exact wanneer er een verantwoorde keuze gemaakt moet worden. Dit zal sterk afhangen van de ondergrond waarop er gestraald moet gaan worden. Dit heeft zo zijn invloed op de kosten van een gevel stralen. In het geval van een poreuze ondergrond is het beter om te kiezen voor vochtstralen, aangezien deze vorm van stralen goedkoper is in vergelijking met bijvoorbeeld zandstralen. Per vierkante meter kost dit u gemiddeld tussen de 25 en 30 euro.

Historische gebouwen

Het is ook mogelijk dat u in een monumentaal pand woont. Ook bij dit soort panden is het mogelijk dat u last krijgt van vuil op de gevel. Het kan hierbij gaan om diverse soorten vuil, zoals mossen en algen. Voor monumentale panden is nevelstralen de beste oplossing. Dit kost een beetje, maar het levert wel een fantastisch resultaat op. Bij een gevel van 60 vierkante meter kost dit u tussen de 1.000 en 1.250 euro.

Prijsopbouw gevel stralen

De verdeling tussen arbeidskosten en materiaalkosten is bij deze taak ongeveer gelijk. Waar bij andere taken zoals gevelreiniging de verdeling meestal 75% arbeidskosten en 25% materiaalkosten, is dat bij een gevel stralen eerder 55% versus 45%. 55% van de prijsopbouw bestaat dus uit arbeidskosten. De materiaalkosten zijn 45%, waarbij 25% bestaat uit het straalmiddel en 20% bestaat uit de straalmachine.

Prijsbepalende factoren gevel stralen

Op de prijs van een gevel stralen zijn meerdere factoren van invloed. Natuurlijk zal het bedrijf waarvoor u kiest zijn weerslag hebben op de uiteindelijke prijs, want niet iedere specialist rekent dezelfde kosten. Maar er zijn ook enkele factoren waar u geen invloed op hebt. Hieronder bespreken we deze belangrijke factoren in meer detail, zodat u beter weet wat u kunt verwachten van de kosten. In de offertes van Multi Concurrent staat altijd een duidelijke prijsopbouw, zodat u beter weet wat u kunt verwachten.

Keuze straalvariant

Hierboven vertelden we u al dat er meerdere soorten zandstralen zijn die gebruikt kunnen worden. De keuze voor een specifiek soort straalmiddel hangt af van diverse factoren, bijvoorbeeld de poreusheid van de gevel en of u in een monumentaal pand woont of niet. De specialist bepaalt welk straalmiddel het meest geschikt is voor deze klus. Zandstralen is de goedkoopste optie, gevolgd door vochtstralen en vervolgens nevelstralen. Ook het soort aanslag op uw gevel zal van invloed zijn op de uiteindelijke keuze die gemaakt wordt.

Een poreuze gevel beschikt over zachtere stenen. Dit houdt in dat een stevig straalmiddel schade kan berokkenen aan uw gevel. Voor een monumentaal pand is nevelstralen juist meer geschikt. U hebt dus niet altijd de keuze over het straalmiddel dat gebruikt wordt. Deze keuze kunt u het beste overlaten aan de specialist. Ook zal het soort aanslag van invloed zijn. Mos en algen zijn minder hardnekkig in vergelijking met bijvoorbeeld graffiti.

Langdurige bescherming of niet

Aanslag op uw gevel is vervelend. Mossen, algen of vandalisme in de vorm van graffiti kunnen uw buitenmuur er bijzonder slecht uit laten zien. Niet alleen wilt u weer een gevel die er zo goed als nieuw uitziet, maar het liefst wilt u dit zo lang mogelijk zo houden. In dat geval kan het lonen om uw gevel te laten impregneren. Dit biedt de langdurige bescherming die u zoekt. Het impregneren van een gevel kost gemiddeld tussen de 7 en 11 euro per vierkante meter.

Vrijblijvende offerte?

Multi Concurrent bespaartips

Er zijn meerdere manieren waarop u geld kunt besparen op het laten stralen van uw gevel. Ten eerste is het een slim idee om offertes van bedrijven te vergelijken. Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van meerdere offertes u een besparing tussen de 30% en 40% kan opleveren. Wel willen we u aanraden de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. Mocht de gevel van uw buren ook onderhoud nodig hebben, dan kan het lonen om dit samen uit te laten voeren. Zo bespaart u op voorrijkosten en wellicht krijgt u ook een kwantumkorting. Als u zelf handig bent, kunt u enkele voorbereidende taken uitvoeren voor de specialisten. Zo hoeven zij minder te doen, wat u geld bespaart. Immers levert dit lagere arbeidskosten op. Zoals u in de prijsopbouw hebt kunnen zien, zijn arbeidskosten de grootste kostenpost.

Gevel stralen door onze specialisten

Als u uw gevel eens grondig wilt laten stralen, kunt u altijd aankloppen bij Multi Concurrent. Wij voeren diverse werkzaamheden uit, waaronder het stralen van de gevel. Door heel Nederland helpen wij mensen, dus u kunt altijd bij ons terecht. Binnen ons team zijn er meerdere experts op dit vlak. Zij hebben vele jaren aan ervaring en weten precies wat ze moeten doen om een resultaat te creëren waar u 100% tevreden over zult zijn. Wilt u weten wat er mogelijk is? Vraag dan via onze site gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. Zo ziet u meteen wat u kunt verwachten.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.