Gevelrenovatie kosten

Benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Multi Concurrent kan u met diverse klussen helpen, en het renoveren van de gevel is er hier één van. Een gevelrenovatie is de beste oplossing als de gevel zijn beste tijd heeft gehad. Zo kan het zijn dat niet alleen voegen van de woning er niet goed meer uitzien, maar ook dat er scheuren of andere soorten beschadigingen aanwezig zin in de gevel. In zulke gevallen kunt u beter niet al te lang wachten met actie ondernemen, aangezien deze beschadigingen alleen maar erger worden en ook kunnen leiden tot andere soorten problemen. Bij Multi Concurrent kunt u terecht als u uw gevel wilt laten renoveren.

Maar wat kunt u verwachten van de kosten van gevelrenovatie? Wij laten het u zien in dit artikel. Ten eerste gaan we dieper in op de gemiddelde kosten voor gevelrenovatie. Dit laten we u zien met behulp van een aantal prijsvoorbeelden, van een klein project tot aan een groter en specifieker project. Ook vertellen we u meer over de prijsopbouw en de prijsbepalende factoren die van invloed zijn op de kosten van een gevelrenovatie. Hierbij kunt u denken aan het repareren van uw gevel, maar ook het laten renoveren van uw voegwerk. Omdat wij u graag helpen om geld te besparen, geeft Multi Concurrent u enkele handige bespaartips. Benieuwd wat er mogelijk is? Multi Concurrent helpt u graag. U kunt via onze website gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor gevelrenovatie?

Het reinigen van uw gevel kan een groot verschil maken voor de uitstraling van de gevel. Ook hiervoor kunt u terecht bij Multi Concurrent. Maar is mogelijk dat het reinigen van de gevel niet voldoende is. Als er sprake is van beschadigingen, kunt u het beste kiezen voor een gevelrenovatie. De kosten van een gevelrenovatie variëren behoorlijk. Dit is niet alleen afhankelijk van het soort project, maar de kosten van gevelrenovatie hangen ook af van hoe groot uw gevel is. Het aantal vierkante meters heeft een grote impact op de kosten van gevelrenovatie.

Het zijn voornamelijk de soorten werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden die een grote impact hebben op de kosten van gevelrenovatie. Het voegen en impregneren van een gevel kost u gemiddeld tussen de 70 en 105 euro per vierkante meter. Het is ook mogelijk om uw gevel te laten renoveren in combinatie met een renovatie van de schoorsteen. Dit kost u gemiddeld tussen de 2.800 en 3.200 euro. Maar u kunt nog meer werkzaamheden tegelijk laten uitvoeren. Zo kunt u ervoor kiezen om te laten reinigen, renoveren, voegwerk uit te laten voeren en te laten impregneren voor een gemiddelde prijs tussen de 3.250 en 3.750 euro. Tot slot is het mogelijk om de oorspronkelijk voegen te laten herstellen tijdens een gevelrenovatie, waarna ook een extra reiniging plaats vindt. Dit kost u tussen de 4.200 en 4.600 euro.

Prijsvoorbeelden voor gevelrenovatie

De gemiddelde kosten van gevelrenovatie geven u een inkijkje in wat u kunt verwachten. Maar de situaties kunnen per renovatie behoorlijk verschillen. Door de jaren heen hebben wij te maken gehad met zowel kleine als grote projecten. De kosten van gevelrenovatie onderling kunnen hierdoor flink verschillen. Met behulp van de hieronder genoemde prijsvoorbeelden krijgt u een nog specifieker inzicht in wat u kunt verwachten qua de kosten van een gevelrenovatie.

Klein project

De goedkoopste mogelijkheid is een klein project. Logischerwijs is dit alleen een optie als u over een relatief kleine gevel beschikt. Heeft u een grote woning, dan zal de prijs ook hoger uitvallen. Zo gaat het nu eenmaal met de kosten van een gevelrenovatie. Laten we zeggen dat u uw gevel laat renoveren inclusief nieuw voegwerk. Bij een gevel van ongeveer 60 vierkante meter met een platvol voeg komt de prijs uit tussen de 750 en 850 euro. BTW en voorrijkosten zitten inbegrepen in deze prijs.

Duurzaam project

Het is ook mogelijk om uw gevel te laten renoveren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat u nog vele jaren kunt genieten van het eindresultaat. Dit is de duurzame optie. Dit project zal er voor zorgen dat uw gevel en voegwerk optimaal beschermd wordt, zodat u hier voor langere tijd veel plezier aan zult beleven. Dit wordt bereikt door de gevel te impregneren. Met behulp van een impregnatiemiddel ontstaat er een beschermend laagje. Uw gevel is hierdoor beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. U zult jaren plezier beleven aan uw mooi gerenoveerde gevel. Als we wederom een gevel van 60 vierkante meter aanhouden, liggen de kosten tussen de 1.350 en 1.500 euro.

Specifiek project

Tot slot kan het gaan om een specifiek project. Laten we zeggen dat er flinke scheuren aanwezig zijn in uw gevel en dat u het verouderde voegwerk wilt laten uithakken door een specialist. Hierbij moeten niet alleen de oude stenen van uw woning vervangen worden, maar het voegwerk moet ook opnieuw geplaatst worden. Zelfs voor een geveloppervlakte van rond de 20 vierkante meter kost dit u al tussen de 3.000 en 3.200 euro. Het is een wat duurdere optie, maar het resultaat mag er wezen.

Prijsopbouw gevelrenovatie

Voor gevelrenovatie en vergelijkbare klussen is de prijsopbouw vrijwel altijd hetzelfde. Natuurlijk kan het per project verschillen wat de precieze verhoudingen zijn tussen de kosten die gemaakt moet worden, maar over het algemeen zijn er weinig verschillen tussen deze percentages. Zo’n 70% tot 80% van de prijsopbouw van een gevelrenovatie bestaat uit arbeidskosten. De overige 20% tot 30% bestaat uit materiële kosten. Immers moet er ook een hoop materiaal aangeschaft worden voor deze klus.

Prijsbepalende factoren gevelrenovatie

De keuzes die u maakt hebben een impact op de uiteindelijke kosten die u kwijt bent aan deze klus. Natuurlijk let u hierbij ook op uw eigen budget, want niet iedereen kan even veel besteden aan een dergelijke klus. Hieronder zetten we de belangrijkste prijsbepalende factoren voor u op een rij. Deze factoren bepalen voor het grootste gedeelte hoeveel u kwijt zult zijn aan deze klus.

Repareren van gevel

Soms kiezen mensen voor een gevelreiniging om hun gevel er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Maar dit is niet altijd een optie. Als er beschadigingen aanwezig zijn en een reparatie een must is, ontkomt u niet aan een gevelrenovatie. Zo wordt de gevel weer zo goed als nieuw gemaakt, en ziet u de gevel in zijn oorspronkelijke staat terug. Dit is een ingrijpende klus. Alhoewel er doe-het-zelvers zijn die zullen claimen dat ze deze taak prima zelf kunnen uitvoeren, is dit echt specialistenwerk. Daarom kunt u het beste de keuze maken voor een gevelrenovatie.

Voegen

Een gevelrenovatie gaat vaak gepaard met het vervangen van de voegen, alhoewel het ook mogelijk is om de voegen in hun originele staat te herstellen. Het vervangen van de voegen gaat ook gepaard met keuzes, want voor welke voeg kiest u? De twee goedkoopste opties zijn een platvol gladde/geborstelde voeg en een glad verdiepte voeg, met een prijs tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter. Iets duurder is de schaduwvoeg, met een prijs tussen de 9 en 13 euro per vierkante meter. Vanaf gaan de prijzen flink omhoog.

Een daggestreep kost u tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter. Nog duurder is de snijvoeg, ook wel bekend als de gesneden voeg. Deze soort voeg kost u tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter. De snijvoeg wordt over het algemeen toegepast bij monumentale panden. Tot slot is er nog de knipvoeg, ook wel bekend als de geknipte voeg. Deze optie kost u tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter.

Reinigen van gevel

Naast het renoveren van de gevel kan het ook een goed idee zijn om uw gevel van een reinigingsbeurt te laten voorzien door een specialist. Zo verwijdert u van alles, van groene aanslag zoals mos tot aan hardnekkige vlekken. U hebt hierbij de keuze uit drie methodes. Een stoomreiniging kost u gemiddeld tussen de 4 en 16 euro per vierkante meter. Hetzelfde geldt voor een chemische reiniging, wat voornamelijk wordt ingezet als de vlekken hardnekkiger zijn. Daarnaast is het een optie om uw gevel te laten zandstralen. Dit kost u gemiddeld tussen de 9 en 21 euro per vierkante meter. Zandstralen is de beste optie voor de echt hardnekkige vervuiling.

Impregneren

Dankzij een gevelrenovatie ziet uw gevel er weer zo goed als nieuw uit. Zo’n mooi resultaat wilt u zo lang mogelijk behouden. In dat geval kunt u er voor kiezen om uw gevel te laten impregneren. Met behulp van een impregnatiemiddel ontstaat er een beschermend laagje op de gevel. Deze laag stoot water en schimmel af, en is boven ook nog brandwerend. Wij kunnen uw gevel voor u impregneren. Dit kost u tussen de 5 en 9 euro per vierkante meter.

Multi Concurrent bespaartips

Er zijn meerdere manieren waarop u op de prijs van een gevelrenovatie kunt besparen. Ten eerste kunt u bij het bedrijf dat u op het oog hebt navragen of zij een kwantumkorting geven. Deze korting is van toepassing als zowel u als uw buren de gevel willen laten renoveren. Dit levert het bedrijf extra klanten op, terwijl u bespaart op bijvoorbeeld de voorrijkosten. Daarnaast kan het lonen wat de regelgeving op dit moment is omtrent subsidies. Gevelrenovatie is een vorm van isolatie, aangezien het vochtinslag voorkomt en er voor zorgt dat uw woning zijn warmte beter kan behouden.

Vrijblijvende offerte?

Offerte aanvragen bij Multi Concurrent

Hebt u interesse in een gevelrenovatie? Wij van Multi Concurrent helpen u hier graag bij. Binnen ons team van professionals werken vele vakmannen die meerdere jaren aan ervaring hebben met het volbrengen van deze klussen. Wij gaan iedere keer weer voor 100% klanttevredenheid en houden rekening met uw wensen. Dit alles doen wij voor scherpe prijzen. Wilt u zelf onze lage prijzen ontdekken? Vraag dan via onze website gratis en compleet vrijblijvend een offerte aan.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.