Reinigen van uw dak

Een schoon dak is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van uw woning, maar verlengt ook de levensduur ervan. Door regelmatig onderhoud kunt u uiteindelijk kosten besparen. Het voorkomt niet alleen schade en lekkages, maar kan ook helpen om uw energierekening te verlagen. Er zijn dus genoeg redenen om uw dak de nodige aandacht te geven. Hieronder vindt u alles wat u moet weten over het reinigen van uw dak.

Ga snel naar

Dakwerken door Multi Concurrent

Waarom is een schoon dak zo belangrijk?

Dakproblemen ontstaan vaak door achterstallig onderhoud. Vooral daken met weinig zonlicht zijn vatbaar voor mos, algen en ander vuil dat zich ophoopt. Dit kan niet alleen het dak beschadigen, maar ook de afvoeren verstoppen, waardoor water zich kan ophopen en lekkages kunnen ontstaan. Door uw dak regelmatig te laten reinigen, voorkomt u deze problemen en verlengt u de levensduur van uw dak.

Voordelen van een schoon dak

Een schoon dak heeft nog veel meer voordelen, namelijk:

Wist u dit al over het reinigen van uw dak?

Hoe wordt een dak gereinigd?

Er zijn verschillende methodes om uw dak te laten reinigen.

De keuze voor een methode om je dak te reinigen hoef je uiteraard niet zelf te kiezen. Afhankelijk van jouw dak adviseren wij je graag welke methode het beste ingezet kan worden.

Zelf doen of uitbesteden?

Hoewel u met de juiste apparatuur en kennis uw dak zelf kunt reinigen, is het aan te raden om dit werk over te laten aan een professionele dakdekker. Wij hebben de expertise om het werk veilig en effectief uit te voeren, zonder schade aan uw dak te veroorzaken.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor dakreiniging?

De kosten voor dakreiniging worden bepaald door verschillende factoren. Sommige hiervan, zoals het materiaal van het dak en de grootte van het oppervlak, zijn niet te veranderen. Er zijn echter ook keuzes die u zelf kunt maken, zoals:

Alleen uw dak laten reinigen

U kunt uw dak al laten reinigen voor een klein bedrag per vierkante meter. Er zijn verschillende methoden om uw dak te laten reinigen, waarbij de kosten variëren per type dakreiniging. De gemiddelde kosten voor dakreiniging liggen tussen de 300 en 900 euro voor een dak van 60 m².

Dak laten reinigen en coaten

Als u besluit om niet alleen uw dak te laten reinigen, maar ook te laten coaten, dan zijn de kosten wat hoger. Gemiddeld moet u rekenen op kosten tussen de 900 en 1.800 euro voor een dak van 60 m².

Dak laten reinigen, coaten en impregneren

Voor een totale opknapbeurt, waarbij uw dak wordt gereinigd, gecoat en geïmpregneerd, moet u gemiddeld rekenen op kosten tussen de 1.200 en 2.100 euro. Door zowel te impregneren als te coaten, profiteert u van uitgebreide bescherming en ultieme waterdichtheid. 

Hieronder staan de kosten overzichtelijk in een tabel weergegeven.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs bij een dak van 60 m²
Dak reinigen€300 – €900
Dak reinigen en coaten€900 – €1.800
Dak reinigen, coaten en impregneren€1.200 – €2.100

Vrijblijvende offerte?

Wat zijn de gemiddelde kosten per type reiniging?

De kosten voor het reinigen van daken kunnen verschillen, afhankelijk van de gekozen reinigingsmethode. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten per type reiniging, zodat u een idee krijgt van wat u kunt verwachten wanneer u uw dak laat reinigen. Op basis van de staat en het materiaal van je dak adviseren wij welke reinigingsmethode het meest geschikt is.

Type reinigingKosten per m²
Hogedrukreiniging€5 – €10
Chemische reiniging€10 – €20
Stoomreiniging€8 – €15
Zandstralen€15 – €30
Softwash (met biocide)€12 – €25

Aandachtspunten reiniging dak

Is dakreiniging slecht voor het milieu?

Bij Multi Concurrent bieden wij milieuvriendelijke dakreiniging aan met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. Onze aanpak zorgt niet alleen voor een schoon dak, maar draagt ook bij aan het behoud van onze natuurlijke omgeving. Ontdek hoe wij met onze duurzame benadering uw dak kunnen reinigen en beschermen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag ons gerust om advies

Of u nu vragen heeft over onze milieuvriendelijke aanpak, advies nodig heeft over het reinigen en onderhouden van uw dak, of interesse heeft in een offerte op maat, ons team staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan een schoner en duurzamer dak.