Voegen vervangen

Voegen vervangen is één van de stappen die u kunt ondernemen om uw gevel er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Meestal kijken we het eerst naar de stenen als we een blik werpen op de gevel. Dat is niet zo vreemd, want zij zijn het grootste onderdeel en springen het eerst in het oog. Maar het belang van goede en mooie voegen moet niet onderschat worden. Zij zorgen voor de cohesie in de muur. Bovendien wordt de uitstraling van een gevel verminderd als de voegen er niet meer goed uit zien. Verouderde voegen hebben een negatief effect op de look van uw buitenmuur. In het geval van beschadiging, corrosie of veroudering is het vervangen van de voegen daarom de beste oplossing.

Het vervangen van de voegen heeft nog een bijkomend voordeel. Beschadigde voegen zorgen er namelijk voor dat vocht makkelijker een weg naar binnen kan banen. Dit kan op den duur leiden tot aantasting van zowel de buiten- als binnenmuur, bijvoorbeeld in de vorm van schimmelplekken. Daarom is uw voegen vervangen een aanrader als u ziet dat uw voegwerk hieraan toe is. Hieronder vertellen we u meer over het vervangen van voegen. Zo laten we u zien wat de gemiddelde kosten zijn van voegen vervangen. Ook gaan we dieper in op hoe wij van Multi Concurrent het vervangen van voegen aanpakken. We laten u zien wat de voordelen zijn van voegen vervangen. Hierna geven we u nog enkele tips voor hoe u kunt besparen op de prijs van het renoveren van voegen, of u dit nu door ons laat doen of niet. Via onze site kunt u een voegenwerk offerte aanvragen.

Ga snel naar

Kosten voor het vervangen van voegen

Het voegwerk heeft een grote invloed op de gehele uitstraling van uw gevel. Als u er zeker van wilt zijn dat uw gevel er top uit ziet, kan het renoveren van het voegwerk van toegevoegde waarde zijn. Dit is een investering, maar het resultaat is de prijs waard. Tenminste, als u kiest voor een bedrijf dat niet te veel vraagt voor een dergelijke klus. Daarom is het handig om te weten wat u ongeveer kunt verwachten als u het voegwerk laat vervangen door een specialist.

De meest bepalende factor op de uiteindelijke prijs die u moet afrekenen voor deze klus is het soort voeg dat u laat plaatsen. Ten eerste kunt u kiezen voor een platvolvoeg. Deze soort voeg kost u gemiddeld tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter. Deze zelfde gemiddelde prijs geldt voor een teruggehouden voeg, een verdiepte voeg, en een bolgeklopte voeg. Net ietsje duurder kost de schaduwvoeg met een gemiddelde prijs tussen de 9 en 13 euro per vierkante meter. Ook een snijvoeg is een optie, maar dan zult u wel wat meer per vierkante meter moeten betalen. Een snijvoeg kost namelijk gemiddeld tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter. Tot slot is er nog de knipvoeg, met een prijs tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter.

Hoe wij te werk gaan bij het vervangen van voegen

Het renoveren van voegen is best een flinke klus. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag vooraf weet wat u hiervan kunt verwachten. Er zijn ten eerste een aantal redenen waarom het vervangen van voegwerk een goed idee is. Dit kan gecombineerd worden met andere werkzaamheden zoals het reinigen van een gevel of het impregneren van een gevel. Voegwerk moet gerenoveerd worden als duidelijk te zien is dat de voegen verouderd zijn. Wellicht beginnen de voegen al af te brokkelen, maar het kan ook zo zijn dat duidelijk te zien is dat de voegen aan het rotten zijn. Bovendien kan na een reiniging duidelijk worden dat de voeg te vuil zijn hiervoor, waarna vervanging het beste alternatief is. In de slechtste gevallen, bijvoorbeeld bij schade aan de stenen, kan er geadviseerd worden om de gehele gevel te laten renoveren door een specialist.

Maar hoe pakken wij deze taak aan? Er zijn meerdere aanpakken mogelijk als verouderd voegwerk vervangen moet worden. Ten eerste wordt er begonnen met het uithakken van de voegen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een bijtel in combinatie met een hamer, maar de specialist kan er ook voor kiezen om deze klus uit te voeren met behulp van een elektrische hakhamer. Er word begonnen met het weghalen van de horizontale voegen, hierna volgen pas de verticale voegen. Het weghalen van voegen is een klus die behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Dit moet dan ook secuur gebeuren, anders loopt men het risico dat er beschadigingen aan de stenen ontstaan. Dat is het laatste waar u en wij op zitten te wachten.

Naast het uithakken van voegen kan er ook voor gekozen worden om de voegen uit de gevel te laten slijpen. Hierbij maken we gebruik van een slijptol. Hier maken we een zuigslang aan vast zodat voorkomen wordt dat het puin allemaal op de grond valt. De zuigslang zorgt er voor dat het puin gelijk wordt opgeruimd. Net als bij het uithakken van de voegen werken we bij het uitslijpen eerst horizontaal en vervolgens pas verticaal. Uitslijpen is een snellere methode omdat er met meer precisie gewerkt kan worden. Wel moeten we ook bij deze methode enorm secuur te werk gaan, om te voorkomen dat de stenen van de gevel beschadigd raken.

Voegen laten vervangen door nieuwe

U hebt kunnen lezen hoe we de oude voegen verwijderen. Hiervoor moeten logischerwijs nieuwe voegen geplaatst worden. U hebt hierbij de keuze uit verscheidene soorten voegen. De keuze is natuurlijk aan u, maar wij staan u graag met advies bij waar nodig. Er zijn een aantal goedkope opties en een aantal luxere opties waar u uit kunt kiezen. De goedkope opties kosten gemiddeld tussen de 8 en 13 euro per vierkante meter. Tot deze varianten behoren de platvolvoegen, de teruggehouden voegen, de verdiepte voegen, de bolgeklopte voegen en de schaduwvoegen. De luxere varianten kosten u gemiddeld tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter. Een stuk duurder dan gemiddeld, maar het resultaat mag er zijn. Tot de luxere varianten behoren de knipvoegen en de snijvoegen.

Tips voegen vervangen

Stel dat u er voor heeft gekozen om het voegwerk van uw gevel te laten renoveren. Natuurlijk hopen we dat u hiervoor ons inschakelt, maar het kan ook zijn dat u kiest voor een ander bedrijf. Of u nu voor ons kiest of niet, we vinden het alsnog belangrijk om een aantal tips aan u mee te geven voor het beste resultaat. Hoe vindt u het beste bedrijf voor u? Ten eerste is het fijn om van tevoren te weten waar u aan toe bent. Daarom is het een slim idee om uzelf vooraf meer inzicht te verschaffen in de prijzen die een bedrijf hanteert. De beste manier om de prijzen te ontdekken is door een offerte aan te vragen. Spreek een duidelijke prijs van tevoren af, zodat u weet wat u kunt verwachten. Niemand zit te verwachten op verrassingen achteraf.

Het vervangen van het voegwerk kunt u combineren met andere werkzaamheden. Een gevelspecialist is niet voor niets een specialist op dit gebied. Ook voor andere gevel taken kunt u bij ons terecht. Zo kunt u er voor kiezen om een renovatie van de voegen te combineren met het reinigen van de gevel. Zo zien uw voegen er weer geweldig uit en ook uw gevel ziet er wederom zo goed als nieuw uit. Dit geeft uw gevel een nieuw elan. Wilt u uw voegen op zijn mooist krijgen? Dan kiest u voor knip- of snijvoegen. Natuurlijk, het prijskaartje is een stuk hoger in vergelijking met de andere varianten. Maar deze voegen zijn hun hogere prijs meer dan waard. Deze voegen leveren het mooiste resultaat op.

Waarom uw voegen laten vervangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u uw voegen wilt laten renoveren. Alles vergaat, zelfs de voegen van uw gevel. De gemiddelde voeg gaat zo’n 25 tot 35 jaar mee. Tijdens deze jaren krijgen de voegen met van alles te maken, van de vorming van mossen tot aan de weersomstandigheden. Al deze externe factoren leiden er toe dat er slijtage ontstaat en dat de gevel vuil kan worden. Verouderde voegen kunnen leiden tot vochtinslag. Dit kan op een gegeven moment ook uw binnenmuren aantasten. Voegwerk vervangen voorkomt dit. Bovendien leiden nieuwe voegen tot een waardeverhoging van de woning. Vocht kan geen probleem meer worden en uw gevel ziet er weer geweldig uit.

Vrijblijvende offerte?

Voegen laten vervangen door Multi Concurrent

Multi Concurrent is een specialist op het gebied van gevels. Alhoewel u bij ons voor diverse werkzaamheden terecht kunt, van een renovatie van uw gehele woning tot aan stucwerk, behoren ook de diverse werkzaamheden die u aan een gevel kunt laten uitvoeren tot onze specialiteiten. Binnen ons team werken er meerdere vakmannen van een hoog niveau die al jaren klanten door heel Nederland helpen om het meeste uit hun gevel en voegen te halen. Door onze vele jaren aan ervaring weten we voor iedere klus de juiste oplossing toe te passen. De resultaten spreken boekdelen. Daarom kiest u voor Multi Concurrent als u uw voegwerk wilt laten renoveren. U kunt deze klus ook combineren met andere werkzaamheden, bijvoorbeeld het reinigen van uw gevel. Benieuwd naar wat u kunt verwachten? Vraag dan via onze website een gratis en compleet vrijblijvende offerte aan.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen