Gevel reinigen

Een gevel reinigen is van tijd tot tijd een noodzakelijkheid. Als u een eigen woning bezit, wilt u dit huis er zo lang mogelijk goed uit laten zien. Uw buitenmuur kunt u toch zien als het visitekaartje van uw huis. Het is de eerste impressie die bezoekers krijgen van uw woning. Een vieze gevel kan deze eerste indruk grondig verpesten. Daarom is het een aanrader om uw gevel te laten reinigen als deze buitenmuur er niet goed meer uit ziet. Om de zoveel jaar zult u uw gevel moeten laten reinigen. Multi Concurrent kan diverse klussen voor u uitvoeren, waaronder gevelreiniging. Wij bekijken per situatie wat de beste aanpak is. Zo ziet uw woning er weer zo goed als nieuw uit. Dit kan op diverse manieren uitgevoerd worden. Hieronder vertellen we u meer over uw gevel laten reinigen door ons. Ten eerste gaan we dieper in op de kosten van gevelreiniging. U kunt dit zien als een investering die de moeite waard is. Dit effect wordt nog eens versterkt als u er voor kiest om ook andere werkzaamheden uit te laten voeren, zoals bijvoorbeeld het renoveren van het voegwerk. Voor al uw werkzaamheden aan de gevel kunt u bij ons terecht, van het verwijderen van graffiti tot aan het renoveren van gehele gevel, van voor tot achter. In dit artikel vertellen we u ook waarom het een beter idee is om het reinigen van de gevel aan een professional over te laten in plaats van dit zelf te doen. Vervolgens geven we u nog enkele tips, waarna we dieper in gaan op de voordelen die gepaard gaan met een gevel reinigen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten van deze klus.

Ga snel naar

Gevel reinigen en de kosten

De gevel is een buitenmuur. In de buitenlucht krijgt uw gevel te maken met diverse externe factoren. De weersomstandigheden zijn hier het beste voorbeeld van. Zowel harde regen als de felle zon kunnen uw gevel aantasten. Daarnaast kan de buitenmuur in de winter te maken krijgen met vorst. Vocht en vorst is een dodelijke combinatie. Met een beetje pech kan deze combinatie in de loop der jaren zorgen voor scheuren in uw muur. Zo bent u nog verder van huis. Maar laten we niet te ver vooruit lopen op de feiten. Naast het weer kan uw gevel ook te maken krijgen met de wind en luchtvervuiling. Ook zullen er algen en mossen groeien op uw buitenmuur. Al deze factoren zorgen er voor dat uw gevel er na verloop van tijd minder goed uit gaat zien. De gevel reinigen is in deze situaties de beste oplossing.

De gevel reinigen laat uw woning weer stralen. Ineens ziet u weer hoe uw woning er uit zag toen u hier in ging wonen. Het voelt net alsof uw huis een upgrade heeft gehad. Dat is de kracht van een gevel reinigen, zeker wanneer u kiest voor de diensten van een bewezen specialist. Een vakman weet precies wat de beste aanpak is per situatie. Hier zijn meerdere factoren op van invloed. Ten eerste bepaalt de hardnekkigheid van het vuil welke methode van uw gevel reinigen het beste is en welk straalmiddel hiervoor gebruikt moet worden. Daarnaast wordt er gekeken naar de poreusheid van de stenen. Hoe poreuzer de stenen van uw gevel zijn, hoe zachter deze stenen zijn en hoe groter de kans op schade is als een te hard middel met hoge druk op de muur wordt gespoten. Onze specialisten weten de beste aanpak in iedere situatie.

Op het gebied van een gevel reinigen heeft u dus meerdere opties. Er zijn diverse methodes die toegepast kunnen worden om uw gevel te reinigen. De meest goedkope optie is het stoomcleanen van een gevel. Deze stoom ontstaat doordat water verhit wordt tot maar liefst 150 graden Celsius. Hierna wordt het hete water onder hoge druk tegen de buitenmuur aan gespoten, waarna het het vuil op de gevel als het ware oplost. Dit is de goedkoopste optie waar u voor kunt kiezen. De gemiddelde kosten van deze methode van gevelreiniging komen uit tussen de 4 en 16 euro per vierkante meter.

Een klein tikje duurder is het chemisch laten reinigen van de buitenmuur. Voor deze optie wordt gekozen als het vuil iets hardnekkiger is dan normaal. Stoomcleanen is vooral een optie voor vuil dat niet zo hardnekkig is. Bij chemisch reinigen wordt gebruik gemaakt van een chemisch middel. De specialist zorgt er voor dat niets van het chemische middel op de grond terecht komt, zodat het milieu niet wordt aangetast. Met behulp van een borstel wordt het middel aangebracht op de gevel. Hierna krijgt het de tijd om in te werken, waarna met behulp van een spuit onder hoge druk de gevel schoon wordt gemaakt. Chemisch reinigen kost u gemiddeld tevens tussen de 4 en 16 euro per vierkante meter. Bij de meeste bedrijven is chemisch reinigen net wat duurder dan stoomcleanen.

De laatste methode die geregeld gebruikt wordt bij gevelreiniging is de gevel zandstralen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een straalmiddel, dat met behulp van een straalmachine onder hoge druk op de buitenmuur wordt gespoten. Deze straalmachine levert extra kosten op. Alhoewel de term zandstralen gebruikt wordt, zijn er ook straalmiddelen zonder zand die gebruikt kunnen worden. Zo wordt vochtstralen vaak ingezet als de stenen poreus zijn, zodat de kans op schade geminimaliseerd wordt. Daarnaast kan er gekozen worden voor nevelstralen als er sprake is van een monumentaal pand. Het zandstralen van de gevel kost u gemiddeld tussen de 9 en 21 euro per vierkante meter.

Zelf een gevel reinigen of uitbesteden?

Als u wel eens onze teksten hebt gelezen over gevelreiniging, heeft u wellicht gezien dat wij altijd bespaartips geven. Wij houden er van om u te helpen een zo laag mogelijke prijs te behalen. Eén van de mogelijke manieren om te besparen op uw kosten is door de specialisten enkele werkzaamheden uit handen te nemen. Zo kunt u wat voorwerk doen om de vakmannen te helpen. Voor ervaren doe-het-zelvers is het wellicht het overwegen waard om de gevelreiniging geheel zelf uit te voeren. Eigenlijk raden wij dit altijd af. De praktijk leert ons dat een specialist het beste resultaat levert. De vakman weet het beste wat de slimste aanpak is en welk straalmiddel gebruikt moet worden. Maakt u hiermee fouten, dan kan dit leiden tot schade aan uw gevel. Dit levert u alsnog extra kosten op, waardoor u niets bespaart.

Maar goed, doe-het-zelvers kunnen soms wat eigenwijs zijn. Bovendien is het mogelijk dat u over een eigen hogedrukspuit beschikt en dat u hierdoor toch overweeg om deze klus zelf uit te voeren. Lees u vooraf goed in, want kennis over uw gevel en de materialen is essentieel om deze klus goed uit te voeren. De totaalkosten zullen lager uitvallen als u zelf uw gevel reinigt. Daarentegen moet u wel zelf uw tijd investeren in deze klus. Als u op hoogte werkt, neemt u een risico met de eigen gezondheid. Bovendien is het maar de vraag in welke mate u beschikt over de benodigde materialen, bijvoorbeeld een straalmachine. Daarom raden we u altijd aan om te kiezen voor de diensten van een specialist. Wij van Multi Concurrent helpen u graag bij deze klus.

Handige tips bij het reinigen van een gevel

Handig om te weten is dat gevelreiniging niet de enige taak is die u kunt laten uitvoeren door een gevelspecialist. Naast reiniging kunt u nog meer doen om uw gevel er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Als u uw buitenmuur de beste bescherming wilt geven, kunt u kiezen voor het impregneren van de gevel. Hierdoor wordt de buitenmuur beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en gaat de muur langer mee. Mocht er schade aan uw gevel zijn ontstaan, dan is een gevelrenovatie de beste optie. Tevens kan het zo zijn dat alleen uw voegen sterk verouderd zijn. In zulke gevallen kiest u voor het laten renoveren van de voegen. U kunt deze werkzaamheden combineren, zodat uw gevel er weer fantastisch uit zal zien.

Vrijblijvende offerte?

Voordelen van gevelreiniging

Een gevelreiniging zorgt er voor dat uw buitenmuur grondig wordt schoongemaakt. In de loop der jaren kan uw gevel aangetast worden door diverse factoren. Algen en mossen zijn hier goede voorbeelden van, maar ook slecht weer kan uw gevel aantasten. Ook kan het zo zijn dat er graffiti geplaatst is op uw buitenmuur. In zulke gevallen kan een gevelreiniging uw muren er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Ze stralen als nooit tevoren.

Het verfraaien van uw woning is een groot voordeel van gevelreiniging, maar het is niet het enige voordeel. In combinatie met het impregneren van de gevel biedt deze taak u de beste bescherming. Door de buitenmuur aan te pakken, beschermt u ook uw binnenmuur. Immers kan vochtinslag leiden tot schimmel op de binnenmuur. Een mooie gevel laat de waarde van uw woning stijgen. Wij kunnen gevelreiniging voor u uitvoeren. Als u meer wilt weten, kunt u onze site bezoeken. Hier kunt u geheel vrijblijvend een gratis offerte opvragen.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.