Dak reinigen kosten

Wat zijn de kosten van een dak reinigen? We gaan hier uitgebreid antwoord op geven in dit artikel. Van tijd tot tijd kan het nodig zijn om uw dak te reinigen. Uw dak is een plek die niet makkelijk te bereiken valt. Door de hoge hoogte kleven er ook wat risico’s aan het beklimmen van uw dak. Daarom zult u hier niet zomaar onderhoud aan plegen. Toch kunnen diverse soorten vuil, waaronder mos, binnen korte tijd uw dak een verouderde en slecht onderhouden uitstraling geven. In zulke gevallen kunt u het beste een specialist inschakelen om uw dak te laten reinigen. Aan een dak reinigen zitten kosten verbonden, maar het eindresultaat mag er wezen. Bovendien is dit niet alleen beter voor uw dak, maar het heeft ook een positief effect op de waarde van uw woning. Het is een investering die in potentie een rendement oplevert.

Maar wat kunt u verwachten van de kosten van een dak reinigen? We gaan er u hieronder meer over vertellen. Ten eerste laten we u zien wat de gemiddelde kosten van een dak reinigen zijn, waarbij we een standaard oppervlakte van 60 vierkante meter hanteren. Vervolgens geven we u enkele prijsvoorbeelden, waarbij u ziet wat de kosten van een dak reinigen zijn in verschillende situaties. Hierna laten we u de prijsopbouw zijn, waarna we u enkele prijsfactoren laten zien. Deze factoren hebben een grote invloed op de kosten voor het reinigen van uw dak. Daarnaast geven we u nog enkele bespaartips. Zo weet u zeker dat u uw dak laat reinigen voor de beste prijs. Wilt u uw dak laten reinigen op een professionele wijze? Dan kunt u terecht bij Multi Concurrent. Bekijk onze site voor meer info.

Ga snel naar

Kosten voor reinigen dak

Meerdere factoren zijn van invloed op de uiteindelijke kosten voor het reinigen van een dak. Aan de hand van een drietal situaties laten we u zien wat u ongeveer kunt verwachten van de kosten van het reinigen van een dak. Een bepalende factor voor de prijs is het soort dakbedekking dat uw woning heeft. De specialist moet zijn methode hierop aanpassen. Een rieten dak kan bijvoorbeeld minder hebben in vergelijking met de standaard dakpannen. De methode van reinigen moet hierop afgestemd worden. Daarnaast kunt u er voor kiezen om uw dak extra bescherming te bieden middels bijvoorbeeld een coating of impregneren. U kunt al snel rekenen op een prijs tussen de 4 en 16 euro per vierkante meter. Dit zijn de gemiddelde kosten van een dak reinigen.

De kosten van een dak reinigen zijn dus sterks afhankelijk van de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren. Laten we een oppervlak van 60 vierkante meter hanteren. Kiest u er voor om alleen uw dak te laten reinigen, dan kost dit u gemiddeld tussen de 450 en 950 euro. De kosten van een dak reinigen lopen op als u uw dak tevens wilt laten coaten. Dit kost u gemiddeld tussen de 1.100 en 1.700 euro. Tot slot kunt u er ook nog voor kiezen om uw dak te laten reinigen en te impregneren. Ook dit heeft zijn invloed op de kosten voor een dak reinigen. Gemiddeld kost u dit tussen de 3.100 en 3.800 euro.

Prijsvoorbeelden reinigen dak

We gaan wat dieper in op de gemiddelde kosten van een dak reinigen met behulp van een aantal voorbeelden. Wellicht is één van de geschetste situaties van toepassing op uw eigen situatie. Zo krijgt u meteen een goede indicatie van de kosten van een dak reinigen. De drie situaties die we u tonen zijn de goedkoopste optie, extra bescherming en het reinigen van een groter oppervlak.

Goedkoop

Als uw daken goede staat verkeert of nog hartstikke nieuw is, volstaat het om uw dak alleen te laten reinigen. Dit is de goedkoopste optie, aangezien u geen enkele andere taak laat uitvoeren door de specialist. Voor mensen met een lager budget is dit een prima optie. Gemiddeld liggen de kosten van alleen een dak reinigen tussen de 450 en 950 euro. Ook voor alleen het laten reinigen van uw dank kunt u terecht bij Multi Concurrent.

Extra bescherming

De kosten van een dak reinigen worden al wat hoger als u besluit om het dak extra te laten beschermen. Extra bescherming zorgt er voor dat uw dak duurzamer wordt. Hierdoor zult u extra lang plezier hebben van uw dak. U kunt een mooie coating aan laten brengen, maar de beste bescherming wordt geboden via impregneren. Het impregnatiemiddel zorgt er voor dat er een beschermd laagje ontstaat op het dak. Dit laagje beschermt uw dak tegen invloeden van buitenaf, waaronder het weer. Bovendien heeft dit een positief effect op uw energiekosten. Hierdoor is dit een investering met een rendement. Gemiddeld kost het reinigen en beschermen van uw dak u tussen de 1.100 en 1.700 euro.

Groter oppervlak

Bepalend voor de uiteindelijke kosten van een dak reinigen is het oppervlak dat schoongemaakt moet gaan worden. Hoe meer vierkante meters er gereinigd moeten worden, hoe hoger de prijs zal zijn. Als u daarbij naast reinigen ook er voor kiest om uw dak te laten coaten en impregneren, stijgt de prijs flink. Gemiddeld moet u bij een dergelijk project denken aan kosten tussen de 3.100 en 3.800 euro. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld te besparen op de voorrijkosten of een kwantumkorting te scoren als zowel u als uw buren tegelijk de daken laten reinigen. Ook bij Multi Concurrent kunt u dergelijke kortingen scoren.

Prijsopbouw

Bij dergelijke klussen is er vaak een vaste verhouding tussen specifieke soort kosten. In deze situatie is er in de prijsopbouw een verdeling tussen arbeidskosten en materiaalkosten. De percentages kunnen per klus verschillen, maar ze zullen niet bijzonder veel afwijken van de gemiddelde percentages. De arbeidskosten zijn het grootste deel van de kosten. Zij beslaan in totaal zo’n 70% van de kosten. De overige 30% bestaat uit materiaalkosten.

Prijsbepalende factoren reinigen dak

De prijs van het reinigen van een dak ontstaat niet zomaar. Meerdere factoren hebben een invloed hierop. Daarnaast zal het ook per aanbieder verschillen wat de prijs zal zijn. Daarom loont het altijd om de offertes van bedrijven te vergelijken. Zo vindt u de beste prijs, waarbij u ook goed moet opletten op de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Hieronder vertellen we u meer over de factoren die een impact hebben op de prijs.

Soort dak

Daken zijn er in allerlei soorten en maten. Het soort dak dat u heeft, heeft een invloed op de uiteindelijke kosten die u kwijt zult zijn. Daken kunnen onderverdeeld worden in harde en zachte daken. Bij harde daken kunt u denken aan daken met dakpannen, maar ook EPDM of bitumen. Door de hardheid van deze daken is de kans op beschadigingen klein. Er is dan ook geen speciale aanpak vereist. Het reinigen van dit soort daken kost u gemiddeld tussen de 5 en 9 euro per vierkante meter. Er zijn ook zachtere daken, bijvoorbeeld een rieten dak. Hier moet voorzichtiger mee omgesprongen worden, omdat anders het dak beschadigd raakt. Hierdoor liggen de kosten ook iets hoger.

Coaten

Naast het type dak dat u heeft, zijn ook de werkzaamheden die u laat uitvoeren van invloed op de kosten. U kunt kiezen voor alleen reinigen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw dak extra bescherming te bieden in de vorm van een coating. Door uw dak te coaten zal dit oppervlak beter beschermd zijn tegen weersinvloeden, maar ook tegen de vorming van mos. Zo gaat uw dak langer mee. Het is zelfs mogelijk om uw dak een specifieke kleur te geven door het te laten coaten. Kiest u hiervoor, dan bent u gemiddeld tussen de 9 en 16 euro per vierkante meter kwijt.

Gevelonderhoud

Het dak hoeft niet per se het enige gedeelte van uw woning te zijn dat onderhoud kan gebruiken. Wellicht overweegt u ook om uw gevel te laten reinigen. Ook voor deze klus kunt u terecht bij Multi Concurrent. Als u dit tegelijk laat doen, bespaart u op de kosten. Daarom is dit het overwegen waard.

Multi Concurrent bespaartips

Of u nu voor Multi Concurrent kiest voor het reinigen van uw dak of niet, wij helpen u graag met het besparen op de kosten van deze klus. Als u een ervaren doe-het-zelver bent, kunt overwegen om deze klus zelf uit te voeren. Dit bespaart het meeste geld, maar de praktijk leert ons dat een professional het beste resultaat levert. U kunt er ook voor kiezen om zelf enkele voorbereidende taken uit te voeren, zodat u minder kwijt zult zijn aan de arbeidskosten. Daarnaast is het mogelijk om te profiteren van een kwantumkorting. Dit wordt bij veel bedrijven aangeboden, waaronder Multi Concurrent. Deze korting is van toepassing als u en uw buren tegelijk door hetzelfde bedrijf de daken laten reinigen. Bedrijven zijn hier fan van, want het levert hen extra klanten op terwijl u profiteert van een mooie korting.

Multi Concurrent uw dak laten reinigen

Als u op zoek bent naar een professional voor het reinigen van uw dak, dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Door heel Nederland voeren wij diverse taken uit voor onze klanten. Dit doen wij niet alleen met veel liefde en plezier, maar we streven ook te allen tijde 100% klanttevredenheid na. Onze vakmannen zitten al jaren in het vak en weten wat nodig is om het optimale resultaat te behalen. Daarom kiest u voor Multi Concurrent. Op onze site kunt u meer lezen over de mogelijkheden. Hier kunt u tevens eenvoudig en snel een gratis offerte aanvragen.

Vrijblijvende offerte?

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen