Gevelreiniging

Gevelreiniging is één van de diensten die Multi Concurrent voor u kan uitvoeren. Tot gevelreiniging behoren alle taken die er voor zorgen dat uw gevel er weer zo goed als nieuw uitziet. Van mos tot aan graffiti, van alles kan een gevel aantasten. Gevelreiniging maakt uw gevel schoon, zorgt er voor dat alles er weer goed uitziet en zorgt er voor dat uw gevel weer jaren mee kan gaan. Op diverse manieren kan deze service uitgevoerd worden. Hieronder vertellen we u alles wat u moet weten over deze vorm van reiniging. We laten zien wat het is, welke kosten er mee gepaard gaan en op welke manieren u dit kan uitvoeren. Ook geven we u een aantal handige tips die u kunnen helpen om kosten te besparen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Multi Concurrent.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor gevelreiniging?

Hier geven we de kosten voor het reinigen van uw gevel weer. Er zijn meerdere elementen van invloed op de uiteindelijke kosten die u zult moeten afrekenen. Hierbij kunt u denken aan hoe groot het oppervlak is dat schoongemaakt moet worden en welke techniek gehanteerd wordt. Het goedkoopst is het reinigen onder hoge druk. Per vierkante meter kost dit u tussen de 2 en 10 euro. Moet er gereinigd en gevoegd worden, dan kost dit u tussen de 65 en 105 euro. Reinigen, voegen en impregneren kost gemiddeld tussen de 70 en 120 euro.

Wat is gevelreiniging nou eigenlijk?

Eigenlijk is het niet ingewikkeld wat gevelreiniging inhoudt. Het is letterlijk het reinigen van de gevel. Hiervoor kunt u een professional inschakelen om deze taak te volbrengen. Buitenmuren krijgen met van alles te maken, van weersomstandigheden tot aan mos en algen. Een schone gevel ziet er het beste uit. Een gevelspecialist kan u hierbij helpen. Zelfs graffiti verwijderen behoort tot de mogelijkheden. Dit valt allemaal onder deze noemer. Ook bij Multi Concurrent kunt u terecht als u uw gevel schoon wilt laten maken. Via onze site kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. U kunt ons altijd mailen voor advies op maat.

Verschillende soorten gevelreiniging

Als u kiest voor gevelreiniging, zijn er meerdere varianten waar u uit kunt kiezen. Voor al deze diensten kunt u terecht bij Multi Concurrent. Maar welke services op het gebied van het reinigen van uw gevel kunt u verwachten? We vertellen u hieronder meer over. Er zijn vele manieren waarop een gevel gereinigd kan worden. Onze vakmensen bekijken per woning welke methode het meest geschikt is.

Stoomcleanen

Zoals de naam al aangeeft, wordt er bij stoomcleanen gebruik gemaakt van stoom om de gevel te reinigen. Deze methode wordt vaak ingezet als er sprake is van mos op de gevel, maar ook wanneer u hinder ondervindt van een klimop. Stoomcleanen is een uitstekende manier om dit te verwijderen. Hierbij gebruikt een specialist water met een temperatuur hoger dan 100 graden Celsius. Dit hete water wordt onder hoge druk op de gevel gespoten. Al het mos, algen en klimop restanten komen hierdoor los. Er worden geen chemische middelen gebruikt bij deze methode. Dit maakt het een groene optie.

Chemisch reinigen

Alhoewel stoomcleanen geschikt is voor mossen en plantenresten, is het niet altijd de beste oplossing voor ieder probleem. In het geval van hardnekkigere problemen kunt u beter kiezen voor chemisch reinigen. Dit is wellicht slechter voor het milieu, maar het is een sterke vorm van gevelreiniging die uw gevel er weer zo goed als nieuw uit laat zien. Bovendien worden de restanten opgevangen, zodat het minder belastend is voor de omgeving. Onze vakmensen brengen het middel aan op uw gevel. Nadat het een half uur de tijd heeft gekregen om in te trekken, wordt het van de gevel gespoten. Dit zorgt er voor dat het vul los kan geraken. Tijdens deze methode kunnen er twee soorten chemicaliën die gebruikt kunnen worden. We bespreken ze hieronder in meer detail.

Basisch

Ten eerste zijn er de basische reinigingsmiddelen. Deze middelen vallen op door hun lagere PH waarde. Dit is perfect voor poreuze ondergronden, die niet goed bestand zijn tegen middelen met een hoge PH waarde. Dit komt onder meer omdat deze ondergronden water niet afstoten, wat kan leiden tot beschadigingen.

Zuur

Een ander soort middel dat gebruikt kan worden zijn de zure reinigingsmiddelen. In tegenstelling tot de basische middelen beschikken zure reinigingsmiddelen wel over een hoge PH waarde. Dit leidt er toe dat de kans op aantasting van de ondergrond groter is, waardoor u dit beter niet kunt gebruiken voor poreuze ondergronden. Onze vakmensen schatten altijd goed in welke chemicaliën het meest geschikt zijn voor iedere situatie.

Stralen

Naast de hierboven genoemde methodes wordt ook het stralen van de gevel vaak toegepast. Dit is een heftige methode die vaak wordt ingezet voor echt hardnekkige resten, bijvoorbeeld graffiti of resten van verf. Onder hoge druk wordt water en/of lucht tegen een gevel gespoten. Er bestaat een kans dat het stralen van de gevel kan leiden tot schade. Daarom gebeurt het stralen altijd in goed overleg tussen klant en specialist.

Vrijblijvende offerte?

Gevel laten impregneren

Naast gevelreiniging is het ook mogelijk om gevelimpregnatie uit te laten voeren. Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat dit onderdeel van uw woning beter beschermd wordt tegen elementen van buitenaf. Goede voorbeelden hiervan zijn vocht, schimmels, vorst en zure regen. Impregnatie van de gevel laat u uitvoeren nadat de gevelreiniging is voltooid. De gevel stoot nu beter water af en extern vuil kan de gevel minder aantasten. U hoeft de gevel minder te onderhouden en ook uw energierekening zal lager uitvallen.

Voegwerk en gevelreiniging

Het voegwerk is vaak een belangrijke indicator of gevelrenovatie nodig is of niet. Een goede reiniging kan hier uitstekend mee gecombineerd worden. Voegwerk kan op diverse manieren niet meer in orde zijn. Dit kan op diverse manieren verholpen worden. Een goed voorbeeld hiervan is een platvol voeg, waarbij de voeg uitgelijnd is met de stenen. Maar er kunnen ook andere onregelmatigheden zijn waardoor de voegen van uw gevel er niet meer goed uitzien. Stel dat de stenen van uw gevel een grillig verloop hebben. In zulke gevallen kan een daggestreep de oplossing zijn. Onze specialisten bekijken voor iedere taak wat de beste oplossing is.

Gevelreiniging en vergunningen

Over het algemeen zult u geen vergunning nodig hebben als u uw gevel laat reinigen. Voor gewone woningen mag dit gewoon. Een uitzondering op deze regel is een monumentaal pand. In zulke gevallen is de kans aanzienlijk dat u bij uw gemeente een speciale vergunning aan zult moeten vragen. De regels hierover verschillen per gemeente, dus het kan lonen om hier meer info over in te winnen. Ook onze specialisten kunnen u vertellen of u een vergunning nodig hebt of niet.

Handige tips

Multi Concurrent helpt u graag om de kosten van het reinigen van uw gevel nog laten uit te laten vallen. Bovendien vinden we het fijn als we u kunnen helpen om deze werkzaamheden soepeler te laten verlopen. Onze onderstaande tips zullen u hier zeker bij helpen. Lees snel verder.

Vergelijk offertes

Ten eerste is het vergelijken van offertes van meerdere bedrijven een slim idee. Dit geeft u niet alleen een goed beeld van wat u kunt verwachten van de gemiddelde prijzen, maar het helpt u ook in uw zoektocht naar de laagste prijzen van dit moment. Hierbij raden we wel altijd aan om een goede verhouding te zoeken tussen prijs en kwaliteit. Op een offerte ziet u velen soorten info. Let goed op welke werkzaamheden een bedrijf aanbiedt en wat de prijzen zijn die hiervoor gerekend worden. U kunt eventueel ook checken of er taken zijn die u kunt overnemen. Zo bespaart u nog meer geld.

Keurmerken en certificaten

Een andere aanrader is om keurmerken en certificaten goed in het oog te houden. Dergelijke keurmerken laten u zien hoe erkend en bekwaam een specialist is op het gebied van het reinigen van gevels. Eén van de betrouwbaarste keurmerken van dit moment is die van de VNV Gevelspecialisten organisatie. Zij stellen strenge kwaliteitsnormen op. Daarnaast is er het OSB keurmerk, wat ook een goede indicator is van zowel de kwaliteit als de betrouwbaarheid van een bedrijf.

Combineer meerdere klussen

Tot slot kan het lonen om meerdere projecten tegelijk met elkaar te combineren. Stel u voor dat niet alleen u maar ook uw buren hun gevel schoon willen laten maken. Bij veel bedrijven levert u dit een korting op, onder meer omdat de voorrijkosten lager uitvallen. Het kan dus lonen om bij de buren te checken of zij ook interesse hebben in het laten reinigen van de gevel.

Gevelreiniging uit laten voeren door Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent bent u aan het juiste adres als u uw gevel op een grondige manier wilt laten reinigen. Of het nu gaat om het verwijderen van mos of het hardnekkig verwijderen van graffiti, wij kunnen het allemaal. Onze vakmensen zijn bekend met diverse methodes en weten altijd de juiste aanpak te kiezen. Dit doen wij tegen scherpe prijzen, zonder hierbij in te boeten op het gebied van kwaliteit. Benieuwd naar de mogelijkheden van ons bedrijf? In dat geval vraagt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.