Gevelreiniging

Een vervuilde gevel bederft niet alleen het aangezicht van uw woning of bedrijfspand, maar kan ook de structurele integriteit van uw gevel aantasten. Door uw gevel te laten reinigen krijgt uw pand weer een verzorgde uitstraling en voorkomt u hoge onderhoudskosten in de toekomst. Multi Concurrent is dé specialist voor gevelreiniging in Amsterdam en omgeving. Wij zorgen voor een gevel in topconditie en kunnen ook herstel, voegwerkzaamheden en gevelimpregnatie uitvoeren.

Ga snel naar

Waarom een gevel laten reinigen?

Het laten reinigen van uw gevel biedt talloze voordelen. Ten eerste verbetert het de uitstraling van uw woning of bedrijfspand, waardoor het een verzorgde en professionele indruk maakt. Een schone gevel draagt bij aan de waarde van uw vastgoed en kan potentiële kopers of huurders aantrekken.

Daarnaast helpt gevelreiniging om de levensduur van de gevel te verlengen. Vuil, algen, en andere vervuilingen kunnen de materialen aantasten en schade veroorzaken. Regelmatige reiniging voorkomt deze aantasting en zorgt ervoor dat uw gevel langer meegaat.

Bovendien kan een schone gevel bijdragen aan een gezonder leefklimaat. Vuil en schimmels kunnen allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken. Door uw gevel schoon te houden, vermindert u de kans op dergelijke gezondheidsproblemen.

Prijsbepalende factoren gevelreiniging

De prijs van gevelreiniging hangt af van verschillende factoren. Het type en de mate van vervuiling zijn cruciaal; hardnekkig vuil zoals graffiti of mos vereist meer inspanning en gespecialiseerde middelen. De grootte en staat van de gevel spelen ook een rol: een groot oppervlak of een gevel die lange tijd niet is gereinigd, kost meer tijd en arbeid. Het gebruikte materiaal van de gevel, zoals baksteen, natuursteen of pleisterwerk, beïnvloedt eveneens de kosten.

Daarnaast varieert de prijs op basis van de gekozen reinigingsmethode. Hogedrukreiniging, chemische reiniging, stoomreiniging en zandstralen hebben elk hun eigen prijskaartje. Extra diensten zoals het impregneren van de gevel of het uitvoeren van kleine reparaties kunnen de totale kosten verder verhogen. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het raadzaam een gedetailleerde offerte aan te vragen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de prijsopbouw voor uw specifieke gevel.

Factoren die de Kosten BeïnvloedenBeschrijving
Type GevelmateriaalMaterialen zoals baksteen, beton, natuursteen of hout vereisen elk een andere aanpak en daarmee verschillende kosten.
Mate van VervuilingHoe meer vuil, mos, algen of graffiti aanwezig is, hoe meer tijd en middelen er nodig zijn om de gevel schoon te maken.
ToegankelijkheidMoeilijk bereikbare plekken kunnen extra kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde apparatuur, zoals steigers of hoogwerkers.
Grootte van de GevelGrotere oppervlakten kosten meer dan kleinere.
Gekozen ReinigingsmethodeVerschillende reinigingsmethoden hebben hun eigen prijskaartje.

Wat zijn de kosten voor gevelreiniging?

Het onderhouden van de gevel van uw woning of bedrijfspand is essentieel om de esthetische waarde te behouden en de levensduur van het gebouw te verlengen. Gevelreiniging is een belangrijke stap in dit onderhoudsproces. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten die gepaard gaan met verschillende methoden van gevelreiniging.

ReinigingsmethodenBeschrijvingKosten
StoomreinigingEen milieuvriendelijke methode waarbij onder hoge druk stoom wordt gebruikt om vuil te verwijderen.€5 – €15 per m²
Chemische ReinigingSpeciale chemische middelen worden gebruikt om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen.€10 – €20 per m²
ZandstralenEen krachtige methode waarbij zand onder hoge druk tegen de gevel wordt gespoten om vuil en verfresten te verwijderen.€15 – €25 per m²
HydrofoberenNa de reiniging kan de gevel behandeld worden met een waterafstotend middel om toekomstige vervuiling te voorkomen.Extra €5 – €10 per m²

Offerte gevelreiniging

Extra kosten en overwegingen bij gevelreiniging

Het onderhouden van de gevel van uw woning of bedrijfspand is essentieel om de esthetische waarde te behouden en de levensduur van het gebouw te verlengen. Gevelreiniging is een belangrijke stap in dit onderhoudsproces. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten die gepaard gaan met verschillende methoden van gevelreiniging.

Aanvullende kostenBeschrijving
VoorbereidingskostenExtra kosten voor het afdekken van ramen, deuren en planten.
OnderhoudscontractenPeriodieke reinigingen tegen een gereduceerd tarief.
Regionale verschillenPrijzen variëren afhankelijk van de regio en de beschikbaarheid van gespecialiseerde bedrijven.

Verschillende soorten vervuiling aan gevel

Gevels van gebouwen worden blootgesteld aan diverse soorten vervuiling, die hun uitstraling en duurzaamheid kunnen aantasten. De meest voorkomende soorten vervuiling zijn:

Effectieve bestrijding van gevelvervuiling vereist regelmatig onderhoud en geschikte reinigingsmethoden. Preventieve maatregelen, zoals beschermende coatings en goede waterafvoer, kunnen helpen de impact van vervuiling te minimaliseren.

Verschillende soorten gevelreiniging

Als u kiest voor gevelreiniging, zijn er meerdere varianten waar u uit kunt kiezen. Voor al deze diensten kunt u terecht bij Multi Concurrent. Maar welke services op het gebied van het reinigen van uw gevel kunt u verwachten? We vertellen u hieronder meer over. Er zijn vele manieren waarop een gevel gereinigd kan worden. Onze vakmensen bekijken per woning welke methode het meest geschikt is.

Stoomreinigen van de gevel

Stoomreinigen is een effectieve methode om gevels te reinigen van diverse soorten vervuiling zoals atmosferische aanslag, biologische vervuiling, en graffiti. Deze techniek maakt gebruik van hete stoom onder hoge druk om vuil, algen, mos en andere verontreinigingen te verwijderen zonder de gevelmaterialen te beschadigen.

Zandstralen

Zandstralen is een veelgebruikte methode voor het grondig reinigen van gevels. Bij deze techniek wordt een mengsel van zand en lucht onder hoge druk tegen de gevel geblazen, waardoor vuil, verf, roet en andere verontreinigingen effectief worden verwijderd. Zandstralen is vooral geschikt voor hardnekkige vervuiling en oudere gevels die een grondige reiniging nodig hebben

Vochtstralen

Vochtstralen, ook wel bekend als natstralen of nevelstralen, is een effectieve reinigingsmethode voor gevels waarbij water en een straalmiddel onder lage druk worden gebruikt. Deze techniek is ideaal voor het verwijderen van vuil, verf, graffiti, mos en algen, zonder de gevelmaterialen te beschadigen. Doordat er water wordt toegevoegd, wordt de hoeveelheid stof die vrijkomt tijdens het proces sterk verminderd.

Nevelstralen

Nevelstralen, ook bekend als vochtig stralen, is een zachte en effectieve methode voor het reinigen van gevels. Bij deze techniek wordt een mengsel van water en een straalmiddel onder lage druk op de gevel gespoten. Hierdoor wordt vuil, verf, graffiti en biologische vervuiling zoals mos en algen verwijderd zonder de onderliggende materialen te beschadigen. Nevelstralen is bijzonder geschikt voor kwetsbare en historische gevels.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen biedt een effectieve oplossing voor het verwijderen van hardnekkige vervuiling op gevels, zoals atmosferische aanslag, graffiti, schimmels en kalkuitbloeiingen. Deze methode maakt gebruik van speciale chemische reinigingsmiddelen die op de gevel worden aangebracht. Deze middelen lossen het vuil op, waarna de resten, na een bepaalde inwerktijd, worden afgespoeld met water. Dit afspoelen gebeurt vaak onder lage druk om beschadiging van de gevel te voorkomen.

Vrijblijvende offerte?

Gevel laten impregneren

Naast gevelreiniging is het ook mogelijk om gevelimpregnatie uit te laten voeren. Het impregneren van uw gevel zorgt ervoor dat dit onderdeel van uw woning beter beschermd wordt tegen elementen van buitenaf. Goede voorbeelden hiervan zijn vocht, schimmels, vorst en zure regen. Impregnatie van de gevel laat u uitvoeren nadat de gevelreiniging is voltooid. De gevel stoot nu beter water af en extern vuil kan de gevel minder aantasten. U hoeft de gevel minder te onderhouden en ook uw energierekening zal lager uitvallen.

Gevelspecialist

Voegwerk en gevelreiniging

Het voegwerk is vaak een belangrijke indicator of gevelrenovatie nodig is of niet. Een goede reiniging kan hier uitstekend mee gecombineerd worden. Voegwerk kan op diverse manieren niet meer in orde zijn. Dit kan op diverse manieren verholpen worden. Een goed voorbeeld hiervan is een platvol voeg, waarbij de voeg uitgelijnd is met de stenen. Maar er kunnen ook andere onregelmatigheden zijn waardoor de voegen van uw gevel er niet meer goed uitzien. Stel dat de stenen van uw gevel een grillig verloop hebben. In zulke gevallen kan een daggestreep de oplossing zijn. Onze specialisten bekijken voor iedere taak wat de beste oplossing is.

Gevelreiniging en vergunningen

Over het algemeen zult u geen vergunning nodig hebben als u uw gevel laat reinigen. Voor gewone woningen mag dit gewoon. Een uitzondering op deze regel is een monumentaal pand. In zulke gevallen is de kans aanzienlijk dat u bij uw gemeente een speciale vergunning aan zult moeten vragen. De regels hierover verschillen per gemeente, dus het kan lonen om hier meer info over in te winnen. Ook onze specialisten kunnen u vertellen of u een vergunning nodig hebt of niet.

Handige bespaartips

Multi Concurrent helpt u graag om de kosten van het reinigen van uw gevel nog laten uit te laten vallen. Bovendien vinden we het fijn als we u kunnen helpen om deze werkzaamheden soepeler te laten verlopen. Onze onderstaande tips zullen u hier zeker bij helpen.

Gevelreiniging uit laten voeren door Multi Concurrent

Wij zijn de nummer één in gevelreiniging in de regio Amsterdam en bieden alles voor een perfecte gevel. Wij specialiseren ons in hoge druk stoomreiniging, zandstralen en chemisch reinigen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor voegwerk, impregneren en meer. Wij garanderen de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, en leveren we kundig maatwerk in gevelreiniging. Gevestigd in Haarlem, bestaat ons team uit gedreven jonge mensen. Als specialisten in gevelreiniging werken we samen met vakmensen, zoals houtbewerkers en architecten. Wij verzorgen de basisafwerking van uw gevel, waarbij materiaalkeuze en stijl in overleg met u worden bepaald. Professionaliteit en duidelijke afspraken staan bij ons voorop.

Goed vakwerk voor een concurrerende prijs vinden is niet altijd eenvoudig. Wij zorgen ervoor dat alles op papier staat voordat we aan een project beginnen, zodat er geen onaangename verrassingen zijn. We bieden zowel prefab als maatwerk opties voor gevelreiniging.

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten over hoe wij bij Multi Concurrent uw gevelreiniging in Amsterdam perfect kunnen verzorgen? Of wilt u direct gratis en vrijblijvend een prijsopgave ontvangen voor de reiniging van uw gevel? Neem dan contact op. Wij adviseren u graag over de beste reinigingsmethode en als u wilt kunnen wij al op zeer korte termijn voor u aan de slag.