Gevel zandstralen

Heeft uw gevel zijn uitstraling verloren door vuil, roet, verf, graffiti of algen? Zandstralen kan een goede oplossing zijn om uw gevel weer zijn frisse uitstraling terug te geven. Deze methode biedt niet alleen grondige reiniging, maar bereidt ook de gevel voor als u plannen heeft om deze te laten schilderen of impregneren. We leggen u graag uit wat zandstralen precies inhoudt, wat de voordelen zijn, hoe het proces verloopt en aan welke kosten u kunt denken.

Ga snel naar

Zandstralen

Wat is zandstralen en hoe werkt het?

Het zandstralen van een gevel is een veelgebruikte methode om hardnekkig vuil effectief van de buitenmuren te verwijderen. Bij deze techniek wordt onder hoge of soms lage druk een straalmiddel tegen de gevel geblazen, waardoor het vuil loskomt.

Fijne korrels zand worden vaak gebruikt als straalmiddel, maar er kunnen ook andere middelen ingezet worden, zoals glasparels. Zandstralen is zeer efficiënt tegen allerlei soorten aanslag en vuil die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt. Het is een effectieve manier om een gevel weer zijn oorspronkelijke uitstraling terug te geven.

Wat zijn de voordelen van zandstralen?

Uw gevel laten zandstralen biedt diverse voordelen:

Welk vuil kan met zandstralen worden aangepakt?

Zandstralen is een krachtige methode om verschillende soorten vuil effectief te verwijderen van gevels. Het is geschikt voor:

Is zandstralen altijd aan te raden?

Hoewel zandstralen voor veel soorten vuil een goede keuze is, is het belangrijk om goed te controleren of de gevel geschikt is voor deze intensieve reinigingsmethode. Bakstenen gevels zijn vaak geschikt voor zandstralen, maar poreuze gevels kunnen beter met een zachtere techniek worden gereinigd om schade te voorkomen. In dat geval kunt u beter niet kiezen voor zandstralen, maar voor andere methodes, zoals:

Uiteraard kunt u de keuze voor het type reiniging aan ons overlaten. Wij adviseren u graag of zandstralen geschikt is voor uw gevel en geven aan wat het beste alternatief is als zandstralen niet geschikt is voor uw gevel.

Hoe gaat zandstralen in zijn werk?

Vrijblijvende offerte?

Hoe kan ik mijn gevel onderhouden na zandstralen?

Na het zandstralen van uw gevel is regelmatig onderhoud belangrijk om ervoor te zorgen dat de gevel in goede conditie blijft. Daarnaast raden we aan om de gevel te beschermen door middel van coaten of impregneren. Dit is een behandeling waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op de gevel. Impregneren zorgt ervoor dat de gevel minder gevoelig wordt voor vocht en vuil.

Wanneer moet mijn gevel opnieuw gereinigd worden na zandstralen?

Na het zandstralen van je gevel kan deze er vele jaren schoon uitzien. Hoe lang dit precies duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals:

Maakt zandstralen veel lawaai?

Zandstralen kan lawaai veroorzaken omdat een krachtige straalmachine onder hoge druk het straalmiddel tegen de gevel blaast. Hoeveel lawaai dit precies maakt, hangt af van het type straalmachine. Het is verstandig om uw buurtgenoten vooraf te informeren over de mogelijke geluidsoverlast. Als zij weten wat er gaat gebeuren, dan is de geluidsoverlast meestal geen probleem. Gelukkig duren de werkzaamheden niet lang en kunnen uw buren daarna ook genieten van uw schone gevel!

Helpt zandstralen bij beschadigingen aan de gevel?

Zandstralen is vooral bedoeld voor het reinigen van gevels en het verwijderen van hardnekkig vuil. Het is niet bedoeld als een reparatiemethode voor problemen, zoals scheuren of losse voegen in de gevel. Is uw gevel beschadigd? Laat de gevel dan eerst herstellen voordat u start met het reinigen van de gevel.

Welke factoren bepalen de kosten van zandstralen?

Verschillende factoren bepalen de kosten van het zandstralen van uw gevel. Sommige factoren heb uzelf niet in de hand. Het type vervuiling op uw gevel is zo’n factor. Mild vuil is natuurlijk gemakkelijker te verwijderen dan hardnekkige vlekken, zoals graffiti. Ook het type gevel speelt een rol. Een poreuze gevel moet u voorzichtiger behandelen dan stevigere gevels.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor zandstralen?

Als u alleen uw gevel wilt laten zandstralen, dan liggen de gemiddelde kosten tussen de 450 en 950 euro. U kunt er ook voor kiezen om uw gevel na het zandstralen te laten impregneren. Dit beschermt de gevel tegen vocht, vuil en schimmel en maakt het zelfs brandwerend.

Voor zandstralen en impregneren samen moet u rekenen op een bedrag tussen de 850 en 1.850 euro. Bij zandstralen zijn de kosten opgebouwd uit arbeid, materiaal en gebruik van de straalmachine. De arbeidskosten zijn meestal 50% tot 60% van het totaal, terwijl het straalmiddel en de machine elk 20% tot 30% van de kosten uitmaken.

Vraag advies of vraag een vrijblijvende offerte aan

Overweegt u om uw gevel te laten zandstralen? Neem gerust contact met ons op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan. Bij ons bent u verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding. We helpen u graag bij het kiezen van de beste aanpak voor uw gevel en specifieke wensen.