Kosten gevelonderhoud

Heeft u interesse in wat de kosten van gevelonderhoud precies zijn? Dan bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Niet alleen laten wij u graag zien wat u ongeveer kunt verwachten van de kosten van gevelonderhoud, maar we kunnen u ook exact laten zien wat voor u de kosten van gevelonderhoud zijn als u via onze website gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraagt. Een offerte geeft het beste inzicht in de prijs. Maar als u zich nog aan het oriënteren bent, vindt u ook in dit artikel genoeg informatie over de kosten van gevelonderhoud. Het onderhouden van de gevel is de beste manier om deze buitenmuur er zo goed mogelijk uit te laten zien. Zo maakt uw huis een fantastische eerste indruk als u bezoekers over de vloer krijgt. Het hangt van de staat van uw gevel af of gevelreiniging of gevelrenovatie de beste oplossing is.

Maar hoe zit het met de kosten voor gevelonderhoud? We vertellen er u hieronder meer over. We beginnen met de gemiddelde kosten van gevelonderhoud. Zo ziet u meteen wat u ongeveer kan verwachten. Hierna laten we u zien wat u gemiddeld per situatie kunt verwachten van de kosten van gevelonderhoud. Van de goedkoopste tot de meest duurzame oplossing, ze passeren allen de revue. Hierna laten we u zien wat de factoren zijn die de grootste impact hebben op de uiteindelijke prijs die u moet afrekenen. Vervolgens helpt Multi Concurrent u om flink wat geld te besparen door enkele handige tips te geven. Mocht u interesse hebben in het laten uitvoeren van gevelonderhoud, dan kunt u altijd bij Multi Concurrent terecht. Wij helpen klanten door het hele land.

Ga snel naar

De kosten voor gevelonderhoud

Wat kunt verwachten van de kosten van gevelonderhoud? We laten u hier zien wat u gemiddeld kunt verwachten. De kosten van gevelonderhoud lopen sterk uiteen, en hangen af van de werkzaamheden die u laat uitvoeren om uw gevel weer in optimale staat te krijgen. Per situatie kunnen de gemiddelde kosten voor gevelonderhoud hierdoor sterk verschillen. Laten we daarom ten eerste kijken wat u kunt verwachten van de gemiddelde kosten voor gevelonderhoud per taak. Het is mogelijk om werkzaamheden te combineren, zodat uw gevel optimaal onderhouden blijft.

Bij een gevelspecialist zijn er meerdere werkzaamheden die u kunt laten uitvoeren. Deze werkzaamheden hebben allen zo hun eigen impact op de uiteindelijke kosten van gevelonderhoud. Ten eerste kunt u kiezen voor het reinigen van de gevel. Dit kost u gemiddeld tussen de 4 en 16 euro per vierkante meter, waarbij de prijs sterk afhankelijk is van de gehanteerde reinigingsmethode. Wilt u uw gevel voor langere tijd bescherming bieden, dan kan een specialist deze buitenmuur voor u impregneren. Dit kost u gemiddeld tussen de 6 en 12 euro per vierkante meter. Het renoveren van het voegwerk heeft een sterk uiteenlopende prijzen, omdat u de keuze hebt uit vele soorten voegwerk. Gemiddeld komt de prijs uit tussen de 9 en 90 euro per vierkante meter. Tot slot kan het zijn dat uw gevel in een slechte staat verkeert. In dat geval is het renoveren van de gevel de beste optie. Dit heeft zijn weerslag op de uiteindelijke kosten van gevelonderhoud. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen de 35 en 125 euro per vierkante meter. Van invloed op de prijs is de mate van schade aan uw gevel.

Prijsvoorbeelden gevelonderhoud

Met behulp van enkele prijsvoorbeelden kunnen we u beter tonen wat u kunt verwachten van de prijzen voor gevelonderhoud. U hebt meerdere opties tot uw beschikking, van de goedkoopste optie tot aan een duurzame oplossing die uw gevel voor langere tijd bescherming biedt. Hieronder vertellen we u er meer over. Wellicht heeft dit een invloed op de beslissing die u neemt. Waar u ook voor kiest, u kunt er voor terecht bij Multi Concurrent.

Goedkope optie

In diverse gevallen volstaat het om te kiezen voor de goedkoopste optie. Dit is ook een mogelijkheid als u niet over veel budget beschikt, maar u wel uw gevel wilt laten onderhouden. In het geval van lichte aanslag zoals mossen of algen kunt u er voor kiezen om de gevelstenen te laten reinigen door een gevelspecialist. In het geval van lichte aanslag wordt er gekozen voor stoomcleanen. Bij een oppervlakte van 60 vierkante meter kost dit u gemiddeld tussen de 500 en 600 euro.

Uitgebreide werkzaamheden

De staat van uw gevel dicteert voor een groot gedeelte welke soorten onderhoud er uitgevoerd moeten gaan worden door een specialist. Zo kan het zijn dat de gevel gereinigd moet worden, maar ook dat het voegwerk aan vervanging toe is. Het renoveren van het voegwerk levert een extra kostenpost op. Gemiddeld kost dit u tussen de 1.500 en 2.000 euro. Het type voegwerk waarvoor u kiest heeft een grote impact op de uiteindelijke kosten die u kwijt zult zijn.

Duurzame oplossingen

Naast deze uiteenlopende soorten onderhoud aan uw gevel kunt u er ook voor kiezen om uw gevel voor langere tijd bescherming te geven tegen de omstandigheden buiten. Bij een gebrek aan bescherming kan er vochtinslag ontstaan. Immers krijgt uw buitenmuur geregeld te maken met regenbuien. De beste protectie wordt geboden door de gevel te impregneren. Het beschermende laagje voorkomt dat vocht een probleem wordt. Dit verlengt de levensduur van de gevel en zorgt er voor dat u minder tijd kwijt zult zijn aan het onderhouden van de gevel. Reinigen, voegen en impregneren kost u gemiddeld tussen de 3.250 en 3.750 euro.

Prijsbepalende factoren gevelonderhoud

Om een nog beter beeld te krijgen van wat u kunt verwachten qua kosten, is het goed om te kijken naar de meest bepalende elementen die allen zo hun eigen weerslag hebben op de prijs. Over sommige elementen heeft u controle, maar soms ook niet. Immers zijn er situaties waarin een gevelrenovatie een must is, terwijl in andere situaties alleen gevelreiniging volstaat. We vertellen u er hieronder meer over.

Soort gevelreiniging

Het soort gevelreiniging dat u laat uitvoeren bepaalt voor een groot gedeelte de prijs, mits u alleen het reinigen van de gevel laat uitvoeren natuurlijk. De methode die gebruikt wordt hangt sterk af van het soort vuil dat aanwezig is op uw gevels. Ook de poreusheid van uw stenen heeft hier invloed op. Voor lichte aanslag zoals mossen en algen wordt er gebruik gemaakt van stoomcleanen. Dit kost u gemiddeld tussen de 4 en 16 euro per vierkante meter. Chemisch reinigen heeft ongeveer dezelfde prijs. Deze optie is vooral bedoeld voor hardnekkigere vlekken zoals verfresten of roetplekken. Deze optie is wat slechter voor het milieu. Voor echt hardnekkig vuil zoals bijvoorbeeld graffiti kiest u voor zandstralen. Dit kost u gemiddeld tussen de 9 en 21 euro per vierkante meter. Bij zandstralen zijn er meerdere straalmiddelen mogelijk, wat zo zijn impact heeft op de prijs.

Soort voegwerk

Naast her reinigen van de gevel kan het in sommige gevallen nodig zijn om het voegwerk te laten vervangen door een specialist. Dit wordt gedaan in het geval de voegen een flinke opknapbeurt kunnen gebruiken of wanneer de voegen sterk verouderd zijn. De prijs van het renoveren van het voegwerk hangt sterk af van het soort voegwerk dat u wilt laten plaatsen. De goedkoopste opties zijn platvol gladde/geborstelde voegen, glad verdiepte voegen en schaduwvoegen. Deze soort voegen kosten u gemiddeld allen tussen de 8 en 13 euro per vierkante meter. Wat duurder is de daggestreep, waarbij het grillige verloop van de stenen verbloemd wordt. Dit kost u gemiddeld tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter. Voor monumentale panden is een snijvoeg de beste optie. Dit kost u tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter. Tot slot is er de knipvoeg, met een prijs tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter.

Impregneren

Naast het reinigen van de gevel en het vervangen van het voegwerk is het ook nog mogelijk om uw gevel langdurige bescherming te bieden middels impregnatie. Door het impregneren ontstaat er een beschermende laag die onder meer problemen met vocht voorkomt. Ook deze taak kunnen onze specialisten voor u uitvoeren. Zo heeft u langer plezier van een mooie gevel. Het impregneren van de gevel kost u gemiddeld tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter. Het is aan u om te beslissen of u dit laat uitvoeren of niet.

Bespaartips gevelonderhoud

Of u nu kiest voor Multi Concurrent of niet, wij helpen u graag om geld te besparen op uw kosten. Er zijn meerdere manieren om de prijs voor gevelonderhoud lager te krijgen. Ten eerste kunt u besparen op voorrijkosten bij een bedrijf door een specialist uit de buurt te kiezen. Deze voorrijkosten kunnen nog lager uitvallen als u en uw buren tegelijk de gevel laten onderhouden. Als doe-het-zelver kunt u er voor kiezen om enkele voorbereidende taken zelf uit te voeren. Ook het zelf onderhouden van de raam- en deurdorpels scheelt een slok op een borrel.

Kosten gevelonderhoud? Onderaan de streep zijn wij het voordeligst

U heeft hierboven kunnen lezen wat u kunt verwachten van de prijs van gevelonderhoud. Zit u er over na te denken om uw gevel te laten onderhouden? Dan kunt u altijd terecht bij Multi Concurrent. Al jaren helpen wij mensen door heel Nederland om hun gevels er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek onze lage prijzen door via onze website geheel vrijblijvend een gratis offerte aan te vragen.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen