Kosten zandstralen

Wat zijn de kosten van zandstralen? Wij vertellen u er graag meer over. Zandstralen is één van de methodes waarvoor u kunt kiezen als u uw gevel wilt laten reinigen door een professioneel bedrijf. Dit is een goede optie als de gevel er flink verouderd uit ziet, maar ook als u op het punt staat om uw woning te verkopen. Daarnaast kan het zijn dat iemand graffiti op uw gevel heeft geklad. In het geval van hardnekkige vuile plekken, is zandstralen uw beste optie. Uw gevel zal er weer zo goed als nieuw uitzien. Bovendien kunt u het combineren met andere werkzaamheden om zo lang mogelijk te genieten van uw nieuwe geval. Zo kunt u uw gevel laten zandstralen en laten impregneren. Maar wat zijn de kosten van zandstralen?

Daar gaan we in dit artikel dieper op in. We beginnen ten eerste met u te laten zien wat de gemiddelde kosten van zandstralen zijn. Zo weet u al een beetje wat u kunt verwachten. Ook gaan we dieper in op de voordelen van het laten zandstralen van uw gevel. Vervolgens laten we de prijsopbouw van de kosten van zandstralen zien. Vervolgens gaan we dieper in op de factoren die de grootste impact hebben op de uiteindelijke kosten van zandstralen. Multi Concurrent helpt u graag om een zo laag mogelijke prijs te behalen. Daarom geven we u enkele behulpzame bespaartips. U kunt bij Multi Concurrent terecht als u uw gevel wilt laten zandstralen. Dit behoort tot onze specialiteiten. Als u het beste inzicht in de kosten van zandstralen wilt krijgen, vraagt u bij ons een gratis offerte aan.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor zandstralen?

De kosten voor zandstralen kunnen flink verschillen. Hiermee bedoelen we niet alleen de verschillen qua kosten voor zandstralen van diverse bedrijven, maar de kosten voor zandstralen hangen ook flink af van waar u precies voor kiest. Bovendien zijn er meerdere middelen die gebruikt kunnen worden om een gevel te reinigen middels zandstralen. Elk middel heeft zo zijn eigen vorm van vervuiling. Laten we zeggen dat u alleen de gevel laat zandstralen. Dit levert u kosten voor zandstralen op tussen de 550 en 925 euro. Dit zijn dus gemiddelde kosten en kunnen per project verschillen. U kunt er ook voor kiezen om uw gevel te laten zandstralen en deze ook meteen te laten impregneren voor een optimale bescherming. Dit levert u kosten voor zandstralen op tussen de 850 en 1.850 euro. Tot slot kunt u laten zandstralen, impregneren en de voegen laten renoveren. Hierbij lopen de kosten voor zandstralen op tot een bedrag dat gemiddeld tussen de 4.250 en 5.000 euro ligt.

Herboren gevel

De kosten van zandstralen moet u zien als een investering die absoluut de moeite waard is. Het kost wat, maar het eindresultaat mag er zijn. Zeker wanneer u kiest voor de services van onze specialisten. Middels zandstralen wordt uw gevel gereinigd. De gevel ziet er weer als herboren uit. Vlekken behoren tot het verleden. Alles ziet er goed uit. Dat is niet alleen fijn voor het oog, maar het heeft ook een positieve impact op de waarde van uw woning. Gemiddeld kunt u rekenen op kosten tussen de 450 en 950 euro.

Lange bescherming

U kunt er ook voor kiezen om uw gevel te laten zandstralen en hierna de gevel te laten impregneren. Met behulp van een impregnatiemiddel ontstaat er een beschermend laagje op de gevel. Deze laag beschermt tegen diverse externe factoren, waaronder vocht en vuil. Bovendien is deze laag schimmel- en brandwerend. Uw gevel ziet er niet alleen zo goed als nieuw, maar dat blijft het ook voor langere tijd. Zo is uw gevel duurzamer dan ooit. Dit kost wel wat extra, maar het is een investering die de moeite waard is als u voor langere tijd in dit huis wilt blijven wonen. Gemiddeld kost dit u tussen de 850 en 1.850 euro.

Bijzonder uiterlijk

Veel mensen maakt het weinig uit dat hun gevel er minder goed uitziet dan voorheen. Zo lang het niet de spuigaten uitloopt, vindt men het wel prima. Een beetje vuil hier en daar maakt niet uit, volgens hen. Vaak staan zij versteld als zij zien wat de impact is van een gevelreiniging. Dit laat de gevel er niet alleen bijzonder uitzien, maar het lijkt wel alsof de gevel in zijn originele staat is hersteld. De waarde van uw woning zal ook flink omhoog gaan. Daarom is volgens velen de beste optie om zowel uw woning te laten zandstralen, impregneren en het voegwerk compleet te laten vervangen. Dit heeft een hoge prijs van gemiddeld tussen de 4.250 en 5.000 euro, maar het is een investering met een hoog rendement.

Prijsopbouw zandstralen

Wat voor project u ook laat uitvoeren, vaak is de verdeling in de prijsopbouw ongeveer gelijk. Natuurlijk zal niet alles exact hetzelfde zijn, maar de verhoudingen lijken per project vaak op elkaar. Als u uw gevel laat zandstralen, zal het grootste gedeelte van de kosten bestaan uit arbeidskosten. Gemiddeld zijn 50% tot 60% van de kosten arbeidskosten. De overige kosten zijn materiaalkosten. Zo’n 20% tot 30% van de kosten bestaan uit het straalmiddel dat gebruikt wordt. Tot slot bestaan de overige 20% van de kosten uit de kosten van de straalmachine. Bij een project zoals het zandstralen van een gevel zijn de materiaal- en arbeidskosten vrijwel gelijk aan elkaar.

Prijsbepalende factoren zandstralen

De keuzes die u maakt hebben een grote invloed op de uiteindelijke kosten die u kwijt zult zijn. Maar er zijn enkele factoren waar u geen invloed over hebt, zoals bijvoorbeeld het soort aanslag dat aanwezig is op uw gevel. Het is deze combinatie van factoren die zorgen voor een uiteindelijke prijs. Hieronder benoemen we de belangrijkste prijsbepalende factoren voor u.

Soort aanslag

Iets waar u geen controle over heeft is het type aanslag dat aanwezig is op de gevel. Als er geen hardnekkige vlekken aanwezig zijn op de gevel, is het niet productief om de gevel op een heftige wijze te reinigen. Hierbij is er een kans dat de gevel onnodig beschadigd raakt. Logischerwijs zal er wel op een heftigere manier gezandstraald moeten worden als de vlekken wel hardnekkig zijn. Voor mos heb je een ander soort straalmiddel nodig dan voor het verwijderen van graffiti. Echter hebben deze middelen allen andere prijzen. Dit is daarom een prijsbepalende factor.

Ondergrond

Een andere factor die van grote invloed is op de prijs is het soort ondergrond dat reinigt moet worden. Niet elke gevel is hetzelfde. Een poreuze ondergrond moet op een voorzichtigere manier behandeld worden dan een stevigere ondergrond. Het straalmiddel dat toegepast gaat worden moet afgestemd zijn op de ondergrond van uw gevel.

Impregneren

U heeft weinig invloed op het soort aanslag dat aanwezig is op uw gevel en of u een harde of zachte gevel heeft. Maar waar u wel invloed over heeft is de extra werkzaamheden die u laat uitvoeren als u uw gevel laat zandstralen. Eén van de extra taken die onze specialisten voor u kunnen uitvoeren is het impregneren van de gevel. Impregneren zorgt er voor dat uw gevel beschikt over een extra beschermend laagje. Dit laagje is weerbestendig en voorkomt dat mos en schimmels op de gevel kunnen komen. Dit maakt uw gevel duurzamer. Zandstralen laat uw gevel er weer zo goed als nieuw uitzien, terwijl impregneren er voor zorgt dat u langer van dit mooie resultaat kunt genieten. Dit kost u tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter.

Handige bespaartips voor zandstralen

Veel bedrijven die uw gevel kunnen zandstralen bieden een kwantumkorting aan. Deze korting is interessant als zowel u als uw buren de gevels willen laten reinigen met behulp van zandstralen. Dit is een win – win situatie. U krijgt een korting en bespaart op voorrijkosten, terwijl het bedrijf dat u helpt extra klanten krijgt. Het verschilt per bedrijf hoe hoog de korting is. Daarnaast kunt u enkele werkzaamheden zelf op u nemen. Ervaren doe-het-zelvers zullen wellicht overwegen om deze taak geheel zelf te doen, maar we garanderen u dat een professional het beste resultaat zal behalen. Bovendien is dit geen klus waarbij u fouten wilt maken, want dit kan leiden tot schade aan gevel. Huur daarom altijd een vakman in. Bij Multi Concurrent kunt u altijd terecht als u uw gevel wilt laten zandstralen.

Vrijblijvende offerte?

Vrijblijvende offerte aanvragen

U heeft hierboven kunnen lezen over alles wat met de prijs van zandstralen te maken heeft. Zandstralen is een effectieve manier om een gevel te reinigen. Onze specialisten weten exact welk straalmiddel het meest geschikt is om uw gevel grondig schoon te krijgen. Bovendien kunt u ook bij ons terecht voor andere werkzaamheden, zoals het impregneren van de gevel of het renoveren van het voegwerk. Onze experts hebben meerdere jaren aan ervaring en ze weten precies wat ze moeten doen om een geweldig resultaat neer te zetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend via onze website een gratis offerte aan.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.