Gevel laseren

Bent u op zoek naar een manier om kwetsbare gevels, gebouwen of kunstwerken te reinigen? Werkt u bij de gemeente en zoekt u een partij die historische gebouwen kan schoonmaken? Heeft u een lichte gevel die moeilijk schoon te krijgen is? Of heeft u al van alles geprobeerd om uw gevel weer als nieuw te krijgen, maar zonder succes? Dan is laserreiniging misschien wel de oplossing!

Ga snel naar

Gevelreiniging

Hoe werkt laserreiniging?

Bij laserreiniging wordt een speciale laser gebruikt die een krachtige lichtstraal op het vuil richt. Door de hoge temperatuur verdampt het vuil. Deze methode is uiterst nauwkeurig en verwijdert al het vuil zonder schade toe te brengen aan de gevel, het gebouw of het kunstwerk. Laserreiniging is met name effectief op lichte oppervlakken, waarbij het vuil het laserlicht absorbeert en vervolgens verdwijnt.

Laserreiniging: tal van voordelen

Vooral voor eigenaren van historische gebouwen, kunstverzamelaars, musea, milieubewuste huiseigenaren en eigenaren van lichte gevels, is laserreiniging de ideale keuze. Het is veilig te gebruiken voor kwetsbare kunstwerken en monumenten, er worden geen chemische middelen gebruikt en er treedt geen verkleuring op. Hieronder staan de voordelen van laserreiniging op een rijtje:

Nadelen van laserreiniging

Hoewel laserreiniging veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen:

Laserreiniging ideaal voor historische en kwetsbare gevels

In principe kan elke gevel met een laser gereinigd worden, maar vaak is een andere reinigingsmethode goedkoper en efficiënter. Wanneer wordt laserreiniging vaak gebruikt?

Soorten lasers voor gevelreiniging

Voor het reinigen van gevels, gebouwen of kunstwerken worden verschillende soorten lasers gebruikt:

Vrijblijvende offerte?

Wat voor type vuil kunt u verwijderen met laser?

Gevelspecialist

De kosten van gevelreiniging met laser

Het is moeilijk om vooraf een prijs te geven voor laserreiniging, omdat dit afhangt van het gebouw dat gereinigd moet worden én hoe goed bereikbaar het is. Over het algemeen is laserreiniging arbeidsintensief. Dat maakt ook dat de kosten hoger zijn dan van andere reinigingsmethodes. Elk deel moet zorgvuldig behandeld worden met de laser.

Zelf uw gevel laseren?

Laserreiniging kunt u niet zelf uitvoeren omdat hiervoor gespecialiseerde kennis en apparatuur nodig zijn. Het gebruik van de laser vraagt specifieke kennis en training om zowel effectief als veilig te kunnen werken. Als de laser verkeerd gebruikt wordt, dan kan dat leiden tot schade aan de gevel en zelfs gezondheidsrisico’s door blootstelling aan laserstraling. Daarom wordt laserreiniging eigenlijk alleen maar uitgevoerd door ervaren professionals met de juiste certificering.

Voorbereidingen vóór laserreiniging

Voordat u een gevel kunt laten laseren zijn er een aantal voorbereidingen nodig, namelijk:
Voordat u een gevel kunt laten laseren zijn er een aantal voorbereidingen nodig, namelijk:

Hoe gaat het gevel laseren in zijn werk?

Na de nodige voorbereidingen beginnen we met de laserreiniging. De laser kan op verschillende niveaus worden ingesteld, zodat precies bepaald kan worden hoe diep de reiniging gaat. De instelling van de laser hangt af van de kleur van de gevel. Na de laserreiniging wordt de gevel vanzelfsprekend lichter van kleur. Hoe meer vuil er wordt verwijderd, hoe lichter de gevel zal worden. Het resultaat is een frisse en mooi uitziende gevel.

Hoe lang duurt laserreiniging?

De duur van laserreiniging hangt af van veel factoren. Denk aan de ernst van de vervuiling, de grootte van het gebouw of de brug, en de complexiteit van de te reinigen oppervlakken. Als u bijvoorbeeld een brug wilt reinigen die uit verschillende materialen bestaat, zoals beton, staal en natuursteen, zijn verschillende laserinstellingen nodig voor elk type materiaal. Soms bestaat de brug of het kunstwerk uit diverse elementen zoals pijlers, relingen en ornamenten, waarop de laser zeer nauwkeurig moet worden gericht. Bij bruggen kunnen sommige delen moeilijk bereikbaar zijn, wat het reinigingsproces vertraagt.

Zijn er ook alternatieven voor het laseren van een gevel?

Overweegt u laserreiniging, maar vindt u het te kostbaar? Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee over alternatieven. Afhankelijk van diverse factoren, zoals de mate van vervuiling, het materiaal van uw gevel en het type vuil, zijn er verschillende opties:

Hogedrukwaterreiniging, zandstralen en chemische reiniging zijn andere krachtige reinigingsmethoden, maar over het algemeen geen geschikte methodes voor monumentale panden en historische gebouwen. Ze kunnen heel effectief en betaalbaar gevels reinigen, maar zijn over het algemeen geen goed alternatief voor laseren.

Laseren: dé oplossing voor u?

Zoekt u een manier om vuil, zoals roest, graffiti of vetvlekken, te verwijderen van kwetsbare gebouwen, kunstwerken of gevels? Overweeg dan zeker laserreiniging. Wij vertellen u er graag meer over en denken graag met u mee of dit de juiste oplossing voor u is.