Voegbedrijf kosten

Benieuwd naar de kosten van een voegbedrijf? Zoals de naam al aangeeft, ligt de nadruk van een dergelijk bedrijf meestal op het vernieuwen van het voegwerk. Het mooie aan het renoveren van uw voegwerk is dat u de keuze hebt uit meerdere soorten voegwerk, zodat u altijd het type kunt kiezen dat het beste past bij uw woning. Multi Concurrent kan diverse taken voor u uitvoeren, waaronder het renoveren van het voegwerk. Het grote voordeel van het renoveren van voegwerk is dat het uw gevel er weer zo goed als nieuw uit laat zien. Het geeft uw hele buitenmuur een frisse uitstraling. Dat is de kracht van nieuw voegwerk.

Maar hoe zit het met de kosten van een voegbedrijf? Daar gaan we in deze tekst dieper op in. Ten eerste laten we u zien wat de gemiddelde kosten van een voegbedrijf zijn. Zo weet u al ongeveer wat u kunt verwachten. Vervolgens gaan we wat meer de diepte in met behulp van enkele prijsvoorbeelden. U kunt namelijk meerdere werkzaamheden tegelijk laten uitvoeren, zeker als u kiest voor een specialist zoals wij. We tonen u daarnaast de prijsopbouw en welke factoren de grootste invloed hebben op de uiteindelijke kosten voor een voegbedrijf. Multi Concurrent geeft u vervolgens nog enkele handige tips om geld te besparen. Wilt u uw voegwerk laten renoveren, en wellicht ook nog wat andere werkzaamheden laten uitvoeren? U zit goed bij Multi Concurrent. Binnen enkele klikken kunt u via onze website een gratis offerte aanvragen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor het inschakelen van een voegbedrijf?

Benieuwd naar de kosten van een voegbedrijf? We vertellen het u hier. Hier geven we u de gemiddelde kosten van een voegbedrijf, waarna we verderop in de tekst verder ingaan op de factoren die van invloed zijn op de kosten van een voegbedrijf. Zo krijgt u het beste beeld van de kosten van een voegbedrijf. De kosten van een voegbedrijf hangen sterk af van het soort voeg dat u wilt laten plaatsen. De meest gekozen variant is de platvol gladde/geborstelde voeg, wat niet geheel toevallig ook de goedkoopste optie is. Hierbij worden de voegen uitgelijnd met de gevel. Gemiddeld kost u dit tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter. Deze zelfde kosten voor een voegbedrijf gelden bij een glad verdiepte voeg, waarbij de voeg dieper dan de stenen ligt.

Iets duurder is de schaduwvoeg. Met behulp van een schaduw worden de horizontale lijnen van de stenen geaccentueerd. Alhoewel deze optie iets duurder kost, zult u alsnog weinig kwijt zijn aan de kosten voor een gevelbedrijf ten opzichte van de duurdere opties. Een glad verdiepte voeg kost u tussen de 9 en 13 euro per vierkante meter. Een daggestreep kost u een stuk meer. Deze horizontale voeg kost gemiddeld tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter. U kunt ook kiezen voor een snijvoeg of gesneden voeg, mocht u in het bezit zijn van een monumentaal pand. De gemiddeld kosten hiervoor komen uit tussen de 60 en 90 euro per vierkante meter. De duurste optie is een knipvoeg, met een gemiddelde prijs tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter.

Prijsvoorbeelden voegbedrijf

Hierboven hebt u kunnen lezen wat u kunt verwachten van de gemiddelde kosten van een voegbedrijf. Om beter te illustreren wat u kunt verwachten van de kosten voor een voegbedrijf, willen we dit tonen met behulp van enkele prijsvoorbeelden. Zo kunt u gaan voor alleen reinigen, reinigen en voegwerk vervangen of een complete gevelrenovatie. Dit heeft wel een invloed op de prijs.

Alleen reinigen

De goedkoopste optie om uw gevel er weer zo goed als nieuw uit te laten zien is een gevelreiniging. Dit is een goede optie als uw voegwerk nog in prima conditie is en er voornamelijk groene aanslag van de buitenmuur verwijderd moet worden. Laten we een buitenmuur van 60 vierkante meter aanhouden. Bij lichte aanslag voldoet stoomcleanen. Dit kost u gemiddeld tussen de 550 en 650 euro.

Reinigen en voegen

Een gevelreiniging knapt uw buitenmuur behoorlijk op, maar toch zal uw gevel er niet zo goed als nieuw uitzien als de voegen er verouderd uitzien. Als u echt uw gevel weer wilt laten sprankelen, kiest u voor een combinatie van reinigen en het renoveren van het voegwerk. Dit is zeker een aanrader als de voegen aan het verkleuren zijn en wellicht ook al aan het afbrokkelen zijn. Bij Multi Concurrent kunt u terecht voor deze beide werkzaamheden. Als u kiest voor reinigen in combinatie met een platvolle voeg, komt dit uit op een gemiddelde prijs tussen de 1.500 en 1.700 euro.

Gevelrenovatie

In sommige situaties volstaat het reinigen van de gevel en het renoveren van het voegwerk niet. Dit is vooral het geval wanneer stenen beschadigd zijn geraakt of er breuken aanwezig zijn in de gevel. U kunt uw gevel dan wel laten reinigen, maar er zullen beschadigingen overblijven die kunnen leiden tot vocht- en schimmelproblemen. In zulke gevallen kunt u het beste kiezen voor een gehele gevelrenovatie. Hierbij wordt het voegwerk gerenoveerd en worden kapotte gevelstenen vervangen. Zo kan uw gevel er weer jaren tegenaan. Dit is wel de duurste optie, met een gemiddelde prijs tussen de 4.500 en 5.000 euro.

Prijsopbouw voegbedrijf

De prijsopbouw van de meeste klussen van een voegbedrijf is ongeveer hetzelfde, alhoewel er natuurlijk hier en daar van de exacte percentages afgeweken kan worden. Het is dan ook een gemiddelde prijsopbouw en geen exacte prijsopbouw. Het grootste gedeelte van de kosten zal bestaan uit arbeidskosten. Gemiddeld bestaat de prijs hier voor 70% tot 80% uit. De overige kosten zullen materiaalkosten zijn. Deze kosten maken gemiddeld 20% tot 30% van de prijs uit. Bij veel werkzaamheden die met voegwerk te maken hebben zijn deze percentages vrijwel hetzelfde.

Prijsbepalende factoren voegbedrijf

Er zijn een aantal factoren die een bepalende invloed hebben op de uiteindelijke prijs die u kwijt zult zijn. Natuurlijk kan het per voegbedrijf verschillen wat de exacte kosten zijn, maar alsnog zijn deze factoren van invloed op de prijs. Hieronder zetten we de belangrijkste factoren voor u op een rij.

Werkzaamheden voegbedrijf

Een voegbedrijf doet meer dan alleen maar het renoveren van voegen. De kosten zullen dan ook sterk afhangen van de werkzaamheden die u door hen laat uitvoeren. U kunt er voor kiezen om alleen het reinigen uit te laten voeren. Bij lichte aanslag voldoet stoomcleanen. Dit kost u gemiddeld tussen de 250 en 1.000 euro. Kiest u voor reinigen en het renoveren van het voegwerk, dan kost u dit gemiddeld tussen de 1.350 en 1.850 euro. Naast reinigen en het renoveren van het voegwerk kunt u er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Zo wordt uw buitenmuur voor langere tijd uitmuntend beschermd. De gemiddelde prijs hiervoor komt uit tussen de 3.000 en 4.000. Tot slot kunt u er voor kiezen om werkzaamheden uit te laten voeren aan alle gevelzijdes van uw woning. Hierbij kunt u rekenen op een gemiddelde prijs tussen de 4.300 en 5.100 euro.

Handige bespaartips bij het zoeken van een voegbedrijf

Bij Multi Concurrent kunt u terecht voor het renoveren van uw voegwerk. Ook voor andere werkzaamheden kunt u bij ons terecht, van gevelreiniging tot aan gevelrenovatie. Mocht u toch niet voor ons kiezen, dan helpen we u alsnog om zoveel mogelijk te besparen op de kosten van deze klussen. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop u flink kunt besparen op de kosten die u maakt met betrekking tot uw gevelwerk. Wie van ons wordt er niet blij van een flinke korting?

Ten eerste kan het lonen om een voegbedrijf te kiezen dat relatief bij u in de buurt opereert. Hoe dichter in de buurt een voegbedrijf is, hoe lager de voorrijkosten zullen zijn. Voorrijkosten zult u altijd hebben, maar door te kiezen voor een lokaal bedrijf houdt u deze kosten laag. Dat is altijd mooi meegenomen. Nog een manier om op de voorrijkosten te besparen is door samen met uw buren het voegwerk te laten renoveren. Als dit bij beide huizen nodig is, is dit twee vliegen in één klap. Bovendien trekken bedrijven graag extra klanten aan. Daarom kunnen u en uw buren bij veel bedrijven profiteren van een kwantumkorting. Daarnaast kan het helpen om bij het bedrijf na te vragen of u zelf enkele voorbereidingen kunt uitvoeren. Zo helpt u hen en tegelijkertijd bespaart u geld omdat er minder werk uitgevoerd hoeft te worden. Dat scheelt weer een hoop kosten.

Vrijblijvende offerte?

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Multi Concurrent

Multi Concurrent is een bijzonder veelzijdig bedrijf. Bij ons kunt u terecht voor diverse werkzaamheden, van stucwerk tot aan een gehele verbouwing. Ook voor uiteenlopende werkzaamheden aan de gevel bent u bij ons aan het juiste adres. Dit doen wij tegen scherpe prijzen. Onze experts hebben meerdere jaren aan ervaring en het is geen probleem om werkzaamheden te combineren, zoals bijvoorbeeld het renoveren van het voegwerk en het reinigen van de gevel. Wilt u weten wat er mogelijk is? Vraag dan via onze website een gratis offerte aan. U zit nergens aan vast.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.