Dak coaten

Hoe is het mogelijk dat sommige daken zo lang meegaan en er geweldig uit blijven zien? Dakcoating is de oplossing! Verleng de levensduur van uw dak en geef uw woning een nieuwe uitstraling. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor advies.

Ga snel naar

Wat is dakcoating?

Met dakcoating brengt u een speciale beschermlaag aan op uw dak. De coating zorgt voor een waterafstotende laag die voorkomt dat vuil zich aan de dakpannen hecht. Het werkt als een schild tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon, wind en sneeuw. Daarnaast helpt het om uw huis koeler te houden in de zomer doordat het zonnestralen afweert.

Dak reinigen kosten

Wat zijn de voordelen van dakcoating?

Dakcoating biedt verschillende voordelen:

Waar moet u rekening mee houden bij dakcoating?

Hoewel dakcoating veel voordelen biedt, zijn er ook een tweetal zaken waar u rekening mee moet houden:

Welke verschillende soorten dakcoatings zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakcoatings beschikbaar. Hieronder worden ze kort toegelicht.

Acrylcoatings: betaalbare optie op waterbasis

Acrylcoating is een type dakcoating op waterbasis. Het hecht goed op verschillende soorten daken, zoals bitumen, beton en metaal. Ze beschermen het dak tegen UV-straling en helpen de daktemperatuur te verlagen, waardoor energiekosten lager uitvallen in de zomer. Acrylcoatings zijn gemakkelijk aan te brengen en drogen snel, waardoor ze een betaalbare optie zijn voor het verlengen van de levensduur van uw dak en het verminderen van onderhoudskosten.

Siliconencoatings: buigzaam en lang effectief

Siliconencoatings zijn speciale dakcoatings die erg goed zijn in het tegenhouden van water en heel buigzaam zijn. Deze coatings vormen een sterke laag op het dak, vooral handig voor platte daken en plekken waar veel regen valt. Ze beschermen het dak ook goed tegen de zon, wat helpt om schade te voorkomen. Tevens zijn ze gemakkelijk aan te brengen en blijven ze lang goed, waardoor ze een goede keuze zijn om uw dak te beschermen tegen regen en andere weersomstandigheden.

Polyurethaancoatings: zeer sterke bescherming

Polyurethaancoatings zijn sterke dakcoatings die goed beschermen tegen schade. Ze vormen een stevige laag op het dak, vooral handig voor daken die veel te verduren hebben. Deze coatings zijn er in verschillende soorten, zoals aromatische en alifatische varianten. Alifatische coatings zijn duurder maar gaan langer mee en zijn beter bestand tegen de zon. Polyurethaancoatings helpen het dak te beschermen tegen scheuren en barsten, vooral in ruwe weersomstandigheden.

De keuze voor de juiste coating hangt af van het type dak en de specifieke behoeften van de woning. In onderstaande tabel kun je de verschillende soorten gemakkelijk vergelijken. Uiteraard geven wij u graag advies over welke coating bij jouw behoeftes en dak past.

Dakopbouw garage

Wat is het verschil tussen coaten en impregneren?

Coaten en impregneren zijn beide manieren om daken te beschermen en langer mee te laten gaan. Maar wat is het verschil? Bij coaten wordt een rubberachtige verflaag op de dakpannen aangebracht. Dit vult scheurtjes en andere kleine oneffenheden in de dakpannen. Bij dakcoating bestaat vaak de mogelijkheid om een kleur naar keuze op de dakpannen aan te brengen. Hoewel er ook transparante dakcoatings zijn, wordt hier minder vaak voor gekozen. Met impregneren trekt het impregneermiddel in het oppervlak om het water- en vuilafstotend te maken.

Hoe gaat het coaten van een dak in zijn werk?

Het proces bestaat uit vier stappen:

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor het coaten van uw dak? Neem contact met ons op!

Laat regelmatig onderhoud uitvoeren

Het onderhoud van de coating van uw dak is belangrijk, zodat het dak de woning goed kan blijven beschermen. Check daarom regelmatig of er beschadigingen zijn of dat er sprake is van slijtage. Daarnaast is het aan te raden om het dak met regelmaat te reinigen om vuil te verwijderen. Zo voorkomt u dat de coating wordt aangetast.

Vrijblijvende offerte?

Kan ik mijn dak zelf coaten?

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om zelf dakcoating aan te brengen, wordt het niet aangeraden. Specialistische kennis en ervaring zijn nodig om ervoor te zorgen dat de coating gelijkmatig en veilig wordt aangebracht. Tevens vereist het werk met hoogwerkers of steigers en het gebruik van professionele apparatuur. Als het verkeerd wordt gedaan, dan kunt u schade aan uw dak krijgen. Zorg er dus voor dat u een professional inschakelt.

Welke kleur dakcoating moet ik kiezen?

De keuze voor de kleur van de dakcoating hangt af van verschillende factoren. Wat vind je een mooie uitstraling voor uw woning? Wat is de originele kleur? Is er regelgeving vanuit de gemeente? Een veelgebruikte kleur is de originele kleur van de dakpannen, aangezien dit de traditionele uitstraling behoudt. Maar u kunt ook kiezen voor een andere kleur. Kleuren kunnen variëren van klassiek rood en bruin tot moderner grijs of zwart.

Dakopbouw dakkapel

Wanneer is dakcoating niet mogelijk?

Dakcoating is niet altijd een geschikte optie voor elk dak en elke situatie. Hier zijn enkele omstandigheden waarin dakcoating niet mogelijk of niet aanbevolen is:

Offerte aanvragen

Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag over de mogelijkheden. Weet u al precies wat u wilt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!