Gevelreiniging kosten

Wilt u weten wat de gevelreiniging kosten zijn? Dan bent u bij dit artikel aan het juiste adres. Gevelreiniging is de beste manier om de gevel van uw woning schoon te krijgen. Natuurlijk kun u zelf aan de slag gaan met deze klus, maar de praktijk leert ons dat professionals het beste resultaat opleveren. Dit is helemaal het geval wanneer het vuil dat aanwezig is op de gevel hardnekkiger is dan gemiddeld. Een vakman weet precies wat gedaan moet worden om dit vuil verwijderd te krijgen.

Wat kunt u verwachten van de kosten van gevelreiniging? We bespreken het hier in meer detail. Allereerst geven we u een globaal overzicht van de kosten van een gevelreiniging. Hierbij laten we zien in welke mate het verschil maakt of u voor alleen reinigen kiest of ook het voegwerk laat vernieuwen. We gaan tevens dieper in op de prijsopbouw en de prijsbepalende factoren die van invloed zijn. Multi Concurrent geeft u een aantal handige bespaartips. U kunt bij ons terecht als u uw gevel wilt laten reinigen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor gevelreiniging?

Laten we ten eerste kijken naar de gemiddelde kosten voor gevelreiniging. Al vanaf een paar euro per vierkante meter kunt u een gevel laten reinigen. Reinigen onder hoge druk, bijvoorbeeld stoomcleanen of een chemische reiniging, kan gemiddeld tussen de 2 en 10 euro per vierkante meter kosten. Als u zowel de gevel laat reinigen als de voegen opnieuw laat doen, kan dit tussen de 65 en 105 euro per vierkante meter kosten. Daarnaast kan een gevel gereinigd, gevoegd en geïmpregneerd worden. Dit kost u gemiddeld tussen de 70 en 120 euro per vierkante meter. Kijken we naar de totale kosten, dan komt dit gemiddeld uit tussen de 2.750 en 4.250 euro, met uitschieters omlaag tussen de 300 en 400 euro en uitschieters omhoog tussen de 5.500 en 6.500 euro.

Alleen reinigen

De goedkoopste optie is het alleen laten reinigen van uw gevel. De gemiddelde kosten van deze gevelreiniging komen uit tussen de 250 en 1.000 euro. U laat hierbij alleen uw gevel schoonmaken. Er gebeurt niets aan het voegwerk en ook wordt de gevel niet geïmpregneerd.

Voegwerk

Naast het reinigen van uw gevel kunt u er ook voor kiezen om het voegwerk te laten renoveren. Niet alleen laat dit het voegwerk weer stralen, maar het zorgt er tevens voor dat de waarde van uw woning omhoog gaat. Er zijn diverse manieren waarop het voegwerk geplaatst kan worden. Het soort voegwerk waarvoor u kiest, heeft een impact op de uiteindelijke prijs. Gemiddeld moet u rekenen op kosten tussen de 1.300 en 1.600 euro als u kiest voor reinigen en voegwerk.

Extra langdurige bescherming

Als u er zeker van wilt zijn dat uw gevel zo langdurig mogelijk beschermd wordt tegen elementen van buitenaf, dan is het altijd een optie om de gevel te laten impregneren door een specialist. Impregnatie biedt bescherming aan zowel de stenen als de voegen. Dit beschermende laagje biedt protectie tegen vocht en de UV stralen van de zon. Bovendien zal het een positief effect hebben op uw energierekening. Al deze werkzaamheden bij elkaar kosten gemiddeld tussen de 3.000 en 4.000 euro.

Prijsopbouw gevelreiniging

U hebt hierboven kunnen lezen dat het een groot verschil maakt voor de kosten van gevelreiniging of u alleen kiest voor het reinigen van de gevel, of dat u ook extra werkzaamheden als het renoveren van het voegwerk en impregneren laat uitvoeren. Gemiddeld zijn de verhoudingen in de prijsopbouw vaak hetzelfde. Het grootste gedeelte, 60% tot 70%, bestaat uit arbeidskosten. 30% tot 40% van de kosten van gevelreiniging bestaat uit de kosten die gepaard gaan met het aankopen van het schoonmaakmiddel.

Prijsbepalende factoren kosten gevelreiniging

De kosten van gevelreiniging worden voor een gedeelte bepaald door welke werkzaamheden u laat uitvoeren. Alleen een reiniging is het goedkoopste, terwijl reinigen, voegwerk laten renoveren en impregneren de duurste variant is. Maar er zijn nog diverse andere factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van gevelreiniging. Hieronder zetten we de meest belangrijke prijsbepalende factoren op de kosten van een gevelreiniging voor u op een rij.

Vrijblijvende offerte?

Manier van reinigen

Eén van de belangrijkste prijsbepalende factoren is de methode die gebruikt wordt om de gevel te reinigen. Het hangt per situatie af waarvoor de specialist kiest. Bij hardnekkige vlekken kunt u bijvoorbeeld niet kiezen voor de simpelste vorm van reiniging. De specialist maakt een weloverwogen beslissing op dit vlak. De goedkoopste optie is stoomcleanen. Hierbij wordt water verhit tot boven de 100 graden Celsius, waarna het met hoge druk tegen de gevel wordt gespoten. Dit lost de vervuiling op. Gemiddeld kost dit tussen de 4 en 14 euro per vierkante meter.

Voor iets grover vuil is chemisch reinigen nodig. Er wordt een middel op de gevel aangebracht dat 5 minuten mag intrekken. Hierna wordt het met een hogedrukspuit weg gespoten. Deze optie kost u tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter. Tot slot is er het zandstralen. Hierbij wordt een straalmiddel onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Deze methode heeft als voordeel dat het de kans op beschadigingen aan de gevel verkleint, omdat het straalmiddel zacht kan zijn. Gemiddeld kost zandstralen u tussen de 11 en 25 euro per vierkante meter.

Voegen

Het reinigen van de gevel is één van de werkzaamheden die u uit kunt laten voeren door onze specialisten, maar u kunt er ook voor kiezen om deze taak te combineren met het vervangen van de voegen. Ook deze klus behoort tot de specialiteiten van de vakmannen van Multi Concurrent. Het renoveren van de voegen geeft u gehele gevel een frisse uitstraling. Uw gevel zal er weer zo goed als nieuw uitzien. Verouderd voegwerk laat niet alleen uw gevel er slechter uitzien, maar er zijn nog meer nadelen.

Zo kunnen aangetaste voegen er voor zorgen dat water slechter wordt tegen gehouden. Dit vocht kruipt naar binnen, waarna het de gehele gevel kan aantasten. In de slechtste gevallen kan het zelfs uw muren binnen aantasten. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Nieuwe voegen voorkomen een hoop problemen. De prijs hiervan is sterk afhankelijk van het soort voeg dat u laat plaatsen. Gemiddeld kun u rekenen op een prijs tussen de 8 en 16 euro per vierkante meter. Als uw voegwerk er niet goed uitziet en u bent toch al van plan om uw gevel te laten reinigen, kunt u deze werkzaamheden net zo goed combineren. Zo bespaart u ook nog eens op voorrijkosten. Het bedrijf hoeft nu immers niet twee keer een klus bij u uit te voeren.

Impregneren

Een andere bepalende factor die van grote invloed is op de prijs is het feit of u uw gevel laat impregneren of niet. De combinatie van een reiniging en gerenoveerd voegwerk kan uw gevel er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Maar u wilt hier wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Extra bescherming brengt u aan door de muur te laten impregneren door een specialist. Dit staat ook wel bekend als hydrofoberen. Door de impregnatie ontstaat er een beschermende laag over de gevel. Dit voorkomt dat vocht uw gevel binnen kan dringen, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Dit maakt uw gevel een stuk duurzamer, deze zal langer mee gaan zonder problemen. Bovendien hoeft u de gevel nu minder vaak te onderhouden. Impregnatie van de gevel kost gemiddeld tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter.

Handige bespaartips

Wij van Multi Concurrent helpen u graag om nog wat extra te besparen op de kosten van een gevelreiniging. Ook als u de voegen van uw woning laat vervangen of de gevel laat impregneren, kunnen deze tips er voor zorgen dat de kosten lager uitvallen. Een eerste manier waarop u kunt besparen op de kosten is door gebruik te maken van de kwantumkortingen die vele bedrijven aanbieden. Deze korting is van toepassing wanneer bijvoorbeeld zowel u als uw buren de gevel laten reinigen door hetzelfde bedrijf. Dit is lucratief voor bedrijven, terwijl er bespaart wordt op bijvoorbeeld voorrijkosten. Sommige bedrijven geven hier extra korting voor. Daarnaast kunt u enkele werkzaamheden zelf uitvoeren, om de kosten nog wat extra te drukken. Uw gevel geheel zelf reinigen is een optie, maar dat raden we af. De praktijk leert ons dat de specialisten het beste resultaat leveren.

Betaalbaar uw gevel laten reinigen door Multi Concurrent

Op zoek naar lage kosten voor gevelreiniging zonder dat er ingeboet wordt op het gebied van kwaliteit? In dat geval bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Ook het reinigen van gevels behoort tot onze specialiteiten. Niet alleen dit, maar ook het renoveren van voegwerk en het impregneren van de gevel kunnen wij voor u uitvoeren tegen een scherpe prijs. Onze vakmannen hebben hier vele jaren aan ervaring mee en leveren te allen tijde een resultaat waar u 100% tevreden over zult zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gratis en compleet vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.