Gevelreiniging kosten

Stel u voor, u loopt door een straat en uw ogen worden aangetrokken door een huis. Niet door het ontwerp, maar door de frisse uitstraling. Een gevel is hét visitekaartje van uw woning. Een schone gevel kan niet alleen het beeld van uw woning verbeteren, maar ook de waarde ervan verhogen.

Vuil, aanslag en weersinvloeden kunnen in de loop van de jaren leiden tot schade aan de gevel. Hierdoor kunnen herstelkosten op termijn ook veel hoger uitvallen. Het regelmatig schoonmaken van de gevel helpt om schimmel, algen en andere organische groei te verwijderen. Zo voorkomt u verdere aantasting. Maar hoe krijgt u uw buitenmuren spic en span en wat zijn de kosten?

Ga snel naar

Gevelreiniging-kosten-scaled

Wat zijn de kosten voor gevelreiniging?

De kosten voor gevelreiniging worden door verschillende factoren bepaald. Sommige van deze factoren, zoals het materiaal van de gevel en de grootte van het oppervlak, kunt u niet veranderen. Maar er zijn ook keuzes die u zelf kunt maken, zoals:

Verdeling van de kosten voor gevelreiniging

Als u kijkt naar de verdeling van arbeidskosten en materiaalkosten, gaat ongeveer 60% tot 70% naar de mensen die het werk doen. De rest, ongeveer 30% tot 40%, wordt besteed aan de schoonmaakmiddelen die nodig zijn voor de reiniging.

Vrijblijvende offerte?

Welke methodes voor gevelreiniging worden gebruikt?

Een bepalende factor voor de kosten van gevelreiniging is de methode die wordt gebruikt. Soms volstaat een simpele reiniging, maar bij hardnekkige vlekken is dit meestal niet genoeg. Hier leest u meer over de vijf meest voorkomende methoden:

Extra optie: vervang direct het voegwerk​

Naast het reinigen van de gevel, kunt u ook het voegwerk laten vervangen. Dit geeft de gevel een frisse uitstraling en voorkomt problemen. Verouderd voegwerk kan water doorlaten, wat de gevel en zelfs binnenmuren kan beschadigen. Nieuwe voegen helpen dit te voorkomen. De prijs voor nieuw voegwerk ligt tussen de €8 en €16 per vierkante meter. Bent u van plan om uw gevel te laten reinigen? Laat dan meteen de voegen vervangen. Dit bespaart voorrijkosten omdat we maar één keer hoeven te komen.

Ga voor het beste resultaat: impregneer meteen

Als u kiest voor het schoonmaken van de gevel en het vervangen van de voegen, is het zeker aan te raden om ook te impregneren. Impregneren biedt diverse voordelen:

Impregneren kost gemiddeld tussen de €6 en €16 per vierkante meter.

Gevelonderhoud

Andere factoren die de prijs van gevelreiniging bepalen

Mate van vervuiling

De mate van vervuiling bepaalt welke reinigingsmethode het meest geschikt is. Lichte vervuiling kan vaak eenvoudig worden verwijderd met stoomreiniging. Voor hardnekkig vuil, zoals graffiti of diepe vlekken, is een intensievere aanpak nodig, zoals chemisch reinigen of stralen. Hoe erger de vervuiling, hoe grondiger de reiniging moet zijn. Wij adviseren u graag over welke methode het meest geschikt is voor uw gevel.

Materiaal van de gevel

Het materiaal van uw gevel speelt een grote rol in de keuze voor een reinigingsmethode. Verschillende ondergronden vereisen namelijk verschillende behandelingen. Een kwetsbare ondergrond, zoals zachte baksteen of kalksteen, kan bijvoorbeeld niet gestraald worden omdat dit schade kan veroorzaken. In zulke gevallen is een zachtere aanpak nodig, zoals stoomreiniging of chemisch reinigen.

Oppervlaktes en bereikbaarheid

De kosten van gevelreiniging worden beïnvloed door de grootte van de gevel en de bereikbaarheid ervan. Grotere gevels vragen natuurlijk meer tijd en moeite om schoon te maken. Daarnaast kunnen lastig te bereiken plaatsen, zoals hoge of verborgen delen van de gevel, extra kosten met zich meebrengen vanwege de benodigde speciale apparatuur of technieken om deze delen te bereiken en te reinigen.

Hoe bespaart u op gevelreiniging?

U wilt natuurlijk zo min mogelijk uitgeven aan uw gevelreiniging. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen.

Vraag uw buren of ze mee willen doen

Korting mogelijk? Kijk eens rond in uw straat en u zult waarschijnlijk zien dat niet alleen uw gevel vies is. Ook de gevel van uw buurman kan door de jaren heen vies zijn geworden. Het is dan verstandig om samen met uw buurman de gevelreiniging te laten uitvoeren. Zo kunt u profiteren van een kwantumkorting en wordt het schoonmaken van jullie gevels goedkoper.

Reinig regelmatig

Kies voor regelmatige reiniging. Deze bespaartip lijkt misschien wat vreemd, maar is zeker de moeite waard. Veel mensen laten hun gevel maar eens in de tien jaar schoonmaken. Hierdoor kan er veel vuil ophopen. Het reinigen van een sterk vervuilde gevel kost meer tijd, moeite en dus ook meer geld. Door uw gevel regelmatig te laten reinigen, voorkomt u grote ophopingen van vuil en bespaart u uiteindelijk op de kosten.

Combineer gevelreiniging met vernieuwen voegwerk en impregneren

Combineer gevelreiniging met het vernieuwen van voegwerk en impregneren. Een slimme manier om geld te besparen is om meerdere onderhoudswerkzaamheden tegelijk te laten uitvoeren. Als u toch uw gevel laat reinigen, kunt u ook het voegwerk vernieuwen en de gevel laten impregneren. Dit bespaart niet alleen op de kosten, maar zorgt er ook voor dat uw gevel langer mooi en goed beschermd blijft.

Bent u van plan om uw gevel te laten reinigen?

Neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag over welke methode het beste bij uw gevel past en informeren u over de mogelijkheden. Weet u al precies wat u wilt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!