Kosten impregneren

De kosten van het impregneren van de gevel kunnen van diverse factoren afhangen en kunnen per situatie behoorlijk verschillen. Omdat wij van Multi Concurrent het belangrijk vinden dat onze klanten weten wat ze kunnen verwachten qua de kosten van impregneren, vertellen we er hier meer over. Impregneren kan van grote meerwaarde zijn voor uw gevel. Door een gevel te impregneren, voorzien u deze buitenmuur van extra bescherming tegen externe factoren. Hierbij kunt u denken aan extreme weersomstandigheden. Ook tegen vorst, vocht, zure regen en schimmels wordt u gevel nu beter beschermd. Uw gevel blijft er langer goed uitzien en ook verhoogt het de isolatiewaarde van uw buitenmuur. Dit levert u een lagere energierekening op. Daarom is het een uitstekend idee om uw gevel te laten impregneren door een specialist.

Maar wat zijn de kosten van impregneren? We vertellen u er hier meer over. Ten eerste laten we u zien wat gemiddeld de kosten voor impregneren zijn. Van invloed op deze kosten is of u alleen de gevel laat impregneren, of dat u ook andere werkzaamheden zoals de gevel reinigen en het voegwerk renoveren laat uitvoeren. Waar u voor kiest, het is allemaal mogelijk bij Multi Concurrent. Vervolgens laten we u zien wat de prijsopbouw van de kosten van impregneren is en welke factoren de grootste invloed hebben op de kosten van impregneren. We geven u een aantal handige bespaartips, zodat u zeker weet dat u het onderste uit de kan haalt. Wilt u uw gevel laten impregneren? Multi Concurrent helpt u hier graag bij. Neem gerust een kijkje op onze site en vraag een gratis offerte aan.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor impregneren?

Impregneren staat ook wel bekend als hydrofoberen. In feite wordt uw gevel door dit proces waterafstotend gemaakt. Maar het impregneren van een gevel heeft nog veel meer voordelen dan dat. Het is een investering, dat ontkennen we niet. Maar het is wel een investering die u veel oplevert, en dankzij de besparing op uw energierekening levert het u bovendien nog een rendement op ook. Maar wat kunt u verwachten van de kosten van impregneren.

Kijken we naar de gemiddelde kosten van impregneren, dan hebben vooral de werkzaamheden invloed. U kunt kiezen voor alleen het impregneren van de gevel, maar ook u kunt uw gevel ook laten reinigen en/of het voegenwerk laten renoveren. Laten we uitgaan van een gevel met een oppervlakte van 100 vierkante meter. Laat je de gevel alleen impregneren, dan kost dit u tussen de 800 en 1.000 euro. Kiest u er voor om de gevel te laten reinigen en impregneren, dan kost dit gemiddeld tussen de 1.800 en 2.000 euro. Tot slot kunt u de gevel laten reinigen, impregneren en het voegwerk laten vervangen. De gemiddelde prijs hiervan ligt tussen de 3.400 en 3.600 euro.

Impregneren

U kunt er voor kiezen om uw woning alleen maar te laten impregneren. Dit is een goede optie als uw gevel er nog goed uitziet en u dit graag zo wilt houden. Vaak is dit de beste optie voor mensen die net een nieuwbouwwoning gekocht hebben. Maar het kan ook zijn dat u niet zo lang geleden al uw gevel hebt laten reinigen. Het impregneren van een gevel zorgt er voor dat de gevel langer in goede conditie blijft. Alleen het impregneren van uw gevel kost u gemiddeld tussen de 800 en 1.000 euro.

Reinigen en impregneren

Van invloed op de kosten van impregneren zijn de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Alleen impregneren is een optie, maar de werkzaamheden worden al wat duurder als u naast impregnatie ook uw gevel laat reinigen. Dit is de beste optie als u uw gevel optimaal wilt beschermen en tegelijkertijd er voor wilt zorgen dat de gevel er weer top uitziet. Dit heeft zijn invloed op de kosten van impregneren, maar het is de moeite waard. Gemiddeld kost dit u tussen de 1.800 en 2.000 euro.

Voegen, reinigen en impregneren

Als uw gevel er nog goed uitziet en er ook niets mis is met het voegwerk, volstaat impregneren. Is de staat van uw gevel er minder goed aan toe, dan kunt u het beste er voor kiezen om het impregneren van de gevel te combineren met het reinigen van de gevel en het vervangen van het voegwerk. Zo ziet uw woning er niet alleen aantrekkelijker uit, maar dit levert u ook een waardestijging op. Natuurlijk heeft dit een invloed op de kosten van impregneren. Gemiddeld kost voegen, reinigen en impregneren u tussen de 3.400 en 3.600 euro.

Prijsopbouw

De prijsopbouw van de kosten van impregneren zijn voor iedere klus vrijwel hetzelfde. De verhoudingen kunnen hier en daar verschillen, maar over het algemeen zitten de percentages hierbij in de buurt. Het grootste gedeelte van de prijsopbouw bestaat uit arbeidskosten. Dit maakt zo’n 70% tot 80% van de totale prijs uit. De overige 20% tot 30% van de totale kosten bestaan uit materiaalkosten.

Prijsbepalende factoren totale kosten impregneren

De kosten van impregneren bestaan dus uit arbeidskosten en materiaalkosten, maar de prijs hangt voor een groot deel af van de factoren die hier invloed op hebben. Hierbij kunt u denken aan factoren waar u invloed over hebt, zoals het besluit om meerdere werkzaamheden uit te laten voeren. Maar er zijn ook factoren waar u geen invloed over hebt, zoals de ondergrond. Hieronder vertellen we u er meer over.

Reinigen of niet?

Het impregneren van een gevel heeft als doel om een buitenmuur voor langere tijd in goede staat te houden. Bij nieuwbouwwoningen is dit het geval, maar het is ook goed mogelijk dat uw gevel niet in goede staat verkeert. In het ergste geval is een renovatie nodig, maar vaak volstaat gevelreiniging. Zo ziet uw gevel er weer zo goed als nieuw uit, terwijl u daarna de optimale bescherming aan de buitenmuur kunt bieden die nodig is om de gevel zo lang mogelijk in deze uitstekende staat te houden via het impregneren. Bovendien heeft het ook een praktische functie. Als er veel vuil op de gevel aanwezig is, kan dit er toe leiden dat het impregneermiddel minder goed zijn werk doet. Hierdoor geniet uw buitenmuur alsnog niet van de optimale bescherming die het nodig heeft voor een duurzame levensduur. In het geval van een vieze gevel is reinigen in combinatie met impregneren daarom een aanrader.

Voegwerk dient vervangen te worden?

Voor het impregneren van een gevel moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden om een optimaal eindresultaat te bereiken. Als de gevel vies is, kunt u het beste de buitenmuur ook laten reinigen. Maar het is ook mogelijk dat het voegwerk in een slechte staat verkeert. Als dit het geval is en u laat hier niets aan doen, heeft dit ook een negatief effect op de algehele effectiviteit van het impregneermiddel. Bovendien heeft verouderd voegwerk ook andere negatieve gevolgen, onder meer omdat dit voegwerk sneller vocht door laat, waardoor er eerder vochtschade aan de gevel kan ontstaan. Het vervangen van het voegwerk zorgt er voor dat uw woning beter geïmpregneerd kan worden, maar het helpt ook om uw gevel er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Daarnaast worden vocht- en schimmelplekken voorkomen.

Wat voor type ondergrond?

Een keuze waar u minder invloed op hebt, is het type ondergrond waar u over beschikt. Een gevel kan poreus zijn, maar u kan ook een stevige buitenmuur hebben. Dit heeft invloed op hoe de gevel geïmpregneerd kan worden. Daarnaast heeft het ook invloed op andere werkzaamheden die u eventueel laat uitvoeren, zoals het reinigen van de buitenmuur. Kiest u er bijvoorbeeld voor om uw gevel te laten zandstralen, dan moet dit gebeuren met een straalmiddel op maat. Niet ieder straalmiddel is geschikt voor een poreuze ondergrond. Wordt het verkeerde middel gebruikt, dan kan dit leiden tot schade aan de buitenmuur. Daar zit niemand op te wachten. Daarom heeft het type ondergrond invloed op de kosten.

Multi Concurrent bespaartips

Als u een handige doe-het-zelver bent, kunt u de vakmannen hier en daar wat werk uit handen nemen. Zo bespaart u op de kosten. Het is hierbij aan te raden om in conclaaf te gaan met de professionals over wat voor voorwerk u kunt doen om het hen gemakkelijker te maken. Zo zijn de professionals minder lang bezig, wat lagere arbeidskosten oplevert. Daarnaast kunt u checken of het bedrijf een kwantumkorting aanbiedt. Dit is een interessante optie als zowel u als uw buren de gevel willen laten impregneren. Voor bedrijven is dit lucratief, terwijl het u een mooie besparing oplevert.

Vrijblijvende offerte?

Offerte aanvragen Multi Concurrent

Multi Concurrent is een bijzonder veelzijdig bedrijf. Bij onze professionals kunt u terecht voor het impregneren van de gevel. Ook als u de buitenmuur wilt laten reinigen en/of het voegenwerk wilt laten vervangen, bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Waar u ook woont in Nederland, u kunt altijd bij ons terecht. Benieuwd naar onze scherpe tarieven? Vraag gratis en compleet vrijblijvend een offerte aan via onze site.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.