Tadelakt prijs

Wilt u uw muren een nieuwe en moderne uitstraling geven? Dan kunt u tadelakt zeker overwegen. Tadelakt is met de jaren steeds populairder geworden en zorgt voor een strakke afwerking van uw muren. Deze stucsoort wordt vooral veel gebruikt in badkamers en keukens en heeft de nodige voordelen t.o.v. standaard stucwerk. We zullen u hieronder meer informeren over tadelakt.

Inhoudsopgave

Wat is tadelakt?

Tadelakt is een typisch Marokkaans stucwerk met een warme, authentieke uitstraling welke we steeds meer zien in badkamers en keukens. Tadelakt werd in Marokko veel gebruikt voor het bepleisteren van van wanden in badhuizen. Deze soort stucwerk is waterafstotend, stootvast en heeft uitzonderlijke eigenschappen. Het is een natuurlijk pleistermateriaal, het woord tadelakt is Berbers en betekent “inwrijven”.

Tadelakt prijs

Kosten tadelakt

De gemiddelde prijst van tadelakt ligt vrij hoog. Dit komt voornamelijk, omdat tadelakt een veelzijdig product is en een traditionele manier van stucen vergt. Tadelakt kan het best door een zeer ervaren stukadoor met de nodige kennis van het product worden aangebracht. Logischerwijs betaalt u een hogere prijs voor deze ervaren stukadoor. Dit neemt niet weg dat tadelakt de prijs ook echt waard is. Het creëert een hele nieuwe, warme en authentieke uitstraling aan uw keuken of badkamer.
Hieronder ziet u wat de vanaf prijs is voor tadelakt per m2:

DienstGem. prijs per m2
TadelaktVanaf € 140

Prijsvoorbeelden tadelakt

Gezien de meeste stukadoors werken met een vanaf prijs voor tadelakt, hebben we voor u een aantal prijsvoorbeelden opgemaakt. Dit kan u mogelijk helpen bij het inschatten van de prijs voor tadelakt op de door u gewenste oppervlakten. De prijsvoorbeelden vindt u hieronder:

Meest gekozen werk: Tadelakt op muren wordt het meest gekozen in badkamers en keukens. Het geeft een zachte en transparante uitstraling, maar oogt vooral ook sterk. Dit maakt dat het juist voor deze ruimten zeer geschikt is. Wanneer u kiest voor om uw badkamermuren te laten voorzien van tadelakt op muren met een totaal oppervlak van 18m2 betaalt u al snel minimaal €2520,-.

Groter project: Wanneer u op voorhand weet dat u meerdere muren en/of plafonds wilt laten voorzien van tadelakt, kan dit effect hebben op de prijs. Hoe groter het te behandelen oppervlakte, hoe meer de stukadoor er iets voor zal voelen om in prijs te dalen. Houdt er wel rekening mee dat het voorzien van tadelakt op een plafond een intensieve klus is welke meer tijd en moeite vergt van de stucadoor. Wanneer u bijvoorbeeld een plafond wilt laten stucen met een oppervlakte van slechts 10m2, zit u toch al gauw aan een gemiddelde prijs van €3500,-. Mocht u naast het plafond ook uw muren willen laten voorzien van tadelakt, laat dit dan in één keer doen. Zo kan de stukadoor zijn prijs laten dalen voor de muren en werkt dit in uw voordeel.

Gedetailleerd project: Wilt u uw badkamer opknappen of een nieuwe stijl geven, maar niet een gehele wand of plafond voorzien van tadelakt? Denk er eens over na om bijvoorbeeld uw wasbakgedeelte of het gedeelte rondom uw bad of douche van tadelakt te voorzien. Voor een dergelijk klein project komt u meestal op een gemiddeld bedrag van maximaal €1500,-.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsbepalende factoren tadelakt

Ook wanneer u kiest voor tadelakt zijn er een aantal factoren welke de prijs iets lager of juist hoger laten uitvallen. We geven u hieronder een aantal voorbeelden van welke factoren invloed hebben op het laten voorzien van tadelakt stucwerk.

Kwaliteitsverschil

Wanneer u besluit om muren en/of plafond(s) te willen laten voorzien van tadelakt, kunt u op voorhand de afweging maken of u wenst dat dit op de traditionele manier wordt aangebracht of dat u genoegen wilt nemen met het goedkopere alternatief. Het verschil zit hem in de manier waarop het tadelakt stucwerk wordt afgewerkt. Bij de traditionele manier van tadelakt wordt de wand of het plafond gepolijst met edelsteen, maar dit is kostbaar. Wanneer u kiest voor de alternatieve afwerking, zal de stukadoor de wand of het plafond polijsten met polyurethaan. Maar let op: het polijsten met polyurethaan is zeker niet te evenaren met wanneer dit gedaan wordt met edelsteen. Maar juist door het verschil, zit er ook een groot verschil in de prijs. Wanneer u kiest voor de afwerking met polyurethaan kan de prijs per m2 al snel €100,- lager liggen, dan wanneer u kiest voor afwerking met edelsteen.

Een stukadoor inhuren of het werk zelf doen?

Overweeg je om een of meerdere ruimte(n) te laten voorzien van tadelakt, maar twijfel je eraan dit zelf uit te voeren? Neem onderstaande punten dan goed in overweging:

  • Stucen op zich is al specialistisch werk, maar al helemaal wanneer u denkt aan tadelakt. Het aanbrengen van tadelakt stucwerk vereist veel kennis van het product en ook zeker de nodige ervaring. Wanneer u hiervoor een stukadoor inhuurt, weet u zeker dat het werk goed en mooi gedaan wordt en u er lang plezier van zult houden. Daarnaast kan de stukadoor met u meedenken wat betreft ideeën en mogelijkheden en zal de stukadoor vanuit daar advies geven en met punten komen waar u mogelijk zelf nog niet aan gedacht had.
  • Stucen, en dan met name tadelakt, is een zeer tijdrovende klus. Wanneer u zelf niet snel genoeg zal werken, zal het stucwerk te snel drogen en daardoor zullen er oneffenheden ontstaan. Daarentegen heeft een stukadoor ervaring op zak en kan snel en efficiënt werken, daardoor zal het uiteindelijke resultaat een stuk mooier zijn dan wanneer u dit zelf doet.
  • Bij het stucen van tadelakt moeten er veel verschillende stappen doorlopen worden. Dit vergt letterlijk veel kracht van u. Neem dus goed in overweging of u fysiek de klus aan kunt.
  • Prijsverschil bij verschillende stucwerken
    Hiermee bedoelen we dat de prijs flink kan afhangen van welk soort oppervlak u graag wilt laten voorzien van tadelakt stucwerk. Wanneer u dit enkel op staande wanden wilt laten doen, zal de prijs een stuk lager uitvallen dan wanneer u ook een of meerdere plafonds wilt laten stucen met tadelakt.Omdat het stucen van een plafond lastiger te bereiken is door niet alleen de hoogte, maar ook vaak meerdere hoeken bevat, valt de prijs soms aanzienlijk veel hoger uit. Zo kan het verschil tussen muren en plafond laten voorzien van tadelakt wel oplopen tot €200,- per m2. Voor een muur betaalt u bijvoorbeeld gemiddeld €140 per m2 en bij een plafond kan dit wel oplopen tot €320 per m2. Een verschil om dus goed mee te nemen in uw overweging.

 

Extra opties

Zoals bij vrijwel iedere vorm van stucwerk, zijn er ook bij tadelakt een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen. Vanzelfsprekend zorgen deze extra opties ervoor dat ook de prijs wat zal stijgen per m2. Wenst u bijvoorbeeld een mooi schaduweffect in het tadelakt stucwerk? In dit geval kan de stukadoor de wand of het plafond afwerken door met een schuurspons draaiende bewegingen te maken en zo een zanderig oppervlak te creëren. Of heeft u op dit moment vrij ruwe wanden en/of plafonds en wilt u deze laten voorzien van tadelakt stucwerk? Dan zal een stukadoor u aanraden om het oppervlak eerst te laten behandelen door middel van raapwerk. Er zal dan een laag gipsmortel worden aangebracht als basis voor het stucwerk wat daarna zal plaatsvinden. Deze laag gipsmortel varieert in dikte tussen de 5 en 7 mm.

Tadelakt aan laten brengen

Bespaartips spackspuitwerk

Inmiddels heeft u mogelijk besloten uw muren en/of plafonds te willen laten voorzien van spackspuitwerk. Deze stucwerksoort is de goedkoopste ten op zichten van andere stucwerksoorten, maar mogelijk wilt u toch hierop besparen waar dit mogelijk is. We hebben in dit geval enkele tips voor u, deze vindt u hieronder:

  • Laag BTW tarief: Wanneer u uw muren en/of plafonds laat voorzien van spackspuitwerk en uw huis is ouder dan twee jaar, dan maakt u gebruik van het lage BTW tarief. Dit houdt in dat u voor het project 9% BTW betaalt, waar dit normaal 21% BTW is. Dit is natuurlijk een mooi voordeel. Let daarom altijd goed op of in de offerte het juiste lage BTW tarief wordt gerekend als ook op de uiteindelijke factuur.
  • Doe zelf het voorbereidend werk: Wanneer u zelf het voorbereidend werk uitvoert, zoals het afplakken van alle niet te spuiten delen van het oppervlak, deuren, ramen, plinten en kozijnen scheelt u dit al snel €2,- per m2. Dit kan op een groter oppervlak natuurlijk flink oplopen. Wanneer u ook het nawerk zelf oppakt is dit vaak een nog iets groter voordeel, denk aan €2,50 tot €3,- per m2. Op een te spuiten oppervlakte van bijvoorbeeld 50m2 levert u dit al gauw zo’n €100,- tot €150,- op. Het overwegen waard dus.
  • Laat al het werk in één keer doen: Wilt u meerdere kamers in uw woning laten voorzien van spackspuitwerk? Dan raden wij u aan dit in één project te laten doen. Zo is uw stukadoor voor een langere tijd voorzien van werk, kan hij efficiënter van kamer naar kamer werken en dit ziet u terug in de totaalprijs. Daarnaast kan het u ook eventuele voorrijkosten schelen, omdat u de stukadoor één of twee keer laat komen in plaats van meermaals verspreid over het jaar of over meerdere jaren. Dit scheelt uiteindelijk meer voor u dan wanneer u bijvoorbeeld ieder jaar een kamer laat spackspuiten.

 

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.