Metal stuc

Een echte luxe wandafwerking creëert u met metal stuc. Als u dit u dit op de muur of in een ruimte toepast zal de ruimte gelijk sfeer uitstralen. Metallic stukwerk is er in verschillende kleuren zo kunt u kiezen voor goud, roest, koper, brons, messing of aluminium kleur. Ook in de ondergrond is veel keuze gaat u voor een gladde afwerking of voor een stoere betonlook? Wat u ook kiest een ruimte met metal stuc afwerking zal gegarandeerd indrukwekkend worden!

Metal stuc is dé trend van dit moment! Deze luxe vorm van stucwerk bevat metaaldeeltjes en zorgt voor een ongekend luxe uitstraling in uw interieur. Metal stuc straalt één en al warmte uit en wordt door klanten omschreven als een indrukkend mooie stucsoort. Bovendien zijn er vele verschillende mogelijkheden. In dit artikel vertellen we u precies wat metal stuc is, wat de mogelijkheden zijn en natuurlijk wat metal stuc kost.

Inhoudsopgave

Hoe wordt metal stuc aangebracht

Onze stukadoor zal eerst de muur waarop metallic stuc moet worden aangebracht grondig inspecteren. Oneffenheden kunnen nu nog worden weggewerkt en eventuele schade aan de muur zoals scheuren of vochtplekken kunnen nog worden hersteld. Hierna zal de stukadoor beginnen met het aanbrengen van de metal stuc. Het aanbrengen van metal stuc is echt een vak apart, gelukkig zijn onze stukadoors echte vakmensen met veel kennis en passie voor het vak. U kunt er dus vanuit gaan dat er gegarandeerd een prachtig resultaat wordt behaald. Nadat de metal stuc volledig droog is wordt deze gepolijst. Het polijsten van de muur doet de stukadoor om de goud-, koper-, messing-, aluminium- of bronskleur meer diepte te geven de muur komt als het ware echt tot leven. Metallic stuc brengt dan ook in elke ruimte een geweldige sfeer!

Wat is metal stuc?

Metal stuc is een relatief nieuwe, luxe stuc-methode. In de stuclaag zitten namelijk metalen deeltjes verwerkt die een prachtige luxueuze glans geven in uw interieur. Metal stuc wordt gemaakt met een 2-componenten epoxy en is zo’n 1,5 mm dik.

Metal stuc kunt u aanbrengen naar eigen smaak. De schuurtechnieken die onze stukadoors toepassen zorgen ervoor dat uw muur een echte metaallook krijgt. De mate van glans en de structuur kunt u overigens helemaal zelf bepalen.

Metal stuc wordt het meest gebruikt op wanden, maar kan ook toegepast worden op vloeren en meubels.

Kosten metal stuc

Wilt u ook zo’n mooie luxe en sfeervolle metallic wandafwerking in uw woonkamer, slaapkamer of misschien wel in uw bedrijfspand maar bent u benieuwd naar de kosten? Voor een passende offerte kunt u het best contact met ons opnemen. De prijs van een metal stuc is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Maar ook kunt u kiezen uit veel verschillende soorten kleuren en afwerkingen. Hierdoor kijken we graag samen naar uw wensen en maken dan een scherpe offerte voor u!

De kosten voor metal stuc bedragen gemiddeld € 150 – € 225 per m2.

Zoals bij al ons stucwerk geldt: hoe groter het oppervlak dat u door ons laat stucen, hoe lager de prijs per m2.

Waarop kan metal stuc worden aangebracht?

 • Metal stuc kan aangebracht worden op muren, vloeren en meubels.
 • Metal stuc is op vrijwel iedere ondergrond aan te brengen.
 • Metal stuc dient vooral als een decoratieve laag.
 • Wanneer u metal stuc wilt aanbrengen op een vloer of meubelstuk is een coating nodig als beschermlaag tegen slijtage.
 • Metal stuc kunt u niet aanbrengen in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Metal stuc kleuren

Er zijn ontzettend veel kleurmogelijkheden met metal stuc. Zo kunt u uw nieuwe stuclaag laten aanbrengen in een kleur die volledig past bij uw smaak en interieur.

 • Goud
 • Staal
 • Brons
 • Koper
 • Roest
 • Aluminium
 • Messing
 • Tin
 • Zink
 • IJzer
 • Groene oxide

 
Zoals u ziet zijn er zowel warme tinten als koele tinten mogelijk. Bovenstaande kleuren zijn tevens onderling te combineren waardoor er nog meer kleurpigmenten mogelijk zijn.

Metal stuc aanbrengen

Metal stuc kunt u zowel zelf aanbrengen als laten aanbrengen door een ervaren stukadoor. Dat laatste is aan te raden omdat stucen fysiek zwaar werk is, en omdat u bij een stukadoor verzekerd bent van het mooiste resultaat.

Bij metal stuc is namelijk vooral het polijsten ná het aanbrengen van essentieel belang. Dat zorgt namelijk voor het diepte-effect in het stucwerk, en zal dus zeer secuur moeten gebeuren.

Voordat onze stukadoors de metal stuc aanbrengen, zullen zij de wand eerst grondig inspecteren op eventuele oneffenheden en beschadigingen. Waar nodig wordt een primer aangebracht. Ook verwijderen we stopcontacten en lichtschakelaars en plakken we alles af met tape.

Het aanbrengen van de metal stuc gebeurt met een spaan. Daarna moet de stuclaag gepolijst worden voor een optimaal diepte-effect. Pas dan komt de metal stuc volledig tot z’n recht. Eventueel kan de stuclaag nog afgewerkt worden met een glanscoating of waxlaag voor een optimale glans.

Als de wand klaar is, geeft metal stuc direct een adembenemend effect in uw interieur.

Offerte metal stuc

Wilt u weten wat het kost om uw woning of pand te laten stucen met metal stuc door onze ervaren stukadoors? Vraag dan hieronder geheel vrijblijvend een offerte op maat op.

Liever eerst een adviserend gesprek of een bezoek op locatie? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.