Leemstuc prijs

Zijn uw muren toe aan een frisse look, omdat uw muren bijvoorbeeld vergeeld zijn? Of bent u toe aan iets heel nieuws voor uw muren? Denk dan eens na over het stucsoort leemstuc. Leemstuc kent vele voordelen en is een gemakkelijk te verkrijgen product, waardoor u doorgaans minder kosten kwijt bent dan bijvoorbeeld bij een decoratief soort stucwerk. Hieronder leest u meer informatie over leemstuc en de prijzen om uw muren te laten voorzien van leemstuc.

Inhoudsopgave

Wat is leemstuc?

Leemstuc is een bouwmateriaal wat bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Het bestaat uit zand, water, klei en stro. Soms wordt er in plaats van stro ook wel zaagsel, papiercellulose, hennephout of weipoeder gebruikt, afhankelijk van het door u gewenste effect op de af te werken oppervlakte.

Leemstuc wordt al eeuwen lang gebruikt en is de voorloper op cement. Leemstuc vermindert de kans op krimpscheuren in tegenstelling tot andere stucwerk soorten. Naast deze voordelen geeft leemstuc een zeer modieuze uitstraling aan uw bestaande of nieuwbouw woning.

Stukadoor aan het werk

Kosten leemstuc

De gemiddelde kosten voor leemstucwerk liggen een stuk lager, omdat leem een makkelijk te verkrijgen product is. Leemstuc kan op verschillende manieren worden afgewerkt, zo kun je bijvoorbeeld een decoratief glimeffect verzorgen door te werken met leemstuc af te werken met parelmoer. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen voor leemstuc per m2:

DienstGemiddelde prijs per m2Toelichting
Leemstuc€ 35 - € 65 per m2Hoogte prijs afhankelijk van afwerking

Prijsvoorbeelden leemstuc

Leemstuc is een van de voordeligste manieren om uw woning te laten voorzien van stucwerk. Omdat de gemiddelde prijzen voor leemstucwerk laag liggen, is het aan te raden bijvoorbeeld de gehele beneden- en/of bovenverdieping in een keer te laten voorzien van leemstuc. In dit voorbeeld nemen we een totale oppervlakte van een benedenverdieping à 150 m2. U bent voor deze oppervlakte gemiddeld een bedrag kwijt van €7500,-.

Wilt u ook direct de bovenverdieping laten voorzien van leemstuc, dan kan het zijn dat de stukadoor de prijs nog iets laat zakken gezien hij voor een week voorzien is van werk en dit voor de stukadoor ook een voordeel is.

Leemstuc prijs

Prijsbepalende factoren leemstuc

Uiteraard zijn er een aantal keuzes die u kunt maken en welke effect hebben op de prijs voor het aanbrengen van leemstuc op de oppervlakte(n). Hieronder hebben wij deze voor u uitgezet:

Inhuren van een stukadoor of zelf doen?

Denkt u erover om leemstuc zelf aan te brengen op uw muren en/of plafonds? Houdt er dan rekening mee dat stucwerk te allen tijden een bepaalde hoeveelheid kennis en ervaring vraagt. Het lijkt soms gemakkelijk dit werk zelf uit te voeren, maar wanneer u bijvoorbeeld niet snel genoeg werkt zal het stucwerk te snel drogen met als gevolg dat er veel oneffenheden zullen ontstaan. Daarnaast is stucwerk fysiek zwaar werk en is het goed de overweging te maken of u dit lichamelijk aan kunt. Wanneer u kiest een stukadoor in te huren weet u zeker dat het werk professioneel en goed gedaan wordt met een zo mooi mogelijk resultaat.

Ook het plafond stucen met leemwerk?

De prijs voor leemstucwerk is afhankelijk van de oppervlakte welke u wilt laten behandelen. Het voorzien van leemstuc op muren is een goedkopere klus dan uw plafonds laten voorzien van leemstuc. Een plafond is lastiger te bereiken door de hoogte en een plafond bevat vaak meer hoeken dan een normale wand. Dit maakt dat er een aanzienlijk verschil zit in het aanbrengen van leemstuc op wanden t.o.v. plafonds. Bij het stucen van plafonds gaat de prijs per m2 omhoog. Laat u hierover dus van tevoren goed informeren wanneer u uw plafonds wilt laten voorzien van leemstucwerk.

Extra opties

Er zijn optioneel een aantal mogelijkheden welke een ingehuurde stukadoor voor u kan uitvoeren:

DienstGemiddelde prijsWanneer?
Schuurwerk€ 15 - € 25 per m2Wilt u een mooi schaduweffect op bijvoorbeeld uw plafond, kies dan voor schuurwerk. De stukadoor werkt met een schuurspons waarmee hij in draaiende bewegingen een zanderig oppervlakte op het plafond aanbrengt.
Raapwerk€ 15 - € 30 per m2Hebt u wanden of plafonds die te ruw zijn, laat dan een laag gipsmortel aanbrengen als basis voor andere vormen en stucwerk. Een raapwerk laag is tussen de 5 en 7 mm dik.

Prijzen zijn inclusief btw.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bespaartips leemstuc

De prijs voor het leemstucwerk ligt vrij laag gezien het product gemakkelijk te verkrijgen is. Toch snappen wij goed dat u ook in dit geval de prijs zoveel mogelijk wilt drukken. Wat kunt u doen om zo goedkoop mogelijk toch uw wanden en/of plafonds te laten voorzien van professioneel leemstucwerk. Hier geven wij u een aantal tips voor:

  • Maak dankbaar gebruikt van het lage BTW tarief
    Wanneer u wanden en/of plafonds wilt laten voorzien van leemstucwerk en uw woning is ouder dan twee jaar, dan maakt u gebruik van het lage BTW tarief van slechts 9% in plaats van 21%. Let altijd goed op of dit juiste BTW tarief is gehanteerd in de offerte en de uiteindelijke factuur.
  • Doe het benodigde voorwerk zelf
    Wanneer u er zelf voor zorgt dat de te stucen ruimte alvast zo goed mogelijk is voorbereid, scheelt u dit in de kosten. Zo kunt u zelf de meubels alvast aan de kant schuiven, eventuele plinten en kozijnen alvast afplakken, de te behandelen muur alvast van tevoren schoonmaken e.d. Bespreek dit voorwerk wel altijd even met uw gekozen stukadoor, zodat u weet dat u alles op de juiste manier voor werkt. Dit voorwerkt scheelt u toch de nodige euro’s op de eindfactuur.
  • Meerdere projecten tegelijk
    Weet u op voorhand al dat u bijvoorbeeld in hetzelfde jaar toch ook graag andere ruimte(n) wilt laten voorzien van leemstucwerk? Dan raden we aan om dit allemaal in één project aan te pakken. Omdat de stukadoor voor langere tijd voorzien is van werk en hij het project efficiënter kan afwerken, kan hij de prijs wat voordeliger laten uitvallen voor u. Het zou toch zonde zijn wanneer u nu alleen de benedenverdieping laat doen en bijvoorbeeld pas een jaar later ook de bovenverdieping. Pak alles tegelijk aan en dit scheelt u weer in uw portemonnee.

 

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.