Stukadoorsbedrijf

Overweegt u om uw muren en/of plafonds te laten stucen? Stucwerk aanbrengen is een nauwkeurige en fysiek zware klus. Om het mooiste resultaat te behalen kunt u er het best voor kiezen een erkend en professioneel stukadoorsbedrijf in te schakelen, met de nodige ervaring.

Hieronder informeren we u over de gemiddelde prijzen voor het inhuren van een professioneel stukadoorsbedrijf en waar u goed op moet letten bij het maken van uw keuze m.b.t. de juiste stukadoor voor uw project.

Ga snel naar

kosten stucadoorsbedrijf

Kosten van een stukadoorsbedrijf

Wilt u uw muren en/of plafonds in uw woning nieuw leven inblazen door deze te laten voorzien van stucwerk? Dan zult u zich vast afvragen met welke kosten u rekening dient te houden. Meestal rekent een stukadoorsbedrijf een prijs per m2 waarin de loonkosten, het materiaal en de BTW al reeds doorberekend zijn. Hieronder ziet u een tabel met gemiddelde kosten van een stukadoor voor de meest voorkomende soorten stucwerk:

Soort stucwerkGem. prijs per m2
Spackspuitwerk€ 5 – € 12
Behangklaar stucen€ 10 – € 19
Sausklaar stucen€ 10 – € 24
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12 – € 25
Plafond stucen€ 15 – € 32
Schuurwerk€ 18 – € 27
Raapwerk€ 17 – € 30

Prijzen zijn incl. materiaal, loonkosten en BTW.

Zoals u hierboven goed kunt zien, is het afhankelijk van het soort stucwerk dat u wenst voor uw muren en/of plafonds. De goedkoopste vorm van stucwerk is het spackspuitwerk en zodra u een meer gespecialiseerde vorm van stucwerk wenst, zal de prijs omhoog gaan. De prijs is daarnaast afhankelijk van het oppervlak wat u wilt laten voorzien van stucwerk, hoe groot is het oppervlak wat u wilt laten stucen – want hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2. Betreft het een muur of een plafond – want hoe lastiger te bereiken het te stucen oppervlak is, hoe duurder u uit bent.

Daarnaast is de prijs natuurlijk afhankelijk van het stukadoorsbedrijf wat u inhuurt, het ene bedrijf rekent meer dan het andere bedrijf. Dit is vaak afhankelijk van werkervaring. Het verschil in kosten kan enorm verschillen per stukadoorsbedrijf. Ga daarom dus nooit af op een een enkele offerte van één stukadoorsbedrijf, maar vraag altijd meerdere offertes op. Zo kunt u een duidelijke en goede vergelijking maken tussen meerdere offertes en weet u zeker dat u nooit teveel betaald.

Zelf stucen of een stukadoorsbedrijf inhuren?

Wanneer u in uw omgeving gaat rondvragen, zullen er vast bekenden of bekenden van bekenden zijn die beweren te kunnen stucen. Deze bekenden zullen u dan ook vast en zeker aanbieden het project voor u uit te voeren voor een (fors) lagere prijs dan een erkend stukadoorsbedrijf. Hoewel dit mogelijk voor u aantrekkelijk klinkt, is het gevolg vaak dat u genoegen moet nemen met een afwerking van uw muren en/of plafonds waar u uiteindelijk niet volledig tevreden over bent. Dit is het laatste wat u wilt, want iedereen (en u zeker) kijkt naar de muren in een woning en oneffenheden, niet goed gehechte plekken op de muren/plafonds en kleurverschillen vallen op.

En wanneer u dan weer aanklopt bij diezelfde “bekenden”, zullen zij waarschijnlijk aangeven dit niet te kunnen verhelpen en zo komt u uiteindelijk alsnog uit bij een stukadoorsbedrijf. Zoals we dan zeggen: “goedkoop is duurkoop” en dit is in zo’n situatie letterlijk het geval.

Muren en plafonds voorzien van stucwerk is nu eenmaal een zeer nauwkeurige en intensieve klus, waar de juiste kennis en ervaring voor nodig is om het beste resultaat te behalen. Naast dit mooie resultaat, krijgt u bij een stukadoorsbedrijf vaak ook garantie op het geleverde stucwerk. Een doe-het-zelf klusser kan deze garantie logischerwijs niet bieden.

Hoe herkent u een professioneel stukadoorsbedrijf?

Wanneer u besluit om uw voorgenomen project door een erkende stukadoor te laten uitvoeren, dan is de zoektocht naar deze erkende stukadoor voor u geopend. Het is niet gemakkelijk, want er zijn tegenwoordig veel soorten en maten stukadoorsbedrijven en dan is de vraag; welke kies ik? En tussen alle bedrijven, zitten er een aantal bij die op een niet zuivere manier hun geld willen verdienen. Om uzelf zoveel mogelijk hiertegen in te dekken, is het goed om te letten over welke keurmerken een stukadoorsbedrijf beschikt. Een keurmerk wordt namelijk niet toegekend aan stukadoorsbedrijven welke niet “volgens het boekje” werken. Een stukadoor wordt als keurmerk drager regelmatig getoetst op het gebied van kwaliteit, garantie en vakkennis.

De belangrijkste keurmerken voor stukadoorsbedrijven, zijn:

­
Stukadoorsbedrijven met bovenstaande keurmerken, weten zich te onderscheiden van de niet-erkende stukadoorsbedrijven. Daarnaast zijn deze keurmerken in het leven geroepen om de consument, u in dit geval, zoveel mogelijk te beschermen tegen niet-professionele stukadoors. Daarmee geniet u van de zekerheid dat het werk op een professionele manier wordt uitgevoerd en er garantie zit op het geleverde stucwerk. Het keurmerk ISO 9002 wordt enkel uitgegeven aan stukadoorsbedrijven welke 100% betrouwbaar zijn, door; het nakomen van afspraken, het nauwkeurig omgaan met uw persoons- en adresgegevens en goed werk te leveren incl. garantie.

Wat wij voor u betekenen als stukadoorsbedrijf

Wij bij Multi Concurrent beschikken over de benodigde kennis en ervaring met betrekking tot zowel de werkzaamheden als de benodigde materialen. Daarnaast zetten wij ons hard in om voor u de beste service te verlenen en draaien wij onze hand niet om voor een uitdagend project.

Het maakt voor ons niet uit wat voor een type woning of pand u wenst te laten voorzien van stucwerk. Wij werken voor zowel bestaande bouw als voor nieuwbouw, ook monumentale panden kunnen wij zowel van binnen- als van buiten weer helemaal oplappen met bijpassend stucwerk en uiteraard houden wij altijd rekening met uw wensen. Wij adviseren u op maat, want ieder project is anders en het belangrijkste is dat u de uitstraling in uw woning of pand creëert welke u wenst. Leg uw wensen aan ons uit en wij zullen met u meedenken welk soort stucwerk zowel bij uw wensen als bij de woning past. Zo weet u zeker dat u de komende jaren van uw prachtige stucwerk geniet. Hieronder zullen wij voor u uitzetten welke soorten stucwerk het meest wordt gekozen voor wanden en/of plafonds, dit geldt zowel voor renovatie (bestaande bouw) als nieuwbouw:

Verlaagd BTW tarief voor stukadoorsbedrijven

Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar, kunt u profiteren van het verlaagde BTW tarief welke stukadoorsbedrijven hanteren. Het gehanteerde BTW tarief voor stukwerk ligt dan op 9%, in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW tarief geldt voor stucen, maar ook voor:

Het verschil in het verlaagde BTW tarief is aanzienlijk t.o.v. het reguliere tarief, maar dit is beter terug te zien in een proefberekening. Deze hebben wij hieronder voor u uitgeschreven:

Stel u laat uw wanden met een totaaloppervlak van 150 m2 voorzien van sausklaar stucwerk a €12,- per m2. De prijs voor dit project is, exclusief BTW, €1800,-. Over dit bedrag zou u, volgens het reguliere BTW tarief van 21%, totaal €378 betalen. Nu dit BTW tarief verlaagd is voor de stukadoors naar 9%, betaalt u dus over dit project slechts €162,-. Dit is een aanzienlijk verschil van dik €200,- wat u bespaart! Dit maakt het toch weer een stuk voordeliger om uw wanden en plafonds te laten voorzien van professioneel stucwerk door een stukadoorsbedrijf.

Erkende stucadoors

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Wilt u graag uw muren laten voorzien van stucwerk, in welke vorm dan ook, maar bent u nog zoekende naar wie dit project voor u tot een succesvol einde kan brengen? Dan hoeft u niet verder te zoeken, want u bent bij ons aan het juiste adres. Multi Concurrent maakt samen met u het plan van aanpak en zal alles voor u verzorgen om uw muren en/of plafonds te voorzien van goed stucwerk. Wij doen dit uiteraard geheel naar uw wensen en daartoe behoort ook een duidelijke prijsafspraak alvorens het project zal starten. Deze prijsafspraak zullen wij voor u uiteen zetten in een overzichtelijke offerte, welke wij op maat maken voor uw project.

Twijfel niet en neem contact met ons op. U kunt ons bereiken via ons contactformulier op deze website, via pagina contact. Telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.