Kosten spijlenhekwerk

Benieuwd naar de kosten van een spijlenhekwerk? Een spijlenhekwerk behoort tot de meest gekozen alternatieven op het gebied van hekwerken. Een spijlenhekwerk wordt ook wel een industrie hekwerk genoemd. Dit komt doordat dit type hekwerk vaak te vinden is rondom bedrijfsterreinen. Maar ook rondom uw tuin of erf kan dit hekwerk toegepast worden. Het is misschien niet de goedkoopste optie, maar volgens kenners is het wel het hekwerk met de hoogste mate van beveiliging. Bovendien zijn de spijlen bijzonder stevig, waardoor het voor delinquenten vrijwel onmogelijk is om schade aan te berokkenen. Deze stevige spijlen zorgen er tevens voor dat dit hekwerk bijzonder lang mee gaat. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsterrein, tuin of erf over de beste mate van beveiliging beschikt voor lange tijd.

Hieronder vertellen we u meer over de kosten van een spijlenhekwerk. Ten eerste gaan we dieper in op wat u kunt verwachten van de gemiddelde kosten van een spijlenhekwerk. Vervolgens vertellen we u meer over de prijsopbouw van het laten plaatsen van een spijlenhekwerk door een specialist. Hierna laten we u zien wat de factoren zijn die het meest van invloed zijn op de uiteindelijke prijs die u moet betalen voor het laten plaatsen van een spijlenhekwerk. Er is namelijk veel meer mogelijk op het gebied van het laten plaatsen van een spijlenhekwerk dan u misschien zou verwachten. Vervolgens geven we u een aantal handige bespaartips, zodat u het meeste uit uw spijlenhekwerk haalt voor de beste prijs. Zoekt u de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit? Dan vraagt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Multi Concurrent.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor een spijlenhekwerk?

De kosten van een spijlenhekwerk kunnen bijzonder verschillen. Meerdere factoren hebben zo hun invloed, van het product tot aan het aantal meter aan hekwerk dat geplaatst moet worden. Het zou dus zomaar kunnen dat u rond de 300 euro kwijt bent hieraan, maar de kosten van een spijlenhekwerk kunnen ook zomaar oplopen tot een slordige 3.500 euro. Bovendien rekenen we hier de kosten van een poort niet bij. In zulke gevallen kan het totale bedrag nog verder oplopen. Kijken we strikt naar de gemiddelde prijs, dan moet u denken aan een bedrag tussen de 1.400 en 2.100 euro, met 1.800 euro als bedrag hier middenin.

Laten we in wat meer detail kijken naar het soort hekwerk waar u voor kiest. Zo ziet u wat uw opties zijn. De kosten van een spijlenhekwerk kunnen gedrukt worden door geen poort te nemen, maar u ziet dan ook meteen het nadeel: er is geen poort in het hekwerk. Eigenlijk kunt u niet zonder. Een spijlenhekwerk kost u per meter ongeveer 25 tot 75 euro, waarbij we er vanuit gaan dat u het hekwerk alleen laat verzinken. Wordt het hekwerk ook van een coating gezien, dan lopen de kosten van een spijlenhekwerk op tot zo’n 45 à 90 euro.

Neemt u er een looppoort bij, dan kunt u kosten tussen de 230 en 300 euro verwachten. Een draaipoort kost gemiddeld tussen de 400 en 900 euro. Kiest u voor een schuifpoort, dan ligt de prijs nog wat hoger: 1.000 tot 2.000 euro. Hierbij kunt u zelf beslissen of u de poort alleen laat verzinken of ook laat coaten. Tot slot is het mogelijk om te kiezen voor een elektrische poort. Een elektrische draaipoort van 3 meter kost u tussen de 600 en 3.000 euro, waarbij vooral de motor van invloed is op de prijs. De meest geavanceerde optie is de elektrische schuifpoort van 3 meter. Deze kost u tussen de 4.000 en 5.000 euro.

Prijsopbouw spijlenhekwerk plaatsen

De prijsopbouw van de kosten van een spijlenhekwerk bestaat uit twee factoren: de materiaalkosten en de arbeidskosten. Voor vrijwel iedere klus zijn de arbeidskosten ongeveer hetzelfde. Omdat er bij sommige hekwerken sprake is van duurdere materialen, heeft dit invloed op de onderling verhoudingen in de prijsopbouw van de kosten van een spijlenhekwerk. In het geval van dit type hekwerk bestaan de kosten voor 70% uit materiaalkosten. Dit komt onder meer door het gebruik van metaal en het verzinken plus coaten. Ongeveer 30% van de kosten bestaan uit arbeidskosten.

Prijsbepalende factoren spijlenhekwerk

Enkele factoren die van invloed zijn op de kosten van een spijlenhekwerk kwamen hierboven al even aan bod. Ten eerste zal een hekwerk met spijlen altijd verzinkt zijn. Dit moet nu eenmaal, omdat het materiaal dat voor dit hekwerk gebruikt wordt metaal is. Metaal dat niet verzinkt wordt gaat roesten, met alle gevolgen van dien. Door metaal te verzinken wordt roest voorkomen en blijft dit materiaal langer in goede conditie. Zo blijft ook het uiterlijk van uw hekwerk onaangetast. Verzinkt spijlenwerk heeft een zilvergrijze kleur en een prijs tussen de 25 en 75 euro. U kunt dit verzinkte hekwerk ook nog van een coating voorzien. Dit geeft u meer opties op het gebied van kleuren. Zo kunt u zelf het uiterlijk van uw spijlenhekwerk bepalen. Het zal u niet verbazen dat dit een hogere prijs oplevert, gemiddeld tussen de 50 en 100 euro. Groen of zwart zijn de goedkoopste opties, terwijl andere kleuren de prijs gemiddeld zo’n 10% omhoog stuwen.

Een andere belangrijke keuze die van invloed is op de kosten van een spijlenhekwerk is de poort die u hiervoor aanschaft. Ook op dit vlak heeft u meerdere opties, maar iedere soort poort heeft zo zijn eigen impact op de kosten van een spijlenhekwerk. De goedkoopste optie is de looppoort. Deze poort is breed genoeg om voetgangers door te laten. Deze goedkoopste variant kost u tussen de 240 en 320 euro. U kunt ook kiezen voor een draaipoort, waarbij de poort beschikt over openslaande deuren. Dit biedt extra ruimte, vaak zelfs genoeg voor een auto. Dit kost u tussen de 500 en 1.000 euro. U kunt ook kiezen voor een schuifpoort, met een breedte van minimaal 3 meter breed genoeg voor een auto. Dit type poort kost u tussen de 1.000 en 2.000 euro. Tot slot zijn er nog de elektrische varianten van zowel een draaipoort als een schuifpoort. Een prijs tussen de 3.000 en 5.000 euro hiervoor is niet vreemd.

Hekwerk moet gemonteerd worden. Dit is een klus voor op zijn minst een ervaren doe-het-zelver. Het moet precies uitgevoerd worden. Daarom laten veel mensen deze klus over aan de specialist, wat gemiddeld zo’n 10 tot 20 euro per meter kost. Als u een ervaren klusser bent, kunt u dit ook zelf uitvoeren. Tot slot zijn er nog de extra’s die van invloed zijn op de prijs. Zo kunt u bijvoorbeeld op uw spijlenhekwerk stekels laten aanbrengen, om de beveiliging te verbeteren. Dit kost tussen de 7 tot 21 euro per meter. Daarnaast kan prikkeldraad of een roterende puntenkam aangebracht worden.

Handige bespaartips bij een spijlenhekwerk

Multi Concurrent helpt u graag om hier en daar wat te besparen op de kosten van een spijlenhekwerk. Uw keuze voor Multi Concurrent zorgt er sowieso al voor dat u geld bespaart, want wij combineren scherpe prijzen met een hoge kwaliteit. Maar er zijn ook nog stappen die u zelf kunt ondernemen om te profiteren van wat extra besparingen. Ten eerste hanteren veel bedrijven een kwantumkorting. U kunt van deze korting gebruik maken als zowel u als uw buren een spijlenhekwerk laten plaatsen. Wie weet is dit wel een interessante optie voor u en uw buren. Daarnaast is het mogelijk om uw nieuwe spijlenhekwerk zelf op te pikken bij de leverancier. Dit scheelt u bezorgkosten. Tevens kunt u de professionals enkele taken uit handen nemen. Zo kunt u mee helpen met de montage, maar u kunt ook vooraf het oude hekwerk verwijderen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Multi Concurrent is een specialist op diverse vlakken. Van origine zijn wij een bouwbedrijf uit Haarlem, maar door de jaren heen hebben wij onze specialisaties steeds meer uitgebreid. We kunnen ingehuurd worden voor uiteenlopende klussen, waaronder het plaatsen van een spijlenhekwerk. Deze klus voeren we geheel voor u uit, van ontwerp tot aan realisatie. Natuurlijk kunt u ook aangeven wanneer u zelf een specifieke taak wilt uitvoeren. De wensen van de klant staan voorop. Het is om deze reden dat wij altijd hoog scoren op het gebied van klanttevredenheid. Wij zorgen er voor dat we goed werk afleveren dat naadloos aansluit op uw situatie. Niet alleen kunnen wij een spijlenhekwerk voor u plaatsen, maar wij kunnen hier ook een poort voor u in plaatsen. Waar u ook woont in Nederland, u kunt de specialisten van Multi Concurrent inhuren voor uw klus. Zij leveren het vakwerk af dat u van ons kunt verwachten.

Betrouwbaarheid, betaalbaar, kwaliteit: het zijn enkele kernwoorden waarmee wij ons bedrijf kunnen omschrijven. Door de jaren heen zijn we een full service bedrijf geworden, waarbij het plaatsen van een spijlenhekwerk ook tot onze specialisaties behoort. Bij ons werken meerdere vakmannen met vele jaren aan ervaring op dit vlak. Zij weten precies hoe ze iedere klus naar behoren moeten volbrengen. Zo weet u zeker dat u een eindresultaat krijgt waar u 100% tevreden over zult zijn. Zowel particulieren als ondernemers kunnen bij ons terecht. Wij houden rekening met al uw voorkeuren. Bovendien kunt u ook bij ons terecht als u advies wilt inwinnen. Zo weet u zeker dat de klus optimaal uitgevoerd zal gaan worden. Tegenwoordig is het simpeler dan ooit om een inzicht te krijgen in de tarieven die u kunt verwachten voor uw situatie. Dit is gewoon een kwestie van gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website. Waar wacht u nog op? Via onze site heeft u dit via enkele klikken met de muis gedaan.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen