Hekwerk

Een hekwerk is een uitstekende manier om een gebied af te scheiden. Met behulp van hekwerken kunt u zelf beheren wie uw erf of tuin kan betreden. Zo voorkomt u dat iedereen zomaar op uw erf kan komen. Een hekwerk kan van diverse materialen gemaakt worden. U hebt ruim de keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor kunststof, hout of metaal. Ook qua vormen en soorten is de keuze ruim. Hieronder vertellen we u meer over hekweken. Zo laten we u zien welke soorten hekwerken er zijn, wat de gemiddelde prijs van een hekwerk is, welke andere opties u hebt, hoe een hekwerk geplaatst wordt, of u een vergunning nodig hebt en bij welke specialist u het beste terecht kunt hiervoor.

Inhoudsopgave

Kosten hekwerk

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de prijs die u uiteindelijk moet afrekenen. Hierbij kunt u denken aan het materiaal dat er voor gebruikt wordt, maar ook de stijl of de extra’s zoals planten en begroeiing. Ook de lengte zal een impact hebben op de prijs die u moet afrekenen. Gelet op deze factoren, kunnen we u laten zien wat de gemiddelde prijs van hekwerken is. De twee goedkoopste opties van dit moment zijn hekwerken van hout en dubbelstaafhekwerken. Deze opties kosten u tussen de 40 en 60 euro per meter gemiddeld. Spijlenhekwerken en sierhekwerken kosten gemiddeld per meter tussen de 50 en 70 euro, waarbij sierwerk gemiddeld vaak net ietsje duurder is dan spijlenhekwerk. Gaashekwerk lijkt een net wat duurdere variant, met een gemiddelde prijs tussen de 60 en 80 euro. Echter geldt deze prijs per rol van 25 meter, waardoor het dus stukken goedkoper is in vergelijking met andere opties. Tot slot zijn er nog balkonhekwerken zoals balustrades. Deze optie kost u gemiddeld tussen de 110 en 130 euro per meter.

Hekwerk

Wat onze hekwerkspecialisten voor u kunnen betekenen

De hekwerkspecialisten van Multi Concurrent helpen u graag om uw ideale hekwerken te realiseren. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij ons terecht. U hebt bij ons de keuze uit diverse materialen, en ook op het gebied van stijlen is de keuze ruim. Daarnaast zijn er nog extra opties, bijvoorbeeld een klimop of andere soorten planten. Wij plaatsen uw hekwerken snel en voor uitstekende prijzen. U kunt altijd bij ons terecht voor advies. Zo weten wij zeker dat we u het optimale resultaat kunnen bieden.

Hekwerk en verschillende materialen

U hebt de keuze uit diverse materialen als u overweegt om een hekwerk te nemen. Er zijn drie materialen die het vaakst gekozen worden door onze klanten. Deze materialen en hun respectievelijke voor- en nadelen bespreken we hieronder in meer detail.

Kunststof hekwerken

Hekwerken van kunststof zijn een vaak gekozen optie. Hekwerken van dergelijke materialen zijn niet alleen onderhoudsvrij, maar ze gaan bovendien bijzonder lang mee. Kunststof is van nature licht, waardoor het eenvoudiger is om te plaatsen. Wel zorgt dit er voor dat hekwerken van kunststof minder krasvast zijn in vergelijking met metalen varianten. Kunststof hekwerken zijn in allerlei kleuren en variaties verkrijgbaar. U kunt ze op maat laten maken. Wel is er het nadeel dat kunststof als materiaal niet overal verkrijgbaar is.

Houten hekwerken

Daarnaast kunt u kiezen voor hekwerken van hout. Deze alternatieven zijn tevens eenvoudig om te onderhouden. Ze kunnen niet alleen eenvoudig geplaatst worden, maar in het geval van schade kunt u ook gemakkelijk reparaties uitvoeren aan dit materiaal. Daarnaast kan hout van iedere kleur voorzien worden. U bepaalt zelf hoe kleurrijk uw hekwerk wordt. Een nadeel van hout is dat dit materiaal een relatief kortere levensduur heeft in vergelijking met kunststof en metaal.

Metalen hekwerken

Hekwerken van metaal zijn gemaakt van de sterkste materialen van dit moment. Waar op hout en kunststof nog beschadigingen kunnen ontstaan, zal dit op metaal niet snel voorkomen. Metalen hekwerken zijn in diverse stijlen verkrijgbaar. Bovendien zult u weinig tijd kwijt zijn aan het onderhouden van dit materiaal. Tegelijkertijd is de vorming van roest niet uit te sluiten op dit materiaal. Daarnaast kan de uitstraling van metaal wat koeltjes zijn, ten opzichte van de warmere uitstraling van bijvoorbeeld hout.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Verschillende hekwerk stijlen

Het mooie aan hekwerken is dat u niet alleen de keuze hebt op het gebied van materialen, maar ook als het gaat om de stijl van het geheel. U kunt het zo simpel of extravagant maken als u dat wil. De meest simpele stijl waar u voor kunt kiezen is gaashekwerk. Dit is een basic hek die desalniettemin er voor zorgt dat er een duidelijke afbakening aanwezig is. Bovendien kun je een gaashekwerk op diverse manieren gebruiken, bijvoorbeeld door het op te leuken met een klimop. Er kan ook gekozen worden voor spijlenhekwerk. Waar gaashekwerk vooral afbakent, is spijlenhekwerk tevens bijzonder stevig. Ook hierbij kunt u ervoor kiezen om het wat soberder te houden, maar ook spijlenhekwerk vol mooie versieringen is een optie.

Sierhekwerk is perfect voor iedereen die zijn hekwerk wil voorzien van een mooie en opvallende look. Het mooie aan sierhekwerk is dat het op maat gemaakt kan worden. U kunt dus geheel zelf bepalen hoe opvallend u het maakt. Allerlei versieringen zijn een optie. Daarnaast heeft u ook de kleur in eigen hand. Zo kunt u iets bijzonders van het geheel maken. Hierdoor is dit een geliefde optie. Dit is een wat duurdere variant, maar het resultaat mag er zeker zijn. Zoekt u een wat stevigere optie, dan is een dubbelstaafmathekwerk het overwegen waard. Dit gaashekwerk is samengevoegd met een spijlenhekwerk voor een stevig resultaat. Wel ziet het geheel er stralender uit. Tot slot worden balustrades ook gerekend tot de hekwerken. Het is een uitstekende manier om bijvoorbeeld een trappengat of andere vorm van ingang te voorzien van een overkapping en afbakening.

Stalen hekwerk

Opties hekwerk

Hierboven bespraken we al de opties die u heeft. U hebt niet alleen de keuze uit meerdere materialen, maar u kunt ook kiezen uit verschillende soorten stijlen. Maar dan hebben we nog niet alles benoemd qua de opties die u heeft hiervoor. Ten eerste is het bij hekwerken vrij normaal dat poorten worden meegeleverd. Dit hoeft niet, maar het is wel een optie waar mensen vaak voor kiezen. Poorten stellen u in staat om uw hek dicht te doen. U kunt dit open laten, maar bij zowel bedrijventerreinen als woningen wordt het geprefereerd als er een poort aangebracht wordt. Mensen voelen zich toch veiliger als hekwerken hiervan voorzien worden. Ook op het gebied van poorten heeft u genoeg opties. Zo kunt u uw poort zelf openen, maar het is ook mogelijk om met behulp van een afstandsbediening een poort aan te sturen. Daarnaast is het mogelijk om hekwerken te voorzien van een begroeiing. Hierbij kunt u denken aan een klimop, maar ook planten zoals een hedera of een clematis zijn opties. Dit geeft het hek een natuurlijkere look.

Hekwerk laten plaatsen

U zoekt niet alleen iemand die de hekwerken voor u plaatst, maar u zoekt ook iemand die u met raad en daad bijstaat. Zo weet u zeker dat er met uw situatie rekening gehouden wordt en dat u het beste resultaat krijgt. Bij specialisten op dit vlak kunt u terecht zowel als particulier als met uw bedrijf. Er is enorm veel mogelijk op het gebied van hekwerken. U hebt hierboven al kunnen lezen dat u de keuze hebt uit verschillende materialen, maar dat u ook qua stijlen en extra’s meerdere opties hebt. Hoe lang het plaatsen duurt, verschilt per opdracht. Dit zal afhankelijk zijn van het materiaal, de stijl en de lengte. Gemiddeld duurt het plaatsen twee dagen.

Hekwerk en vergunningen

In de meeste gevallen zult u geen vergunning nodig hebben als u een hek wilt laten plaatsen. Gemeentes hebben wel een aantal regels opgesteld. Overschrijdt uw hek deze regels, dan zult u alsnog een vergunning aan moeten vragen bij uw lokale gemeente. Ten eerste mag de hoogte van het hek aan de voorzijde niet hoger zijn dan 1 meter. Wordt het hek tussen twee huizen in geplaatst, dan mag de hoogte niet de 2 meter overschrijden. Daarnaast is het een goed idee om een erfgrens vast te stellen als u van plan bent om hekwerken te plaatsen tussen de erven van u en uw buren. Zo voorkomt u Rijdende Rechter taferelen.

Handige tips bij het zoeken naar een hekwerkspecialist

Maar hoe vindt u de beste hekwerkspecialist voor u? Ten eerste is het altijd een goed idee om meerdere bedrijven onderling te vergelijken. Hierbij kunt u letten op diverse facetten. Natuurlijk is een goede prijs altijd mooi meegenomen, maar let er op dat dit niet de enige factor is die u meeweegt als u een beslissing gaat nemen. Bekijk ook hoe de prijs opgebouwd wordt, wat de tarieven zijn en of mensen in online recensies te spreken zijn over het bedrijf dat u op het oog hebt. Daarnaast kan het lonen om de keurmerken en de specialiteiten van een bedrijf nader te onderzoeken.

Vrijblijvende offerte Multi Concurrent

Multi Concurrent helpt u graag om uw hekwerk te plaatsen. Binnen ons team zijn er meerdere specialisten te vinden met vele jaren aan ervaring op dit vlak. Zo bent u er zeker van dat uw hekwerk perfect geplaatst zal worden. Wij bieden uitmuntende prijzen aan en bovendien streven wij te allen tijde 100% klanttevredenheid na. Daarom kiest u voor Multi Concurrent. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze offerte aan.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.