Kosten houten hekwerk

Op zoek naar de kosten van een houten hekwerk? Zoek niet verder, want in dit artikel vindt u alle info die u nodig hebt. Bovendien kan u Multi Concurrent u helpen bij het plaatsen van uw eigen houten hekwerk. Daarom kunt u via onze website een gratis en geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Dit geeft u de beste indicatie van wat u kunt verwachten van de kosten van een houten hekwerk. Een houten hekwerk is een uitstekende optie voor het afbakenen van uw tuin of erf. Houten hekwerken zijn relatief gemakkelijk om te onderhouden, en mochten er beschadigingen optreden dan zijn deze eenvoudig te herstellen. Daarnaast kunt u een houten hekwerk in iedere kleur (laten) schilderen.

Onze ervaring leert ons dat het plaatsen van een houten hekwerk een stuk gemakkelijker is in vergelijking met andere materialen zoals kunststof en metaal. Het enige nadeel is dat hout minder lang meegaat als u het zou vergelijken met deze andere materiële opties. Houten hekwerken zijn bijzonder populair onder onze klanten. Als afbakening van de tuin zult u dit materiaal vaak tegen komen. Het is wellicht niet het eerste hekwerk waar u aan denkt als het gaat om het beveiligen van uw terrein, maar hout ziet er goed uit en is bovendien een stuk betaalbaarder in vergelijking met enkele andere materialen. Bovendien kunt u houten hekwerk voorzien van een poort, maar ook van begroeiing zoals een klimop. Kortom, er zijn genoeg redenen om voor een houten hekwerk te kiezen.

Maar wat zijn nu de kosten van het laten plaatsen van een houten hekwerk? We vertellen u er hieronder meer over. Ten eerste gaan we in op de gemiddelde kosten die gepaard gaan met een hekwerk van hout. Zo krijgt u een globale indicatie van wat u kan verwachten. Vervolgens laten we u zijn waar de prijs van het laten plaatsen van een houten hekwerk uit is opgebouwd. Hierna tonen we u de factoren die de hoogte van de prijs bepalen. Natuurlijk vertellen we u ook meteen welke opties u hebt om de prijzen hier en daar wat te drukken. Als u hebt besloten om een hekwerk van hout te laten plaatsen, kunt u hierbij gebruik maken van de services van Multi Concurrent. Wij helpen u graag, voor een goede prijs. Voor een prijsindicatie kunt u altijd een offerte aanvragen via onze site.

Ga snel naar

De kosten van een houten hekwerk

De kosten van een houten hekwerk zijn goedkoper, en dat ziet u ook terug aan de gemiddelde kosten van een houten hekwerk. Waar bij andere soorten hekwerken de minimum en maximum gemiddelde prijzen sterk uit elkaar lopen, is dit bij hekwerken van hout niet het geval. Voor een prijs tussen de 650 en 750 heeft u al een houten hekwerk geplaatst. Gaat u voor de meest luxe uitvoering van een houten hekwerk, dan komt u op een prijs uit rond de 2.000 euro. Gelet op andere varianten, die soms prijzen tussen de 5.000 en 10.000 euro aan tikken, vallen de kosten van een houten hekwerk dus behoorlijk mee. De gemiddelde prijs ligt tussen de 800 en 1.200 euro.

Van grote invloed op de uiteindelijke kosten voor een houten hekwerk die u maakt, is het soort hout waar u voor kiest. De goedkoopste optie van nu is geïmpregneerd hout. Per vierkante meter kost een hekwerk van dit type hout u tussen de 65 en 150 euro. U kunt ook kiezen voor hardhout. Dit hout is steviger, biedt een betere mate van beveiliging en gaat langer mee. U betaalt hier wel een hogere prijs voor, want de kosten van een houten hekwerk van hardhout liggen per vierkante meter gemiddeld tussen de 130 en 260 euro. Daarnaast bepaalt het type poort waarvoor u kiest de uiteindelijke kosten van een houten hekwerk. U kunt kiezen voor een simpele tuindeur, die tussen de 80 en 355 euro kan kosten. U kunt ook kiezen voor een standaard loopdeur, die tussen de 180 en 320 euro kost. Daarnaast zijn er zowel handmatige als elektrische draaipoorten. De prijs kan sterk uiteen lopen, van 350 euro voor een handmatige variant tot aan 3.500 euro voor een elektrische variant. Tot slot zijn er nog de handmatige en elektrische schuifpoorten, die u gemiddeld tussen de 1.800 en 5.500 euro kunnen kosten.

Prijsopbouw houten hekwerk

De kosten van een houten hekwerk bestaan voor het grootste gedeelte uit materiële kosten. Hier behoort het materiaal van het hek toe, maar ook bijvoorbeeld de poort of tuindeur. Deze materiële kosten beslaan zo’n 70% van de totale kosten van een houten hekwerk. De overige 30% van alle kosten bestaan uit arbeidskosten. Het is mogelijk om op deze arbeidskosten te besparen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf uw oude hekwerk weg te halen, maar u kunt ook de montage op u nemen. Dat scheelt weer wat kosten.

Prijsbepalende factoren houten hekwerk

De keuzes die u maakt hebben een grote impact op de uiteindelijke kosten van een houten hekwerk. Hierboven bespraken we al dat het soort hout een verschil maakt voor de uiteindelijke kosten van een houten hekwerk. Zo kunt u kiezen voor geïmpregneerd hout, wat een levensduur heeft tussen de 15 en 25 jaar. Deze optie kost u tussen de 65 en 150 euro per vierkante meter. U kunt ook kiezen voor hardhout. Dit hout is stevig, gaat langer dan 25 jaar mee en biedt de beste mate van bescherming. Dit ziet u ook aan de prijs. Per vierkante meter kost een hardhouten hekwerk u ongeveer tussen de 130 en 260 euro.

Een andere bepalende factor voor de prijs van een houten hekwerk is de kleur die u wilt laten toepassen. Hierbij hebt u de optie tussen beitsen en verven. Beitsen behouden de kleur van het hout. Zo blijft de houtnerf zichtbaar, wat er bijzonder mooi uit kan zien. Beitsen biedt een hoge mate van bescherming voor het hout. Niet alleen wordt het vocht gereguleerd, maar er wordt ook bescherming geboden tegen de felle zon. Dit voorkomt vergrijzing en houdt het hout in top conditie. Daarnaast kunt u kiezen voor houtverf. Dit geeft het hout een dekkende kleur. U kunt hierbij kiezen uit vele kleuren. Verf heeft wel meer onderhoud nodig dan een beits.

Een andere factor die van grote invloed is op de prijs is de poort die u in uw houten hekwerk laat plaatsen. Hierbij heeft u veel opties, uiteenlopend van erg goedkoop tot bijzonder geavanceerd. De goedkoopste optie is een tuindeur, met een prijs tussen de 60 en 360 euro. Daarnaast is er de looppoort, een kleine poort voor voetgangers. Dit kost u tussen de 180 en 320 euro. Een draaipoort is al wat breder en geschikt voor auto’s. Een prijs van 750 tot 850 euro is hiervoor niet uitzonderlijk. Een schuifpoort is nog wat breder en kost u tussen de 1.500 en 2.000 euro. Van zowel de draaipoort als de schuifpoort zijn er elektrische varianten. Een elektrische draaipoort kost u gemiddeld rond de 3.000 euro, terwijl een elektrische schuifpoort u gemiddeld tussen de 4.500 en 5.500 euro kost.

Bespaartips houten hekwerk

Er zijn een aantal manieren waarop u flink kunt besparen op de kosten van uw houten hekwerk. Ten eerste is het een goed idee om de offertes van verschillende bedrijven onderling te vergelijken. Zo vindt u snel de beste prijs van dit moment. Verlies hierbij niet de kwaliteit uit het oog. U kunt beter voor een goede prijs kiezen bij een bedrijf dat kwaliteit levert dan voor de laagste prijs van dit moment. Het is vaak om een reden dat de prijs zo laag is. Daarnaast kunt u geld besparen door hier en daar werkzaamheden uit handen te nemen van de specialisten. Zo bespaart u tijd en geld. Daarnaast kan u geld besparen door materialen zelf te halen. Ook het opruimen van rommel kunt u eventueel zelf doen. Tevens zijn er bedrijven die een kwantumkorting uitdelen. Hier kunt u voor kiezen als zowel u als uw buren een houten hekwerk willen laten plaatsen.

Houten hekwerk laten plaatsen door Multi Concurrent

Overweegt u om een houten hekwerk te nemen? Dit makkelijk te onderhouden materiaal vormt een uitstekende afbakening van uw tuin, werft of erf. Bovendien hebt u de keuze tussen geïmpregneerd hout en hardhout. Zo hebt u zelf de keuze tussen een goedkopere variant of een variant die langer mee gaat. Die keuze is aan u. U kunt het plaatsen van een houten hekwerk zelf uitvoeren, maar de praktijk leert ons dat deze klus lastiger is dan die op het eerste oog lijkt. Wilt u zeker zijn van een optimaal resultaat, dan schakelt u de hulp van een professional in. Bij Multi Concurrent bent u aan het juiste adres. Onze vakmannen hebben door de jaren heen al veel mensen geholpen bij het plaatsen van diverse soorten hekwerken. Ook houten hekwerken plaatsen wij voor u.

Het belangrijkste doel van Multi Concurrent is om 100% klanttevredenheid te behalen. Hier doen we te allen tijde ons best voor. Daarom kunt u bij ons altijd uw voorkeuren aangeven, zodat wij hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden. Met uw vragen kunt u altijd terecht bij onze specialisten. Dit alles zal een hekwerk opleveren waar u blij van wordt. Bovendien helpen wij diverse soorten klanten. Zowel particulieren als ondernemers kunnen bij ons terecht voor een nieuw hekwerk. Hierboven heeft u al kunnen lezen wat u kunt verwachten van de kosten van een houten hekwerk. Voor de beste prijsindicatie kunt u via onze website eenvoudig en snel een gratis offerte aanvragen. Deze offerte is geheel vrijblijvend. Ontdek snel zelf de mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen