Hekwerk kopen

Overweegt u om een hekwerk te kopen? Dit is een uitstekende keuze. Het kan zijn dat u tuin, erf of bedrijfsterrein nog niet voorzien is van een hekwerk. Het kan ook zijn dat u een hekwerk gaat kopen omdat u uw oude hekwerk wilt laten vervangen. Wat de reden ook is, een hekwerk laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf is sowieso een goed idee. Een hekwerk is een duidelijke afbakening van uw eigen terrein. Zowel voor particulieren als voor bedrijven is dit een interessante optie. Bovendien voegt een hekwerk een mate van veiligheid toe die voorheen wellicht ontbrak. Dit is zeker het geval bij stevig hekwerk zoals metalen hekwerk. Dit materiaal kan haast niet beschadigd worden, en gaat ook nog eens lang mee. Zo zijn er nog veel meer redenen om een hekwerk te kopen.

Hieronder vertellen we u meer over wat u kunt verwachten als u een hekwerk gaat kopen. Of u nu al wel of niet hebt besloten of u een hekwerk wilt laten plaatsen, het is sowieso interessant om meer info te weten te komen over de kosten die gepaard gaan met het laten plaatsen van een hekwerk. Daar geven we u hieronder een globale indicatie van. Ook gaan we dieper in op de verschillende soorten hekwerken die er zijn en welke in uw persoonlijke situatie het meest geschikt is. Daarnaast geven we u een aantal tips, zodat u er zeker van bent dat u het beste hekwerk voor u zult vinden. Tevens vertellen we u meer over waarom het kopen van een hekwerk de moeite waard is. Als u interesse hebt in het laten plaatsen van een hekwerk, kunt u terecht bij Multi Concurrent. Kijk gerust rond op onze site voor meer informatie.

Ga snel naar

De kosten van een hekwerk

Als u een hekwerk gaat kopen, is het wel zo interessant om te weten hoe de prijs hiervan ontstaan is. Meerdere factoren hebben hun impact op de uiteindelijke prijs die u moet betalen. Er zijn veel soorten hekwerken waar u uit kunt kiezen. De goedkoopste optie van dit moment is gaashekwerk. Gaas koopt u in rollen van 25 x 1 meter. Vertalen we dit naar een prijs per meter, dan kost gaashekwerk u maar 3 tot 7 euro. Dat is een behoorlijk stuk lager dan de rest. Houten hekwerk en staafmat (dubbel of enkel) hekwerken zijn hierna de meest goedkope varianten. De prijs van beide varianten ligt tussen de 60 en 70 euro per meter. Iets duurder is het spijlenhekwerk, waarvoor u tussen de 50 en 70 euro per meter betaalt als u een hekwerk gaat kopen. Een tikkeltje duurder is het sierhekwerk, met een prijs tussen de 55 en 75 euro per meter. Het duurst per meter is een balustrade, wat ook tot de hekwerken behoort. Gemiddeld kost dit u tussen de 110 tot 130 euro per meter. Voordeel van een balkonhekwerk is wel dat u hiervoor minder meters nodig heeft in vergelijking met andere soorten hekwerken.

Welk hekwerk is het meest geschikt voor uw situatie?

U hebt hierboven al kunnen lezen dat er meerdere soorten hekwerken zijn die allen hun invloed op de prijs als u een hekwerk gaat kopen. Maar welk hekwerk past het beste bij u en uw tuin of erf? Dat zal afhankelijk zijn van uw wensen en voorkeuren. Ieder hekwerk heeft zijn unieke eigenschappen. De één scoort beter op het uiterlijk, terwijl andere hekwerken perfect zijn om uw omgeving beter mee te beveiligen. Daarom vertellen we u wat u per hekwerk kunt verwachten. Zo kan u beter inschatten welk hekwerk u wilt kopen.

De goedkoopste variant op het gebied van hekwerken is gaashekwerk. Per meter is gaashekwerk vele malen goedkoper in vergelijking met andere soorten hekwerken. Als afbakening van uw tuin of erf is gaashekwerk niet zo geschikt. Het is vooral geschikt om specifieke gedeeltes binnen uw tuin mee af te bakenen. Hierbij kunt u denken aan een stuk grond voor bijvoorbeeld kippen of schapen. Ook kunt u gaashekwerk aanschaffen dat ongedierte buiten houdt. Een perfect omheining voor locaties waar dieren grazen. Maar als omheining van een tuin is het niet echt geschikt. Houten hekwerken zijn hier wel meer geschikt voor. Deze hekwerken worden ook wel schuttingen genoemd. Een schutting zie je in menig tuin. Het is dan ook het type hekwerk dat het meest verkocht wordt in ons land. Het is stevig maar het ziet er ook landelijk uit. Het kan zowel in de voortuin als in de achtertuin geplaatst worden. U kunt kiezen tussen geïmpregneerd hout en hardhout. Ook op het gebied van kleuren zijn er veel mogelijkheden.

Wilt u een betere mate van bescherming bieden aan uw tuin of erf, dan is een staafmat hekwerk een optie. De norm is om te kiezen voor een dubbelstaafmat hekwerk, maar u kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief als u een hekwerk gaat kopen: een enkelstaafmat hekwerk. Het biedt bescherming maar is tegelijk goedkoper dan een spijlenhekwerk. Door middel van bijvoorbeeld een klimop kunt u ook uw privacy behouden. U kunt ook kiezen voor een spijlenhekwerk. Dit is een metalen hekwerk dat bijzonder robuust is. Het is hierdoor stevig en biedt een hoge mate van bescherming. Doordat spijlenhekwerken verzinkt zijn, gaan ze lang mee en hoeft u zich geen zorgen te maken over roesten.

Kijkt u wat minder naar bescherming en meer naar de uiterlijke kenmerken van een hekwerk, dan is sierhekwerk iets voor u. Deze optie is ook gemaakt van metaal, dus alsnog is dit een stevige en veilige optie. Het mooie aan sierhekwerk zijn de versieringen die in diverse vormen kunnen worden aangebracht. Als u een hekwerk gaat kopen, zult u versteld staan van de details die hierin aangebracht kunnen worden. Ook heeft u veel keuze op het gebied van de kleuren. Tot slot is het mogelijk om voor balkonhekwerk te kiezen. Dit wordt ook wel een balustrade genoemd. Balustrades zijn stevig. U kunt hier gerust tegenaan leunen zonder dat u van het balkon valt. U hebt de keuze uit diverse alternatieven op dit vlak. Handig om te weten als u een hekwerk gaat kopen.

Tips voor het kopen van een hekwerk

Een hekwerk kopen is niet altijd even simpel. Misschien zijn er meerdere types hekwerken die passend voor u zijn en weet u niet zeker waar u op moet laten. Als u een hekwerk gaat kopen, raden we altijd aan om te kiezen voor een hekwerk dat voorzien is van een keurmerk. Een keurmerk is een indicator van kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast moet u goed nadenken over waar u het hekwerk wilt laten plaatsen. Hiermee bedoelen we niet alleen de locatie, maar ook zaken als de afmetingen en hoeveel meter aan materialen er nodig is. Check tevens of de palen van een hekwerk diep genoeg de grond in kunnen en niet te maken krijgen met leidingen. De beste prijs vindt u door meerdere bedrijven te vergelijken met behulp van hun offertes. Ga hierbij altijd op zoek naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Voordelen van een hekwerk kopen

Er kleven meerdere voordelen aan een hekwerk kopen. Ten eerste ziet een hekwerk rondom uw tuin of erf er simpelweg goed uit. U kunt het deel uit laten maken van het design van uw tuin. Het maakt een tuin algeheel sfeervoller. Daarnaast zijn er genoeg hekwerken te koop die er voor zorgen dat u meer privacy in uw tuin heeft. Handig als u last hebt van inkijk. Daarnaast voegt een hekwerk een mate van beveiliging toe. Niet alleen voor uw tuin, maar ook voor uw huis. Deze functie kan een hekwerk ook vervullen voor het terrein van een bedrijf.

Hekwerk kopen bij Multi Concurrent

Als u er over na aan het denken bent om een hekwerk te laten plaatsen, zoekt u natuurlijk wel een hekwerkspecialist die kwaliteit levert. Als dit gepaard gaat met een aangename prijs, is dit helemaal mooi meegenomen. In dat geval zit u bij Multi Concurrent helemaal goed. Ooit begonnen als bouwbedrijf, zijn wij in de loop der jaren meer services gaan uitvoeren. Ook het plaatsen van hekwerk is een klus die wij inmiddels al vele jaren naar tevredenheid van onze klanten uitvoeren. Hierbij kunnen wij omgaan met diverse soorten hekwerken, van houten tot aan metalen hekwerken. Of het nu gaat om sierhekwerken of dubbelstaafmat hekwerken, wij weten zeker dat wij het bij u kunnen plaatsen naar uw volle tevredenheid. Wij helpen zowel particulieren als bedrijven uit de brand. Door heel Nederland kan u gebruik maken van onze services, of u nu in Den Helder of Maastricht woont.

Naast het plaatsen van hekwerken kunnen wij voor u ook een nieuwe poort plaatsen. Onze ervaren professionals weten altijd wat ze moeten doen om een klus tot een goed einde te volbrengen. Dat is de kracht van jaren aan ervaring. Het vakwerk staat buiten kijf. Wij leveren niet alleen kwaliteit, maar één blik op onze offerte vertelt u voldoende: wij doen dit ook voor een goede prijs. Welke Nederlander zegt daar nee tegen? Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden en de kosten die gepaard gaan met het laten plaatsen van een hekwerk, kunt u via onze website gemakkelijk en vlug een gratis offerte aanvragen. Deze offerte is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Zo weet u wat u kunt verwachten van de kosten van een nieuw hekwerk.

Vrijblijvende offerte?

Dakopbouw garage

Een dakopbouw bouwen op een garage is een aantrekkelijke optie. Vaak heeft een garage al een plat dak van zichzelf, waardoor een opbouw eenvoudig te realiseren is. Bovendien kunt u een opbouw op een garage zien als een uitbouw of verlengstuk van de eerste etage van uw woning.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.