Kosten metalen hekwerk

De kosten van een metalen hekwerk kunnen behoorlijk uiteenlopen. Van grote invloed is niet alleen uw persoonlijke situatie, maar er zijn tevens diverse andere factoren van invloed op de kosten van een metalen hekwerk. Desalniettemin is het mogelijk om een goed overzicht te geven hiervan. Een metalen hekwerk is een populaire keuze op dit moment. Dit komt vooral omdat er geen enkel soort hekwerk is dat beter scoort op het gebied van beveiliging dan een hekwerk van metaal. Metaal is van nature bijzonder robuust en nauwelijks kapot te krijgen. Hierdoor is het ook een materiaal dat lang mee gaat. Van een metalen hekwerk zult u dus lang plezier hebben. Voor het laten plaatsen van een metalen hekwerk kunt u terecht bij Multi Concurrent.

Maar de grote vraag voor u is waarschijnlijk: hoeveel gaat dit mij kosten? Daarom gaan we in dit artikel dieper in op alles dat komt kijken bij de kosten van een metalen hekwerk. Ten eerste tonen we u een overzicht van de gemiddelde kosten van een metalen hekwerk. Dit geeft u een indicatie, maar waarschijnlijk wil u iets meer de diepte in. Daarom tonen we u ook hoe de prijs opgebouwd is, wat we nader illustreren aan de hand van enkele prijsvoorbeelden. Wij helpen onze klanten graag met het besparen op de kosten van deze taak. Daarom geven we u ook enkele handige tips om geld te besparen. Zoekt u een professioneel bedrijf dat u naar behoren helpt bij het laten plaatsen van een metalen hekwerk? Multi Concurrent staat u graag bij. Onze vakmannen hebben al veel mensen hierbij geholpen. Voor de beste inkijk in de kosten kunt u via de site van Multi Concurrent een gratis offerte aanvragen.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor een metalen hekwerk?

De kosten van een metalen hekwerk zijn misschien op minimaal vlak hoger, maar de maximale kosten liggen dan wel weer een stuk lager in vergelijking met bijvoorbeeld kunststof hekwerken. Al vanaf een prijs tussen de 600 tot 700 euro kunt u een metalen hekwerk laten plaatsen. Kiest u voor de crème de la crème op dit gebied, dan kunnen de kosten van een metalen hekwerk oplopen tot maar liefst 5.000 euro. Gemiddeld liggen de kosten voor een metalen hekwerk tussen de 2.000 tot 2.500 euro, waarbij een gemiddelde prijs van 2.250 euro de standaard is. Metalen hekwerken zijn er meerdere varianten. Welke soort u kiest, heeft een impact op de uiteindelijke kosten van een metalen hekwerk. Stel dat u kiest voor een sierhekwerk met een lengte van 20 meter in totaal. Gemiddeld zal u dit tussen de 1.000 en 1.500 euro kosten. Maar u kunt ook kiezen voor een spijlenhekwerk van 20 meter. In dat geval komen de kosten van een metalen hekwerk net wat goedkoper uit: tussen de 900 en 1.400 euro.

Prijsopbouw

De gemiddelde kosten van een metalen hekwerk worden opgebouwd door een aantal factoren. Ten eerste zijn er de materiaalkosten. Hiertoe behoort het hek zelf, maar ook een eventuele poort. Deze kosten maken het grootste gedeelte uit van de prijsopbouw. Ongeveer 70% van de kosten van een metalen hekwerk zal bestaan uit materiaalkosten. De overige 30% van de prijs bestaat uit arbeidskosten. U kunt op deze arbeidskosten besparen door de specialisten hier en daar wat werk uit handen te nemen. Zo kunt u zelf uw eigen oude hekwerk verwijderen, maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf de montage van uw nieuwe hekwerk uit te voeren. Dat heeft zijn impact op de uiteindelijke kosten van een metalen hekwerk. Let hierbij wel op dat het monteren van een hekwerk specialistische werk is. Niet iedere doe-het-zelver kan dit even zomaar uitvoeren.

Prijsvoorbeelden metalen hekwerk

De goedkoopste optie op het gebied van een metalen hekwerk is een spijlenhekwerk, wat al verkrijgbaar is voor een prijs tussen de 50 en 70 euro per meter. Een hekwerk van 20 meter kost u hierbij tussen de 1.000 en 1.400 euro, met een gemiddelde prijs van 1.200 euro. U kunt ook gaan voor een kleiner hekwerk, mocht dit van toepassing zijn op uw tuin. Een sierhekwerk van 10 meter kost in dat geval tussen de 600 en 700 euro inclusief plaatsing. Maar u kunt ook voor een groot sierhekwerk gaan, mocht uw tuin of erf hier groot genoeg voor zijn. Kiest u voor de meest uitgebreide afwerking inclusief elektrische poort, dan kan dit u al snel tussen de 4.500 en 5.500 euro kosten.

De eerste keuze is eigenlijk geen keuze, want de grootte van uw tuin of erf bepaalt de maat van het hekwerk. Waar u wel invloed op hebt, is het soort metalen hekwerk dat u wilt laten plaatsen. Sierhekwerk kost u tussen de 60 en 70 euro per meter, terwijl spijlenhekwerk u tussen de 50 en 70 euro per meter kost. Sierhekwerk heeft een wat uitgebreidere en klassieke look. Hoe dit hekwerk er uit komt te zien, bepaalt u zelf. Vele versieringen zijn mogelijk. Een spijlenhekwerk biedt betere beveiliging, maar op het gebied van versieringen is er weinig mogelijk. Daarom is dit vaker een optie voor bijvoorbeeld bedrijven. Zowel particulieren als bedrijven kunnen terecht bij Multi Concurrent.

Tot de arbeidskosten behoren ook de montagekosten. Vaak nemen de specialisten dit op zich, maar het is ook mogelijk om dit zelf uit te voeren. In het geval van sierhekwerk bespaart u hier zichzelf zo’n 10 tot 20 euro per meter mee. In het geval van spijlenhekwerk kan de besparing oplopen van 10 tot 30 euro per meter. Daarnaast zijn er nog diverse extra’s voor een metalen hekwerk. Zo kunt u de mate van beveiliging verbeteren door prikkeldraad op het hek te plaatsen. Dit kost u per rol van 250 meter tussen de 50 en 60 euro. Daarnaast kunt u een poort laten plaatsen in het metalen hek. Het type poort bepaalt de prijs. Zo kost een standaard looppoort u tussen de 100 en 700 euro, terwijl een draaipoort u al snel tussen de 500 en 3.600 euro kost. Tot slot is er nog de schuifpoort, die u tussen de 1.000 en 6.000 euro kan kosten. Hierbij maakt het een groot verschil of het gaat om een handmatige of elektrische poort.

Handige bespaartips

Een metalen hekwerk behoort tot de duurste opties op het gebied van hekwerken. U krijgt hier wel een hoop voor terug, bijvoorbeeld de hoogste mate van beveiliging en een hekwerk waar u lang plezier aan zult beleven. Maar wat zou het fijn zijn als u hier en daar wat zou kunnen besparen op de kosten van een metalen hekwerk. Multi Concurrent kan u hierbij helpen. U hebt meerdere opties om de prijs te drukken. Ten eerste kunt u profiteren van een kwantumkorting als u en uw buren tegelijk een metalen hekwerk door hetzelfde bedrijf laten plaatsen. Voorafgaand aan de werkzaamheden heeft u twee opties om geld te besparen. Ten eerste kunt u zelf uw nieuwe metalen hekwerk afhalen bij de leverancier. Dit is vooral een optie als u gekozen hebt voor een leverancier bij u in de buurt. Daarnaast kunt u zelf uw oude hekwerk verwijderen. Tijdens de werkzaamheden kunt u, waar het kan, een steentje bijdragen. Zo wordt het metalen hekwerk sneller geplaatst, waardoor de arbeidskosten lager zullen zijn. Wellicht is dit voor u een optie. Ook bij het monteren van het hekwerk kunt u helpen.

Hulp nodig bij een metalen hekwerk? Multi Concurrent helpt u graag

Een metalen hekwerk is de beste manier om uw erf, tuin of bedrijfsterrein te beschermen. Er is geen enkel soort hekwerk dat een betere beveiliging biedt. Dit komt doordat metaal één van de stevigste metalen is waar een hekwerk van vervaardigd kan worden. Het is een robuust materiaal dat niet zomaar gesloopt kan worden door kwaadwillenden. Door deze hardheid gaat metaal bovendien lang mee. U zult dus lang plezier hebben van uw metalen hekwerk. Des te meer reden om een metalen hekwerk te laten plaatsen door Multi Concurrent.

Multi Concurrent begon ooit als bouwbedrijf, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een full service bedrijf. U kunt bij ons terecht voor diverse services, waaronder het laten plaatsen van uw metalen hekwerk. Alhoewel ons hoofdkantoor in Haarlem te vinden is, kan iedereen bij ons terecht. U hoort het goed: of u nu in Limburg of Friesland woont, iedereen kan terecht bij Multi Concurrent voor het laten plaatsen van een metalen hekwerk. Hierbij kunnen wij elk facet van deze klus voor u uitvoeren, van het ontwerp tot aan de plaatsing. Onze specialisten hebben al veel klanten blij gemaakt met het door hen geplaatste hekwerk. Zij weten precies wat iedere situatie nodig heeft. Zo weten zij zeker dat ze iedere keer weer kwaliteit leveren. Dat is wat u wil.

Door de jaren heen hebben onze specialisten ervaring op gedaan met ieder soort hekwerk. Zo weten wij precies wat nodig is voor iedere situatie. U kunt uw wensen bij ons kwijt, waarna wij kijken wat mogelijk is en wat niet. Wij staan u met raad en daad bij. U kunt bij ons terecht voor advies, wij wisselen graag onze gedachten met u uit. Zo weten wij zeker dat we 100% klanttevredenheid behalen bij al onze cliënten. Hierboven heeft u al een indicatie gekregen wat het plaatsen van een metalen hek u ongeveer zal gaan kosten. Maar het liefst wilt u wat duidelijker zien wat de kosten van een metalen hek ongeveer zullen zijn. Als u meer wilt weten over wat de kosten gaan zijn in uw situatie, kunt u het beste onze offerte aanvragen. Deze offerte is gratis en geheel vrijblijvend, en geeft u het beste overzicht van wat de prijzen zullen zijn.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen