IJzeren hekwerk

Als u er zeker van wilt zijn dat uw hekwerk een hoge mate van bescherming biedt, is een ijzeren hekwerk iets voor u. Dit is de perfecte omheining voor bijvoorbeeld uw tuin of erf. Ook voor ondernemers is dit een interessante optie. Dankzij een ijzeren hekwerk wordt uw bedrijfsterrein of werkplaats beschermd, en kunnen alleen mensen op het terrein die hier toestemming voor hebben gekregen. Bovendien ziet dit materiaal er goed uit, hebt u meerdere opties en gaat ijzer bijzonder lang mee. Dit is een stevig materiaal, dus last van schade aan uw hekwerk zult u ook niet snel hebben. Kortom, er zijn een hoop redenen op te noemen waarom het een slim idee is om voor een hekwerk van ijzer te kiezen.

Op het gebied van hekwerken is de keuze enorm. Toch zien we dat veel mensen, zowel particulieren als bedrijven, vaak kiezen voor ijzeren hekwerken. Misschien zit u er ook wel over na te denken. Daarom vertellen we u in deze tekst meer over wat u kunt verwachten van ijzeren hekwerken. Ten eerste gaan we dieper in op de kosten die gepaard gaan met het laten plaatsen van een hekwerk van dit materiaal. Vervolgens vertellen we u meer over de diverse soorten hekwerken van ijzer waar u voor kunt kiezen. Ook laten we u zien hoe de duurzaamheid van een hekwerk van ijzer kunt vergroten door onderhoud te plegen. Een vraag die ons geregeld gesteld wordt is: heb ik een vergunning nodig voor het laten plaatsen van een ijzeren hekwerk? We vertellen u er hier meer over. Een hekwerk van ijzer kunt u laten plaatsen door Multi Concurrent. Bij interesse kunt u via onze website gratis en compleet vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ga snel naar

De kosten voor een ijzeren hekwerk

Het mooie aan ijzer als materiaal is dat het in verhitte toestand in verscheidene vormen kan worden omgezet. Het smeden van ijzer biedt veel mogelijkheden. Er kan ook een ijzeren hekwerk van worden gemaakt. Omdat ijzer zo makkelijk in diverse vormen gesmeed kan worden, houdt dit ook in dat er op het gebied van hekwerken veel mogelijk is. Natuurlijk heeft ieder ijzeren hekwerk wel zo zijn eigen prijs. Hierbij hanteren wij hekwerken met afmetingen van 100 x 100 cm. U kunt hierbij uitgaan van montagekosten die rond de 8 tot 25 euro per meter liggen.

Eén van de goedkoopste hekwerken van dit moment is van ijzer gemaakt: een gaashekwerk. Een gaashekwerk wordt vooral afbakening op een terrein gebruikt. Zo creëert u bijvoorbeeld een plek waar kippen of schapen kunnen grazen. De gemiddelde prijs per meter van gaashekwerk ligt een stuk lager in vergelijking met andere varianten, onder meer omdat gaas in rollen van 25 x 1 meter gekocht kan worden. Een gaashekwerk kost u hierdoor per meter zo’n 3 tot 20 euro, waarbij 5 euro een vaak voorkomende prijs is. Wilt u uw tuin of erf grondig afbakenen met behulp van een ijzeren hekwerk, dan kunt u kiezen voor een dubbelstaafmat hekwerk. Deze variant kost u tussen de 10 en 60 euro per meter. De prijzen liggen zo ver uit elkaar omdat u ook de optie hebt om te kiezen voor een enkelstaafmat hekwerk.

Een ander ijzeren hekwerk waar u voor kunt kiezen is een spijlen hekwerk. Dit ijzeren hekwerk doet ietwat denken aan een dubbelstaafmat hekwerk, maar dan met spijlen. Dit is een robuust type hekwerk dat een hoge mate van beveiliging biedt. Bovendien gaat het lang mee. Een spijlen hekwerk is de uwe voor een prijs tussen de 40 en 70 euro per meter. Tot slot kunt u kiezen voor sierhekwerk. Omdat ijzer een materiaal is dat gemakkelijk vervormd kan worden, is er veel mogelijk op dit front. Sierhekwerk ziet er fantastisch uit. Het maakt uw tuin helemaal af. Voor een prijs tussen de 25 en 100 euro per meter kan u sierhekwerk laten plaatsen. Dit is met afstand het mooiste soort ijzeren hekwerk.

Verschillende type hekwerken

Hierboven vertelden we u al meer over de prijzen van verschillende soorten hekwerken van ijzer. Laten we deze hekwerken hier in wat meer detail bespreken. De goedkoopste variant is het gaashekwerk. Het ijzer wordt gecombineerd met koolstof om er staal van te maken. Daar is dan ook uiteindelijk waar dit hekwerk van gemaakt is. Het is dus alsnog een ijzeren hekwerk. Het staal wordt vervormd tot gaas. Het kan per type gaashekwerk verschillen hoe groot de mazen zijn. Het kan dienen als omheining van de tuin, maar vaak wordt het gebruikt om een klein gebied in de tuin of op het erf af te bakenen voor bijvoorbeeld dieren.

Een andere optie die u hebt is het dubbelstaafmat hekwerk. Deze variant wordt vaak gekozen door de klanten van Multi Concurrent. Wij begrijpen dat maar al te goed, want deze variant behoort tot de stevigere hekwerken van dit moment. Het gaat lang mee, maar het ziet er ook nog eens goed uit. Vooral opvallend aan dit hekwerk zijn de horizontale en verticale spijlen. Stevig en toch prima betaalbaar. U kunt ook kiezen voor een spijlen hekwerk. Deze variant is nog steviger in vergelijking met het dubbelstaafmat hekwerk. U betaalt er dan ook wel wat meer voor, maar u krijgt een hoop terug voor deze prijs. Het spijlen hekwerk wordt vaak gekozen voor onder meer bedrijfsterreinen en andere privé terreinen waar u niemand wilt hebben. De uitstraling is vaak minimalistisch.

Tot slot is er nog het sierhekwerk. De naam zegt het al: dit is de mooiste soort ijzeren hekwerk van dit moment. Omdat ijzer eenvoudig vervormd kan worden, zijn er vele vormen nodig. Sierhekwerk stelt u in staat om te genieten van een uniek hekwerk met een schitterend design vol details. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van een design of maat. Er kan van alles in verwerkt worden. Bloemen, hartjes en andere vormen: het kan allemaal. Sierhekwerken zien er niet alleen goed uit, maar ze zijn ook nog eens bijzonder stevig.

Onderhoud en duurzaamheid van een ijzeren hekwerk

Het mooie aan hekwerken van ijzer is dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben. U hoeft zich geen zorgen te maken over roest en dergelijken. IJzeren hekwerken worden namelijk verzinkt. Door zink aan het ijzer toe te voegen, kan vocht niet in het hekwerk binnendringen. Dit voorkomt roestplekken. Zo gaat uw hekwerk langer mee. Daarnaast is het mogelijk om een coating aan te laten brengen op het ijzer. De coating biedt meer dan alleen maar extra bescherming. Een coating is namelijk een verflaagje. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden op het vlak van de kleuren van uw hekwerk. Kiest u voor zowel verzinken als een coating, dan hoeft u uw hekwerk niet meer te onderhouden.

Vrijblijvende offerte?

Vergunning nodig voor het plaatsen van een ijzeren hekwerk?

Misschien vraagt u zich af of u een vergunning nodig heeft voor een nieuw hekwerk. Over het algemeen is het zo dat u geen vergunning hiervoor nodig heeft. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een hekwerk van ijzer of van een ander materiaal. Wel zijn er een aantal eisen waar u zich aan moet houden. U kunt ten eerste niet zomaar iedere hoogte aanhouden. Aan de voorzijde van een erf mag een hekwerk maximaal 1 meter hoog zijn. Daarnaast mag een hekwerk van ijzer tussen twee huizen in maximaal een hoogte hebben van twee meter. Tevens is het aan te raden om uw plannen te bespreken met uw buren. Zo voorkomt u De Rijdende Rechter-achtige conflicten over bijvoorbeeld de erfgrens.

Vrijblijvende offerte aanvragen

U hebt kunnen lezen wat u kunt verwachten van de kosten van dit type hekwerk. Daarnaast heeft u gezien wat de mogelijkheden zijn op dit vlak. Een hekwerk van ijzer is duurzaam, en u kunt de levensduur extra verlengen door goed onderhoud te plegen. Het is zeker het overwegen waard om voor dit type hekwerk te kiezen. Eén van de specialisten die dit hekwerk voor u kan plaatsen is Multi Concurrent. Inmiddels behoort het plaatsen van hekwerken alweer vele jaren tot ons takenpakket. Waar wij ooit begonnen als bouwbedrijf, zijn we in de loop der jaren uitgegroeid tot een full service bedrijf waarbij u terecht kunt voor diverse diensten. Hier hoort het plaatsen van hekwerken dus bij. Ook voor het plaatsen van hekwerken van ijzer kunt u bij ons terecht. Door de jaren heen hebben wij geregeld met dit materiaal gewerkt. We weten dus hoe we het aan moeten pakken.

Ons bedrijf uit Haarlem is door heel Nederland actief. Als u hulp nodig hebt bij het plaatsen van uw hekwerk, of dit van ijzer is of niet, klopt u dus gewoon bij ons aan. Wij helpen u graag. Onze vakmannen werken inmiddels al meerdere jaren met dit materiaal. Ook het plaatsen van hekwerken kent geen geheimen voor ons. Wij kunnen ons hierdoor precies aanpassen aan uw situatie. Zo weet u zeker dat het hekwerk naar behoren geplaatst wordt. Met vragen kunt u altijd bij onze professionals terecht. Zo weet u hoe alles er voor staat. Bovendien geven we u de vrijheid om uw voorkeuren door te geven. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw oude hekwerk voor u verwijderen, maar u mag dit natuurlijk ook zelf doen. Zo heeft u ook meer invloed op de uiteindelijke kosten die u maakt. Overtuigd geraakt van de meerwaarde die Multi Concurrent voor u kan hebben? Op onze site heeft u maar een paar klikken nog om een gratis offerte aan te vragen. U zit nergens aan vast, want onze hekwerk offertes zijn geheel vrijblijvend. Dat is wel zo fijn.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.