Kosten balkonhekwerk

De kosten van een balkonhekwerk hoeven helemaal niet duur te zijn, maar u wilt natuurlijk wel dat er kwaliteit geleverd wordt. Voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zit u goed bij Multi Concurrent. Al jaren helpen wij mensen door het hele land met het plaatsen van hekwerk. Ook met het plaatsen van balkonhekwerk hebben wij veel ervaring. Balkonhekwerk staat ook wel bekend als een balustrade. Dankzij het balkonhekwerk kunt u nog meer genieten van uw balkon. U kunt heerlijk een wijntje drinken hier terwijl u geniet van het uitzicht. Tegelijkertijd zorgt goed balkonhekwerk voor een extra mate van veiligheid. Zo kunt u met een gerust hart zich op het balkon begeven. Bovendien heeft u de keuze uit vele varianten op het gebied van balkonhekwerk. Multi Concurrent kan al deze soorten balkonhekwerk voor u plaatsen.

Wie weet bent u wel aan het overwegen om een balkonhekwerk te laten plaatsen. De prijs zal in zulke gevallen een factor zijn in uw beslissing. Daarom vertellen we u hieronder meer over de kosten van een balkonhekwerk. We beginnen met een globaal overzicht van wat u kunt verwachten van de gemiddelde kosten van een balkonhekwerk. Hierna laten we u aan de hand van enkele prijsvoorbeelden zien wat de standaard is. Vervolgens laten we u de opbouw van de kosten van een balkonhekwerk zijn. Hierna gaan we dieper in op de factoren die in grote mate de hoogte van de prijs bepalen. Met behulp van de handige bespaartips van Multi Concurrent kunt u meer geld besparen dan u misschien zou verwachten. De beste prijsindicatie voor dit project krijgt u nog altijd wanneer u bij Multi Concurrent een offerte aanvraagt. Dit doet u gemakkelijk via onze site. Het mooie aan deze offerte is dat deze niet alleen gratis is, maar ook geheel vrijblijvend. Lees snel verder voor meer info over de kosten.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten van een balkonhekwerk?

Alhoewel een balkonhekwerk tot de hekwerken behoort, kan het tegelijkertijd niet gekarakteriseerd worden als een typisch hekwerk. Een hekwerk rondom een tuin kan veel groter zijn dan een balkon, wat altijd ietwat gering zal zijn qua grootte. Dit ziet u ook terug aan de kosten van een balkonhekwerk. De kosten van een balkonhekwerk liggen gemiddeld een stuk lager in vergelijking met andere soorten hekwerken. Gemiddeld moet u rekenen op een prijs tussen de 750 en 1.000 euro. Op zijn laagst zullen de kosten van een balkonhekwerk tussen de 425 en 525 euro uit komen. Op zijn hoogst blijven de kosten van een balkonhekwerk onder de 2.000 euro. Dat kan zeker niet van andere soorten hekwerken gezegd worden.

Op een balkon wordt een balustrade geplaatst. Het type balustrade waar u voor kiest heeft een grote impact op de uiteindelijke kosten van een balkonhekwerk. De goedkoopste optie is een balustrade van hout, met een prijs die gemiddeld tussen de 75 en 255 euro ligt. U kunt ook kiezen voor een aluminium balustrade, met een prijs tussen de 75 en 125 euro. Iets duurder is de roestvrijstalen balustrade, met een prijs tussen de 125 en 250 euro. Ook een kunststof balustrade behoort tot de mogelijkheden, met een prijs tussen de 150 en 275 euro. De hoogste kosten van een balkonhekwerk hebt u bij een glazen balustrade. Op zijn duurst kan de prijs hiervan tussen de 400 en 500 euro liggen.

Prijsvoorbeelden balkonhekwerk

De kosten van een balkonhekwerk hangen sterk af van welke optie u kiest. Een goedkope mogelijkheid waar u voor kunt kiezen is een houten balustrade. Doordat dit hout wel geïmpregneerd is, gaat het lang mee. De gemiddelde prijs per vierkante meter loopt uiteen van 65 tot aan 150 euro. Houdt u van een moderne uitstraling? Dan kan een glazen balustrade net zijn wat u nodig heeft. De kosten voor een balkonhekwerk van glas lopen sterk uiteen. Er zijn opties die rond de 70 euro kosten, maar duurdere opties kosten al snel tussen de 450 en 550 euro per vierkante meter. De stevigste variant is balkonhekwerk van hardhout. Dit hout gaat lang mee (langer dan 25 jaar) en ziet er fantastisch uit. Een prijs tussen de 125 en 275 euro is niet uitzonderlijk.

Prijsopbouw balkonhekwerk

De kosten van een balkonhekwerk hebben een gemiddelde prijsopbouw. De verhoudingen zijn vaak hetzelfde, alhoewel er per situatie natuurlijk wel verschillen kunnen zijn. Ten opzichte van andere soorten hekwerken valt op dat de materiële kosten een hoog percentage zijn: 80%. De overige 20% van de kosten bestaan uit arbeidskosten.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren balkonhekwerk

Ten eerste is het soort balkonhekwerk dat u wilt laten plaatsen van invloed op de uiteindelijke kosten die u gaat maken. De gemiddelde prijzen per vierkante meter kunnen op dit vlak behoorlijk uiteen lopen. Een houten balustrade kost u gemiddeld tussen de 75 en 240 euro per vierkante meter. Kiest u voor een glazen balustrade, dan komt de gemiddelde prijs al snel uit tussen de 50 en 550 euro. Er zijn weinig alternatieven waarbij de prijzen zo uiteen kunnen lopen. Een balkonhekwerk van aluminium kost u gemiddeld tussen de 75 en 125 euro. Daarnaast kan er gekozen worden voor een RVS balkonhekwerk. Dit kost u gemiddeld tussen de 115 en 250 euro per vierkante meter. Een andere optie is een kunststof balustrade. Deze optie kost u gemiddeld tussen de 130 en 260 euro. Zoals u ziet, heeft het materiaal waarvoor u kiest een flinke impact op de prijs.

Specialisten kunnen u diverse taken uit handen nemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er nog een oudere balustrade aanwezig is op uw balkon. Het is een prima optie om de vakmannen dit oude balkonhekwerk te laten verwijderen. Dit is in veel gevallen de beste optie. Maar u kunt er ook voor kiezen om dit oude balkonhekwerk zelf weg te halen. Zeker voor doe-het-zelvers met veel ervaring op het gebied van klussen is dit een prima optie. Bovendien is het een goede manier om de kosten ietwat te drukken. Zo komt u uiteindelijk uit op lagere arbeidskosten. Ook de montage van een balkonhekwerk kunt u zelf op zich nemen. Dit scheelt wederom arbeidskosten.

Daarnaast heeft u nog enkele extra opties als u uw balkon van een (nieuwe) balustrade wilt laten voorzien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een doek voor uw balkon te laten plaatsen. Dit doek kan over het hekwerk geplaatst worden. Met behulp van dit doek kunt u met meer privacy van uw balkon genieten. Als u op zoek bent naar een geschikt balkondoek, zult u zien dat de keuze op dit vlak enorm is. Het belangrijkst is dat u de juiste maat uitzoekt, maar u kunt natuurlijk ook kijken naar factoren zoals de prijs of de kleur. De gemiddelde prijs van een balkondoek ligt tussen de 5 en 7 euro per vierkante meter.

Handige bespaartips

Er zijn een aantal manieren waarop u flink kunt besparen op de kosten van een balkonhekwerk. De eerste manier is een beetje flauw, maar u weet zeker dat u bij Multi Concurrent goed zit voor een prima prijs waarbij niet ingeboet wordt op het gebied van kwaliteit. Daarnaast is het mogelijk om een kwantumkorting te scoren als u en uw buren tegelijk hun balkon laten voorzien van een nieuwe balustrade. Hier en daar is het voor u mogelijk om de vakmannen te helpen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de montage, maar u zou bijvoorbeeld ook al enkele voorbereidingen uit kunnen voeren. Daarnaast bespaart u op de kosten door zelf de materialen te halen. Uw balkonhekwerk kunt u gewoon zelf ophalen bij de leverancier.

Balkonhekwerk door Multi Concurrent laten plaatsen

Balkonhekwerk vervult meerdere functies. Het ziet er niet alleen goed uit, maar het is ook de optimale manier om uw balkon perfect te beveiligen. U bepaalt zelf voor welk soort hekwerk u gaat. De keuze is enorm. Als u een specialist zoekt die ervaring heeft met het plaatsen van al deze verschillende soorten balkonhekwerken, zit u bij Multi Concurrent helemaal goed. Bij ons kunt u terecht voor uiteenlopende werkzaamheden. Van bouwbedrijf zijn wij uitgegroeid tot een full service bedrijf in Haarlem. Alhoewel wij in deze mooie stad te vinden zijn, werken wij door heel Nederland. Of u nu in de zool van Limburg woont of het hoogste puntje van Groningen, u kunt altijd bij ons terecht. Wij staan bekend om onze scherpe prijzen, zonder dat er ingeboet wordt op het gebied van kwaliteit.

De professionals van Multi Concurrent weten wel hoe ze dit klusje moeten klaren. Door de jaren heen hebben wij klanten vaak zat geholpen met het plaatsen van hun balkonhekwerk. Hierbij hebben wij balustrades van uiteenlopende materialen geplaatst. Mocht u nog enkele aanvullende wensen hebben, dan houden wij hier rekening mee. Zo weet u zeker dat we een eindresultaat voor u neerzetten waar u geheel tevreden over zult zijn. Ons vakmanschap ziet u aan alles. Niet alleen kunt u als particulier bij ons terecht, maar ook plaatsen wij balustrades voor bedrijven en andere gebouwen. Wilt u een preciezere indicatie van de prijs van deze werkzaamheden? Dan vraagt u via onze website een op maat gemaakte offerte aan. Deze offerte is niet alleen gratis, maar u zit tevens nergens aan vast. Dat is het gemak van Multi Concurrent. Kijk snel zelf wat er mogelijk is.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.