Kosten balustrade

Wat zijn de kosten van een balustrade? Wellicht heeft u het zichzelf wel eens afgevraagd. Veel mensen weten niet dat een balustrade behoort tot de categorie hekwerken. Het is dan ook geen typisch hekwerk zoals een gaashekwerk of spijlenhekwerk dat wel is. Toch kan een balustrade getypeerd worden als een hekwerk. Balustrades worden vooral om balkons heen geplaatst. Het is hierbij van groot belang dat een balustrade veilig geplaatst wordt. Het moet een hoop gewicht aan kunnen, zodat de balustrade niet ineens achterover valt als iemand er tegenaan leunt. Daarom is het zo belangrijk dat u een specialist inhuurt die precies weet hoe een balustrade perfect en veilig geplaatst kan worden. In dat geval zit u bij Multi Concurrent helemaal goed. Hier werken meerdere specialisten op het gebied van balustrades. Zij hebben hier jaren aan ervaring mee en weten dus precies wat een balustrade nodig heeft om compleet veilig te zijn.

Wie weet bent u wel aan het overwegen om een (nieuwe) balustrade te laten plaatsen. Maar kunt u verwachten van de kosten van een balustrade? Wij vertellen u hier meer over in dit artikel. Als eerste geven we u een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten van een balustrade. Zo weet u al ongeveer wat u kunt verwachten. Aangezien dit een nogal breed overzicht is, gaan we hierna wat dieper in op hoe de prijs van het plaatsen van een balustrade is opgebouwd. Dit doen we eerst met behulp van enkele prijsvoorbeelden, waarna er dieper ingegaan wordt op de algemene prijsopbouw van het laten plaatsen van een balustrade. Vervolgens laten we zien wat de belangrijkste factoren zijn die een impact hebben op de uiteindelijke prijs. Multi Concurrent zou Multi Concurrent niet zijn als we u niet zouden laten zien hoe u op de kosten van een balustrade kunt besparen, zodat u er het meeste uit haalt. Benieuwd naar uw opties? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Multi Concurrent.

Ga snel naar

De kosten voor een balustrade

Veel mensen zijn verbaasd al ze horen dat wij balustrades rekenen tot de hekwerken. Toch is het ook weer niet zo vreemd, want één van de synoniemen van balustrades is balkonhekwerk. Het is ook wel passend, toch? Maar hoe zit het met de kosten van een balustrade? In vergelijking met andere soorten hekwerken is een balustrade goedkoper. Voor een prijs van rond de 200 euro heeft u al snel een bijzonder goedkope balustrade. Kiest u voor een grote balustrade met de meeste opties, dan komt u uit op een prijs rond de 8.000 euro. De kosten van een balustrade lopen dus flink uiteen. De gemiddelde prijs van een balustrade ligt tussen de 1.000 en 1.500 euro.

Een balustrade kan op diverse plekken toegepast worden, van uw balkon tot aan de trap. Ook op het gebied van soorten balustrade heeft u ruim de keuze. Al deze factoren hebben zo hun invloed op de uiteindelijke kosten van een balustrade. Laten we de gemiddelde lengte en hoogte van een balustrade nemen: respectievelijk 3 meter en 1 meter. Een glazen balustrade kost u tussen de 175 en 1.500 euro. Bij de andere varianten lopen de prijzen wat minder uiteen. Zo schaft u een houten balustrade aan voor een prijs die gemiddeld tussen de 200 en 250 euro uitkomt. Een aluminium balustrade kost u tussen de 250 en 350 euro. Daarnaast is er nog een RVS balustrade, die gemiddeld tussen de 350 en 700 euro kan kosten.

Prijsvoorbeelden balustrade

U kunt meerdere kanten op gaan met een balustrade. U kunt kiezen voor een goedkopere optie, bijvoorbeeld een houten balustrade. Gemiddeld komen de complete kosten van een balustrade hierdoor uit tussen de 500 en 700 euro. Gaat u voor een optie uit een iets duurdere prijsklasse, dan kunt u kiezen voor een RVS balustrade. Met een lengte van 4 meter kost dit type balustrade u gemiddeld tussen de 2.000 en 2.200 euro. De duurste optie is een glazen balustrade. Als deze balustrade ook nog eens groot is, lopen de kosten van een balustrade flink op. Gemiddeld kost dit u tussen de 7.000 en 8.000 euro.

Prijsopbouw balustrade

Hoe worden de kosten van een balustrade opgebouwd? Voor 70% bestaan de kosten van een balustrade uit materiaalkosten. Dit percentage kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van het soort balustrade dat u wilt laten plaatsen door een bedrijf. De overige kosten zijn arbeidskosten.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren balustrade

De grootste impact op de prijs van een balustrade hebben de diverse soorten balustrades waar u uit kunt kiezen. Op het gebied van materialen is de keuze ruim. U kunt hierbij naar de prijs kijken, maar ook eigenschappen zoals stevigheid en duurzaamheid kunnen de keuze voor u bepalen. Het goedkoopst is een balustrade van hout. In menig Nederlandse woning is een dergelijke balustrade terug te vinden. Hier zult u gemiddeld een prijs van tussen de 75 en 250 euro voor moeten afrekenen. Een wat duurdere optie is een aluminium balustrade. Aluminium is als materiaal licht doch stevig. Het gaat lang mee en de kwaliteit is hoog. Bovendien is de uitstraling modern. Perfect voor diverse soorten interieurs. Een aluminium balustrade kost u gemiddeld tussen de 250 en 375 euro.

Balustrades zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een glazen balustrade. Dergelijke balustrades zijn transparant en laten een vertrek groter aanvoelen. Hierdoor zijn balustrades een interessante optie, maar het maakt ze ook bijzonder prijzig. Gemiddeld kunt u al snel rekenen op een prijs tussen de 50 en 550 euro. Deze kosten lopen zo sterk uiteen omdat er vele soorten glas zijn die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld normaal glas, glas in lood of mat glas. De keuze is aan u. Tot slot kunt u nog kiezen voor een RVS balustrade. RVS staat voor roestvrijstaal. Dit staal gaat lang mee en ziet er fantastisch uit. Het is mogelijk om een balustrade van een kinderhekje te laten voorzien, mocht u jongere kinderen hebben. Al vanaf 20 euro kan een kinderhekje in uw balustrade geplaatst worden.

Handige bespaartips

Wij helpen u graag om nog wat extra geld te besparen op de kosten van een balustrade. Dit balkonhekwerk zal u balkon helemaal laten opfleuren. Bij Multi Concurrent kunt u terecht voor goede prijzen en werk van een hoge kwaliteit. Maar er zijn nog meer manieren waarop u de prijs lager kunt laten uitvallen. Ten eerste hanteren wij, en diverse andere bedrijven, een kwantumkorting. Deze korting is van toepassing als bijvoorbeeld zowel u als uw buren tegelijk een balustrade willen laten plaatsen. Het zelf ophalen van uw nieuwe balustrade bij de leverancier is nog een manier waarop u geld kunt besparen. Tot slot kunt u hier en daar de vakmannen wat werk uit handen nemen. Manieren waarop u dit kunt doen is door bijvoorbeeld het oude hekwerk zelf weg te halen, mee te helpen met de montage of de rommel zelf weg te brengen.

Vrijblijvende offerte aanvragen bij Multi Concurrent

Een mooie balustrade maakt het balkon helemaal af. Het kan zijn dat uw balustrade nodig aan vervanging toe is. Het kan ook zo zijn dat u uw balkon net nieuw hebt laten plaatsen en dat u hier nog een balustrade op wilt laten plaatsen. Wat u ook zoekt op het gebied van balustrades, Multi Concurrent helpt u graag. Doordat onze specialisten al vele jaren aan ervaring hebben aan dit vlak, weten we voor iedere situatie precies wat nodig is. Wat de locatie ook is en van welk materiaal u uw balustrade ook wilt maken, wij zorgen er voor dat alles in orde is. Hierbij kijken we extra nauw naar de veiligheid van uw balustrade. Dit staat bij ons op één. Hierdoor weet u zeker dat u op de door ons geplaatste balustrades kunt vertrouwen. Het plaatsen van een (nieuwe) balustrade is één van de vele specialiteiten van Multi Concurrent. In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid van een aannemer tot een full service bedrijf waarbij u terecht kunt voor diverse services. Het plaatsen van een balustrade hoort hier ook toe. Alhoewel ons hoofdkantoor in Haarlem te vinden is, helpen wij mensen door heel Nederland.

U kunt bij Multi Concurrent voor vele klussen. Hierbij kunt u denken aan verbouwingen, maar ook stucwerk. Ook het plaatsen van diverse soorten hekwerken behoort tot onze specialiteiten. Dit is een klus die wij voor u van ontwerp tot aan de realisatie kunnen uitvoeren. Hierbij houden wij altijd rekening met uw wensen. Zo weet u zeker dat er een eindresultaat wordt afgeleverd waar u 100% tevreden over bent. Onze vakmannen hebben veel ervaring op dit vlak, waardoor ze precies weten wat nodig is in iedere situatie. Wij helpen zowel particulieren als bedrijven met het plaatsen van balustrades. Hierboven heeft u al meer kunnen lezen over de gemiddelde kosten van een balustrade. Wilt u meer weten over de kosten die van toepassing zijn op uw situatie? De beste manier om dit te ontdekken is door via onze website gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. U zult ontdekken wat vele van onze klanten al weten: Multi Concurrent levert kwaliteit voor scherpe prijzen.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.