Kosten sierhekwerk

Wat zijn de kosten van sierhekwerk? Als u dit wilt weten, bent u bij deze tekst aan het juiste adres. Sierhekwerk wordt door velen gezien als het mooiste hekwerk dat u kunt laten plaatsen. Dat is zeker niet onterecht, want u zult versteld staan van wat er mogelijk is op dit vlak. Sierhekwerk is altijd gemaakt van metaal, omdat dit het materiaal is met de meeste mogelijkheden voor details in het hekwerk. Maar wat kunt u verwachten van de kosten van sierhekwerk? We vertellen u er meer over in dit artikel.

Ten eerste gaan we dieper in op de gemiddelde kosten van sierhekwerk. Vervolgens vertellen we u meer over de prijsopbouw. Daarnaast laten we u zien wat de factoren zijn die de meeste invloed hebben op de uiteindelijke prijs die u moet afrekenen voor het laten plaatsen van een sierhekwerk. Om deze kosten wat te verminderen, geven we u een aantal handige bespaartips. Wilt u sierhekwerk laten plaatsen door een specialist? In dat geval kunt u het beste een offerte aanvragen bij Multi Concurrent. Via onze website doet u dit gemakkelijk en vlug. Zo krijgt u het beste inzicht in wat de prijs zal zijn in uw situatie.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten voor een sierhekwerk?

Laten we ten eerste gaan kijken naar de gemiddelde kosten voor een sierhekwerk. Deze kosten kunnen sterk uiteen lopen, onder meer omdat er zoveel factoren van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van een sierhek. Op zijn goedkoopst kan een sierhek u rond de 300 euro kosten, terwijl u bij de duurste varianten zomaar zo’n 3.750 euro kwijt kunt zijn hieraan. Gemiddeld komen de kosten van sierhekwerk uit tussen de 1.600 en 2.400 euro. De keuzes die u maakt hebben een grote invloed op de uiteindelijke prijs van een sierhekwerk.

Bij sierhekwerk zit u al snel op een prijs rond de 2.000 euro. Tegelijkertijd is dit soort hekwerk die prijs meer dan waard, aangezien er op het vlak van uiterlijk weinig soorten hekwerken zijn die het beter doen op dit vlak. Vaak wordt er voor een sierhekwerk een prijs per meter gerekend. Al vanaf 30 euro per meter kunt u beschikken over dit type hekwerk. Een verzinkt sierhekwerk kost u gemiddeld tussen de 30 en 100 euro. Kiest u voor een variant die zowel verzinkt als gecoat is in de basiskleuren groen of zwart, dan komen de kosten van sierhekwerk gemiddeld tussen de 35 en 130 euro uit. Wilt u uw hekwerk van een andere kleur voorzien, dan zijn de kosten van het sierhekwerk nog net wat hoger: tussen de 50 en 175 euro. Dit is niet alleen de optie met de beste kwaliteit, maar hier kunt u ook nog eens uw eigen twist aan geven.

Modern hekwerk

Prijsopbouw sierhekwerk

Vrijwel iedere soort hekwerk ziet er qua prijsopbouw hetzelfde uit. Deze vlieger gaat ook op voor de kosten van een sierhekwerk. Voor ongeveer 60% tot 70% bestaat de prijs van het laten plaatsen van een sierhekwerk uit materiaalkosten. Hoe hoger de kwaliteit van het materiaal is waarvoor u kiest, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Daarnaast bestaat de prijs van het laten plaatsen van sierhekwerk voor ongeveer 30% tot 40% uit arbeidskosten. Dit zijn de kosten die gepaard gaan met het inhuren van een specialist. Hier en daar kunt u op deze kosten besparen, zoals we u verderop in de tekst laten zien. Maar gemiddeld genomen zal dit de prijsopbouw zijn van de kosten van sierhekwerk.

Prijsbepalende factoren bij het plaatsen van een sierhekwerk

Hierboven heeft u al een klein inkijkje gekregen in de factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van een sierhekwerk. Maar laten we deze factoren eens voor u op een rijtje zetten. Ten eerste kunt u uw hekwerk nog laten behandelen. Hierbij kunt u kiezen voor verzinkt en/of laten coaten. Het verzinken van een sierhekwerk zorgt er voor dat het proces van het roesten van het metaal tegen wordt gegaan. Hekwerk van metaal kan dan ook nooit niet verzinkt worden. Anders gaat dit materiaal simpelweg niet zo lang mee. Dankzij de verzinking gaat uw hekwerk veel langer mee. De standaard kleur hiervan is zilvergrijs. Kiest u voor deze optie, dan komt de prijs gemiddeld uit tussen de 25 en 100 euro.

Naast verzinken kunt u uw sierhekwerk ook laten coaten. De standaard kleur van verzinking, zilvergrijs, is niet een kleur die iedereen aanspreekt. Een coating zorgt er voor dat uw hekwerk van een andere kleur wordt voorzien. Er zijn twee basiskleuren die wat goedkoper zijn dan de rest: groen of zwart. Kiest u voor een andere kleur, dan kost u dit wat meer. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. De coating is bijzonder duurzaam en hoeft qua onderhoud hier vrijwel niets aan te doen. Het coaten van een hekwerk kost wel wat extra: gemiddeld kunt rekenen op een prijs tussen de 35 en 130 euro in het geval van een groene of zwarte kleur. Bij een andere kleur liggen de kosten gemiddeld tussen de 55 en 165 euro.

Een andere factor die van invloed is op de kosten is het soort poort dat u gaat plaatsen in het hekwerk. Een sierhekwerk kan nu eenmaal niet zonder poort, anders kan uw terrein niet afgesloten worden. De meest simpele optie voor een poort is een looppoort als ingang voor voetgangers. Dit kost u gemiddeld tussen de 125 en 200 euro. Een draaipoort is een wat grotere poort met 1 tot 2 openslaande deuren, waar ook een auto door kan rijden. De prijs kan flink uiteen lopen, van 300 tot 900 euro (afhankelijk van de hoeveelheid deuren). Daarnaast is een schuifpoort een optie. Deze poort heeft een breedte van op zijn minst 3 meter, waardoor er ook voor uw auto meer dan genoeg ruimte is om binnen te treden. De prijs ligt gemiddeld tussen de 1.400 en 2.100 euro.

Tot slot kunt u nog kiezen voor elektrische poorten. Ten eerste is er de elektrische draaipoort. Deze signaleert wanneer de auto arriveert en gaat automatisch open. De gemiddelde prijs hiervan ligt tussen de 600 en 6.500 euro, waarbij vooral het type motor van grote invloed is op de uiteindelijke kosten. Daarnaast is er nog de elektrische schuifpoort, met een prijs tussen de 4.000 en 6.000 euro de duurste variant. Ook dit is een interessante optie als u houdt van gemak en luxe. Zo hoeft u bijvoorbeeld tijdens de regen uw auto niet meer uit om de poort te openen. Dit gebeurt gewoon automatisch. Voor velen is dit dan ook de hogere prijs waard.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bespaartips sierhekwerk plaatsen

Er zijn meerdere manieren waarop u op de kosten voor sierhekwerk kunt besparen. Ten eerste zit u voor een goede prijs altijd goed bij Multi Concurrent. Laten zowel u als uw buren een sierhekwerk plaatsen, dan kunt u dit tegelijk door hetzelfde bedrijf uit laten voeren. Vaak levert u dit een fijne kwantumkorting op. Ook bij Multi Concurrent is dit een optie. Daarnaast kunt u de vakmannen hier en daar wat werk uit handen nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf uw nieuwe sierhekwerk ophalen bij de leverancier. Dan hoeft het door u ingehuurde bedrijf dit niet te doen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld al het oude hekwerk weg te halen. Dan hoeven de specialisten dit niet te doen. Dit bespaart tijd en geld. Tot slot kunt u er nog voor kiezen om zelf uw hekwerk te monteren. Dit levert een besparing van 10 tot 20 euro op.

Hekwerk

Vrijblijvende offerte van Multi Concurrent

Multi Concurrent is een bouwbedrijf uit Haarlem dat voor diverse klussen ingehuurd kan worden. Ook op het gebied van hekwerken werken er bij ons meerdere specialisten die precies weten hoe ze dit klusje moeten klaren. Van ontwerp tot realisatie, wij doen het allemaal. Hierbij streven we te allen tijde 100% klanttevredenheid na. Het mooie aan een veelzijdig aannemersbedrijf is dat we precies weten wat we moeten doen in iedere situatie. Zo weet u bijvoorbeeld zeker dat we niet alleen uw sierhekwerk naar behoren zullen plaatsen, maar we kunnen er voor u ook een poort in plaatsen. Dat doen wij allemaal voor een goede prijs. We zijn misschien voordelig, maar u vindt nergens anders een betere verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dat garanderen we u. Onze ervaren vakmannen zijn betrouwbaar en leveren altijd vakwerk af.

Wij zijn een full service bedrijf dat in heel Nederland ingehuurd kan worden om klussen uit te voeren. Van verbouwingen tot aan het plaatsen van een nieuwe keuken, van schilderwerk tot aan dakbedekking; u kunt voor alles bij ons terecht. Zo ook als het gaat om het laten plaatsen van een sierhekwerk. Wij hebben jaren aan ervaring met het plaatsen van verscheidene soorten hekwerken. Dit doen wij zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wij gaan door totdat u 100% tevreden zult zijn met het resultaat. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is ongeëvenaard. Natuurlijk kunt u ook altijd bij Multi Concurrent terecht voor advies. Zo weten we zeker dat alles voor u naar wens zal zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden die u als klant bij ons heeft? Via onze website is het eenvoudig om gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Zo krijgt u het beste inzicht in de kosten van sierhekwerk.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.