Kosten hekwerk

Benieuw naar de kosten van hekwerk? Een hekwerk is een fantastische manier om uw tuin of erf van meer elan te voorzien. Bovendien is het een uitstekende wijze om uw eigen grond af te bakenen. Zo is niet alleen voor iedereen duidelijk wat uw erf is, maar het voegt ook een mate van bescherming toe. u voelt uzelf veiliger met een hekwerk om uw tuin of erf. Dat niet alleen, maar er is veel mogelijk op het gebied van hekwerken. Zo zijn er hekwerken in diverse soorten en maten. U kunt het basic houden, maar ook sierhekwerk behoort tot de mogelijkheden. Een hekwerkspecialist helpt u om dit te realiseren. Maar wat zijn de kosten van hekwerk?

Hieronder gaan wij dieper in op de kosten van hekwerk. Zo laten wij u zien wat gemiddeld de kosten van hekwerk zijn. Ook laten we u aan de hand van een aantal prijsvoorbeelden zijn wat u kunt verwachten van de gemiddelde kosten van hekwerk. We gaan daarnaast dieper in op de prijsopbouw en de prijsbepalende factoren die van invloed zijn op de kosten van hekwerk. Multi Concurrent staat er om bekend mee te denken met de klant. Daarom geven we u een aantal handige bespaartips. Zo haalt u het meest uit uw hekwerk voor de beste prijzen. Wat uw wensen ook zijn, u kunt voor het plaatsen van hekwerk altijd terecht bij Multi Concurrent. Wij zorgen er voor dat wij hekwerk plaatsen waar u 100% tevreden over zult zijn. Dat is de kracht van Multi Concurrent.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor een hekwerk?

De kosten per hekwerk kunnen per situatie verschillen. Houd dit dus goed in uw achterhoofd als u er zelf over aan het nadenken bent om een specialist in te huren voor het plaatsen van een hekwerk. Dat gezegd hebbende, is het absoluut mogelijk om u de gemiddelde kosten voor een hekwerk te laten zien. Diverse factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs die u moet afrekenen. Hierbij kunt u denken aan het aantal meter dat er geplaatst moet worden, maar ook aan het materiaal waarvan het hekwerk gemaakt is en in welke mate er versieringen en extra’s op aanwezig moeten zijn. Dit alles kan er voor zorgen dat de prijs hoger dan wel lager dan gemiddeld uitvalt.

Maar laten we het eens hebben over de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van hekwerk door een specialist op dit vlak. We zetten voor u per type hekwerk op een rijtje wat u ongeveer kunt verwachten qua kosten. De goedkoopste variant is gaashekwerk. Voor een rol van 25 meter betaalt u gemiddeld tussen de 60 en 80 euro. Hierbij gaat het dus om een rol van 25 x 1 meter. Ook houten hekwerk behoort tot de relatief goedkopere varianten. Hierbij komt u uit op een prijs tussen de 40 en 60 euro. De prijs van dubbelstaafhekwerk valt gemiddeld tevens vaak tussen de 40 en 60 euro. De gemiddelde prijs van spijlenhekwerk is net wat duurder dan dit: tussen de 50 en 70 euro. De gemiddelde kosten van sierhekwerk zijn nog net een tikkeltje duurder: gemiddeld tussen de 55 en 75 euro. De duurste variant is balkonhekwerk, met een gemiddelde prijs tussen de 110 en 130 euro.

Het plaatsen van een hekwerk is een behoorlijk project waar tevens andere kosten bij komen kijken. Hierbij kunt u denken aan de arbeidskosten of de voorrijkosten die gerekend worden. Als we al deze factoren bij elkaar optellen, komen we uit op een gemiddelde prijs tussen de 800 en 1.200 euro. Minimaal moet u al snel rekenen op kosten rond de 350 euro. In het geval van enorm grote hekwerken kunnen de kosten zelfs oplopen tot boven de 5.000 euro. Het toont eens te meer aan hoe afhankelijk de kosten zijn van de situatie. Desalniettemin weet u nu ongeveer wat u kunt verwachten van de kosten van een hekwerk.

Prijsvoorbeelden kosten hekwerk

De prijs die u betaalt voor uw hekwerk zal behoorlijk afhangen van het soort hekwerk waar u voor kiest. Laten we zeggen dat u op zoek bent naar de goedkoopste optie. U wilt niet al te veel geld besteden en u vindt het geen enkel probleem als het hekwerk niet zo stevig is als het kan zijn. Zoals u hierboven hebt kunnen lezen, is gaashekwerk de goedkoopste optie van dit moment. De gemiddelde kosten hiervoor komen per rol van 25 x 1 meter uit tussen de 60 en 80 euro gemiddeld. Zoekt u een alternatief dat qua kosten meer in het midden uitkomt? In dat geval is het dubbelstaafmathekwerk een goede optie. Deze variant is stevig maar kost u niet de volle mep. In dit geval betaalt u gemiddeld tussen de 40 en 60 euro per meter.

Wilt u er zeker van zijn dat uw hekwerk niet alleen stevig is, maar er ook fenomenaal uitziet? In dat geval kunt u het beste kiezen voor sierhekwerk. Het zal u niet verbazen dat u hiervoor gemiddeld meer kwijt bent dan de andere varianten. De prijs voor goed en stevig sierhekwerk ligt gemiddeld tussen de 55 en 75 euro. Het duurst is het hekwerk voor uw balkon. Als het gaat om uw balkon, is het simpelweg te riskant om niet te kiezen voor stevigheid en de hoogste kwaliteit. Wanneer iemand hier tegenaan leunt, mag er nooit een risico zijn dat het hekwerk ineens omvalt. Hekwerkspecialisten leveren geen half werk af als het gaat om balkonhekwerk. Daarom kunt u hierbij al snel rekenen op een prijs die gemiddeld tussen de 110 en 130 euro per meter is.

Prijsopbouw hekwerk

Hierboven heeft u al een goede indicatie gekregen wat u per situatie en soort hekwerk kunt verwachten. Maar waar bestaan de kosten van een hekwerk precies uit? Ongeveer 60% van de kosten zal bestaan uit de kosten die gemaakt worden om het materiaal in te kopen. Hoe goedkoper het materiaal is waarvoor u kiest, hoe lager de algehele kosten zullen zijn. Daarnaast bestaan de kosten voor ongeveer 40% uit arbeidskosten. Dit zijn de kosten die gerekend worden door de specialist die uw hekwerk gaat plaatsen. Natuurlijk kunt u hierop besparen door voor de goedkoopste specialist te kiezen, maar of u dit ook wilt? U kunt zich beter laten leiden door kwaliteit.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren hekwerk

Er zijn meerdere factoren van invloed op de uiteindelijke kosten van een hekwerk. De keuzes die u vooraf maakt, hebben een impact op de prijs. Ten eerste kunt u kiezen uit meerdere soorten materialen. Naast gaas is geïmpregneerd hout relatief goedkoop. Hier kunnen diverse soorten hekwerken van gemaakt worden. Houten hekwerken zijn qua design vaak relatief simpel. Voor meer gedetailleerde soorten hekwerken kunt u het beste voor metaal kiezen. Geïmpregneerd hout is vooral interessant omdat het relatief goedkoop is, maar tevens lang mee gaat. Wees niet verbaasd als dit materiaal langer dan 25 mee kan gaan. Qua prijs bent u gemiddeld tussen de 65 en 145 euro kwijt.

Hardhout is een wat duurder alternatief op het gebied van hout. De kwaliteit is een stuk beter, u hoeft het hout niet te laten behandelen en u hebt meer zekerheid dat het hout langer dan 25 jaar meegaat. De prijs voor hardhout ligt gemiddeld tussen de 130 en 260 euro per vierkante meter. Een ander materiaal waar u voor kunt kiezen is metaal. Dit is de duurste variant, maar dit metaal biedt u dan ook de meeste mogelijkheden. Dit materiaal is perfect voor gaas-, spijlen-, dubbelstaafmat- en sierhekwerken. Hier kunnen meer details in verwerkt worden. Door het hekwerk te verzinken wordt voorkomen dat het kan gaan roesten. U kunt het in diverse kleuren laten opleveren. Deze coating zorgt wel voor een hogere prijs.

Naast de materialen is ook de stijl van uw hekwerk van grote invloed op de uiteindelijke kosten. Goede voorbeelden hiervan zijn sierhekwerk, balkonhekwerk, dubbelstaafmathekwerk, gaashekwerk, en spijlenhekwerk. Ook het wel of niet laten monteren van het hekwerk is van grote impact. U kunt dit zelf doen, maar dit laten uitvoeren door professionals levert het beste resultaat op. Houten hekwerk is in dit opzicht het goedkoopst, terwijl het monteren van metalen hekwerk u meer kost. Daarnaast zijn er nog meerdere extra’s die toegepast kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een klimop, prikkeldraad of stekels op uw hekwerk. Dit kan u al snel 10 tot 50 euro meer per meter kosten.

Handige bespaartips

Er is geen betere manier om op de kosten van een specialist te besparen door altijd vooraf de offertes van meerdere bedrijven onderling te vergelijken. Zo ontdekt u al snel wie de beste prijs van dit moment levert. Tegelijkertijd raden we altijd aan om niet de kwaliteit uit het oog te verliezen. U kunt beter op zoek gaan naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit dan alleen maar de laagste prijs. Daarnaast kunt u kosten besparen door een bedrijf te zoeken dat in de buurt van u actief is. Zo bespaart u voorrijkosten. Tot slot kunt u enkele werkzaamheden zelf uitvoeren.

Hekwerk laten plaatsen door Multi Concurrent

Zoekt u iemand die op een professionele wijze voor u uw hekwerk kan plaatsen? Dan is Multi Concurrent het bedrijf voor u. Wij streven altijd 100% klanttevredenheid na, en dat merkt u aan alles. Wij staan u met raad en daad bij, zodat u zeker weet dat u tevreden zult zijn met het eindresultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Via onze site kunt u gemakkelijk en geheel vrijblijvend een gratis offerte aanvragen. Ontdek zelf wat er mogelijk is.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.