Kosten poort

Benieuwd naar de kosten van een poort? Een poort is het onderdeel wat een hekwerk helemaal af maakt. Bij geen enkele tuin of terrein mag een poort ontbreken. Maar het zal u niet verbazen dat er wat kosten gepaard gaan met het laten plaatsen van een poort. Helemaal als u hier de services van een specialist voor inschakelt. Maar het resultaat zal er dan ook mogen zijn. Hieronder vertellen we u meer over de kosten van een poort. Hierbij gaan we dieper in op de gemiddelde kosten. Aan de hand van prijsvoorbeelden laten we u zien wat u kunt verwachten. Dit tonen we met behulp van de goedkoopste, gemiddelde en meest luxe optie. We laten niet alleen de opbouw van de prijs zien, maar we gaan ook dieper in op de factoren die van invloed zijn op de kosten voor een poort. Als u onze tips opvolgt, kunt u mooi wat centjes besparen. Wilt u een poort laten plaatsen? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Multi Concurrent.

Inhoudsopgave

Wat zijn de kosten voor een poort of inrijpoort?

Kijken we naar het algehele project van het laten plaatsen van een poort of inrijpoort, dan kunnen de gemiddelde kosten hiervan flink uiteen lopen. Zo zijn er projecten waar u maar rond de 200 euro aan kwijt bent, maar bij grote projecten kan de prijs soms wel oplopen tot een euro of 5.000. Alles zal afhangen van uw situatie, hoe groot de poort moet zijn en voor welke optie u kiest. Gemiddeld zit de prijs dus al snel tussen de 1.500 en 2.500 euro.

Eén van de grootste factoren van invloed op de uiteindelijke prijs die u zult afrekenen is het type poort waar u voor kiest. Op dit gebied hebt u meerdere keuzes. De goedkoopste optie is een houten poort. Gemiddeld kunt u voor dit type poort rekenen op een prijs tussen de 250 en 350 euro. Er zijn zelfs goedkopere varianten te vinden, maar in dat geval is het wel zo dat u krijgt waar u voor betaalt. Een iets duurdere optie is de staafmatpoort. Dit alternatief kost u gemiddeld tussen de 400 en 500 euro. Wilt u een iets meer fancy poort, dan is de sierpoort een goede keuze. Voor deze poort komt u al snel op een gemiddelde prijs tussen de 650 en 750 euro. De duurste variant is de spijlenpoort, met een gemiddelde prijs tussen de 700 en 900 euro.

Poort

Prijsvoorbeelden

Om u de prijsvoorbeelden zo goed mogelijk weer te kunnen geven, gaan we uit van drie scenario’s. Ten eerste is er de goedkoopste optie. De naam geeft het al aan: hier betaalt u het minst voor. Perfect voor ieder budget, maar het zal u niet verbazen dat de kwaliteit ook minder is in vergelijking met de wat duurdere varianten. Daarnaast zijn er de gemiddelde opties, waarvan we u twee voorbeelden geven. Hierbij loopt de prijs al wat op, maar ook het verschil qua kwaliteit is hierbij merkbaar. Tot slot tonen we u de meest luxe variant. Deze optie heeft een flinke prijs, maar deze luxe poort is zijn geld meer dan waard.

Goedkoopste optie

In het eerste scenario gaat u op zoek naar de goedkoopste optie van dit moment. Hierboven heeft u kunnen lezen dat een houten poort op dit moment het goedkoopst is. Specifiek gaat het hierbij om een houten looppoort. De gemiddelde prijs van deze kleinere poort, waar alleen mensen doorheen kunnen lopen en dus geen auto doorheen past, ligt tussen de 200 en 300 euro. De goedkoopste varianten zijn vaak niet afgewerkt, maar er zijn ook geïmpregneerde varianten die tot deze categorie behoren. Geïmpregneerd hout gaat langer mee. Dit komt omdat dit hout over extra bescherming beschikt tegen externe factoren, zoals bijvoorbeeld harde regen of een felle zon.

Gemiddelde optie

Tot de middenklasse behoort een metalen inrijpoort. Zoals de naam al aangeeft, kan hier wel een auto door. Gemiddeld kost dit u tussen de 500 en 900 euro, inclusief een beschermende coating. Nog iets duurder is een flinke sierpoort van 3 meter breed, voor een prijs tussen de 1.500 en 2.000 euro.

De meest luxe optie

De duurste en kwalitatief meest hoogstaande variant is de hardhouten schuifpoort. Deze poort gaat lang mee en is breed genoeg voor een auto. De totale breedte bedraagt in totaal 3 meter. De prijs liegt er niet om: tussen de 4.000 en 5.000 euro. Kost een beetje, maar dan heeft u ook wat.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsopbouw poort laten plaatsen

De prijsopbouw van een poort laten plaatsen is vrijwel hetzelfde als bij het plaatsen van diverse soorten hekwerken. De kosten van een poort bestaan voor het grootste gedeelte, ongeveer 60%, uit materiaalkosten. Aangezien u de keuze hebt uit diverse materialen voor een poort, wat ook afhankelijk zal zijn van het materiaal dat u voor uw hekwerk heeft gebruik, zal de hoogte van de kosten van een poort hier flink van af hangen. De overige 40% van de kosten van een poort bestaan uit arbeidskosten. Verderop in de tekst vertellen we u meer over hoe u kunt besparen op de kosten voor een poort.

Modern hekwerk

Prijsbepalende factoren totale kosten poort

Er zijn zoveel factoren van invloed op de totale kosten van een poort dat u er haast keuzestress van zou krijgen. Ten eerste is het materiaal waar de poort van gemaakt is van grote invloed op de prijs. De goedkopere opties zijn poorten en inrijpoorten van hout. Dit materiaal gaat 10 tot 15 jaar mee. Hardhouten varianten zijn steviger en gaan nog langer mee, zonder dat u extra onderhoud hoeft uit te voeren. Hardhouten poorten met een breedte van een meter kosten u tussen de 450 en 1.100 euro. Metalen poorten zijn wat duurder, maar bieden ook meer mogelijkheden qua design. Denkt u hierbij aan sierpoorten, spijlenpoorten en staafmatpoorten. Hiermee benoemen we ook meteen een aantal stijlen die van invloed zijn op de kosten. Gecoate sierpoorten kosten u al snel tussen de 375 en 925 euro, terwijl een staafmatpoort u tussen de 1.500 en 1.800 euro kan kosten.

Een poort is een ingang. Maar een poort kan over verschillende soorten ingangen beschikken. Hoe groter en breder de ingang is, hoe hoger de kosten zullen zijn. Een looppoort is het goedkoopste alternatief. Vaak kost dit u maar tussen de 200 en 300 euro. De naam zegt het al: deze poort is alleen geschikt voor voetgangers. U kunt ook kiezen voor een draaipoort, waarbij de deuren kunnen openslaan voor extra ruimte. Dit kost u gemiddeld tussen de 750 en 850 euro. Een schuifpoort is de meest ruime variant. In de breedte biedt dit u genoeg ruimte voor een auto. Gemiddeld kost deze optie u tussen de 1.750 en 2.000 euro. Een elektrische draai- of schuifpoort is helemaal luxe, maar de prijs is er ook naar: 3.000 tot 5.500 euro. Logisch, want een elektrische poort is nu eenmaal duurder. Het type motor dat deze poort aanstuurt is hier ook van invloed op. Tot slot hebben de keuze voor een specialist en eventuele extra’s nog een invloed op de prijs.

Bespaartips van Multi Concurrent

Multi Concurrent denkt op meerdere fronten met u mee. Zo helpen we u graag om wat te besparen op de kosten van een poort of inrijpoort. Ten eerste is het mogelijk om te profiteren van een zogenaamde kwantumkorting. Dit is een korting die gerekend wordt wanneer zowel u als uw buren een poort laten plaatsen door hetzelfde bedrijf. Tevens kunt u geld besparen door zelf uw nieuwe poort op te halen bij de leverancier. Veel mensen weten niet dat dit een optie is, maar het is dus mogelijk. Het is dan wel aan te raden om een leverancier uit te zoeken die in de buurt te vinden is. Daarnaast kan u zelf enkele werkzaamheden op u nemen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het verwijderen van het oude hekwerk of een oude poort. Zo bespaart u ook op de kosten van een poort.

Poort aan laten brengen door onze hekwerkspecialisten

Multi Concurrent is een specialist op het gebied van hekwerken. Poorten zijn een belang onderdeel van een hekwerk. Dankzij een poort is het mogelijk voor u om naar binnen te treden, maar u sluit ook uw hekwerk af met behulp van een poort. Het is een extra vorm van afbakening die mensen buiten kan houden. Zo kunt u zonder zorgen genieten van uw tuin of erf. Maar ook voor bedrijfsterreinen is het belangrijk om te beschikken over een goede poort. Of u nu een nieuwe poort wilt laten plaatsen of een poort wilt aan laten brengen in al bestaand hekwerk, bij Multi Concurrent bent u aan het juiste adres.

Multi Concurrent streeft 100% klanttevredenheid na. Wij leveren u altijd de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. U kunt altijd bij ons terecht voor advies. Wij denken met u, zodat we het resultaat waarmaken dat u voor ogen hebt. Zo weet u zeker dat u 100% tevreden zult zijn met het resultaat. Zowel hekwerken als poorten behoren tot onze specialiteiten. Wij rekenen een goede prijs zonder in te boeten op het gebied van kwaliteit. Wilt u weten wat er mogelijk is? In dat geval vraagt u via onze website gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. U heeft hierboven al kunnen lezen wat u gemiddeld kunt verwachten qua kosten van een poort. Een offerte biedt u een beter inzicht in de kosten die u in uw situatie kunt verwachten.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.