Omgevingsvergunning draagmuur

Aanpassingen aan een draagmuur laten uitvoeren is een specialistisch project. Draagmuren zijn onderdeel van de dragende constructie van uw woning en om deze constructie veilig te houden moet er aan de wet- en regelgeving worden voldaan. Om hieraan te kunnen voldoen is een omgevingsvergunning wettelijk vereist. Meer informatie over de omgevingsvergunning bij werken aan draagmuren leest u hier.

Inhoudsopgave

Draagmuur verwijderen zonder omgevingsvergunning

Hebt u al een draagmuur verwijderd zonder dat daar een vergunning voor aanwezig was óf denkt u erover na om de regels te omzeilen en zonder vergunning een draagmuur te verwijderen? Wees gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen! Zoals we eerder benoemd hebben heeft de overheid een controlerende rol als het gaat om de dragende constructie van uw woning. Wanneer u zich niet aan de regels houdt, zal hier minimaal een boete tegenover staan. Doe daarom altijd de vergunningscheck via het omgevingsloket.

Omgevingsvergunning-draagmuur

Checken of vergunning vereist is voor uw verbouwing

Op de website van het omgevingsloket kunt u controleren of er een vergunning benodigd is voor de werkzaamheden die u wenst te verrichten. Deze controle verloopt snel en gemakkelijk in een aantal simpele stappen:

  • Ga naar de website van het omgevingsloket: Omgevingsloket online – Startpagina
  • Kies voor “Ik ben particulier en wil…”
  • De homepagina van het omgevingsloket is nu te zien. Links onderin ziet u een groene knop met “Vergunningscheck”, klik hier op
  • Vul de eerste algemene gegevens in van het pand waar het betrekking op heeft
  • Kies bij de werkzaamheden voor “slopen en/of asbest verwijderen” én “overige veranderingen aan bestaande bouwwerken”
  • Per soort werkzaamheid kunt u nu de check doorlopen
  • Vul de antwoorden in en rond de vergunningscheck af

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Meldingsplicht bij verwijderen draagmuur

Wanneer u voornemend bent om een aanpassing te laten doen aan een draagmuur, geldt er een meldingsplicht. Een draagmuur is onderdeel van de dragende constructie van uw woning en de overheid heeft een controlerende functie in het waarborgen van de veiligheid van de constructie van woningen en panden. Zorg daarom dat u goed bent geïnformeerd over het al dan niet verplicht aanwezig zijn van een omgevingsvergunning, vóór aanvang van de werkzaamheden.

Omgevingsvergunning-draagmuur-verwijderen

Omgevingsvergunning draagmuur door Multi Concurrent

Het aanvragen van een omgevingsvergunning voor werkzaamheden aan een draagmuur is vrijwel altijd verplicht. Vind u het lastig om een omgevingsvergunning aan te vragen? Multi Concurrent ontneemt u deze last en zorgt ervoor dat het gehele aanvraagproces volledig voor u verzorgd wordt. De bijbehorende constructieberekening wordt door onze vakkundige constructeur opgemaakt en zo is uw aanvraag voor de omgevingsvergunning binnen een mum van tijd gedaan. Al het gemak onder één dak, dat is úw voordeel van Multi Concurrent!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het verwijderen van een draagmuur is een precieze klus welke vakkundig dient te worden uitgevoerd. De bijbehorende constructieberekening is hierbij van groot belang. Wilt u alvast een constructieberekening laten maken om inzicht te krijgen in de klus en/of de volledige aanvraag van de omgevingsvergunning uit handen geven? Laat onze ervaren medewerkers dit voor u verzorgen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of voor een gratis en vrijblijvende offerte. Vul ons contactformulier op deze website in of mail ons via info@multiconcurrent.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-40125121.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.