Deur schilderen

U wil uw deur schilderen of u denkt eraan om het deur schilderen uit te besteden aan een expert. Een fris geschilderde deur kan een opkikker betekenen voor uw interieur. Kiest u voor veilig wit of heeft u een meer uitgesproken smaak. Met het deur schilderen in een kleur die bij u en uw interieur past, heeft u een leuk klusje te pakken. Mits u het goed uitpakt uiteraard. Want u wil natuurlijk niet dat het overduidelijk eruit ziet als een zelf geschilderde deur waarbij uw gasten hun best doen om beleefd te zeggen dat ze het een heel mooi resultaat vinden maar u eigenlijk wel beter weet…

Inhoudsopgave

Wat u nodig heeft voor het schilderen van een deur

Een deur schilderen. Wat heeft u daar voor nodig. Als u denkt aan verf en een kwast dan bent u halverwege. Naast materiaal heeft u een goede voorbereiding nodig om het deur schilderen tot een succes te maken.

Kleur voor uw deur

U start bij het kiezen van de juiste kleur voor het deur schilderen. Vaak zijn in de betere verfwinkels staaltjes te verkrijgen die u mee naar huis mag nemen. Dat appeltjes groen ziet er misschien in de winkel wel heel leuk uit maar thuis, met een andere lichtval dan kan die kleur weer heel anders uitvallen. Maar ook andersom. Soms is een kleur thuis weer veel mooier dan onder het tl licht in de verfwinkel.

Binnen of buitendeur

U gaat uw deur schilderen. Voor de keuze van de verf is het belangrijk te kiezen voor speciale deurverf. Deze komt in meerdere varianten. Zo bestaat er verf voor binnendeuren maar ook verf voor buitendeuren. De laatste variant is er speciaal voor gemaakt om goed tegen verschillende weersomstandigheden te kunnen. Dus slaat er hagel, regen tegen de deur dan moet de verf daar wel tegen bestand zijn. Evenals tegen de warme zomers en ijskoude winters. Kies bij het deur schilderen dus voor de juiste verf.

Krabben geblazen

Is uw deur al ooit geverfd en wil u het opnieuw verven omdat de oude laag loslaat? Of wil u gewoon een nieuwe kleur op uw deur? In beide gevallen zal u eerst de oude laag verf eraf moeten halen. Veel mensen zien dit niet als het leukste klusje. Gebruik hiervoor een verfkrabber. Dan zal het wat makkelijk gaan.

Vet vrij maken

U wil de deur verven en de oude verflaag is er al af. Dan start u met het vet vrij maken van de deur. Daar zijn speciale middeltjes voor te koop maar een goede scheut ammoniak in wat water doet het ook altijd goed. Zorg dan wel voor een goede ventilatie. U zal de deur nogmaals vet vrij moeten maken als u de deur heeft geschuurd.

Deur verven? Schuren geblazen

Als u uw deur gaat verven dan zal u zeker ook tijd kwijt zijn met het schuren van de deur. U heeft vast wel eens bij de bouwmarkt de vele variaties in schuurpapier gezien. Van zeer grof tot aan zeer fijn. U kunt aan uw verfwinkel vragen welk schuurpapier het best zal werken voor uw deur. Bij een te grove korrel kunt u de deur beschadigen dus zal het dat een minder mooi resultaat geven bij het deur verven.

Deur schilderen? Gebruik eerst grondverf

Het liefst gaat u natuurlijk met de verf die u gekozen heeft voor de deur aan de slag. Dan ziet u direct al een glimp van het eindresultaat. Helaas, ook bij het deur schilderen is geduld een schone zaak. Eerst moet er namelijk een laag grondverf op de deur.

Deurverf om uw deur te verven

De grondverf zit op de deur. Nu is het wachten geblazen. Wacht eerder te lang dan te kort. Dat is voor veel mensen misschien wel het lastigste gedeelte van het deur schilderen. Men wil graag meteen door. Eindelijk die zorgvuldig gekozen deurverf op de deur! Wacht minimaal acht uur voordat u de deurverf op uw deur schildert.

Vaak vraagt de deur om nog een laagje verf. Houd dan ook de droogtijd van de verf in acht. Deur schilderen kost nu eenmaal tijd.

Deur schilderen

Deur schilderen: een goede voorbereiding

De kwaliteit van het resultaat van het deur schilderen hangt vaak samen met de voorbereiding. Een specialist kan vaak in een oogopslag al zien hoeveel voorbereiding vooraf is gegaan aan de klus. Waarom er toch soms een specialist bij wordt geroepen bij het deur schilderen, is omdat men toch een mooi resultaat wil. Soms is het niet gelukt dit zelf te doen. Een goede voorbereiding van het deur schilderen is dus geen overbodige luxe.
Zorg niet alleen voor kwalitatieve deurverf maar ook voor goede materialen in de vorm van kwasten en rollertjes. Beter verschillende maten rollertjes dan dat u met een te grote roller delicaat verfwerk wil verrichten. Het deur schilderen vraagt om een gedegen voorbereiding. Ook denken veel amateur deur schilders dat het handig is om de deur op de grond te leggen. Toch is het verstandiger om de deur in staande positie te schilderen. Dit omdat stof graag naar beneden dwarrelt. Bij een staande positie zal de natte deur minder stof vangen dan in een liggende positie.

Een andere veelgemaakte fout is dat men vergeet het hang en sluitwerk eerst te verwijderen van de deur bij het deur schilderen. Het hoeft geen betoog dat het resultaat er iets anders uit komt te zien dan als een was uitbesteed aan een professional.

Ook het afdekken vraagt bij veel mensen wat aandacht. De grond snoept vaak een genoeg wat druppels verf mee. Ook verfvlekken op de grond verraden dan ook het zelf deur schilderen. Vooral bij een houten vloer is dat maar lastig te maskeren.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Vergeet de grondverf niet

Er zijn verven te koop die worden aanprijst met dan ze in één laag dekkend zijn. Toch is het bij het deur schilderen echt aangeraden om wel degelijk grondverf te gebruiken. Dit zorgt voor een significant mooier en duurzamer resultaat. Een deur schilderen is een bezigheid die de meeste mensen misschien maar één of twee keer in een mensenleven zullen doen. Dus is de investering om grondverf gebruiken is dan geen overbodige luxe. Laat uw verfwinkel u infomeren.

Schilderwerk Multi Concurrent

Zelf uw deur schilderen

In dit artikel heeft u kunnen lezen waar u zoal aan kunt denken bij het zelf uw deur schilderen. U weet dat het ontzettend belangrijk is om u goed voor te bereiden. Hiernaast moet u bij u zelf nagaan of u een vaste hand heeft. Vooral als u uw deur in meer dan in één kleur wil schilderen dan is een vaste hand erg belangrijk.

Hoe wij te werk gaan

U wil het deur verven graag uitbesteden aan onze specialisten. Dat is best begrijpelijk omdat het deur schilderen om veel voorbereiding vraagt en het resultaat niet altijd even strak is. U wil weten hoe wij dan te werk gaan. Uiteraard start onze samenwerking met een goede afstemming met de opdrachtgever. Dat vinden we van groot belang. Als we het eens zijn over het beoogde eindresultaat dan gaan we aan de slag. Kortgenomen nemen we de volgende stappen:

 • We zorgen voor het perfecte schilderklimaat voor het deur schilderen.
 • We halen indien aanwezig de oude verflaag van uw deur
 • We ontvetten de deur met een ontvettend middel en water.
 • De deur wordt professioneel geschuurd met de voor uw deur geschikte schuurpapier
 • We ontvetten uw deur nogmaals
 • De deur wordt zorgvuldig afgeplakt met kwalitatieve afplaktape
 • De deur wordt in de grondverf gezet
 • De grondverf krijgt tijd om goed te drogen
 • De deur krijgt de eerste laag deurverf met de juiste rollers en kwasten
 • De eerste laag verf krijgt de tijd om goed te drogen
 • De deur krijgt de laatste laag deurverf met de juiste rollers en kwasten
 • De afplaktape wordt voorzichtig verwijderd
 • We ruimen de werkplek zorgvuldig op. U hoeft niets te doen
 • U geniet van een mooi en strak resultaat van het deur schilderen.
 • U krijgt het advies om de deur een week te ontzien. Na een week is de deur tegen veel bestand als krassen en stoten. Er mag dan gerust weer een bal tegen aan komen

 

Uw deur laten schilderen door onze specialisten

U wil uw deur laten schilderen door onze specialisten. Om maar met de deur in huis te vallen dan kunt u zich vast verheugen op een strak en kras-en stootvast eindresultaat!
Belangrijk is het voor ons te weten of het om een binnendeur gaat of een buitendeur. Ook horen wij graag wat uw wensen zijn wat betreft het deur schilderen. Neem gerust contact met ons op om uw vragen en uw wensen te bespreken. Dan kunnen wij een voor u passende offerte samenstellen. Soms zeggen mensen wel eens: ‘je bent zo gek als een deur’, maar deze vlieger gaat bij ons niet op, wij zijn vooral zo gek óp een deur!’. Dit omdat we maar blijven genieten van een mooi strak resultaat van het deur schilderen. Onze deur staat in ieder geval altijd voor u open als u wil praten over het laten schilderen van uw deur. Maar dat is natuurlijk een open deur.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.