Kosten glaszetter

Bent u van plan het glas in uw woning te laten vervangen of is er sprake van schade waardoor dit noodzakelijk is? Multi Concurrent werkt met professionele en ervaren glaszetters die kwaliteit afleveren. Zo bent u verzekerd van professioneel geplaatste ramen incl. garantie. Op deze pagina leest u alles over de gemiddelde kosten, de prijsbepalende factoren en waarom Multi Concurrent de beste keuze is op het gebied van glas.

Ga snel naar

Schilderwerk Multi Concurrent

Gemiddelde kosten inhuren glaszetter

De gemiddelde “kale” prijs voor een glaszetter ligt tussen de €45 – €50 per uur. Dit is de prijs per uur exclusief de aanschaf van glas. Deze prijs is o.a. afhankelijk van de hoeveelheid ervaring van de glaszetter.

In Nederland is de meest gekozen glassoort HR++ glas. In onderstaand overzicht met gemiddelde kosten per woningtype gaan we uit van de aanschaf van HR++ glas incl. montage van het glas door Multi Concurrent:

WoningtypeRaamoppervlak in M²Gemiddelde totaalprijs HR++ glas + glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m²€ 1.750 – € 2.510€ 210 per jaar
Tussenwoning20 m²€ 2.400 – € 2.750€ 275 per jaar
Hoekwoning30 m²€ 3.400 – € 4.750€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m²€ 4.250 – € 4.750€ 410 per jaar
Vrijstaande woning50 m²€ 6.450 – € 7.000€ 525 per jaar

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Prijsbepalende factoren glaszetter

Er zijn verschillende keuzes die van invloed zijn op de prijs van glas en de montage van het glas door een glaszetter. Deze verschillende punten nemen we hieronder met u door:

Wel of geen spoed glas vervangen?

Is er een bal door de ruit gegaan of andere schade ontstaan aan uw ruit? Dan is het noodzakelijk dat de ruit zo spoedig mogelijk wordt vervangen. In dit geval dient er gebruik gemaakt te worden van een snelle glasservice. Hiervoor betaalt u een meerprijs. De glaszetter dient het glas snel na ontvangst te plaatsen en moet hier mogelijk ander werk voor verplaatsen. Het kan zijn dat de glaszetter hier een meerprijs voor in rekening brengt. Bespreek dit vooraf goed met uw glasspecialist.
Wilt u het glas vervangen als onderhoud, zonder directe noodzaak? Dan kan het glas besteld en geplaatst worden onder normale leveringsvoorwaarden en blijft de prijs voor het glas zo laag mogelijk.

Welke glassoort?

De gewenste glassoort is een belangrijke prijsbepalende factor. Hoe dikker en beter isolerender het glas is dat u kiest, hoe hoger de prijs. Maar ook des te meer energiebesparing u geniet. De meeste glaszetters in Nederland werken tegenwoordig met HR++ glas.

Hieronder ziet u een overzicht met de prijsverschillen per glassoort incl. montage door een glasspecialist van Multi Concurrent:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Afmetingen van de kozijnen

Hoe groter het te vervangen raam, hoe hoger de prijs wordt. Dit komt door de materiaalkosten, maar ook door het noodzakelijk inschakelen van een collega bij het plaatsen van grote ramen. Vanaf een bepaalde afmeting kan een glaszetter de klus niet alleen uitvoeren. Dit betekent dubbele manuren, dus hogere kosten.

De etage van het huis

De verdieping van de woning waar het glas vervangen of geplaatst dient te worden is van belang voor de totaalprijs. Een gemiddeld raam op de begane grond kan worden geplaatst door één glaszetter. Maar vanaf de eerste verdieping en hoger is dit al anders; hiervoor zijn minimaal twee glaszetters nodig incl. een steiger. Daarnaast geldt: hoe hoger de verdieping, hoe meer specifieke eisen aan het glas (denk o.a. dikte i.v.m. veiligheid), des te intensiever het glaszetten.

Van enkel glas naar dubbel glas

Bij de upgrade van enkel glas naar dubbel glas zijn nieuwe glaslatten nodig. Dit betekent een extra investering en dus een hogere prijs. Ook bij vervanging van dubbel glas kunnen nieuwe glaslatten nodig zijn i.v.m. een afwijkende dikte van het nieuwe glas. Laat uw glasspecialist dit van tevoren goed vaststellen, zo komt u niet voor onverwachte extra kosten te staan.

Omvang van uw project

Het is vaak voordeliger om meerdere ramen in één keer te laten vervangen. Hebt u schade aan een raam en moet deze vervangen worden, maar wilt u tegelijk ook meerdere ramen upgraden naar bijvoorbeeld HR+++ glas? Als u de schade én de upgrade tegelijk meldt bij uw glaszetter, kan dit als één project aangepakt worden en kan u besparen t.o.v. de klussen apart laten uitvoeren. Ook de voorrijkosten betaalt u nu slechts eenmalig.

Willen uw buren of andere buurtgenoten ook ramen laten vervangen? Mogelijk kunt u een totale prijs voor het hele project afspreken. Zo daalt de prijs per raam en krijgt u mogelijk kwantumkorting.

Extra’s

Naast het vervangen van het glas kan het goed zijn na te denken over andere investeringen die tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. We noemen een aantal voorbeelden van extra investeringen:

Kunststof kozijnen
Wilt u de best isolerende en meest duurzame oplossing? Kies dan voor HR++ glas i.c.m. kunststof kozijnen. Deze zijn zeer gemakkelijk in onderhoud en duurzaam op langer termijn.

Voorzetramen
Zijn er ramen in uw woning waar modern HR++ glas niet mogelijk is? In een pand met een monumentale status bijvoorbeeld mogen aan de voorzijde meestal geen bredere kozijnen worden geplaatst. In dat geval zijn voorzetramen nog een alternatief. Dit zijn glasplaten in een frame, die aan de binnenkant van een raam worden gemonteerd. Op die manier vervullen ze dezelfde functie als gewoon isolatieglas, zonder dat er ingrepen in de kozijnen nodig zijn.

Volledige isolatie
Uw ramen upgraden naar HR++ glas of HR+++ glas is een goede stap in de goede richting van een beter isolatie. Wilt u dit echter grondig aanpakken? Denk dan ook aan de isolatie van uw dak(en) en vloeren. Door te investeren in volledige isolatie, kunt u op langer termijn enorm veel geld besparen op uw energiekosten. Dit is zeker het overwegen waard.

Multi Concurrent kan u helpen uw woning zo volledig mogelijk goed te isoleren. Vraag ons naar de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte bij ons op.

U-waarde van glas

De isolerende waarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. In onderstaand overzicht hebben we alle glassoorten opgenomen om goed het verschil in U-waarde aan te tonen. Het plaatsen van enkel glas of dubbel glas (isolatieglas) komt vrijwel niet meer voor. In Nederland wordt HR++ glas het meest gekozen op dit moment.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Enkel glas5,8
Isolatie glas2,8
HR+1,6
HR++1,1
HR+++0,5

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Kosten HR glas

De prijs voor HR+ glas en HR++ glas is vrijwel gelijk. HR+++ glas is wel kostbaarder, door de extra tussenruit die hierin verwerkt zit. De gemiddelde kosten van HR glas incl. montage zie je hier:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

Bespaartips glaszetter

We hebben enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet. Met deze tips kunt u de kosten voor het vervangen van glas zo laag mogelijk houden.

Subsidie

De overheid probeert te motiveren tot energiebesparing d.m.v. betere isolatie en stelt hier vaak subsidie voor beschikbaar. Om te achterhalen of u recht hebt op een dergelijke subsidie, raden we u aan contact op te nemen met uw gemeente of check de energiesubsidiewijzer.

Kwantumkorting

Willen uw buren of andere straatgenoten ook glas laten vervangen aan hun woning? Maak er een compleet project van en spreek een projectprijs af met de glaszetter. Zo bespaart u op de prijs per raam en betaalt u samen met uw buren eenmalig de voorrijkosten.

Goedkoop is duurkoop

Door eenmalig meer te investeren in het plaatsen van bijvoorbeeld HR+++ glas, bespaart u op langer termijn aanzienlijk meer energiekosten. Zo kan de investering zich in een aantal jaren terugbetalen.

Vrijblijvende offerte?

Glaszetter inhuren via Multi Concurrent

Bent u op zoek naar een professionele en ervaren glaszetter? Multi Concurrent werkt met de beste glasspecialisten en wij staan landelijk voor u klaar. Wij werken secuur en leveren kwaliteit. Werken met glas is werk dat nauwkeurig uitgevoerd dient te worden met veiligheid als hoogste prioriteit.

Wilt u meer weten over Multi Concurrent en wat onze glaszetters voor u kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen