Glas polijsten

Wanneer uw ramen erg vervuild zijn of licht bekrast zijn door bijvoorbeeld een boom naast uw woning, is het laten polijsten van het glas een goede optie. Door het glas te laten polijsten is wordt het glas op een vrij simpele wijze hersteld. Meer informatie over het laten polijsten van uw glas door een glaszetter en de kosten hiervan, leest u op deze pagina. Lees snel verder.

Ga snel naar

Glas polijsten kosten

Glas is kwetsbaar voor krasvorming. Wanneer uw glas bekrast is kan dit een grote stoorfactor zijn voor veel mensen. We zien vaak dat het glas bij dergelijke schade volledig wordt vervangen voor nieuw glas, maar dit is in veel gevallen onnodig. Het laten polijsten van het glas in uw raam kan ervoor zorgen dat het glas volledig herstelt voor aanzienlijk lagere kosten dan het nieuw laten plaatsen van een raam. Hieronder ziet u de gemiddelde prijsindicatie voor het laten polijsten van glas door een ervaren glaszetter van Multi Concurrent:

Hoeveelheid glas te polijstenGemiddelde prijs inclusief btw en voorrijkostenBenodigde polijst tijd
1 – 2 ramen€ 2001 – 1.5 uur
3 – 4 ramen€ 2502 – 2.5 uur
5 – 6 ramen€ 3002.5 – 3.5 uur

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Waarom glas laten polijsten door een glaszetter?

Omdat glas polijsten precisiewerk is, laten veel mensen het over aan een glaszetter. De glaszetters van Multi Concurrent maken gebruik van speciale polijstmachines die ervoor zorgen dat alle oneffenheden worden weggepoetst.

Hoe gaat onze glaszetter te werk?

Stap 1: Wanneer een glaszetter de ramen gaat polijsten zorgt hij ervoor dat de oppervlakte goed schoon wordt gemaakt;
Stap 2: De glaszetter maakt gebruik van een polijstkop waar polijstpasta op wordt gesmeerd en een spuitfles die gevuld is met water;
Stap 3: Wanneer de polijstmachine aan wordt gezet, poetst de glaszetter met een roterende beweging de krassen van het raam. Door de roterende beweging van de machine kan het voorkomen dat het glas heet wordt.

Om het glas af te laten koelen wordt de spuitfles gebruikt.

Vrijblijvende offerte?

Tips bij het polijsten van glas

Bij het polijsten van glas is het uiteraard belangrijk dat dit goed gebeurt, maar ook het onderhouden van het glas is van belang. Hieronder geven wij een aantal tips over het polijsten van glas en het onderhoud:

Ga zelf aan de slag bij kleine krasjes
Hebt u vaak last van steenslag of waait er veel zand tegen uw ramen aan? Deze kleine krasjes zijn vervelend en hierdoor worden er vaak reparaties verricht. Omdat u niet continu een glaszetter bij de hand hebt, is het een tip om een uitgebreid glas reparatie setje thuis te hebben liggen. Zo gaat u voor de kleine krasjes zelf aan de slag en wanneer het té extreem wordt, schakelt u een glaszetter in.

Houd het glas schoon
Ramen zitten in uw woning om naar buiten te kijken en voor het lichtinval naar binnen, maar dan moeten ze wel schoon en krasvrij zijn. Naast het polijsten van glas is het ook een tip om uw ramen regelmatig te wassen. Op deze manier voorkomt u aanslag en blijven de ruiten helder en schoon.

Voordelen glas polijsten

Glas polijsten is de ideale oplossing tegen krassen, maar glas laten polijsten heeft nog meer voordelen t.o.v. nieuw glas laten plaatsen, namelijk:

Glas laten polijsten door Multi Concurrent

Wilt u uw beschadigde ramen laten polijsten door een ervaren en professionele glaszetter? Multi Concurrent werkt met vakkundige glaszetters die uw ramen binnen een mum van tijd weer helder en krasvrij opleveren. Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.