Kosten dubbel glas

Investeren in dubbel glas is een manier om uw energiekosten te verlagen. Om meer inzicht te geven in de investering in dubbel glas, leest u op deze pagina meer over de kosten voor het plaatsen van dubbel glas door Multi Concurrent. Ook leest u welke factoren invloed hebben op de prijs en hebben we enige bespaartips voor u op een rijtje gezet.

Ga snel naar

Kosten van dubbel glas

De prijs van dubbel glas is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de dikte van het glas van belang voor de prijsbepaling. De dikte is afhankelijk van de grootte van de ruimte waar het glas geplaatst wordt. Dubbel glas is verkrijgbaar vanaf 4mm dikte. Een glasspecialist kan voor u bepalen welke dikte het dubbele glas dient te hebben. Dubbel glas van 4mm dikte kost zo’n €45 per m2. Kiest u voor dubbel glas van 8mm dikte dan kost dit zo’n €65 per m2.

In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten voor een project met dubbel glas en ziet u ook welke energiebesparing u maakt door de extra isolatie d.m.v. dubbel glas:

Project (in mm)Gemiddelde prijzenGas besparing per jaar
Raam (1000 x 1400)€ 175 – € 22528 m³
4 raampjes in deur (600 x 800)€ 250 – € 39538 m³
Alle ramen rijtjeshuis (15 m²)€ 1900 – € 2900300 m³

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

 

Prijsvoorbeelden

Om bovenstaande tabel nader toe te lichten, hebben we enkele prijsvoorbeelden opgesteld:

Hoogste besparing
Voor een optimale energiebesparing d.m.v. glas kiest u voor dubbele beglazing in uw rijtjeswoning. De totale oppervlakte van alle ramen tezamen is 15 m2. De prijzen voor dit project beginnen bij €1900 en variëren tot €2900. Deze prijs is incl. montage door Multi Concurrent.

Schade vervangen
Een bal of steen door het keukenraam; het kan zomaar gebeuren. Het is belangrijk dat dit glas zo snel mogelijk vervangen wordt. U kiest ervoor het glas te vervangen met dubbel glas. Een enkel raam is gemiddeld zo’n 1,4m2. Dit kost je zo’n €175 tot €225 wanneer er geen dekking is vanuit uw glasverzekering. Deze prijs is incl. montage door Multi Concurrent.

Klein project
In uw voordeur zitten vier kleine ramen van enkel glas. Omdat deze te veel koude lucht doorlaten en u meer energie wilt besparen, kiest u ervoor deze kleine ramen te vervangen voor dubbel glas.
Dit kost u zo’n €250 tot €395, incl. montage door Multi Concurrent.

Prijsbepalende factoren dubbel glas

Bij de aanschaf en plaatsing van glas zijn er een aantal keuzes die u kunt maken. Deze keuzes hebben invloed op de totaalprijs van uw project. Deze keuzes nemen we hieronder met u door:
Welke dikte?

De twee glazen platen van dubbel glas hebben elk een andere dikte. Het glas aan de buitenkant is minstens even dik of dikker dan het glas aan de binnenkant. Welke dikte bij uw woning past is mede afhankelijk van de kozijnen en de grootte van de ruimte. Vraag bij twijfel dus altijd een glaszetter om advies. U hebt de volgende keuzes voor dubbel glas:

BuitenglasBinnenglasGemiddelde prijs per m²
4 mm4 mm€ 40
5 mm4 mm€ 43
6 mm4 mm€ 47,50
6 mm5 mm€ 50
8 mm5 mm€ 60
8 mm6 mm€ 65

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Veiligheidsglas of niet?

Kiest u voor veiligheidsglas of normaal enkel glas? Om deze keuze te maken is het handig om onderstaande informatie m.b.t. veiligheidsglas door te nemen:

Gehard glas – Vijf keer sterker dan normaal glas. In het geval van schade valt het glas uiteen in stukken die niet scherp zijn. Gehard glas is naast veiligheidsglas ook inbraakwerend.
Draadglas – Het staaldraad dat verwerkt is in dit glas, zorgt ervoor dat het glas niet uit eenvalt bij schade.
Gelaagd glas – Dit glas is geen enkel glas, maar bestaat uit twee glazen platen met daartussen elastisch folie. Het folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt bij scheuren en breuken. Gelaagd glas is daardoor ook inbraakwerend.

Ventilatieroosters plaatsen of niet?

Ventilatieroosters zorgen voor extra ventilatie in uw woning. Dit zorgt voor een drogere lucht en daardoor is er minder kans op schimmels en houtrot. Droge lucht is gemakkelijker te verwarmen, waardoor ventilatieroosters kunnen zorgen voor een kleine besparing op uw energierekening. Een klein ventilatierooster kost zo’n €15 en een groot ventilatierooster maximaal zo’n €50.

Alternatief: voorzetramen

Hebt u nog enkel glas in uw woning en is dubbel glas niet mogelijk, omdat u de kozijnen niet wenst of mag (monumentaal pand) vervangen? Dan zijn voorzetramen een goed alternatief. Hierbij wordt een glasplaat, inclusief frame, tegen de binnenkant van het huidige raam geplaatst. Dit heeft hetzelfde effect als dubbel glas en is een makkelijk te plaatsen alternatief. Voorzetramen kosten €120 tot € 150 per m², inclusief plaatsing door Multi Concurrent.

Handige bespaartips dubbel glas

Enkele bespaartips bij dubbel glas voor u op een rijtje:

Onderhoud uw kozijnen

Door uw kozijnen goed te onderhouden, voorkomt u dat uw raam gaat lekken. Hiermee bedoelen we dat er kou binnenkomt via het raam of er vocht trekt tussen het dubbel glas. Dit maakt de isolerende werking van uw dubbele glas slechter.

Kies voor HR+++ glas

Naast gewoon dubbel glas zijn er nog beter isolerende glassoorten. De beste is HR+++ glas. Dit glas bestaat uit 3 platen met 2 ruimtes er tussen. De ruimtes worden opgevuld met edelgas, dat meer isoleert dan gewone lucht. HR+++ kost per m2 enkele tientjes meer, maar de besparing op energiekosten wordt ook hoger. Ook is de terugverdientijd korter bij HR+++.

Kwantumkorting

Willen uw buren of andere straatgenoten ook dubbel glas laten plaatsen in hun woning? Maak er een compleet project van en spreek een projectprijs af met de glaszetter. Zo bespaart u op de prijs per raam en betaalt u samen met uw buren eenmalig de voorrijkosten.

Dubbel glas laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u dubbel glas laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.
Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen