Glas vervangen

Is er schade ontstaan aan één of meerdere ramen of hebt u ramen waarin nog enkel glas zit en wilt u dit laten vervangen voor dubbel glas of HR++glas? Op deze pagina leest u alle informatie over glas vervangen, de kosten die hierbij komen kijken en welke voordelen u behaalt met het tijdig vervangen van het glas in uw woning. Ook leest u hoe Multi Concurrent u van dienst kan zijn bij de vervanging van uw ramen.

Ga snel naar

Kosten glas vervangen

De kosten voor het vervangen van glas lopen uiteen en zijn vooral afhankelijk van de grote van het te vervangen raam, het type glas dat u wilt laten plaatsen en de hoogte waarop het raam zich bevindt.
Gemiddeld kunt u rekenen op zo’n €200 per te vervangen raam, deze prijs is incl. materiaalkosten, evt. voorrijkosten en plaatsing door Multi Concurrent.
In onderstaand overzicht ziet u de gemiddelde prijsindicaties per glassoort per m2:

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 110
HR€ 115
HR+€ 115
HR++€ 130
HR+++€ 165
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 115
Plexiglas€ 120
Gelaagd glas€ 145
Brandwerend glas€ 425

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Verschillende soorten dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas; standaard dubbel glas is sterk en isoleert goed. HR++(+)glas isoleert nog beter dankzij het argongas tussen de twee glasplaten en is daarom het meest gebruikte glas bij vervanging. Hieronder ziet u de verschillende typen dubbel glas en de bijbehorende jaarlijkse energiebesparing:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Tips bij het vervangen van glas

Denkt u erover om het bestaande glas in uw woning te laten vervangen? Of is er schade aan het bestaande glas en is vervanging noodzakelijk? Lees onderstaande tips m.b.t. het vervangen van glas en doe uw voordeel ermee!

Goedkoop is vaak duurkoop

Het goedkoopste glas is zeker niet altijd de beste keuze. Goedkopere glassoorten isoleren vaak minder goed dan de duurdere varianten. Dit zorgt ervoor dat u op langer termijn duurder uit bent, omdat er vrijwel geen energiebesparing is. Wees dus geen dief van uw eigen portemonnee en investeer liever in duurdere ramen met een hogere energiebesparing.

Kwaliteit en kosten

Op internet kunt u veel informatie vinden over het vervangen van glas met oog op energiebesparing en wordt er veel gewezen op het plaatsen van HR+++glas. Deze glassoort levert in veel gevallen een grote energiebesparing op, maar het is in veel gevallen niet nodig. Er zijn veel situaties waarin HR++glas vrijwel dezelfde energiebesparing oplevert. Laat u goed informeren door een professionele glaszetter en laat deze ter plaatse komen om uw ramen en kozijnen te beoordelen. Multi Concurrent heeft ervaren glaszetters in dienst die u van vrijblijvend advies kunnen voorzien m.b.t. de vervanging van uw ramen met oog op energiebesparing.

Keurmerken

Let erop of uw glaszetter werkt met gecertificeerd glas, dit kunt u herkennen aan het KIWA-keurmerk. Ook kunt u nagaan of uw glaszetter is aangesloten bij de branchevereniging OnderhoudNL of in het bezit is van een GBO-certificaat. Schroom niet om hiernaar te vragen bij uw glaszetter.

Ventilatieroosters boven uw ramen?

Ventilatieroosters zorgen voor extra ventilatie in uw woning. Dit zorgt voor een drogere lucht en daardoor is er minder kans op schimmels en houtrot. Droge lucht is gemakkelijker te verwarmen, waardoor ventilatieroosters kunnen zorgen voor een kleine besparing op uw energierekening. Een klein ventilatierooster kost zo’n €15 en een groot ventilatierooster maximaal zo’n €50.

Voordelen van het vervangen van glas

Het vervangen van glas kan grote voordelen opleveren. Vooral de overgang van enkel glas naar dubbel glas of HR++glas levert de nodige voordelen op, deze leest u hier:

  • Geïsoleerd glas zorgt voor een besparing op de energiekosten;
  • Dubbel glas is meer geluidswerend dan enkel glas;
  • Minder last van tocht;
  • Dubbel glas is veiliger, bijvoorbeeld tegen inbraken of brand;
  • De verkleuring van de meubels en attributen in huis is minder doordat er minder UV straling wordt doorgelaten.

Glas vervangen door Multi Concurrent

Wilt u glas laten vervangen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te vervangen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer:
06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen