Glas plaatsen

Is de staat van uw glas niet meer optimaal of bent u zich meer gaan richten op energiebesparing en wilt u daarom nieuw glas laten plaatsen? Op deze pagina leest u alles over het laten plaatsen van nieuw glas, de mogelijkheden die er zijn en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Inhoudsopgave

Glas plaatsen en de kosten

De kosten voor het laten plaatsen van nieuw glas is afhankelijk van het uurloon van de glaszetter, de benodigde materiaalkosten en de afmetingen van het nieuw te plaatsen glas. Omdat dit per situatie verschillend is, hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt met de gemiddelde prijs per soort glas, incl. btw en montage door Multi Concurrent. Ook ziet u in dit overzicht direct wat de jaarlijkse besparing is voor een gemiddelde woning op basis van 20 m2 nieuw geplaatst glas:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Glaszetter glas plaatsen

Glas laten plaatsen

Glas laten plaatsen is een intensieve klus en glas is een kwetsbaar en zwaar materiaal. Het is daarom in veel gevallen nodig het project te laten uitvoeren door twee glaszetters. Een ervaren en professionele glaszetter zorgt ervoor dat het glas zo veilig en vakkundig mogelijk in de kozijnen wordt geplaatst. Dit verloopt meestal volgens onderstaande stappen:

  • Uw kozijnen worden geïnspecteerd en opgemeten door een glaszetter van Multi Concurrent;
  • De glaszetter geeft u advies over de verschillende soorten glas die zij kunnen plaatsen;
  • Het glas wordt besteld en op maat gesneden in de fabriek;
  • Zodra de glaszetter in het bezit is van het glas, wordt er een afspraak met u gemaakt voor het plaatsen van het glas;
  • Uw oude glas, inclusief kit, wordt verwijderd;
  • Zodra het kozijn klaar is wordt uw nieuwe glas geplaatst. Het ligt aan het type kozijn of het glas vanuit de binnen- of buitenkant geplaatst moet worden. Aan de buitenkant heeft een glaszetter een steiger nodig als het raam niet op de begane grond bevindt;
  • Op het moment dat het glas in het kozijn zit, worden de glaslatten geplaatst en de randen af gekit. Deze kit rand is niet alleen voor de bevestiging, maar ook voor isolatie zodat het in de winter lekker warm is in uw woning.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Tips bij het laten plaatsen van glas

Enkele tips voor het laten plaatsen van glas door een glaszetter en waar u op dient te letten:

Keurmerken

Let erop of uw glaszetter werkt met gecertificeerd glas, dit kunt u herkennen aan het KIWA-keurmerk. Ook kunt u nagaan of uw glaszetter is aangesloten bij de branchevereniging OnderhoudNL of in het bezit is van een GBO-certificaat. Schroom niet om hiernaar te vragen bij uw glaszetter.

Laat HR++ glas plaatsen

Overweegt u het bestaande glas van uw woning te laten vervangen voor nieuw dubbel glas? Denk dan eens na over HR++ glas in plaats van standaard dubbel glas. Door het argongas in HR++glas is de isolerende werking van dit glas beter en bespaart u dus meer energiekosten op jaarbasis. Daarnaast is het prijsverschil tussen standaard dubbel glas en HR++glas helemaal niet zo groot.

Glaszetter

Maak duidelijke afspraken met uw glaszetter

Onverwachte kosten wilt u uiteraard voorkomen. Maak daarom goede afspraken met uw glaszetter en leg deze vast. Denk bijvoorbeeld aan: of de prijs inclusief voorrijkosten is, wat de levertijden zijn, of de verwijderingsbijdrage inbegrepen is, zijn de btw en energietoeslag inbegrepen?

Voordelen van glas laten plaatsen

Glas laten plaatsen is een secuur werk waarvoor de nodige kennis en ervaring vereist is. Een professionele glaszetter inhuren voor het laten plaatsen van uw nieuwe glas levert u een aantal grote voordelen op:

▪ Garantie: Een professionele glaszetter biedt u een garantie van minimaal vijf jaar. In veel gevallen kan de garantie oplopen tot tien jaar.
▪ Glaszetters leveren kwaliteit door kennis en ervaring.

Glas laten plaatsen door Multi Concurrent

Multi Concurrent heeft vakspecialisten in dienst op het gebied van glas. Overweegt u om nieuw glas aan te schaffen en te laten plaatsen door een glas specialist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Onze specialisten geven u advies op maat, verwijderen het oude glas voor u én plaatsen dezelfde dag het nieuwe glas. De glas specialisten bij Multi Concurrent werken uitsluitend met glas voorzien van het KIWA-keurmerk.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.