Glas plaatsen

Is de staat van uw glas niet meer optimaal of bent u zich meer gaan richten op energiebesparing en wilt u daarom nieuw glas laten plaatsen? Op deze pagina leest u alles over het laten plaatsen van nieuw glas, de mogelijkheden die er zijn en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Ga snel naar

Glas plaatsen en de kosten

De kosten voor het laten plaatsen van nieuw glas is afhankelijk van het uurloon van de glaszetter, de benodigde materiaalkosten en de afmetingen van het nieuw te plaatsen glas. Omdat dit per situatie verschillend is, hebben we voor het gemak een overzicht gemaakt met de gemiddelde prijs per soort glas, incl. btw en montage door Multi Concurrent. Ook ziet u in dit overzicht direct wat de jaarlijkse besparing is voor een gemiddelde woning op basis van 20 m2 nieuw geplaatst glas:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Glas laten plaatsen

Glas laten plaatsen is een intensieve klus en glas is een kwetsbaar en zwaar materiaal. Het is daarom in veel gevallen nodig het project te laten uitvoeren door twee glaszetters. Een ervaren en professionele glaszetter zorgt ervoor dat het glas zo veilig en vakkundig mogelijk in de kozijnen wordt geplaatst. Dit verloopt meestal volgens onderstaande stappen:

Tips bij het laten plaatsen van glas

Enkele tips voor het laten plaatsen van glas door een glaszetter en waar u op dient te letten:

Keurmerken

Let erop of uw glaszetter werkt met gecertificeerd glas, dit kunt u herkennen aan het KIWA-keurmerk. Ook kunt u nagaan of uw glaszetter is aangesloten bij de branchevereniging OnderhoudNL of in het bezit is van een GBO-certificaat. Schroom niet om hiernaar te vragen bij uw glaszetter.

Laat HR++ glas plaatsen

Overweegt u het bestaande glas van uw woning te laten vervangen voor nieuw dubbel glas? Denk dan eens na over HR++ glas in plaats van standaard dubbel glas. Door het argongas in HR++glas is de isolerende werking van dit glas beter en bespaart u dus meer energiekosten op jaarbasis. Daarnaast is het prijsverschil tussen standaard dubbel glas en HR++glas helemaal niet zo groot.

Maak duidelijke afspraken met uw glaszetter

Onverwachte kosten wilt u uiteraard voorkomen. Maak daarom goede afspraken met uw glaszetter en leg deze vast. Denk bijvoorbeeld aan: of de prijs inclusief voorrijkosten is, wat de levertijden zijn, of de verwijderingsbijdrage inbegrepen is, zijn de btw en energietoeslag inbegrepen?

Voordelen van glas laten plaatsen

Glas laten plaatsen is een secuur werk waarvoor de nodige kennis en ervaring vereist is. Een professionele glaszetter inhuren voor het laten plaatsen van uw nieuwe glas levert u een aantal grote voordelen op:

Glas laten plaatsen door Multi Concurrent

Multi Concurrent heeft vakspecialisten in dienst op het gebied van glas. Overweegt u om nieuw glas aan te schaffen en te laten plaatsen door een glas specialist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Onze specialisten geven u advies op maat, verwijderen het oude glas voor u én plaatsen dezelfde dag het nieuwe glas. De glas specialisten bij Multi Concurrent werken uitsluitend met glas voorzien van het KIWA-keurmerk.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen