Glas

Glas is een belangrijk onderdeel van uw woning. Met isolerend glas kunt u uw woning beter isoleren, waardoor u energie bespaart. Verouderd glas vervangen voor nieuw isolerend glas, kan u zomaar enkele tientjes schelen op de jaarrekening van uw energieleverancier.

Op deze pagina vindt u algemene informatie over glas en hoe Multi Concurrent u van dienst kan zijn op dit gebied.

Ga snel naar

Kosten glas

De prijs van glas is afhankelijk van het soort glas dat je kiest. Hoe beter isolerend het glas is, hoe duurder deze in aanschaf is. Beter isolerend glas zorgt echter wel voor energiebezuiniging en is dus op langer termijn een slimmere keuze. Hieronder ziet u de gemiddelde prijs per soort glas:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Verschillende soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas; van enkel glas tot HR+++ glas. Het grootste verschil tussen de glassoorten is de U-waarde. De U-waarde staat voor de isolerende werking van het glas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert en des te meer u dus kunt besparen op uw energierekening. Met HR+++ glas kunt u tot wel €300 besparen op uw totale energiekosten per jaar.

Lees hieronder over de verschillende soorten glas met een korte beschrijving:

 • Enkel glas
  Enkel glas laat veel warmte door en isoleert daarom slecht. Het zetten van deze glassoort komt vrijwel alleen nog binnenshuis voor. Denk hieraan bijvoorbeeld aan een douchedeur, binnendeur of bovenlichten.
 • Dubbel glas (isolatieglas)
  Standaard dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, heeft een isolerende werking door de lucht die zich bevindt tussen de twee glasplaten. Vergeleken met enkel glas verliest u zo’n 50% minder warmte en dit maakt dubbel glas matig isolerend.
 • HR+ glas
  HR+ glas isoleert goed. Het bestaat uit twee glasplaten welke gescheiden worden door een spouwruimte gevuld met argon gas. Dit gas isoleert beter dan de lucht bij dubbel glas.
 • HR++ glas
  Deze glassoort wordt het meest gekozen in Nederland. Het verschil met HR+ glas is de metaallaag aan de binnenkant, welke zorgt voor nog beter warmtebehoud en dus meer energiebesparing.
 • HR+++ glas
  Van alle glassoorten isoleert HR+++ glas het best. Het glas bestaat uit drie glasplaten en twee spouwen. Dit zorgt voor minimale doorlating van warmte en dat maakt HR+++ glas de meest energiezuinige glassoort.

Besparen op uw energierekening met het juiste glas

Door te kiezen voor goed isolerend glas, kunt u veel geld besparen op uw energiekosten. In Nederland kiest men doorgaans voor HR++ glas. Om u inzicht te geven in de besparing per woningtype, hebben we onderstaand overzicht gemaakt.

In dit overzicht gaan we uit van de aanschaf van HR++ glas incl. montage door Multi Concurrent:

WoningtypeRaamoppervlak in M²Gemiddelde totaalprijs HR++ glas + glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m²€ 1.750 – € 2.510€ 210 per jaar
Tussenwoning20 m²€ 2.400 – € 2.750€ 275 per jaar
Hoekwoning30 m²€ 3.400 – € 4.750€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m²€ 4.250 – € 4.750€ 410 per jaar
Vrijstaande woning50 m²€ 6.450 – € 7.000€ 525 per jaar

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Vrijblijvende offerte?

Glasdikte

De dikte van het glas wordt door een specialist van Multi Concurrent voor u ingemeten. Deze wordt genoteerd in drie getallen in millimeters. HR+ en HR++ hebben een dikte van 5 plus 15 plus 4 millimeter. Hierbij is de 5 millimeter de dikte van het buitenste glas, de 15 millimeter de dikte van de spouw en de 4 millimeter de dikte van het binnenste glas. HR+++ glas heeft een totale dikte van minimaal 40 tot maximaal 50 millimeter.

Verschillende functies van glas

Naast de isolerende functie van glas, heeft glas nog andere handige en goedwerkende functies. Sommige vormen van dubbel glas zijn zonwerend, brandwerend, geluidswerend of inbraakwerend. Hieronder ziet u deze glassoorten incl. de gemiddelde prijs exclusief montage:
FunctiePrijs per m² excl. installatieEigenschappen
Zonwerend glas€ 75Zonwerend glas laat tot wel 60% minder warmte door dan normaal dubbel glas.
Geluidswerend glas€ 50Geluidswerend glas houd tot wel 70% meer geluid tegen in vergelijking met normaal dubbel glas.
Brandwerend glas€ 150Brandwerend glas is bestand tegen een vuurzee van minimaal 30 minuten tot wel 2 uur. Normaal dubbel glas breekt al na 4 – 5 minuten.
Inbraakwerend glas€ 90Het sterkste glas is bestand tot wel 70 bijlslagen. Folie die tussen 2 glasplaten versmolten is geeft het glas zijn sterkte.
*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen. Hieronder leest u meer over deze functies van glas:

Zonwerend glas

Zonwerend glas laat tot 40% minder zon door dan normaal dubbel glas. Dit zorgt ervoor dat uw woning in de zomer koeler blijft en in de winter houdt het glas de warmte binnen. Het nadeel van zonwerend glas is dat het zorgt voor 10% minder lichtinval in uw woning. Zonwerend glas werkt niet zo goed als normale zonwering.

Geluidswerend glas

Dit is een ideale uitkomst wanneer u bijvoorbeeld nabij een spoor, snelweg of vliegveld woont. Geluidswerend glas zorgt voor 70% meer geluidsdemping dan normaal dubbel glas. Er zijn drie manieren waarop glas geluidswerend gemaakt kan worden. Zo kan allereerst de spouw breder gemaakt worden. Ten tweede kan dubbel glas geluid weren door beide glazen een andere dikte te geven. De geluidstrillingen kunnen zo minder makkelijk doortrillen. Ten derde is het mogelijk om op het glas een speciale geluidswerende folie aan te brengen.

Brandwerend glas

Brandwerend glas kan ervoor zorgen dat het glas 30 minuten tot maximaal 2 uur kan worden tegengehouden. Ten opzichte van andere glassoorten is dit een aanzienlijk groot verschil. Enkel glas breekt al bij een temperatuurverschil van tussen de 30 en 40 graden, dit verschil wordt vaak binnen 1 minuut al bereikt bij een brand. Normaal dubbel glas houdt het maximaal 4-5 minuten vol tot deze breekt in het geval van brand. Brandwerend glas kan niet in ieder soort kozijn geplaatst worden, er zijn speciale brandwerende kozijnen nodig.

Inbraakwerend

Inbraakwerend glas is gelaagd glas. Meerdere glazen platen, met daartussen een sterke folielaag, zijn met elkaar versmolten en zo ontstaat het inbraakwerende glas. Draadglas is ook een vorm van inbraakwerend glas, deze soort is goedkoper dan gelaagd glas en bevat een constructie van metaalglas.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas zorgt voor extra bescherming.  Gelaagd veiligheidsglas bevat een folielaag die het ontstaan van scherpe stukken glas bij een eventuele breuk voorkomt. Gehard veiligheidsglas is glas dat verhit is tot 600 ℃ en vervolgens versneld is afgekoeld. Bij een eventuele breuk valt het glas in kleine korrels uiteen. Deze kleine korrels verkleinen de kans op ernstig letsel.

Glas specialist

Multi Concurrent heeft vakspecialisten in dienst op het gebied van glas. Overweegt u om nieuw glas aan te schaffen en te laten plaatsen door een glas specialist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Onze specialisten geven u advies op maat, verwijderen het oude glas voor u én plaatsen dezelfde dag het nieuwe glas. De glas specialisten bij Multi Concurrent werken uitsluitend met glas voorzien van het KIWA-keurmerk.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte op bij ons. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Tips voor de aanschaf van glas

We hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet m.b.t. de aanschaf van glas. Deze leest u hier:

 • Vraag meerdere offertes aan en bestudeer deze
  Door meerdere offertes bij verschillende aanbieders op te vragen, krijgt u een completer en realistischer beeld van de kosten en de verschillen in prijzen per aanbieder.
 • Neem zelf kleine klusjes uit handen
  Kunt u voorbereidend of afrondend werk zelf uitvoeren? Bespreek dit met uw specialist. Hiermee kan de prijs lager uitvallen. Goed voor uw portemonnee.
 • Vraag naar de garantie
  Meestal bent u verzekerd van zo’n 10 jaar garantie op nieuw glas. Laat dit vastleggen voor uw eigen administratie.
 • Kwantumkorting
  Willen uw buren of andere straatgenoten ook nieuw glas laten plaatsen? Door de klus samen te voegen en in één keer te laten uitvoeren bespaart u minimaal al op de voorrijkosten. Maar mogelijk krijgt u ook een kwantumkorting, vraag hier altijd naar bij uw glas specialist.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.