Kosten glasschade herstellen

Het overkomt bijna iedereen wel eens een keer; een bal door het keukenraam, een vogel tegen het slaapkamerraam met de nodige schade als gevolg of een steen door een raam bij een inbraak. We willen er liever niet mee te maken krijgen, maar wat als dit wel gebeurt? Op deze pagina leest u alles over het herstellen van glasschade, de kosten hiervan wanneer u hiervoor niet verzekert bent en natuurlijk informeren wij u hoe Multi Concurrent uw glasschade succesvol herstelt.

Ga snel naar

Kosten voor het herstellen van glasschade

Wanneer er glasschade is ontstaan is het belangrijk dat dit snel hersteld wordt. Het is goed om daarom direct na te denken over de verschillende glassoorten en welk glas u kiest voor het herstel van het raam. In onderstaande tabel ziet u de meest gekozen glassoorten en de bijbehorende prijs incl. montage door Multi Concurrent:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Prijsvoorbeelden

In bovenstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen voor de meest gekozen glassoorten. Om deze prijzen nader toe te lichten hebben we onderstaande prijsvoorbeelden voor u opgesteld:

Meest gekozen

We zien vaak dat er wordt gekozen voor een overgang van enkel naar dubbel glas na glasschade aan een enkele ruit. Voorbeeld: een bal door uw keukenraam. U kiest ervoor het enkele glas te vervangen voor dubbel glas, de oppervlakte van het raam is 2,5 m2. Dit kost gemiddeld €275. In dit geval gaan we ervan uit dat er geen kozijnen vervangen dienen te worden. Deze prijs is incl. plaatsing van het glas door Multi Concurrent.

Groter project

De bal is inmiddels al meermaals door uw keukenraam gevlogen en ondanks uw upgrade naar dubbel glas, blijft het misgaan. U kiest voor het plaatsen van gelaagd glas in uw keukenraam met een oppervlakte van 2,5 meter. De prijs per m2 voor gelaagd glas ligt rond de €145. Dit maakt de totale kosten voor dit project ongeveer €365.

Gedetailleerd project

Het raam met enkel glas in uw voordeur is gesneuveld en u laat dit vervangen door een raam van dubbel glas. Een dergelijk gedetailleerd project kost ongeveer €150.

Prijsopbouw

De prijs voor het herstellen van glas incl. een eventuele upgrade van het glas bestaat uit twee soorten kosten. 60% van de totale prijs bestaat uit materiaalkosten en 40% bestaat uit arbeidskosten.

Prijsbepalende factoren bij herstellen glasschade

Onderstaande keuzes m.b.t. herstel van glas hebben invloed op de totaalprijs van uw project:

Wel of geen nieuwe kozijnen?

Het is niet altijd nodig om nieuwe kozijnen aan te schaffen wanneer u kiest voor dubbel glas na enkel glas in het geval van glasschade. Wanneer tijdens de werkzaamheden echter sprake blijkt van bijvoorbeeld houtrot, kan het toch noodzakelijk zijn om de kozijnen te vernieuwen. Goed onderhouden kozijnen zijn zeer belangrijk voor een optimale werking van het glas en het kozijn tezamen. De combinatie zorgt voor optimale isolatie.
Hieronder een kleine prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van kozijnen:

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 – € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 – € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Ook voor het vervangen van uw kozijnen kan u terecht bij Multi Concurrent. Onze vakspecialisten zorgen ervoor dat uw kozijnen prachtig vervangen worden en voorzien uw woning van driedubbel glas om optimale isolatie te behalen. Voor meer informatie of de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Hoogwerker nodig?

De kosten van het plaatsen van glasschade herstel gaan omhoog wanneer de glaszetter de hoogte in moet, bijvoorbeeld naar de derde verdieping. Er is dan een hoogwerker nodig. Denk bij de kosten van een hoogwerker aan een gemiddelde prijs van € 100 tot € 250 per dag.

Extra optie

Een extra mogelijkheid is het plaatsen van een ventilatierooster in het raam. Wanneer het een raam betreft welke niet kan worden geopend, is het slim om na te denken over ventilatieroosters. Een goede ventilatie zorgt voor een drogere lucht die gemakkelijker opwarmt op koude dagen. Dit scheelt enorm met de energiekosten die nodig zijn voor het verwarmen van je woning. Een klein ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60.

Dikte van het glas

De prijs van dubbel glas is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de dikte van het glas van belang voor de prijsbepaling. De dikte is afhankelijk van de grootte van de ruimte waar het glas geplaatst wordt. Dubbel glas is verkrijgbaar vanaf 4mm dikte. Een glasspecialist kan voor u bepalen welke dikte het dubbele glas dient te hebben. Dubbel glas van 4mm dikte kost zo’n €45 per m2. Kiest u voor dubbel glas van 8mm dikte dan kost dit zo’n €65 per m2.

Handige bespaartips op het herstellen van glas

Enkele bespaartips om de kosten bij glasschade herstel zo laag mogelijk te houden:

Onderhoud uw kozijnen

Door uw kozijnen goed te onderhouden, voorkomt u dat uw raam gaat lekken. Hiermee bedoelen we dat er kou binnenkomt via het raam of er vocht trekt tussen het driedubbel glas. Dit maakt de isolerende werking van uw driedubbele glas slechter. Daarnaast is er minder kans op houtrot. Wordt er tijdens het herstellen van het raam houtrot gevonden dienen de kozijnen vervangen te worden alvorens het glas effectief kan worden hersteld.

Dubbele beglazing

Wanneer een raam van dubbel glas schade heeft opgelopen en u dient deze te vervangen, overweeg dan eens de overtap naar HR++glas of HR+++glas. Door deze overstap te maken zal er meer warmte in uw woning behouden worden in de winter, waardoor uw stookkosten verlagen. In de zomer blijft uw woning binnen koeler en hoeft een evt. airco of ventilator minder energie te verbruiken.

Subsidie

De overheid probeert te motiveren tot energiebesparing d.m.v. betere isolatie en stelt hier vaak subsidie voor beschikbaar. Om te achterhalen of u recht hebt op een dergelijke subsidie, raden we u aan contact op te nemen met uw gemeente of check de energiesubsidiewijzer.

Glasschade laten herstellen door Multi Concurrent

Het is vervelend genoeg wanneer u onverwacht kampt met een glasschade. Bij Multi Concurrent snappen we goed dat u deze schade zo snel mogelijk verholpen wilt hebben. In geval van glasschade nemen we direct de opties met uw door; welk soort glas wenst u in het raam, de aanbevolen dikte van het raam, evt. extra opties e.d. We zorgen ervoor dat uw raam naar uw wens en volgens de vereisten wordt hersteld. Onze vakmannen werken snel en efficiënt en herstellen uw raam in een mum van tijd. Hebt u glasschade? Neem z.s.m. contact met ons op, wij garanderen een snelle uitvoering van het herstel van uw raam! Meld uw ruitschade aan ons via telefoonnummer: 06-40125121!

Vrijblijvende offerte?

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen