Kosten enkel glas

Enkel glas komt in vele malen mindere mate voor dan vroeger. Vroeger was enkel glas de norm, maar tegenwoordig is vrijwel iedere woning voorzien van dubbel glas, uitzonderingen zoals monumentale panden daar gelaten. Enkel glas wordt doorgaans nog gebruikt voor binnen ramen- en deuren of bovenlichten boven binnendeuren. Meer informatie over enkel glas en de kosten hiervan leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Kosten van enkel glas

Omdat enkel glas niet veel meer gebruikt wordt, is de productie zeer ruim afgenomen. Dit maakt de productie van enkel glas kostbaarder. Veel glaszetters hanteren een minimaal af te nemen oppervlakte van 0,5 m2 enkel glas. De prijzen voor enkel glas incl. montage door Multi Concurrent vindt u in onderstaand overzicht:

Project (in mm)Gemiddelde prijzenOpmerking
Raam (1200 x 800)€ 75 – € 150Hierbij wordt er vanuit gegaan dat verandering van het kozijn onnodig is
6 ruiten in deur (216 x 251 p/s)€ 40 – € 75Minimum van 0,5 m² van toepassing
Glazen deur (2150 x 850)€ 250 – € 375Incl. scharnieren en deurklink

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Prijsvoorbeelden m.b.t. oppervlakte

Aan de hand van een aantal voorbeelden proberen we voor u een beter beeld te schetsen van de verschillende projecten (en oppervlakten) en bijbehorende prijzen.

Kleine oppervlakte

Denk hierbij aan een raam van een binnendeur welke vervangen dient te worden door schade, waarbij u besluit de ramen van alle binnendeuren te vervangen. Het totale oppervlak is kleiner dan 0,5 m2, maar dit is de minimale afname van enkel glas. In dit geval betaalt u dus voor 0,5 m2 enkel glas en plaatsing hiervan in uw binnendeur door Multi Concurrent. De totale kosten hiervan liggen tussen de €40 en €75.

Gemiddelde oppervlakte

Wanneer er een klein raam is gesneuveld, door bijvoorbeeld een bal, en u wilt deze zo spoedig mogelijk laten vervangen. Het is een raam waarbij het plaatsen van dubbel glas voor u niet noodzakelijk is. Voor een gemiddeld raam van 120 x 80 centimeter betaalt u tussen de €75 en €150 inclusief montage door Multi Concurrent.

Groot oppervlakte

Omdat u meer lichtinval wilt in uw woonkamer, kiest u voor een glazen deur tussen uw gang en woonkamer. De totale prijs voor een enkel glazen deur incl. scharnieren, deurklink en plaatsing door een specialist van Multi Concurrent ligt tussen de €250 en €375.

Prijsbepalende factoren enkel glas

Er zijn enkele keuzes die de prijs van enkel glas flink beïnvloeden. Door onderstaande punten vooraf goed te overwegen en door te nemen met uw glasspecialist, zorgt u ervoor dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De keuzes die in vloed hebben op de prijs van enkel glas:

Helder of ondoorzichtig glas?

Wilt u helder glas waar men makkelijk doorheen kijkt of wilt u ondoorzichtig glas om zo voor meer privacy te zorgen? De meerprijs voor ondoorzichtig glas kan oplopen tot enkele tientjes per m2.

Dikte van het glas

Enkel glas is verkrijgbaar in een dikte van 2 mm tot 19 mm. Hoe dikker het enkele glas, hoe hoger de prijs oploopt. Prijzen verschillen van gemiddeld €15 per m2 voor 2 mm dikte en zo’n €250 per m2 voor 19 mm dikte. Een glasspecialist kan de optimale dikte van het glas voor u bepalen, zodat u weet met welke prijs u rekening dient te houden.

Veiligheidsglas of niet?

Kiest u voor veiligheidsglas of normaal enkel glas? Om deze keuze te maken is het handig om onderstaande informatie m.b.t. veiligheidsglas door te nemen:

Gehard glas – Vijf keer sterker dan normaal glas. In het geval van schade valt het glas uiteen in stukken die niet scherp zijn. Gehard glas is naast veiligheidsglas ook inbraakwerend.
Draadglas – Het staaldraad dat verwerkt is in dit glas, zorgt ervoor dat het glas niet uit eenvalt bij schade.
Gelaagd glas – Dit glas is geen enkel glas, maar bestaat uit twee glazen platen met daartussen elastisch folie. Het folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt bij scheuren en breuken. Gelaagd glas is daardoor ook inbraakwerend.

Ventilatieroosters plaatsen of niet?

Ventilatieroosters zorgen voor extra ventilatie in uw woning. Dit zorgt voor een drogere lucht en daardoor is er minder kans op schimmels en houtrot. Droge lucht is gemakkelijker te verwarmen, waardoor ventilatieroosters kunnen zorgen voor een kleine besparing op uw energierekening. Een klein ventilatierooster kost zo’n €15 en een groot ventilatierooster maximaal zo’n €50.

Vrijblijvende offerte?

Handige bespaartips enkel glas

Met onderstaande bespaartips kunt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheid de prijs voor enkel glas zo laag mogelijk te houden:

Vervang minimaal 0,5 m2
De minimale afname van enkel glas is 0,5 m2. Wanneer u minder dan 0,5 m2 nodig hebt, betaalt u dus onnodig 0,5 m2. Kijk eens rond in uw woning of er nog meer enkel glas vervangen dient te worden. Zo betaalt u niet voor iets dat u niet optimaal gebruikt.

Kies voor HR++ glas
Hebt u nog enkel glas in uw woning en overweegt u het glas te vervangen? Kies dan direct voor HR++ glas. Hiermee zorgt u voor een enorme energiebesparing wat kan oplopen tot een besparing van €300 op uw energierekening. HR++ glas is een goede investering m.b.t. energiebesparing.

Vraag meerdere offertes aan en vergelijk deze
Vraag bij verschillende glaszetters een offerte aan en vergelijk deze intensief. Door deze vergelijking goed te maken, kan u tot wel 40% kosten besparen door een weloverwogen keuze te maken.

Enkel glas laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u enkel glas laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.