Kosten driedubbel glas

Bent u op zoek naar optimale isolatie door te investeren in de ramen van uw woning? Dan is driedubbel glas de beste optie. Alle informatie over driedubbel glas leest u op deze pagina. We nemen u mee in de kosten, prijsbepalende factoren en extra mogelijkheden bij driedubbel glas. Lees snel verder.

Ga snel naar

Wat is driedubbel glas?

Driedubbel glas bestaat uit drie glasplaten met twee ruimtes (spouwen genaamd) ertussen. Bestaan deze spouwruimtes uit stilstaande lucht, dan spreken we van standaard driedubbel glas. Bij HR+++ glas zijn de spouwruimtes gevuld met gas, vaak is dit een edelgas. Dit heet argon gas. Dit gas reageert niet met andere stoffen en is daardoor niet brandbaar, giftig of explosief. Het zorgt voor een betere isolatie dan stilstaande, droge lucht.

Kosten van driedubbel glas

De driedubbel glas prijs ligt gemiddeld op € 170 per m², inclusief montage door Multi Concurrent. Het is een investering, maar met HR+++ glas bespaart u van alle glassoorten het meest op uw energierekening en daarmee verdient u de investering sneller terug. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van alle glassoorten om een beter beeld te krijgen van de diverse prijzen:

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Isolatieglas€ 110€ 150
HR+€ 115€ 225
HR++€ 130€ 250
HR+++€ 165€ 300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Prijsvoorbeelden

Om bovenstaand overzicht nader toe te lichten hebben we een aantal prijsvoorbeelden opgesteld. Hier leest u verschillende situaties incl. toelichting hoe de prijs tot stand komt:

Meest gekozen

Het glas in uw woonkamer wilt u graag vervangen om de isolatie beneden in uw woning beter te maken. Daarom kiest u ervoor om twee ramen met een totale oppervlakte van 5 m2 te laten vervangen door driedubbel glas. Dit kost u ongeveer €825, incl. plaatsing van het glas door Multi Concurrent.

Groot project

Omdat u zoveel mogelijk energie wilt besparen laat u driedubbel glas plaatsen in alle ramen van uw rijtjeshuis. Het gemiddelde oppervlakte van alle ramen bij elkaar is 20 m2. Om alle ramen te laten vervangen voor driedubbel glas, betaalt u ongeveer €3300 incl. plaatsing door Multi Concurrent.

Gedetailleerd project

Denk hierbij aan één raam (2,5 m2) welke vervangen dient te worden. U kiest voor driedubbel glas en plaatsing van het raam door Multi Concurrent. Dit kost ongeveer €415.

Prijsbepalende factoren driedubbel glas

Onderstaande keuzes m.b.t. driedubbel glas hebben invloed op de totaalprijs van uw project:

Wel of geen nieuwe kozijnen?

Het is niet altijd nodig om nieuwe kozijnen aan te schaffen bij het plaatsen van driedubbel glas. Wanneer tijdens de werkzaamheden echter sprake blijkt van bijvoorbeeld houtrot, kan het toch noodzakelijk zijn om de kozijnen te vernieuwen. Goed onderhouden kozijnen zijn zeer belangrijk voor een optimale werking van het glas en het kozijn tezamen. De combinatie zorgt voor optimale isolatie.
Hieronder een kleine prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van kozijnen:

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 – € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 – € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen

Ook voor het vervangen van uw kozijnen kan u terecht bij Multi Concurrent. Onze vakspecialisten zorgen ervoor dat uw kozijnen prachtig vervangen worden en voorzien uw woning van driedubbel glas om optimale isolatie te behalen. Voor meer informatie of de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Hoogwerker nodig?

De kosten van het plaatsen van driedubbel glas gaan omhoog wanneer de glaszetter de hoogte in moet, bijvoorbeeld naar de derde verdieping. Er is dan een hoogwerker nodig. Denk bij de kosten van een hoogwerker aan een gemiddelde prijs van € 100 tot € 250 per dag.

Extra optie

Een extra mogelijkheid is het plaatsen van een ventilatierooster in het raam. Wanneer het een raam betreft welke niet kan worden geopend, is het slim om na te denken over ventilatieroosters. Een goede ventilatie zorgt voor een drogere lucht die gemakkelijker opwarmt op koude dagen. Dit scheelt enorm met de energiekosten die nodig zijn voor het verwarmen van je woning. Een klein ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60.

Vrijblijvende offerte?

Handige bespaartips voor het plaatsen van driedubbel glas

Enkele bespaartips bij het laten plaatsen van driedubbel glas voor u op een rijtje:

Onderhoud uw kozijnen

Door uw kozijnen goed te onderhouden, voorkomt u dat uw raam gaat lekken. Hiermee bedoelen we dat er kou binnenkomt via het raam of er vocht trekt tussen het driedubbel glas. Dit maakt de isolerende werking van uw driedubbele glas slechter.

Subsidie

De overheid probeert te motiveren tot energiebesparing d.m.v. betere isolatie en stelt hier vaak subsidie voor beschikbaar. Om te achterhalen of u recht hebt op een dergelijke subsidie, raden we u aan contact op te nemen met uw gemeente of check de energiesubsidiewijzer.

Kwantumkorting

Willen uw buren of andere straatgenoten ook driedubbel glas laten plaatsen in hun woning? Maak er een compleet project van en spreek een projectprijs af met de glaszetter. Zo bespaart u op de prijs per raam en betaalt u samen met uw buren eenmalig de voorrijkosten.

Driedubbel glas laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u driedubbel glas laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.
Zijn er nieuwe kozijnen nodig om het driedubbele glas te laten plaatsen? Ook daar hebben wij de juiste vakspecialisten voor in huis. We maken uw complete project tot een groot succes!

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen

Liever eerst een adviserend gesprek? Neem dan contact met op ons via de contactgegevens hieronder.