Dubbel glas vervangen

Wilt u uw dubbele beglazing laten vervangen voor een meer isolerende glassoort zoals HR++glas of HR+++glas of zijn uw kozijnen toe aan vervanging en wilt u de beglazing laten vervangen, zodat u weer tientallen jaren vooruit kunt? Dan bent u op deze pagina goed. Hier leest u alles over het vervangen van dubbel glas, de kosten hiervan en hoe Multi Concurrent te werk gaat bij dit project.

Ga snel naar

Kosten dubbel glas vervangen

Het is goed om u vooraf te verdiepen in de kosten voor het vervangen van dubbel glas. De prijs is afhankelijk van de dikte van het dubbele glas, het type dubbel glas en de oppervlakte van de te vervangen ramen. Hieronder ziet u een gemiddelde prijsindicatie van een aantal veelvoorkomende dubbel glas projecten:

Project (in mm)Gemiddelde prijzen
Raam (1000 x 1400)€ 175 – € 225
4 raampjes in deur (600 x 800)€ 250 – € 395
Alle ramen rijtjeshuis (15 m²)€ 1900 – € 2900

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Alternatief voor dubbel glas

Wanneer u uzelf aan het verdiepen bent in het vervangen van uw dubbel glas, is het een kleine stap om te gaan voor een alternatief voor dubbel glas. Denk hierbij aan een iets grotere investering, maar ook een veel groter voordeel: HR++glas of HR+++glas zorgt voor een veel betere isolatie van uw woning. Dit zorgt voor een flinke besparing op uw jaarlijkse energiekosten. Het voordeel kan enorm oplopen ten opzichte van standaard dubbel glas. Neem deze upgrade aan uw woning eens in overweging en vergelijk de prijzen van standaard dubbel glas eens met HR++glas en HR+++glas.

Hoe Multi Concurrent werkt bij het vervangen van dubbel glas

Het proces van dubbel glas vervangen in een woning of bedrijfspand verloopt volgens een aantal stappen. Het is belangrijk dat het glas op een professionele manier wordt ingemeten. De juiste maatvoering is belangrijk om het dubbel glas te kunnen vervangen. Na het inmeten van het glas en het type beglazing is gekozen, wordt het glas besteld. Als de beglazing er is, is het aanbrengen van celband de eerste stap. Er komt celband op de glaslatten en de sponning om een goede drukverdeling te realiseren. Het gebruik van steunblokjes zorgt voor een goede ondersteuning van de beglazing. Daarna kunnen er eventueel stelblokjes aangebracht worden:

Glaslatten bij het vervangen van dubbel glas

Bij het vervangen van dubbele beglazing door nieuw glas, geldt dat er aan de onderzijde een ventilerend glaslatje komt. Dit kan ook een neuslat zijn die op rubberen blokjes komt te staan voor een optimale ventilatie. Het gebruik van een beetje kit is in dit geval handig, zodat de blokjes als het ware vastplakken in de sponning. De zijkanten en bovenzijde van de beglazing krijgen gewone glaslatten. Tot slot vindt er een topafdichting plaats door het afkitten van de binnenkant en buitenkant.

Extra opties

Naast de mogelijkheid tot standaard dubbel glas, HR++glas of HR+++glas is er nog de optie om te kiezen voor extra zonwerend glas, veiligheidsglas, gehard of gelaagd glas. Wilt u uw woning extra beveiligen met inbraakwerend dubbel glas? Ook dit is een mogelijkheid. Er zijn dus veel extra mogelijkheden. Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u hierover gratis en vrijblijvend advies ontvangen van onze vakkundige glaszetters bij Multi Concurrent.

Vrijblijvende offerte?

Type glas en budget

Het is goed om een budget vast te stellen waaraan u zich wilt houden bij het vervangen van het glas in uw woning. Door voor uzelf een budgetplafond in te stellen kunt u realistischer kijken naar de mogelijkheden m.b.t. dubbel glas. Bespreek uw budget ook altijd duidelijk met uw glaszetter, zodat er niemand voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Dubbel glas laten vervangen door Multi Concurrent

Wilt u dubbel glas laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.
Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Over Multi Concurrent

Bij Multi Concurrent geloven we in stijl en kwaliteit, in het leveren van kundig maatwerk. We zijn gevestigd in Haarlem en zijn een klein team van gedreven jonge mensen. Als aannemers behouden wij relaties met goede vakmensen. Zo kunnen we een houtbewerker of een architect voor u inschakelen. Wij verrichten zelf de basisafwerking, waarbij de materiaalkeuze en stijl met u wordt afgestemd. Daarnaast streven we ernaar om duidelijke afspraken te maken en professioneel te zijn.

Het vinden van goed vakwerk voor een concurrerende prijs is weliswaar niet altijd makkelijk. We denken dat een tevreden klant het liefst alles op papier heeft voor het beginnen aan een bouwproject. Daarmee zijn er geen onaangename verassingen, en staan wij garant voor het afgesproken pakket van taken. We bieden u de mogelijkheid om prefab oplevering te kiezen, maar leveren ook maatwerk.

Als wij in ons netwerk nagaan wie de beste mensen zijn, dan kijken we naar de scholing, de mate van ervaring en de maatschappijen waarvoor ze gewerkt hebben. Een belangrijke pijler van kwaliteit is evengoed de professionaliteit van onze mensen en onze uiterste zorg voor tijdsmanagement. Wij geven graag stijladvies, op de hoogte zijn van de mode is niet genoeg. De klassieke en moderne vormgeving staan vrijwel totaal tegenover elkaar, u kan uit beide kiezen, maar weet u wel waar u voor kiest? Wij begeleiden u graag in dit proces.

Offerte aanvragen