Glas op maat kosten

Het maken van glas op maat is mogelijk met iedere glassoort. Van enkel glas tot HR+++glas kan alles naar wens op maat gemaakt worden. Gelukkig maar, want geen enkel kozijn is hetzelfde. Daarom is het van belang dat glas in elke gewenste maat kan worden geleverd. Op deze pagina lees je alle informatie over de kosten van glas op maat incl. prijsvoorbeelden en de prijsbepalende factoren bij glas op maat. Multi Concurrent kan glas op maat voor u verzorgen. Lees hierover meer op deze pagina.

Inhoudsopgave

Kosten glas op maat

Bij vrijwel ieder glasproject is er sprake van glas op maat, omdat bijna geen enkel raam of voordeur hetzelfde is. Het is bij ieder project van groot belang dat de afmetingen van het (vervangende) glas volledig kloppend zijn om deze in het kozijn te kunnen plaatsen.

De prijs van glas op maat is afhankelijk van de maat in m2 van het glas, het type glas en de dikte. Hieronder vind u een overzicht met de gemiddelde prijsindicaties per type glas:

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 110
HR€ 115
HR+€ 115
HR++€ 130
HR+++€ 165
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 115
Plexiglas€ 120
Gelaagd glas€ 145
Brandwerend glas€ 425

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Glas op maat

Prijsvoorbeelden

Om bovenstaand overzicht nader toe te lichten hebben we onderstaande prijsvoorbeelden voor u opgemaakt. Hier belichten we enkele projecten met bijbehorende gemiddelde prijsindicaties:

Meest gekozen

Een veelvoorkomende klus is het vervangen van het bestaande glas voor dubbel glas. In dit geval worden er drie ramen van dubbelglas met een afmeting van 1,5 m2 per stuk geplaatst. De kosten hiervan bedragen ongeveer €495, incl. montage door Multi Concurrent.

Groter project

Uw rijtjeswoning heeft nog een aantal ramen met enkel glas. De kozijnen zijn niet meer in goede staat en er zijn plekken waar zelfs houtrot begint op te treden. Om volledig over te gaan op een energiebesparende oplossing kiest u ervoor HR++glas te laten plaatsen tezamen met volledig nieuwe houten kozijnen. Gemiddeld kost u dit voor een dergelijk groot project zo’n €22.500,-. We gaan hier uit van volledige uitvoering door Multi Concurrent.

Gedetailleerd project

De glasplaat van uw balkon wilt u om veiligheidsredenen laten vervangen door gelaagd glas. De afmetingen voor het volledige balkon ligt op zo’n 5 m2. Dit project kost gemiddeld €725, incl. montage door Multi Concurrent.

Prijsopbouw glas op maat laten plaatsen

De prijs voor het laten plaatsen van glas op maat bestaat uit twee kostenposten: 70% van de totale prijs bestaat uit materiaalkosten en de overige 30% zijn arbeidskosten.
Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de totaalprijs voor uw glas op maat project. Daarover leest u in het volgende onderwerp meer.

HR++ glas

Prijsbepalende factoren glas op maat

Onderstaande keuzes hebben invloed op de totaalprijs voor uw glas-op-maat-project:

Glassoort

Glas op maat is leverbaar in iedere glassoort en in iedere gewenste maat. Het type glas dat u kiest is een belangrijke prijsbepalende factor. Hieronder ziet u de verschillende glassoorten met bijbehorende gemiddelde prijzen, deze zijn incl. plaatsing door Multi Concurrent:

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 110
HR€ 115
HR+€ 115
HR++€ 130
HR+++€ 165
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 115
Plexiglas€ 120
Gelaagd glas€ 145
Brandwerend glas€ 425

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Kozijn aanpassen of vervangen?

Is het nodig om het kozijn aan te passen of te vervangen alvorens het nieuwe glas geplaatst kan worden? Dit is van belang wanneer het kozijn niet in goede staat verkeert, (beginnend) houtrot aanwezig is of er een overgang is van enkel glas naar bijv. dubbel glas, HR++glas of HR+++glas.

De kosten van het projecten kunnen fors hoger uitvallen wanneer de kozijnen aangepast of vernieuwd dienen te worden. U kunt kiezen uit kunststof, houten of aluminium kozijnen. Hieronder leest u de verschillende voordelen per kozijnsoort en de bijbehorende gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn exclusief plaatsing door Multi Concurrent:

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

Ventilatieroosters boven het raam?

Ventilatieroosters zorgen voor extra ventilatie in uw woning. Dit zorgt voor een drogere lucht en daardoor is er minder kans op schimmels en houtrot. Droge lucht is gemakkelijker te verwarmen, waardoor ventilatieroosters kunnen zorgen voor een kleine besparing op uw energierekening. Een klein ventilatierooster kost zo’n €15 en een groot ventilatierooster maximaal zo’n €50.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Bespaartips glas op maat

Enkele bespaartips waarmee u de kosten voor glas op maat zo laag mogelijk kunt houden:

Onderhoud uw kozijnen

Door uw kozijnen goed te onderhouden, voorkomt u dat uw raam gaat lekken. Hiermee bedoelen we dat er kou binnenkomt via het raam of er vocht trekt tussen het dubbel glas. Dit maakt de isolerende werking van uw dubbele glas slechter.

Kies voor glas met hoge isolatiewaarde

Het is een goede investering om te kiezen voor glas met een hoge isolatiewaarde. Zo kunt u tot wel €300 per jaar besparen op uw energierekening. De investering betaalt zichzelf dus relatief snel terug.

Kwantumkorting

Willen uw buren of andere straatgenoten ook nieuw glas laten plaatsen? Door de klus samen te voegen en in één keer te laten uitvoeren bespaart u minimaal al op de voorrijkosten. Maar mogelijk krijgt u ook een kwantumkorting, vraag hier altijd naar bij uw glas specialist.

Glas op maat laten maken en plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u nieuw glas op maat laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.
Zijn er nieuwe kozijnen nodig om het glas op maat te kunnen plaatsen? Ook daar hebben wij de juiste vakspecialisten voor in huis. We maken uw complete project tot een groot succes!

Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.