Woning renoveren

Wilt u een woning laten renoveren? Wilt u weten wat een renovatie gaat kosten? Voor het renoveren van uw huis bent u bij Multi Concurrent aan het juiste adres. Zo hebben onze erkende vakmannen jarenlange ervaring en de kennis in huis om uw renovatie succesvol en voordelig uit te voeren.

Het renoveren van een woning, is het verbouwen of een vernieuwing of verbetering van uw huis. Het renoveren van woningen is voor ons dagelijks werk. Het laten renoveren van uw woning is niet goedkoop maar bij Multi Concurrent zeker betaalbaar. De gemiddelde prijzen van een kleine of grote woonhuis renovatie variëren ook dan ook enorm. Bij ons heeft u gegarandeerd de beste prijs-kwaliteitverhouding en wij voeren uw renovatie succesvol uit.

Omdat de kosten voor het renoveren van een woning zo enorm kunnen variëren proberen wij u op deze pagina, te informeren over de gemiddelde kosten. Als u exact wilt weten wat een renovatie u gaat kosten, dan kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Inhoudsopgave

Het renoveren van een woning

Bij Multi Concurrent vind u een erkende vakman voor het verbouwen of renoveren van uw huis. Wij raden u dan ook aan, om uw verbouwing uit te besteden aan onze professionele verbouwer. Zo weet u zeker dat uw renovatie perfect verloopt en kunt u nog jarenlang genieten van uw nieuwe verbouwing. Een complete renovatie is een moeilijke en zware klus en vergt veel lichamelijke inspanning maar is er ook zeker de nodige kennis nodig.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van renovatiewerkzaamheden:

­
Zo ziet u dat er verscheidene soorten werkzaamheden onder een renovatie van een woning vallen. Hierdoor is het dus ook lastig om een exacte prijs te vermelden omdat deze werkzaamheden zo ver uit elkaar liggen. Wij raden u dan ook om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wilt u weten wat de verschillende projecten gemiddeld kosten? Lees dan verder.

woning renoveren

Complete renovatie woning: de gemiddelde kosten

Zoals u in het vorige artikel kon lezen, verschillen de kosten voor de verschillende projecten enorm. Zo kan een verbouwing € 1.000 kosten maar ook € 10.000, de kosten zijn afhankelijk van wat u wilt renoveren, en hoe u dit wilt laten doen. U kunt de totale kosten voor uw project toch aardig inschatten. Zo kunt u de verschillende gemiddelde prijzen van een renovatie bij elkaar optellen waarna u toch een goed beeld kunt krijgen van de kosten van een renovatie aan uw woning. De meeste renovaties kosten zo’n € 10.000 tot € 100.000. Dit is natuurlijk een aardig kostenplaatje maar u woning stijgt ook in waarde. Het komt zelfs vaak voor dat in de huidige woningmarkt, uw woning meer geld oplevert, dan dat de renovatie gekost heeft. Voor een complete renovatie betaalt u vaak de kosten per vierkante of kubieke meter. Zo liggen de prijzen tussen de € 50 en € 250 per vierkante meter en € 250 en € 450 per kubieke meter.

Indicatie kosten complete renovatie woning

In het schema hieronder vind u de gemiddelde kosten voor een renovatie van een woning. Dit zijn de gemiddelde prijzen en deze prijzen kunnen natuurlijk afwijken van die van onze concurrenten. Wilt u een exacte prijs weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Complete renovatie van woningGem. kosten per m³
Klein huis van 100 vierkante meter€ 375 tot € 450
Gemiddeld huis van 150 vierkante meter€ 300 tot € 375
Groot huis van 200 vierkante meter€ 225 tot € 300

Indicatie kosten verschillende projecten en onderdelen

In het schema hieronder vind u de gemiddelde kosten voor de verschillende losse onderdelen en projecten, voor het renoveren van een woning. Zo ziet u in één oogopslag, wat de tarieven zijn voor een aanbouw of het laten renoveren van uw keuken.

Dit zijn de gemiddelde prijzen en deze tarieven kunnen natuurlijk afwijken van onze concurrenten. Onderaan de streep zijn wij het voordeligst.

Onderdelen renovatie woningGemiddelde kosten
Aanbouw laten plaatsen€12.500 tot €20.000
Badkamer verbouwen€2.500 tot €15.000
Buiten-en binnenschilderwerk€ 1.000 tot € 3.500
Dakkapel plaatsen€ 2.500 tot € 4.000
Deuren afhangen€ 100 (per deur)
Kelder bouwen€ 10.000 tot € 35.000
Keuken opknappen€ 1.000 tot € 5.000
Toilet renovatie€ 750 tot € 1.250
Verlichting laten aanleggen€ 100 tot € 1.000

Indicatie kosten vakmannen van onderaannemers

In het schema hieronder vind u de gemiddelde kosten voor verschillende vakmannen die benodigd zijn voor verschillende renovatiewerkzaamheden van uw woning.

Dit zijn de gemiddelde prijzen en deze tarieven kunnen natuurlijk afwijken van onze concurrenten.

VakmannenPrijs per uur
Dakdekker€ 25 tot € 50
Elektricien€ 30 tot € 60
Glaszetter€ 35 tot € 50
Stukadoor€ 20 tot € 40
Schilder€ 25 tot € 50
Timmerman€ 30 tot € 60
Tegelzetter€ 30 tot € 40

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Prijsbepaling woning laten renoveren

U weet nu wat de gemiddelde prijzen van een woning renovatie zijn. Deze gemiddelde prijzen zijn natuurlijk op een aantal factoren gebaseerd. Eén van die factoren is het oppervlak van de uit te voeren werkzaamheden. Een andere factoor is natuurlijk de soort renovatie die u uit laat voeren. Het laten renoveren van een kasteel is natuurlijk duurder dan dat van een gewone rijtjeshuis. Het is natuurlijk ook belangrijk wat voor soort renovatie uit laat voeren. Zo is een complete renovatie natuurlijk duurder dan het laten renoveren van een toilet. De prijzen van een renovatie kunnen dan ook uiteenlopen van € 5.000 tot wel € 150.000.

Het renoveren van een woning kunnen per uur worden afgerekend, maar ook per vierkante of kubieke meter. Hoe dat in zijn werkt gaat leest u hieronder.

Woningrenovatie

Kosten per vierkante meter

Wilt u per vierkante meter afrekenen? De kosten zullen dan tussen de € 40 en € 175 per vierkante meter liggen. De prijs per vierkante meter is afhankelijk van de type afwerking. Als u de plafonds laat renoveren, dan geld eigenlijk de gouden regel, hoe moeilijker de afwerking, hoe hoger de kosten per vierkante meter. Zo kunt u kiezen voor een plafondafwerking met of zonder sierlijsten, met reliëf, met een patroon of een ornamenten plafond.

Kosten per kubieke meter

U kunt er ook voor kiezen om per kubieke meter af te rekenen bij onze vakman. Deze methode van rekenen wordt vaak gekozen als er een groot nieuw object mag worden gebouwd. Zo kan dit een nieuw huis zijn, of een grote extra schuur. Kubieke meters kunt u vrij eenvoudig berekenen. Zo vermenigvuldigt u de lengte met de breedte en de hoogte en u heeft de aantal kubieke meters berekend. Voor de kleine projecten kunt u dus beter de vierkante meter prijzen aanhouden.

Waarom een woning laten renoveren?

Is uw woning verouderd of wilt u de stijl van uw woning grondig aanpakken? Dan is een woningrenovatie natuurlijk de oplossing. Zo zijn er oude panden die al een hele lange tijd geen aandacht hebben gehad. Een algehele woningrenovatie laten uitvoeren is dan de oplossing. Hierdoor krijgt uw woning weer een moderne en frisse uitstraling.

Een andere reden voor een renovatie is de indeling van een woning. U kunt bijvoorbeeld een muur laten slopen waarna u de keuken bij uw woonkamer kunt betrekken. Zo is een herinrichting natuurlijk van uw kamers natuurlijk een goede reden om uw woning te laten renoveren. Zo kan het zijn dat u een kinderwens heeft en u van een grote kamer twee kleine kamers wilt laten maken.

Woningen die ouder zijn dan 10 jaar voldoen vaak niet aan de huidige eisen qua isolatie. Een goede isolatie is kostenbesparend omdat u minder aan energiekosten kwijt bent. Zo heeft u het laten isoleren van een woning, er al vaak binnen enkele jaren er weer uit. Zo is het natuurlijk ook een goed idee om een algehele renovatie uit te laten voeren in combinatie met het laten isoleren van uw woning.

Uitvoeren van een woning renovatie

De meeste aanvragen voor het laten uitvoeren van een renovatie komen van mensen die een nieuwe huis hebben gekocht, of die een huis willen verkopen. Zo willen mensen die hun huis verkopen natuurlijk de hoogste prijs willen ontvangen waarbij een woningrenovatie inderdaad werkt bij het verhogen van de prijs van een woning. Als er een woning is gekocht met een oudere uitstraling, dan wordt er ook vaak gekozen voor een renovatie. Zo kunt u relatief goedkoop uw woning vormen naar uw eisen.

Heeft u bepaalde wensen maar weet u niet precies hoe dit duidelijk aan ons door te geven? Wij komen graag bij u langs op locatie om uw wensen te bespreken. Weet u wel wat voor renovatie u uit wilt laten voeren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij doen de rest.

Btw-verlaging voor het renoveren van een woning

Na de crisis heeft de overheid besloten om een btw-verlaging bij het laten renoveren van een woning toe te passen. Veel van deze voordelen zijn al teniet gedaan maar u kunt bij sommige renovaties nog steeds gebruik maken van 6% in plaats van 21%.

U kunt in sommige gevallen nog steeds gebruik maken van de 6%-tarief. Zo kunt u hier gebruik van maken bij het isoleren, stukadoren en behangen van uw huis.  U woning dient wel 2 jaar of ouder te zijn. Ook bij het schoonmaken van een woning valt vaak onder de 6%-tarief.

Mocht een project van een renovatie onder de 6%-tarief vallen, dan splitsen wij deze werkzaamheden altijd in de offerte of factuur in de daartoe behorende btw-tarief. Wilt u meer weten over de btw-verlaging? Bekijk dan de pagina van de Rijksoverheid.

Woning laten renoveren door Multi Concurrent

Wit u een woning professioneel en relatief voordelig laten renoveren? Bij Multi Concurrent weten wij precies wat te doen maar ook zeker wat niet. Zo kunt u zorgeloos uw woning laten verbouwen en weet u dat u onderaan de streep altijd het voordeligst uit bent.

Heeft u hulp nodig met wat voor renovatie u nu precies uit wilt laten voeren of heeft u gewoon wat algemene hulp nodig? Dan kunt u ons altijd een mailtje sturen (of bellen) en wij helpen u verder. Wilt u weten wat een renovatie voor uw exacte project gaat kosten? Vraag dan algehele vrijblijvende offerte aan. Wij kunnen u natuurlijk ook voorzien van advies op locatie.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.