Laminaat laten leggen kosten

Wilt u een nieuwe laminaatvloer laten leggen en bent u benieuwd wat het laten leggen van laminaat gaat kosten? Op deze pagina vindt u alle informatie en de kosten omtrent laminaat laten leggen. Van de voorbereiding tot aan het leggen van laminaat zelf, wij vertellen u graag precies wat het kost. Of u nu plinten, parket of een PVC vloer wilt laten leggen, onze professionele vakman helpt u graag.

Inhoudsopgave

Laminaat laten leggen en de kosten

Als u handig bent, kunt u prima zelf laminaat leggen. Zorg er wel voor dat u rekening houdt met het uitzetten van het laminaat. Als u hier niet op let en het materiaal gaat uitzetten, dan ligt het laminaat te strak tegen de muren. Hierdoor kan hetlaminaat bol gaan staan en dan kunt u het laminaat beter vervangen. Het leggen van het laminaat is een tijdrovende klus en u dient ook de kennis in huis te hebben, om het laminaat op maat te kunnen zagen. Heeft u laminaat met een patroon? Zorg er dan voor dat u het laminaat op de juiste manier legt en dat het patroon klopt. Bent u niet zo handig en wilt u liever het laminaat laten leggen door onze vakman? Dan vindt u hieronder de gemiddelde tarieven. Let er wel op dat de uiteindelijke prijs wordt bepaald door de ondergrond en het aantal vierkante meters.

WerkzaamhedenPrijs per m²
Leggen van laminaat€ 5
Leggen van ondervloer en laminaat€ 6
Leggen van ondervloer, laminaat en plakplinten€ 7
Leggen van ondervloer, laminaat en overzetplinten € 9
Leggen van ondervloer, laminaat en hoge plinten€ 10
Leggen van diagonaal laminaat€ 11

Kosten van een laminaatvloer leggen per m2

In laminaatvloeren zit maar een kleine hoeveelheid verwerkt. Laminaat wordt gemaakt door een strook Medium-density fibreboard of mdf. Deze fibreboard wordt geperst met een middelhoge dichtheid. In tegenstelling tot bij zacht- en hardboard wordt bij het produceren van mdf-plaat lijm toegevoegd. Laminaat geeft de indruk van een echte houten vloer. In tegenstelling tot hout is een laminaatvloer makkelijk te reinigen en zet deze relatief minder uit. Laminaat is ook goed bestand tegen stoten en krassen. Maar wat kost een laminaatvloer nou per m2?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van het laminaat dat u uitzoekt. Zo kunt u een laminaatvloer al laten leggen voor € 6 per vierkante meter. Kiest u voor een dure en kwalitatief betere laminaatvloer, dan kunt u rekenen op een bedrag van € 12 per vierkante meter. Wilt u exact weten wat het voor uw project gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Laminaat laten leggen kosten

Laminaat laten leggen en prijsbepaling

U weet nu dat het laten leggen van laminaat tussen de € 5 en € 15 kost. Maar wanneer betaalt u nou € 5 en wanneer € 15? De prijsbepaling is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is het type laminaat die u uitzoekt belangrijk, de oppervlakte, de ondervloer en de legwijze.  Wat nog meer belangrijk is voor het bepalen van de kosten leest u hieronder.

Verschillende type laminaat leggen

Laminaat is in vele soorten vormen en maten verkrijgbaar. Zo kunt u laminaat kopen dat er identiek uitziet als een houten vloer, maar u kunt ook laminaat kiezen met een leuke kleur. Er zit natuurlijk ook verschil in kwaliteit tussen de verschillende laminaatsoorten. Zo is er laminaat dat beter geschikt is voor intensief gebruik. Op een pak laminaat vindt u vaak een AC-waarde. Deze AC-waarde geeft aan hoe slijtvast het laminaat is. Hoe hoger het getal, hoe intensiever het laminaat gebruikt kan worden. Voor winkels en kantoren raden wij u dan ook aan, om een laminaat uit te kiezen die intensief gebruikt kan worden. Laminaat wat minder snel slijt is natuurlijk duurder dan een laminaat die sneller slijt.

Buiter de AC-waarde kunt u ook kiezen voor een laminaatvloer met- of zonder V-groef. Een V-groef wilt zeggen dat u duidelijk ziet dat de vloer bestaat uit meerdere losse planken. De losse planken worden gescheiden door een zichtbare naad.

U kunt zich voorstellen, dat al deze verschillen het kostenplaatje bepalen. Zo is laminaat met een dunne toplaag lastiger te leggen, dan een vloer met een dikkere toplaag.

Laminaat leggen met of zonder patroon

Er is laminaat verkrijgbaar met of zonder patroon. Veel laminaatvloeren hebben geen patroon maar u kunt er natuurlijk altijd voor kiezen, om een laminaatvloer met een mooi tegelpatroon of vintage look uit te kiezen. Let er wel op dat het patroon dan ook goed gelegd wordt. Als het laminaat niet naadloos op elkaar aansluit, krijgt u een hele drukke en rommelige vloer. De kosten voor het laten leggen van laminaat met een patroon is dan ook duurder, om de eenvoudige reden dat het meer tijd kost en daarom ook meer kost per vierkante meter.

Manier van laminaat leggen

Normaliter wordt laminaat in de lengte of breedte gelegd, maar u kunt er ook voor kiezen om uw laminaat diagnoaal te laten leggen. Dit geeft een prachtig effect aan uw woning en laat de ruimte groter lijken. Deze manier van laminaat leggen is wel erg arbeidsintensief en kost dus relatief meer. Het laminaat moet natuurlijk wel geschikt zijn om diagonaal gelegd te worden maar onze vloerenlegger voert deze werkzaamheden graag voor u uit.

Afwerking van uw laminaatvloer

Onder afwerking verstaan wij de plinten en de ondervloer. Hoe vaak komt het wel niet voor dat de plinten nog niet liggen als u zelfs al verhuisd bent. Dit komt het laminaat niet ten goede, zo komt er vuil tussen het laminaat te liggen en gaat u laminaat minder lang mee. Leg ook een goede ondervloer, dit komt de levensduur van uw laminaat alleen maar ten goede. Hieronder vindt u enkele opties qua afwerking:

 • Alleen laminaat leggen
  Heeft u zelf een ondervloer gelegd en wilt u dat wij alleen het laminaat leggen? Dan kan dat natuurlijk! Wij leggen alleen het laminaat voor u en dit scheelt weer in de kosten. Zorg er wel voor dat er een goede ondervloer wordt gelegd, anders kan onze vloerlegger de klus niet naar behoren uitvoeren en wij staan voor professionaliteit.
 • Ondervloer en laminaat laten leggen
  U kunt ervoor kiezen om eerst een ondervloer door Multi Concurrent te laten leggen, waarna wij ook het laminaat gelijk leggen. Zo weet u zeker dat het laminaat professioneel gelegd wordt en u de levensduur van het laminaat optimaal benut. U kiest er dan voor om de plinten zelf te plaatsen.
 • Ondervloer, laminaat en plinten laten leggen
  Laat ons de ondervloer, laminaat en plinten leggen of plaatsen. Hoe vaak komt het wel niet voor, dat de plinten ergens in een schuur of in een hoek liggen en deze nooit gelegd worden. Dit komt uw vloer niet ten goede en relatief is het laten leggen van plinten betaalbaar. Wij kunnen u helpen met het leggen van overzetplinten, plakplinten en hoge MDF-plinten.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Een goede ondervloer kiezen

Er wordt heel tijd besteed aan het uitzoeken van een mooie laminaatvloer die past bij de uitstraling van uw woning. Helemaal niets mis mee natuurlijk maar dezelfde tijd zou eigenlijk mogen worden besteed aan het kiezen voor een goede ondervloer. Zo heeft een goede ondervloer direct effect op de levensduur van uw nieuwe laminaat. Eigenlijk bespaart u dus geld omdat u de volgende laminaatvloer pas veel later hoeft te laten leggen en het scheelt ook eens in de kosten voor het laten leggen van een laminaatvloer. Een goede ondervloer zorgt er voor dat een laminaat eenvoudiger te leggen is, waardoor u kosten bespaart op de arbeidsuren.

 • Vochtwerende ondervloer
  Het is zeer belangrijk om te controleren of de ondervloer vochtwerend is. Woont u op de begane grond met een betonnen vloer? Dan raden wij u echt aan om een vochtwerende ondervloer te gebruiken. Zo kan vocht niet in uw vloer trekken, waardoor uw laminaat mooi recht blijft en niet gaat vervormen.
 • Het egaliseren van uw ondervloer
  Heeft een ondergrond die niet egaal is? Er zijn ondervloeren verkrijgbaar, die oneffenheden wegwerken. Is uw ondergrond echt oneffen en is een ondervloer niet voldoende, dan dient u eerst de ondergrond te egaliseren. Doet u dit niet, dan zal het laminaat nooit echt strak liggen en zal het de levensduur beïnvloeden.
 • Het isoleren van uw ondervloer
  Wilt u op de energiekosten besparen? Kies dan voor een ondervloer met isolatie. Deze ondervloer houdt de warmte langer vast en dit merkt u aan de energiekosten. Heeft u vloerverwarming dan kiest u niet voor een isolerende ondervloer, maar een speciale ondervloer voor vloerverwarming. U kunt ook kiezen voor een ondervloer met geluidsisolatie. Zo weet u zeker dat de onderburen geen last hebben van het lopen op het laminaat.


Multi Concurrent - laminaat laten leggen

Hoe het laminaat gelegd wordt

Wilt u weten hoe laminaat gelegd wordt? Omdat onze vakmannen altijd op dezelfde manier te werk gaan, kunnen wij u voorzien van een handige stappenplan. Zo weet u precies hoe het laten leggen van laminaat te werk gaat.

 1. Opmeten kamer – Het begint natuurlijk met het opmeten van uw kamer. Zo is het belangrijk dat de eerste en de laatste planken ongeveer even groot zijn. Om dit voor elkaar te krijgen, meten wij de kamer van muur tot muur en delen wij de breedtes door die van de laminaatplanken. Nu weten wij de benodigde breedte van de planken en herhalen wij dit proces voor de lengte van de kamer.
 2. Het mixen van planken – Waar mogelijk, plaatsen wij de planken met de lengte parallel aan het zonlicht. Onze vloerlegger kiest een hoek uit in de kamer en vanuit daar gaat hij of zij aan de slag. Eerst wordt het laminaat op maat gemaakt en zo wordt de eerste rij afgesneden en parallel aan de muur geplaatst. Er wordt gebruikt gemaakt van afstand-houders waardoor er ruimte ontstaat tussen de muur en het laminaat.
 3. Het plaatsen van de vloer Een laminaatvloer laten leggen is eigenlijk vrij eenvoudig. De korte uiteinde wordt onder een hoek van 15 tot 25 graden in het andere uiteinde geplaatst. Door het geheel naar beneden te drukken, klikken de twee uiteinde aan elkaar vast. Hierna snijden wij een van tevoren vastgesteld patroon uit. Wij tillen de vorige rij laminaatplanken licht op om de nieuwe laminaatvloerlijn op zijn plaats te houden. De volgende planken worden via het korte uiteinde geplaatst om deze vast te zetten. Dit proces herhalen wij tot de hele vloer gelegd is.
 4. Het plaatsen rondom objecten– Het komt voor dat het laminaat rondom objecten geplaatst mag worden. Deze vormen worden simpelweg uitgesneden uit het laminaat. Mochten er meerdere laminaatplanken rondom een object geplaatst mogen worden, dan splitsen wij de plank over het midden en lijmen de plankstukken weer aan elkaar. Bij waterleidingen wordt er ook gebruik gemaakt van siliconen. Zo is uw laminaat nog beter bestendig tegen waterschade.
 5. Het afwerken van het laminaat – Als alle laminaat gelegd is, dienen de plinten nog geplaatst te worden. Dit doen wij eigenlijk altijd met lijm. Plakplintjes hebben een plaklaag maar deze laten heel snel los. Om dit te voorkomen, plakken wij de plakplintjes liever vast met een vleugje lijm. Omdat laminaatvloeren onder het deurkozijn mogen uitsteken, maken wij gebruik van een klein stukje vloer. Dit doen wij om de diepte aan te geven waarop het deurkozijn moet worden afgesneden.

Laminaat vloer door Multi Concurrent laten leggen

Als u zeker wilt zijn van een professioneel en mooi resultaat, laat uw laminaat dan leggen door Multi Concurrent. Onze vloerenleggers hebben jarenlange ervaring en hebben de kennis in huis om uw laminaat binnen een mum van tijd te leggen. Als u deze klus uit handen geeft scheelt dat aan een groot aantal stress en bent u ook nog eens verzekerd van een perfecte afwerking van uw nieuwe laminaat vloer.

Wilt u weten wat het laten leggen van laminaat u gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur kunt u een antwoord verwachten met een digitale offerte via een e-mail. Heeft u nog andere vragen? U kunt ons altijd bellen of gebruik maken van het contactformulier.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.