Tuin verbouwen

Als uw tuin met de jaren verouderd is of op dit moment een onverzorgde uitstraling heeft, zorgt het ervoor dat uw tuin een bepaalde uitstraling geeft over uw volledige woning. Dit is zonde. De tuin is vaak iets waar bezoek als eerst naar kijkt, belangrijk dus om te zorgen dat uw tuin er netjes en verzorgd uit ziet. Wilt u uw tuin weer een verzorgde uitstraling geven en dus nieuw leven inblazen? Dan is het tijd voor een tuinverbouwing. Op deze pagina leest u alles waar u aan moet denken en welke kosten er komen kijken bij het verbouwen van uw tuin.

Inhoudsopgave

Kosten tuin verbouwen

Het is lastig om een gemiddeld bedrag te noemen voor het verbouwen van uw tuin. Er zijn meerdere factoren die van grote invloed zijn op de totaalprijs voor de verbouwing van een tuin. Zo kunt u voor € 400,- een verbouwing laten doen aan een kleine tuin, maar kunnen deze kosten bij een grote en veel beplante tuin oplopen tot zomaar €20.000 of zelfs meer. We hebben de meest voorkomende klussen bij een tuinverbouwing voor u hieronder uiteengezet met de bijbehorende gemiddelde prijzen:

WerkzaamhedenGemiddelde prijzen
Leeghalen van de tuin€ 10,- - € 15,- per m2
Egaliseren van de tuin€ 1,- - € 3,- per m2
Beplanting€ 10,- - € 30,- per m2
Bestrating€ 50,- - € 150,- per m2
Hovenier€ 35,- - € 50,- per uur

*Bovenstaande prijzen is een gemiddelde prijsindicatie. De exacte prijs voor onze diensten is afhankelijk van meerdere factoren. Wij raden u aan altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen.

De totale prijs voor uw tuinverbouwing zijn afhankelijk van onderstaande factoren:

 • Oppervlakte van uw tuin;
 • Huidige staat van uw tuin;
 • Gewenste materialen voor de nieuwe tuin;
 • Gewenste beplanting voor de nieuwe tuin;
 • Hovenier;
 • Luxe opties zoals een tuinhuis, prieel of vijver.


Tuin verbouwen

Mogelijkheden verbouwen tuin

Bij het verbouwen van uw tuin is het mogelijk om uw persoonlijke wensen te realiseren naar de tuin van uw dromen. Het is goed om van tevoren uw voorkeuren m.b.t. bestrating, beplanting e.d. alvast goed op een rijtje te zetten. Wanneer u zelf niet voldoende kennis en ervaring hebt van tuinen en beplanting, is het verstandig een hovenier in de arm te nemen voor het ontwerp en het advies. Het voordeel hiervan is dat de hovenier de verbouwing van uw tuin voor u uit handen kan nemen.
Maar welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk bij het verbouwen van uw tuin? We zetten hieronder voor u uiteen welke vier elementen de gehele sfeer van uw tuin bepalen en welke mogelijkheden er per element zijn:

Beplanting

 • Combineer de juiste planten; Door verschillende planten en/of bomen te gebruiken maakt u uw tuin speciaal. Kies voor bomen en/of planten van verschillende hoogten, zorg voor invulling met kleur en vaste planten voor het vullen van de perken. Denk aan het kiezen van planten en/of bomen aan de bodemeisen en lichtbehoefte.
 • Kas; Als tuinieren voor u een hobby is, denk dan eens aan kas om eigen groente- en fruitsoorten te verbouwen. Leuk én lekker.
 • Houd rekening met alle seizoenen; Kies voor beplanting met verschillende bloeiperiodes, zodat er altijd iets in bloei staat in uw tuin gedurende de verschillende seizoenen. Denk bij het kiezen van planten en/of bomen aan de bodemeisen en lichtbehoefte.
 • Gras; Wilt u zo goedkoop mogelijk zo veel mogelijk groen aanleggen? Dan is het aanleggen van een gazon een goede optie. Houd u er wel rekening mee dat gras zorgvuldig onderhoud vereist.

 

Bestrating

 • Tuin egaliseren; Voordat de tuin bestraat wordt is het van belang dat de tuin goed geëgaliseerd is. Zo ligt de bestrating zo vlak als mogelijk en wordt verzakking voorkomen.
  Waterafvoer; Zorg ervoor dat niet uw gehele tuin bestraat wordt, bij hevige regenval is het niet de bedoeling dat uw tuin onder water komt te staan. Zorg dus voor voldoende waterafvoermogelijkheden.
 • Materiaal; Er zijn verschillende materialen bestrating om uit te kiezen. De meest gekozen producten zijn beton, hout en natuursteen. Betontegels zijn het goedkoopst en stevig. Natuursteen is duurzamer, maar blijft ook langer mooi en gaat dus langer mee. Hout is duurzaam, maar vergt het juiste onderhoud. Een combinatie van steen en hout geeft een speels effect.

 

Schutting

 • Privacy; Wanneer u lekker van de zon geniet in uw tuin is het geen pretje als de hele buurt met u kan meegenieten. Kies met een schutting voor uw privacy, zo is uw tuin sfeervol afgezonderd van de rest van uw buurt en kunt u rustig genieten van een zonnige dag. Het laten plaatsen van een schutting verschilt in prijs tussen de € 35,- en € 175,- per meter, afhankelijk van het materiaal en de lengte.
 • Poort; Een poort laten plaatsen is vooral handig wanneer u een schutting volledig rondom uw tuin laat plaatsen. De kosten voor het plaatsen van een poort variëren tussen de € 75,- en € 700,-.

 

Extra opties

Dan zijn er nog een aantal extra opties waar u voor kunt kiezen. Deze zijn dus niet bij iedere tuinverbouwing van toepassing. Onder extra opties verstaan we:

 • Schuur of tuinhuis; Heeft u meer opbergruimte nodig in uw tuin? Denk dan aan eens na over het plaatsen van een schuur of tuinhuis. Afhankelijk van de grootte, het materiaal en de dakbedekking variëren de kosten gemiddeld tussen de € 200,- en € 9000,-.
 • Tuinverlichting; Tuinverlichting is niet alleen praktisch handig, maar geeft ook extra sfeer aan uw tuin.
 • Vijver; Hebt u een ruimte tuin en wilt u een mooie aanvulling in uw tuin? Denk eens na over een vijver met vissen en planten of een zwemvijver. Kosten variëren tussen €800 en €15000 voor een vijver met vissen en planten, een zwemvijver kan wel oplopen tot €40000.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Verbouwing van een tuin plannen

Het verbouwen van uw tuin kan een groot project zijn waarbij het handig is om handvatten te hebben. We hebben een handig stappenplan opgesteld als houvast voor het plannen van uw tuinverbouwing. Zo weet u precies wat er wanneer moet gebeuren.

Stappenplan voor uw tuinverbouwing

 • Stap 1: Moodboard
  Maak een moodboard met inspiratie voor uw nieuwe tuin. Dit kan gemakkelijk online, maar u kunt ook eens tijdschriften en reclamebladen goed bekijken. Knip uit wat u mooi vind om een goed beeld van uw eigen wensen voor uw nieuwe tuin te krijgen.
 • Stap 2: Budget
  Bepaal voor welk budget u maximaal uw tuin wilt (laten) verbouwen. Het is goed om dit in kaart te brengen zodat u gerichter kunt zoeken naar materialen die u wenst te gebruiken voor uw tuinverbouwing.
 • Stap 3: Planning
  Denk vooraf goed na over de verschillende seizoenen en het toepasselijk inplannen van uw tuinverbouwing. Hoveniers zijn erg druk in het voorjaar en de zomer, omdat veel mensen gebruik willen maken van hun diensten. Plan dit dus ruim van tevoren in met uw hovenier. Een tuinverbouwing in de herfst is ook goed mogelijk; u hebt minder last van de verbouwing omdat u waarschijnlijk weinig of niet meer in de tuin zit.
 • Stap 4: Hovenier
  Wanneer u voor uzelf een beeld hebt van uw wensen voor de tuinverbouwing, het budget en de planning zijn goed overwogen en u wilt uw tuin laten verbouwen, dan is het belangrijk de juiste hovenier te vinden. Onze hoveniers bij Multi Concurrent zijn zorgvuldig opgeleid en jarenlang ervaren met het verbouwen van alle soorten en maten tuinen. Onze groene vingers kunnen niet wachten om uw tuinverbouwing uit handen te nemen.

Begin met een ontwerp

Door vooraf voor uzelf concreet te maken wat uw wensen zijn voor uw tuinverbouwing legt u de basis voor het ontwerp van uw tuinverbouwing. Een tuinontwerp is nodig om in kaart te brengen welke werkzaamheden er moeten gebeuren tijdens uw tuinverbouwing, welke materialen er nodig zijn en hoeveel tijd het realiseren in beslag zal nemen. Op basis van uw wensen kunt u zelf een ontwerp maken, maar het is ook mogelijk de hovenier een ontwerp voor uw tuinverbouwing te laten maken. Het voordeel hiervan is dat alle kennis en ervaring van de hovenier zorgt voor een tuin die optimaal tot zijn recht komt en waarbij alle beplanting en inrichting goed doordacht is.

Tuin knippen onderhoud

Direct een frisse groene tuin?

Wilt u liever niet wachten tot een hovenier tijd heeft om uw tuinverbouwing uit te voeren? Sneller dan u denkt kunt u genieten van een groene en frisse tuin. Hier betaalt u wel extra kosten voor. De mogelijkheid bestaat om kant- en klare grasmatten, planten en/of bomen te laten plaatsen. Hiermee creëert u heel snel een zeer groene tuin met een frisse uitstraling. Voor meer informatie over kant- en klare grasmatten, planten en bomen kunt u contact met ons opnemen. Een offerte hiervoor aanvragen kan via ons contactformulier op deze website op de pagina contact of telefonisch zijn wij te bereiken op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Offerte aanvraag

Bent u overtuigd door bovenstaande informatie en wilt u uw tuin laten verbouwen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Onze hoveniers staan u graag te woord voor advies en het uitbrengen van een gratis en vrijblijvende offerte. Telefonisch kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 06-40125121. Mailen met een offerteverzoek kan uiteraard ook, mail uw verzoek naar info@multiconcurrent.nl. Via de pagina contact vindt u ons contactformulier, ook daar kunt u ons een verzoek sturen voor advies, ontwerp en/of uitvoering van uw tuinverbouwing.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.